Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ελλάδα - Τσεχία 1-2 Αργήσαμε να "ξυπνήσουμε"

Για ένα ακόμη παιχνίδι η Εθνική μας, άργησε να "ξυπνήσει". Οι παίχτες μας, μπήκαν σαν υπνωτισμένοι και δεχτήκαμε δύο γκόλ από τους μέτριους Τσέχους. Παρόλα αυτά, ανεβήκαμε βάλαμε ένα γκόλ το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα και στο δεύτερο μέρος πετύχαμε άλλο ένα γκόλ. Η αδικία κατά της Ελλάδας συνεχίζεται και σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση.


Σίγουρα, ξεκινήσαμε σαν υπνωτισμένοι. Σίγουρα, δεχτήκαμε δύο καθαρά γκόλ. Όμως, παλέψαμε για να γυρίσουμε το μάτς και πετύχαμε ένα γκολ, που ακυρώθηκε. Ο Φωτάκης, ήταν καλυμμένος και πέρα από αυτό στην ευθεία δεν λέει η Ουέφα, ότι η φάση είναι υπέρ του επιτιθέμενου ; ; ; Η Ελλάδα, φαίνεται ότι ενοχλεί. Και μία ακόμα ερώτηση προς όλους τους Ευρωπαίους αρμόδιους (σκέφτηκα να την βάλω και ως τίτλο) είναι η εξής: Η πορεία μας στο Euro έχει να κάνει με την παραμονή μας στο Ευρώ ; ; ; Ή μήπως με την προσοχή που πρέπει να βαρέσουμε στους "άρχοντες" του ΔΝΤ ; ; ;


Στα αγωνιστικά, η ομάδα έπαιξε από το εικοσάλεπτο και μετά. Μέχρι τότε απλά υπήρχαμε. Δεν ενθουσιάσαμε με τον τρόπο παιχνιδιού μας, όμως σε μία από τις φάσεις που κάναμε σκοράραμε. Δεν έχει σημασία που δεν αναπτυχθήκαμε καλά. Σημασία έχει να κάνεις γκόλ, έστω και την μία φάση.

Άλλωστε η Εθνική μας δεν είναι ικανή να παίξει κατακτητικό ποδόσφαιρο σε μεγάλες διοργανώσεις. Στα προκριματικά μπορεί, ναι. Με κάτι Μάλτες, Αζερμπαϊτζαν, Αρμενίες κλπ. Σε Euro και σε Mundial, δεν μπορεί.

Ακόμα και όταν πιέζαμε στο δεύτερο μέρος, έλλειψαν οι πλαγιοκοπήσεις, τα σούτ. Ακόμα, έλλειψε ο παίχτης ή οι παίχτες που θα "τραβήκουν κουπί". Ο Καραγκούνης αναλώθηκε σε παράλληλο ποδόσφαιρο. Ο Κατσουράνης, αναλώθηκε στις γιόμες. Ο Σαλπιγγίδης, κλεισμένος δεν πήρε προσπάθειες.

Ο Τοροσίδης, άργησε και πάλι να ανεβάσει απόδοση και να κάνει τις κούρσες του, από τα δεξιά. Είναι παίχτης που μπορεί αν δώσει ώθηση από την δεξιά πτέρυγα, με τις πλαγιοκοπήσεις του και τις σέντρες του. Αργησε, να ανέβει.

Ο Σαμαράς, τοποθετήθηκε στην θέση που φαίνεται ότι του αρμόζει περισσότερο. Μέσα στην περιοχή, δηλαδή. Με κυρίαρχο στοιχείο το ύψος του (1.93) "έσπασε" την μπάλα πολλές φορές με το κεφάλι. Επίσης, βλέποντας το επιθετικό "βραχυκύκλωμα" της ομάδας, ανέβηκε, πήρε μπάλες, κράτησε μπάλα. Δεν αρκούσε αυτό όμως.

Με την είσοδο του Μήτρογλου, η περιοχή των Τσέχων "γέμισε", όπως αυξήθηκε και η δύναμη μας. Ο διαιτητης, πάντως έκοβε κάθε σέντρα προς τον Μήτρογλου, σφυρίζοντας επιθετικό φάουλ.

Πάθος υπήρχε, ένταση υπήρχε, αποτελεσματικότητα μέχρι ενός σημείου υπήρχε. Αλλά, όλα αυτά μετά τα 20 πρώτα λεπτά.

Με νίκη επί της Ρωσίας, περνάμε στους 8. Πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι η νίκη στα παιχνίδια των ομάδων μεταξύ τους. Οπότε, συγκεντρωνόμαστε στο δικό μας παιχνίδι και δεν μας νοιάζει το άλλο.

Δύσκολο, μα όχι ακατόρθωτο. Συγκέντρωση από την σέντρα του αγώνα, συνοχή στις γραμμές μας, τύχη, πενηνταρίσια διαιτησία και όλα είναι πιθανά.

Η Εθνική, είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει, έχτσιε με τα χρόνια ένα μέταλλο. Το όποιο μέταλλο, τέλος πάντων. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, κόντρα στους Ρώσους. Ένα μάτς είναι . . .

Γιατί όχι . . . ; ; ;


7 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 13 Ιουνίου 2012 στις 11:33 π.μ.

Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν συγκυρίες για να διορθώσουν τα λάθη μας. Κι όταν λέω ''λάθη μας'', εννοώ του Σάντος.

Όπως και με τους Πολωνούς, έτσι και τώρα ήμαστε αδιάβαστοι. Με το αίνιγμα της αριστερής πλευράς να παραμένει δισεπίλυτο, με αργούς παίχτες που συνθέτουν μια αργή ομάδα, με κακή αλληλοκάλυψη, μηεδνικούς αυτοματισμούς και με ακατανοήτες εμμονές σε Χαλκιά και Σαμαρά, δεν τίθεται θέμα ξυπνήματος, αλλά στησίματος και κοουτσαρίσματος.

VardARIS είπε... 13 Ιουνίου 2012 στις 3:48 μ.μ.

Δεν είναι καλό να κάνουμε τους εκ των υστέρων προφήτες, αλλά δυστυχώς όλοι συμφωνούμε και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο Σάντος έκανε λάθη.

Τα λέγαμε και πριν την έναρξη του Euro για τους τερματοφύλακες. Δεν καταλαβαίνω επίσης για ποιον λόγο πάρθηκε στην αποστολή ο Μαλεζάς, αφού δεν τον πιστεύει ο Σάντος και φάνηκε αυτό ξεκάθαρα χθες.

Πάντως μέσα σε όλα ήρθε και η εχθρική διαιτησία, αλλά και η ατυχία για να δέσει το γλυκό.

Δεν ξέρω για ποιον λόγο ο Χολέμπας εμφανίζεται σε τόσο χάλια κατάσταση. Τον πίστευα αυτόν τον παίκτη και ήλπιζα ότι θα έχουμε επιτέλους 2 δυνατές πλευρές με Χολέμπας αριστερά και Τοροσίδη δεξιά. Τελικά και οι δύο δεν κάνουν καλό Euro.

Χθες μας θύμισαν τον Άρη με τόσες γιόμες. Ήξερες ότι η μπάλα θα πάει στον Κατσουράνη που θα επιχειρήσει μπαλιά 80 μέτρων για το κεφάλι του Σαμαρά, ο οποίος σίγουρα θα χάσει την κεφαλιά. Κέντρο δεν υπήρχε να κατεβάσει την μπάλα...

Τέλος πάντων αρκετά γκρίνιαξα, ας ελπίσουμε ότι έστω και τελευταία αγωνιστική θα σώσουμε την παρτίδα. Γυρνάει και ο Παπασταθόπουλος οπότε θα έχουμε περισσότερες λύσεις.

jim είπε... 13 Ιουνίου 2012 στις 4:16 μ.μ.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι το πρόβλημα έγκειται στις φτωχές υποδομές του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

Μία χώρα, της οποίας το πρωταθλημα αποτελείται από 16 ομάδες και σχεδόν το 75-80% των ομάδων είναι πάιχτες άλλων εθνικοτήτων.

Δεν σας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει ακραιο χαφ απο τα αριστερα ; ; ; Ή ότι τα αριστερά μπάκ δεν επαρκούν ; ; ;

Με αποτέλεσμα να βγαίνει ο Σαμαράς των 1.93 εκατοστων να παίζει αριστερά. Με συνέπεια να εκτίθεται. Και αυτός και ο προπονητής και η ομάδα.

Συμφωνώ απολύτως για τα λάθη του Σάντος στις επιλογές των τερματοφυλάκων. Η τριάδα ήταν Χιώτης - Κωσταντόπουλος - Βελλίδης.

Επίσης, δεν σας προακαλέι εντύπωση που στον άξονα παίζει ακόμα βασικός ο Καραγκούνης ; ; ; Δεν τον κατηγορώ. Η εθνική τον χρειάζεται.

Προσπαθώ να δώσω τροφή για σκέψη, απλά. Ως χώρα, ως ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε να παράγουμε παίχτες ; ; ;

Εμείς παράγουμε μόνο κεντρικούς αμυντικούς. Παίχτες δηλαδή που δεν χρειάζεται να είναι τεχνίτες.

Ο Φορτούνης είναι μία επιλογή και ένα παράδειγμα. Χρειάζεται, όμως συστηματική δουλειά για να φτάσουμε στο σημείο να παράγουμε αρκετούς Φορτούνηδες.

Και πάνω απ' όλα πλάνο, συνεργασία και θέληση από όλους τους φορείς του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή . . .

Μέχρι τότε θα μας φταίει ο Σάντος, ο Ρεχάγκελ, ο Σαμαράς, ο Χαριστέας . . .

Ανώνυμος είπε... 14 Ιουνίου 2012 στις 1:13 μ.μ.

Συμφωνω με οτι λετε παιδια. Απλα να προσθεσω κατι: Τωρα το σπαστικο ειναι οτι μεχρι το Σαββατο θα ακους παντου μεντιουμ και μελλοντολογους να λενε σεναρια προκρισης και ΑΝ και ΑΝ. Δεν ξερετε ποσο μου τη σπαει αυτο. Για παραδειγμα, εβλεπα χθες αθλητικες ειδησεις στο mega και προεβαλαν ολα τα σεναρια προκρισης. Εγω παντα ειμαι της αποψης ΄΄κοιτα την ομαδα σου και μη σε νοιαζουν οι αλλοι''.

Και κατι ασχετο: Τζιμ θα γραψεις αρθρο για τη φετινη Bundesliga;

Vellidis

jim είπε... 14 Ιουνίου 2012 στις 2:15 μ.μ.

Το σενάριο είναι μόνο ένα. Κερδίζουμε και περνάμε ή αλλιως δεν κερδίζουμε και απλκλειόμαστε.

Για την bundesliga, Vellidi σκεφτόμουν να γράψω, αλλά με πρόλαβε το Euro. Είναι πρωτάθλημα που το παρακολούθησα.

Θα ετοιμάσω κάτι. Μπορεί να είναι μετά το ματς της Εθνικής μας, με την Ρωσία.

Ανώνυμος είπε... 14 Ιουνίου 2012 στις 6:10 μ.μ.

Αν θες και γινεται, μπορω να σε βοηθησω.

Vellidis

jim είπε... 14 Ιουνίου 2012 στις 8:56 μ.μ.

Σου είπα vellidi. Ότι γουσταρεις και αγαπας ετοιμασε το. Γραψε το mail σου μετα για να σου στειλω και το δικο μου, ετσι ωστε να μου το στείλεις μετα σε ενα αρχειο του word..

Ότι γουσταρεις και αγαπας. Για οποιοδηποτε αθλημα. Η αφιερωμα σε ομαδες η παιχτες που σου αρεσουν.