Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μάουρο Πόι στον ΆΡΗ!

Την καλύτερη φετινή μεταγραφή την πραγματοποίησε την τελευταία ημέρα ο ΆΡΗΣ, αφού προχώρησε στην απόκτηση του πολύπειρου Αργεντίνου παικταρά Μάουρο Πόι.

Παρακάτω θα δούμε τα πάντα για το νέο βαρόμετρο της ομάδας μας.






Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

''Το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΆΡΗ ανακοινώνει την απόκτηση του Μάουρο Πόι.

Ο 33χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός, που θα κάνει σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα μας, βρέθηκε το μεσημέρι στα γραφεία και υπέγραψε για δύο χρόνια.''



Το who is who


Ο Μάουρο Πόι γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1981 στο Ροζάριο της Αργεντινής (ίδια πόλη με Μέσι, Ντι Μαρία και πολλούς άλλους μεγάλους παίκτες). Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2001, με τη μία από τις 2 μεγάλες ομάδς της πόλης, τη Ροζάριο Σεντράλ. Στην ομάδα έμεινε για 3 χρόνια, καταγράφοντας ωστόσο μόλις 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Η πρώτη του γεμάτη σεζόν ήταν η 2004-05, με τη φανέλα της Ράσινγκ ντε Κόρντομπα, όταν και είχε 46 συμμετοχές και 5 γκολ.



Το 2005 ο Πόι υπέγραψε σε μία άλλη μεγάλη ομάδα της Αργεντινής, τη Γοδόι Κρουζ. Στη Γοδόι Κρουζ, που τότε ήταν σε παρακμή (σας θυμίζει κάτι;), γνώρισε την καθιέρωσή του, αφού σε 2 σεζόν είχε συνολικό απολογισμό 38 συμμετοχές και 3 γκολ, κατακτώντας μάλιστα το 2006 το πρωτάθλημα της β' κατηγορίας της Αργεντινής!



Το υπερατλαντικό ταξίδι το έκανε το 2007, όταν και μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Skoda Ξάνθης. Έκτοτε, δεν έφυγε ποτέ από την χώρα μας. Στην Ξάνθη θεωρείται από τους σπουδαιότερους ξένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της ομάδας και λατρεύεται από τους οπαδούς όσο λίγοι, διατελώντας μάλιστα αρχηγός σε πάρα πολλά ματς.



Στην Skoda ο Πόι έκατσε για 5 ολόκληρες σεζόν, μέχρι το 2012. Με αυτόν στο ρόστερ η Ξάνθη τερμάτισε στη βαθμολογία κατά σειρά 8η, 7η, 13η, 9η, 11η, σε μία από τις καλύτερες 5ετίες της ιστορίας της, ενώ έφτασε 3 συνεχόμενες φορές στα προημιτελικά του κυπέλλου. Συνολικά με την Ξάνθη είχε εντυπωσιακό απολογισμό: 126 συμμετοχές, 17 γκολ και 17 ασίστ!


Το 2012 ο Μάουρο αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ξάνθη και να κατηφορίσει προς Λιβαδειά μεριά, για λογαριασμό του Λεβαδειακού. Είχε μία γεμάτη σεζόν με τη φανέλα του Λεβαδειακού, αφού αγωνίστηκε στα 29 από τα 30 παιχνίδια πρωταθλήματος (έχασε μόνο το ματς με τον ΆΡΗ στο Βικελίδης!), βοηθώντας τα μέγιστα στην εύκολη παραμονή της ομάδας στη Σούπερλιγκ, έχοντας 7 ασίστ, και σε άλλα 5 για το κύπελλο, όπου σκόραρε και 1 γκολ κόντρα στον Πιερικό! Το καλοκαίρι δεν θέλησε να ανανεώση και αποχώρησε από την ομάδα.



Το καλοκαίρι του 2013 δεν άργησε και πολύ να βρει ομάδα, αφού ο Παναιτωλικός του εμπιστεύτηκε ένα ακόμα συμβόλαιο στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα προβλήματα τραυματισμών που είχε ο Αργεντίνος, τον περιόρισαν σε μόλις 5 συμμετοχές (4 πρωταθλήματος, 1 κυπέλλου) σε όλη τη σεζόν και μοιραία αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι.






Θέσεις και τρόπος παιχνιδιού



Ο Πόι αγωνίζεται τόσο στα πλάγια της επίθεσης (και στις 2 πλευρές), όσο και στην κορυφή, είτε μόνος του, είτε σαν 2ος. Σωστό πολυεργαλείο δηλαδή. Χρησιμοποιεί με την ίδια άνεση και τα 2 πόδια, είναι γρήγορος, μυαλωμένος, και μεγάλο του όπλο είναι η καταπληκτική τεχνική του κατάρτιση. Έχει επίσης πολύ καλό σουτ.







Γνώμη μου

Η μεγαλύτερη μεταγραφή του ΆΡΗ για φέτος. Απλά. Θα δώσει το κάτι παραπάνω, με την εμπειρία και την ποιότητά του, που ειδικά για Γ' εθνική είναι πολλά επίπεδα παραπάνω. Άλλωστε έλειπε ο συνδυασμός ποιότητας και εμπειρίας από τη μεσοεπιθετική γραμμή του ΆΡΗ. Λογικά θα αγωνίζεται πιο πολύ στην κορυφή της επίθεσης, είτε μόνος του, είτε ως δίδυμο με κάποιον, αλλά θα χρησιμοποιηθεί και στα πλάγια. Όπως και να 'χει, ελπίζουμε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Καλή επιτυχία Μάουρο!!!



Βίντεο









1 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 30 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:49 μ.μ.

Πολυ ποιοτικος παικτης για τα δεδομενα της Γ εθνικης , ο Ποι σιγουρα θα βοηθησει παρα πολυ στην επιθεση ! Λογικα ως σεντερ φορ θα τον δουμε φετος.

Μακρια απο τραυματισμους και καλη επιτυχια με τα κιτρινομαυρα παικταρα !