Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Άρης - Καστοριά 3-1 , καλή εμφάνιση και εύκολη νίκη

Με το δεξί μπήκε φέτος ο Άρης στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ! Η Καστοριά δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και ηττήθηκε από τον πολύ ανώτερο Άρη που εκμεταλλεύτηκε τις στημένες φάσεις , σκοράροντας 3 γκολ με κεφαλιές.

Η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία , ειδικά αν λάβουμε υπόψιν τις συνθήκες που επικρατούσαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα τον τελευταίο καιρό , ωστόσο η ανάγκη για ενίσχυση είναι δεδομένη!




Οι επιλογές του Καλαιτζίδη ήταν μετρημένες και για αυτό η αρχική ενδεκάδα είχε 2 μόλις αλλαγές σε σχέση με το φιλικό με την Γιαβόρ. Ο Λιόλιος πήρε την θέση του Λιόνη στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Ντούγκα ως αριστερό εξτρέμ.

Με τον κόσμο να δίνει δυναμικά το παρόν , ο Άρης άνοιξε νωρίς το σκορ με κεφαλιά του Γιαννίτση. Από εκεί και πέρα ο Άρης συνέχισε να κυριαρχεί έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά την Καστοριά. Οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο και δεν απείλησαν σε κανένα σχεδόν σημείο του παιχνιδιού. Στο ημίχρονο (που κράτησε 20 λεπτά περίπου !!!) δεν έγιναν αλλαγές και στο 51' ο Γκόλιας σκόραρε με κεφαλιά για το 2-0. Δέκα λεπτά αργότερα , από εκτέλεση κόρνερ , ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά με κεφαλιά στο 2ο δοκάρι.
Το μόνο που κατάφερε η Καστοριά ήταν να μειώσει σε 3-1 , μετά από την τραγική εκτίμηση του Μπαιμάκη στο μακρινό σουτ (?) του Σπανού...

Τα θετικά

  • Καλή κυκλοφορία της μπάλας. Είδαμε δείγματα από αυτά που θέλει ο Καλαιτζίδης στον αγωνιστικό χώρο ,τόσο στο φιλικό ,όσο και στον χθεσινό αγώνα. Πολλές κοντινές πάσες και εύκολη διατήρηση της κατοχής.
  • Ένα "ιδιαίτερο" 4-4-2 , που επιτρέπει στην ομάδα τόσο να επιτίθεται όσο και να αμύνεται αποτελεσματικά.
  • Στημένες φάσεις. Σχεδόν κάθε κόρνερ η φάουλ ήταν και μια ευκαιρία για γκολ ,αφού κερδίζαμε συνεχώς κεφαλιές ! Καλές και οι εκτελέσεις , κυρίως των Σουνά και Λιόλιου.
  • Σκοράρισμα. Πόσο καιρό είχαμε να δούμε 3 γκολ από τον Άρη?
  • Ο τεράστιος ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ , που φώναξε παρών και στα δύσκολα.

Τα αρνητικά


  • Επιθετικό δίδυμο. Τόσο ο Ρένια όσο και ο Καπνίδης δεν είναι καθαροί επιθετικοί και αυτό φάνηκε και σήμερα. Προσπάθησαν πολύ , έτρεξαν , αλλά είναι φανερό ότι δεν πατάνε περιοχή όσο θα έπρεπε ενώ και τα τελειώματα τους δεν ήταν καλά.
  • Χωρίς τελική πάσα. Παρά το καλό passing game , η τελική πάσα δεν υπήρχε στο παιχνίδι του Άρη. Για αυτό και δεν απειλήσαμε με κάποιο σούτ η έστω με κάποια ενέργεια μέσα από την περιοχή. Είναι κάτι που επισήμανε και ο Καλαιτζίδης στις δηλώσεις του και η ομάδα θα δουλέψει πάνω σε αυτό.
  • Χωρίς αλλαγές. Δυστυχώς οι επιλογές παικτών είναι μετρημένες και τα χέρια του προπονητή δεμένα (κυριολεκτικά). Πρέπει να αποκτηθούν ΑΜΕΣΑ τουλάχιστον 5 με 8 παίκτες.

H ενδεκάδα του Άρη


Μπαιμάκης (5) : Τις λίγες φορές που χρειάστηκε ήταν σε ετοιμότητα για να μπλοκάρει την μπάλα.  Στα αρνητικά ωστόσο είναι το γκολ που δέχτηκε από το κέντρο , μετά από λανθασμένη εκτίμηση.

Ψυχογιός (6) : Δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα ενώ προσπάθησε να βοηθήσει και στην επίθεση ,χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μπορεί και πολύ καλύτερα.

Λίολιος (8) : Πολύ καλό παιχνίδι από τον αριστερό μπακ του Άρη , βοήθησε πολύ επιθετικά ενώ φαίνεται να έχει και καλή σέντρα ,αφού μοίρασε 2 έτοιμα γκολ στον Γκόλια.

Γιαννίτσης (7) : Σταθερός στην άμυνα , καθάρισε όποτε χρειάστηκε ενώ σκόραρε και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

Γκόλιας (7) : Σε καλή μέρα ο νεαρός αμυντικός του Άρη , εμφανώς βελτιωμένος από το φιλικό με την Γιαβόρ. Στα θετικά και τα 2 γκολ που πέτυχε (αμαρκάριστος) με κεφαλιά.

Λεμονής (6) :  Μπορεί να μην φάνηκε  στο παιχνίδι , αλλά έκανε πολύ δουλειά στο κέντρο. Πρέπει να βελτιώσει τις μακρινές πάσες του.

Σουνάς (8) : Τον είδαμε για πρώτη φορά ως κεντρικό χαφ και φρόντισε να δικαιώσει τον προπονητή του για την επιλογή αυτή. Πέρα από την ασίστ στον Γιαννίτση , είχε πολλές καλές ενέργειες και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις.

Σταυρόπουλος (6) : Μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι , έτρεξε πολύ , μέχρι και στην άμυνα βοήθησε (!!!) αλλά ως εκεί. Έκανε μερικά λάθη και γενικά δείχνει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Στο χέρι του είναι να βελτιωθεί...
Ντούγκα (6) : Θετικός στην πρώτη του εμφάνιση ,  δείχνει ότι αξίζει και άλλες ευκαιρίες.

Ρένια (6) : Είχε πιο ελεύθερο ρόλο , κινήθηκε κυρίως πίσω από τον Καπνίδη αλλά και δεξιά. Βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά φάνηκε πως δεν του ταιριάζει η θέση.

Καπνίδης (6) : Δεν έχει καλή τεχνική και αυτό φάνηκε σε αρκετές περιπτώσεις. Έκανε ωστόσο σωστές κινήσεις και προσπάθησε να βγει στην πλάτη της άμυνας. Θα μπορούσε να σκοράρει , αλλά τα τελειώματα του δεν ήταν καλά.

Συμπέρασμα :


Η ομάδα έδειξε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο ,δεδομένων των συνθηκών. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κάτω του μέτριου και δεν μπόρεσαν ποτέ να μπουν στο παιχνίδι. Η νίκη αυτή θα βοηθήσει στην ψυχολογία των παικτών αλλά δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι θα ανεβούμε "τρένο" στην Β. Η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί ΑΜΕΣΑ με τουλάχιστον 5 βασικούς παίκτες εν όψει της δύσκολης συνέχειας !

 

** Μπορείτε να δείτε τα γκολ του αγώνα στα παρακάτω link :
 aris.re 


7 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:18 μ.μ.

**Αξίζει να δείτε το ρεπορτάζ της Νοβα στο 2ο link

**Κάποια στιγμή θα γράψω ξεχωριστό άρθρο για το 4-4-2 του Καλαιτζίδη.

Unknown είπε... 15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 3:23 μ.μ.

Μπραβο στην ομαδα μας. 5 σχολια θα κανω:

1) Τεραστιος λαος για αλλη μια φορα. Πραγματικα πιστευω λιγοι περιμεναμε τετοια ανταποκριση. Η εικονα στις κερκιδες καταπληκτικη, η ατμοσφαιρα ακομα καλυτερη, με ατομα ολων των ηλικιων και φυλων. Γενικοτερα μια υγεια απο τις εξεδρες.

2) Ειδα απο τον Αρη κατι που δεν ειχα δει ποτε στη ζωη μου, οσο ασχολουμαι με ποδοσφαιρο και Αρη. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΤΟΧΗΣ. Πασες στην αμυνα, υπομονη στο παιχνιδι, συνδυασμοι σε κλειστους χωρους και πολυ καλη κυκλοφορια σε ολα τα πλατη του γηπεδου.

3) Παικτες παθιασμενοι και παντα πρωτοι στις μονομαχιες. Καιρο ειχαμε να δουμε τοσες κερδισμενες μονομαχιες αλλα και τοσες προσπαθειες για τακλιν ακομα και μπροστα απο το κεντρο. Ολοι οι παικτες συνεισεφεραν αμυντικα τις λιγες φορες που χρειαστηκε (αφου η κατοχη ηταν συντριπτικα υπερ μας).

4) Ατομικα τωρα. MVP ο Γκολιας αναμφιβολα. Απροσπελαστος αμυντικα, πολυ καλες πασες και κυκλοφορια και φυσικα.. 2 γκολ!! Πολυ καλο παιχνιδι και απο Ψυχογιο, Λεμονη, Σουνα και Καπνιδη (μπορει να μην ειναι ο γκολτζης φορ οπως λες, αλλα εχει τρομερη σπιρταδα και τεχνικη). Αρκετα καλοι Γιαννιτσης, Λιολιος, Σταυροπουλος, Ντουγκα, σε κακη μερα ο Ρενια και ο τερμας ο Μπαϊμακης (δεν ηταν μονο το γκολ, γενικα δεν μου εμπνεει σιγουρια).

5) Το οτι νικησαμε δε σημαινει οτι γιναμε ομαδαρα. Επειγοντως μεταγραφες γιατι με το ζορι συμπληρωνουμε ροστερ!


Και κατι ασχετο. Η μεγαλη μου καψουρα ο Λεοζινιο θα ερθει καποια στιγμη στον Αρη; Τι παιχταρα ειναι αυτη ρε παιδια; Πιστευω πως του χρονου πρεπει να τον αγορασουμε ωστε να ειναι ο ηγετης μας τουλαχιστον στη β εθνικη. Παντα τον ονειρευομουν στον Αρη αυτον, οπως και το Φυτανιδη.


ΑΡΗ ΘΥΜΙΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε... 15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:57 μ.μ.

Ε ειναι τρελοι αυτοι οι οπαδοι μας ρε παιδακι μου.Βουηξε ολη η Χαριλαου.Πω πω.Τους παραδεχομαι.

Ελπιζω να μην ειναι καλοφαγωτα τα λεφτα και να προοδευσει η ομαδα.

Giorgos T. είπε... 16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:10 π.μ.

Αυτο θελουμε και ολοι μας αδερφε ! Αρη καθαρο και δυνατο ! Μακρια τα λαμογια !

Giorgos T. είπε... 16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 2:12 π.μ.

Νικο θα διαφωνισω για Καπνιδη , δεν μου εδειξε σε κανενα απο τα 2 ματς κατι ιδιαιτερο απο αποψη τεχνικης. Φιλοτιμος μεν , προσπαθει , αλλα δειχνει περιορισμενων δυνατοτητων.

Ο Ψυχογιος του εβαλα 6 οχι γιατι ηταν κακος αλλα επειδη τον εχουμε συνηθισει σε πολυ υψηλοτερα στανταρ απο τα χθεσινα...

Ανώνυμος είπε... 16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8:08 π.μ.

Καλα ρε παιδια, μην υπερβαλλουμε στην Γ ειμαστε, αλλιμονο αν δεν ξεχωριζουμε...
Οπως εγραψα και στο τσατ, το στοιχημα ειναι να κανουμε κορμο για την β, το ροστερ που εχουμε ειναι περιορισμενων δυνατοτητων

Αρης 34

Giorgos T. είπε... 16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:50 π.μ.

Συμφωνω απολυτα φιλε ! Γι αυτο και χρειαζομαστε μεταγραφες που θα μπορουν να σταθουν καλα και στην Β !

να δημιουργησουμε κορμο , οπως λες , ωστε η ομαδα να ειναι ετοιμη και για του χρονου !