Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Καλοκαιρινά μεταγραφικά σενάρια - μέρος 1ο


Αυτό που μου αρέσει όταν τελειώνουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι τα μεταγραφικά σενάρια που ακούγονται. Πολλά από αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας αλλά η όλη φάση έχει πολύ γέλιο.

Καλοκαιράκι, την πέφτεις στην ξαπλώστρα με τη φραπεδούμπα δίπλα κ διαβάζεις την αθλητική εφημερίδα της επιλογής σου (από φέτος θα είναι τα αθλητικά νέα). Αυτά είναι...

Διαβάζεις λοιπόν για τους παιχταράδες που θα φέρει η διοίκηση.

Να θυμίσω μερικά ονόματα που ακούστηκαν τα προηγούμενα χρόνια; ακούσαμε από Μιλίτο! (ναι αυτός που έβαλε τα 2 γκολ στον τελικό του τσου λου), Μοριέντες μέχρι κ Ροτσίσκι.

Εμένα αυτό δε με χαλάει. Έχει γέλιο κ χαβαλέ. Για να δούμε ποια ονόματα ακούστηκαν φέτος μέχρι στιγμής κ τι βρήκαμε για αυτούς...

Οι σίγουροι;

Τσεσνάουσκις
Όταν πρωτοάκουσα ότι κυνηγάμε παίχτη του Τέλη, απογοητεύτηκα. Μετά άκουσα ότι τον ζήτησε ο Κούπερ κ είδα το βιογραφικό του. 29χρονος διεθνής Λιθουανός. Ήταν 5 χρόνια στη Χαρτς πριν έρθει στον Εργοτέλη. Φέτος έπαιξε 23 παιχνίδια, είχε 2 γκολ και 7 ασσίστ παρακαλώ! Α, και 4 κίτρινες.
Έχει ύψος 1.80 και παίζει στα δεξιά της μεσαίας γραμμής. Δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει πάνω στη γραμμή. Κ δεν ξέρω πόσο γρήγορος είναι. Το ότι είναι ψηλός είναι στα θετικά.
Ίδωμεν...

Λαζαρίδης
Τον 30χρονο Λαζαρίδη τον φλερτάρουμε χρόνια τώρα. Βαρύ σκληροτράχηλο center back. Το νόμιζα πιο ψηλό αλλά είναι μόλις 1.82. Δεν "ψηλώνει" δηλαδή κ πολύ η ομάδα.
Φέτος είχε 27 συμμετοχές κ 1 γκολ, κ πήρε σχετικά λίγες κίτρινες κάρτες (4). Πιστεύω θα βοηθήσει αλλά ας τον δούμε καλύτερα στο γήπεδο.


Ο "σε καλό δρόμο"

Βελλίδης
23χρονος τερματοφύλακας. Έλληνας. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του βάζελου, ο οποίος βάζελος φημίζεται για τους καλούς τερματοφύλακες που βγάζει (Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Τζόρβας κτλ). Τα τελευταία 2-3 χρόνια έπαιζε στον Διαγόρα Ρόδου όπου είχε προπονητή κ τον Φοιρό για ένα διάστημα. Είναι βασικό στέλεχος της εθνικής ελπίδων.

Μειονέκτημα του; Το ύψος του. Είναι μόλις 1.85 δηλαδή όχι αρκετά ψηλός για τερματοφύλακας. (από όσο έψαξα στο ίντερνετ γιατί γενικά δεν βρήκα πολλά στοιχεία γι'αυτόν).

Φαίνεται καλή κίνηση. Σίγουρα θα είναι καλύτερος από πέσκοβιτς, πιοβεζάν.


Τα σενάρια φαντασίας

Μενδρινός
Μετά τα περσινά δε νομίζω ότι έχει κάποιο μέλλον στον Άρη. Προτίμησε τον ΠΑΣ από το να έρθει σε μας. Αυτό κ μόνο είναι αρκετό. Κ δεν βλέπω να υπάρχει καλό κλίμα στις τάξεις των οπαδών του Άρη για τον συγκεκριμένο παίχτη.

Άσε που δεν είναι κ κάτι ιδιαίτερο. Αν ήταν κανά σπουδαίος παίχτης να το "σβήναμε" το περσινό αλλά για τον Μενδρινό; Ήμαρτον.


Πετρόπουλος
Ακούστηκε ότι τον θέλουμε δανεικό από τον βάζελο. Εμένα προσωπικά μου αρέσει ο παίχτης. Είναι νέος, ψηλός, Έλληνας με όρεξη να παίξει μπάλα. Θέλει βέβαια πολύ δουλειά διότι είναι λίγο χασογκόλης.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν τον θέλω δανεικό. Τι; να τον πάρουμε, να τον ετοιμάσουμε για το βάζελο κ να τους το δώσουμε πίσω;
Άλλοι τα κάνουνε αυτά...


Οι υπόλοιποι

Αντόνιο Ζέσους Βάσκεθ

30χρονο μέσος με γεμάτη τετραετία στην ισπανική Ουέλβα. 1.82 στο ύψος. Χαρακτηρίζεται ώς παίκτης με αρχηγικές ικανότητες εντός και εκτός γηπέδου. Και ως πραγματικό εργαλείο - μηχανάκι στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Εγώ τον παίχτη δεν τον ξέρω. Οπότε αν τον κλείσουμε τότε θα μάθουμε περισσότερα. Να σημειωθεί ότι δεν είναι ελεύθερος κ η Ουέλβα θα θέλει κανά 700χιλ για να τον δώσει εκτός αν τον πάρουμε δανεικό.






Στάνισλαβ Ανγκέλοφ

32χρονος διεθνή Βούλγαρος. Αγωνιζόταν στην γερμανική Κότμπους από το 2007. Μέσος κ αυτός. Ύψος 1.78. Στο wikipedia τον αναφέρει ως παίχτη του Άρη!!










Συμπέρασμα

Αν υποθέσουμε ότι πράγματι ενδιαφερόμαστε γι'αυτούς τους παίχτες (αφαιρώ τον Μενδρινό) τότε βλέπω ένα σχέδιο του Κούπερ να "ψηλώσει" την ομάδα (όλοι οι παίχτες είναι στο 1.80) και να την "δυναμώσει", να την κάνει πιο μαχητική.

Υ.Γ. Αν κάποιος από εσάς γνωρίζει κάτι περισσότερο γι'αυτούς τους παίχτες ή για στόχους της διοίκησης ας το πει κ σε μας. Τα γουστάρουμε αυτά :) :)

1 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 28 Μαΐου 2010 στις 4:43 μ.μ.

Μεταγραφικά σενάρια: το γούστο του κάθε οπαδού. Συμφωνώ ότι ο Κούπερ θέλει να ψηλώσει την ομάδα, όπως θέλει να την κάνει και πιο μαχητική. Έχω την εντύπωση ότι γουσταρει παίχτες τύπου Πρίττσα και μάλλον προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε. Είμαι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής με αυτά που έχουμε κάνει. Αν μπορούμε να κλείσουμε και τον Νασούτι θα είμαστε πολύ καλά.

Δείχνουμε ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και κινούμαστε βάσει αυτού. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα μείνουμε μόνο σε εγχώριες μεταγραφές. Χρειαζόμαστε και το κάτι παραπάνω, ιδίως στην νευραλγική θέση των αμυντικών χαφ και εκεί περιμένω να πέσει το βάρος.