Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πορτογαλία - Ισπανία 0-0 (2-4 πεν.)


Πρώτη φιναλίστ του Euro 2012 η Ισπανία. Αφού, έπειτα από ένα μέτριο σε γενικές γραμμές 90λεπτο και μία εντυπωσιακή παράταση, αλλά χωρίς τέρμα, κέρδισε την Πορτογαλία στα πέναλτι με 2-4 και πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Παρόλα αυτά, είδαμε Πορτογάλους να παλεύουν, αλλά χωρίς να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό, παρά τις αρκετές τους ευκαιρίες.



Στην Ιβηρική μάχη, λοιπόν, παρόλο που το παιχνίδι ξεκίνησε καλά και φαινόταν ότι θα δούμε πολλά γκολ (ευτυχώς που δεν είδαμε, under το ΄παιξα), στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και οι 2 τερματοφύλακες βρέθηκαν σε καλή μέρα. Έτσι, το πρώτο εισιτήριο του τελικού στο Κίεβο κρίθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία.


Το παιχνίδι είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά. Εντυπωσιακές εναλλαγές μπάλας, πολλές φάσεις, με τις ομάδες να αγωνίζονται όπως ήταν αναμενόμενο, δηλαδή οι Πορτογάλοι με αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενοι τις ατομικές ικανότητες των παικτών - κλειδιά τους (ο Νάνι ήταν εξαιρετικός). Σταδιακά, οι Πορτογάλοι (ναι, οι Πορτογάλοι) είχαν την πρωτοβουλία και έπαιζαν παθιασμένα.

Από την άλλη, οι Ισπανοί να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, όπου υπέπεσαν σε πολλά λάθη λόγω της ασφυκτικής πίεσης των αντιπάλων τους. Με κύριο εκφραστή τον Ινιέστα προσπάθησαν περισσότερο με σουτ από το ύψος της περιοχής να πετύχουν κάτι. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου έπεσε αισθητά ο ρυθμός λόγω και της κούρασης. Έτσι, το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες. Είδαμε ελάχιστες φάσεις στις δύο εστίες, ενώ και οι πολλές αλλαγές επηρέασαν τον ρυθμό του αγώνα. Επίσης, είδαμε για άλλη μια φορά πως ο Ρονάλντο είναι λίγος για τα μεγάλα ματς. Πολύ τον αντιπαθώ αυτόν τον άνθρωπο. Είδμε, φυσικά, τον Πέπε να κάνει τους γνωστούς τραμπουκισμούς του. Μη χάσει.

Στην παράταση, οι Ισπανοί ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Στο πρώτο 15λεπτο είχαν δύο κλασσικές χαμένες ευκαιρίες, με ποιο σημαντική αυτή του Ινιέστα, ο οποίος έπειτα από μαγική ενέργεια του Ζόρντι Άλμπα, βρέθηκε μόνος μπροστά στην εστία, με τον Ρουί Πατρίτσιο να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο, το ίδιο βιολί. Οι φούριας ρόχας πολιορκούσαν την εστία των Πορτογάλων, παρόλα αυτά τέρμα δεν υπήρξε και οδηγηθήκαμε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι:

Αλόνσο, απόκρουση Πατρίτσιο
Μουτίνιο, απόκρουση Κασίγιας
Ινιέστα, 0-1
Πέπε, 1-1
Πικέ, 1-2
Νάνι, 2-2
Ράμος, 2-3
Μπρούνο Άλβες, δοκάρι
Φάμπρεγας, 2-4 και Ισπανία στον τελικό

Συνοψίζοντας, είδαμε από τη μία παθιασμένους Πορτογάλους να προσπαθούν για ό,τι καλύτερο, αλλά είχαν έναν τραγικό που τους χαλούσε όλες τις επιθέσεις, από την άλλη είδαμε Ισπανούς να χρησιμοποιούν τη γνωστή τακτική τους, αλλά να υποπίπτουν σε πολλά λάθη. Αναμένουμε το αποτέλεσμα στη σημερινή μάχη γιγάντων (Γερμανία - Ιταλία) για να δούμε ποιον θα αντιμετωπίσουν οι Ισπανοί στο Κίεβο

3 σχόλια:

jim είπε... 28 Ιουνίου 2012 στις 1:14 μ.μ.

Βάση θεάματος, το euro 2012 είναι η χρυσή μετριότητα. Ποδόσφαιρο καλό, δεν είδαμε. Μόνο σε κάτι μάτς ομίλων.

Και πως να δούμε, όταν οι παίχτες ξεζουμισμένοι από τις ομάδες που παίζουν, πηγαίνουν σε προετοιμασία με την Εθνική τους.

Μέτριο ως κακό και το χθεσινό μάτς. Οι Ισπανοί, πηγαίνουν άλλο ένα τελικό. Αυτή την φορά χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση. Όμως, για όσους πιστεύουν ότι δεν παίζουν καλά οι Ισπανοί, θα θέσω ένα ερώημα: Οι αντίπαλοί τους, έπαιξαν καλύτερα;;; Οι Γαλλοι, οι Κροάτες (δύο ευκαιρίες πάνω στον Ίκερ), οι Ιταλοί στον όμιλο, οι Πορτογάλοι χθες... Σκεφτείτε το..

Θα καταλήξετε, σ' αυτό που είπα στην αρχή. Ότι όλες οι ομάδες ήταν μια από τα ίδια. Μέτριες.

Στα του αγώνα τώρα. Η Πορτογαλία όσες ευκαιρίες έκανε, τις έκανε με σουτ. Ειτε του Αλμέϊδα, είτε του Ρονάλντο.

Για τον Ρονάλντο που λες, σκέψου ότι δεν έχει τον Τσάμπι και τον Κχεντίρα στον άξονα, ούτε τον Μπενζεμά που ανοίγει χώρους. Έχει τον βαρύ Αλμέϊδα και τον κορεσμένο Πόστιγκα. Και τρία δραστήρια χαφ, αλλά όχι τόσο ποιοτικά όπως Τσάμπι και Κχεντίρα.

Παρόλα αυτα, πρωταγωνίστησε. Και χθες ήταν ο πιο δραστηριος. Ο Νάνι που λες, λίγα πράγματα. Περίμενα, πολλά περισσότερα μετά απο τόσο καιρό.

Ο Πέπε είναι μπακάρα. Από τα καλύτερα μπακ, παγκοσμίως.

Η Πορτογαλία, ουσιαστικά δεν έχασε από την Ισπανία και αντιμετώοισε την Γερμανία πιο καλά από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Για μένα είναι Ευρωπαϊκά, αν όχι τρίτη δύναμη, η τέταρτη. Και χωρίς μεγάλες αποστάσεις απο τους μπροστά.

Οι Ισπανοί, πλέον πιστευω, ότι έχουν εμπάθεια με τα ψηλά παιδιά από το κέντρο και μπροστά. Βγάζει Νεγρέδο και βάζει Φάμπρεγας.... Δηλαδή, αν δεν βάλεις Τορρες ή Γιορέντε πότε θα τους βάλεις;;;

Unknown είπε... 28 Ιουνίου 2012 στις 2:04 μ.μ.

Jim οντως το Γιουρο δεν εχει προσφερει το θεαμα που αναμενοταν. Ο Νάνι, ξεκίνησε καλά, αλλά έπεσε. Οι Μουτίνιο-Βελοσο δεν ειναι Αλονσο-Κεντιρα, αλλα ειναι ποιοτικοτατοι και δημιουργουν.

Ο Πεπε ειναι πολυ καλος, αλλα κια πολυ αντιπαθητικος. Θα 'πρεπε ο Γιορεντε να εχει πολυ περισσοτερο χρονο συμμετοχης. Νεγρεδο;;; Ο Ροναλντο, δεν ξερω γιατι, μου φαινεται λιγος για τα μεγαλα ματς. Οι Πορτογαλοι είναι όντως πολυ ανεβασμενοι τα τελευταια χρονια.

Καλα να εισαι.

VardARIS είπε... 28 Ιουνίου 2012 στις 9:07 μ.μ.

Πραγματική απογοήτευση το χθεσινό ματς. Όλοι μας πιστεύω ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο, ειδικά από τους Ισπανούς.

Δυστυχώς έχω πειστεί ότι με τον Ντελ Μπόσκε στον πάγκο δεν πρόκειται να δούμε την παλιά Ισπανία.

Προσωπικά ένας ακόμη λόγος για να τον κράζω είναι το γεγονός ότι είχα ποντάρει τα χρήματά μου στον Γιορέντε (ο οποίος δεν πήρε ούτε μια ευκαιρία). Και μιλάμε για τον παίκτη που έκανε μαγικες εμφανίσεις άλλη μια χρόνια με την Μπιλμπάο.

Πάντως για τη διοργάνωση διαφωνώ Jim, θεωρώ ότι είδαμε καλά παιχνίδια μέχρι στιγμής αν εξαίρεσω το χθεσινό. Προσωπικά με ενθουσίασε η Γερμανία (που δεν τη χωνευα ποτέ), η Ιταλία που δεν την περίμενα τόσο δυνατή, η Πορτογαλία, ακόμη και η Ελλάδα!!!!

Για να δούμε: εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Ισπανία έχει τον πρώτο λόγο...