Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Συμπεράσματα από τη φετινή χρονιά & Θέμα Παντελίδη(;)

Καλό Πάσχα σε όλους τους Αρειανούς!
Μόλις μία αγωνιστική απομένει για να ολοκληρωθεί αυτό το πρωτάθλημα οπότε πλέον μπορούμε να κάνουμε ταμείο.

Νομίζω πως οι περισσότεροι από εμάς, συμφωνούμε πως σε γενικές γραμμές η φετινή ήταν μια καλή χρονιά για τον ποδοσφαιρικό Άρη. Μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε πως θα ήταν εξαιρετική αν συνδυαζόταν με την κατάκτηση ενός κυπέλλου. Δυστυχώς το στραπάτσο από τον Εργοτέλη και ο απρόσμενος αποκλεισμός, ήταν το γεγονός που αφήνει αυτή την πικρή γεύση που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε.

Αν και τα νούμερα δεν αποτυπώνουν πάντα την αλήθεια, ας δούμε κάποια ρεκόρ που κατέγραψε φέτος η ομάδα μας:

  • Η ομάδα μετρά ήδη 14 νίκες σε μια χρονιά, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ της ομάδας του Μπάγεβιτς στη Super League. Κερδίζοντας την Ξάνθη η ομάδα και ο Παντελίδης θα θέσουν πλέον τον πήχη στο 15!
  • Ρεκόρ αποτελούν και οι 6 εκτός έδρας νίκες (μιλάμε πάντα για χρονιές Super League). 
  • Ρεκόρ παραγωγικότητας με 39 γκολ το οποίο λογικα θα διευρυνθεί, αφού το τελευταίο παιχνίδι είναι κόντρα στην αδιάφορη Ξάνθη. 
Διαβάζοντας τα παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ο προπονητής πέρασε τις εξετάσεις του. Ναι, μπορεί να χάθηκαν μερικά κομβικά παιχνίδια τα οποία θα μας επέτρεπαν να κάνουμε το βήμα παραπάνω, (π.χ. με Εργοτέλη, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άεκ, Ατρόμητος όλα εκτός), ωστόσο σε γενικές γραμμές ο Παντελίδης άλλαξε την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο, βελτιώνοντας πολύ τη φυσική κατάσταση, παίζοντας έξυπνα σε μερικά παιχνίδια, ή παίζοντας κατακτητικό ποδόσφαιρο σε άλλα, (Αεκ εντός, Τρίπολη εκτός). 

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση λοιπόν το γεγονός πως ακούγεται πως ο Παντελίδης θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της χρονιάς και θα αναλάβει ένας εκ των Δέλλα ή Ουζουνίδη. Προσωπικά θεωρώ πως αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι πισωγύρισμα για την ομάδα, καθώς θα χαθεί χρόνος, (αλλαγή συστήματος, ο νέος προπονητής θα πρέπει να γνωρίσει την ομάδα, να αξιολογήσει τους παίκτες κλπ), ενώ και οι συγκεκριμένοι προπονητές δε θα φέρουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει δώσει ο Παντελίδης. 

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο μπορεί να θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα ο Παντελίδης. Αν φοβάται πως δεν μπορεί να επαναλάβει μια ανάλογη με τη φετινή χρονιά, τότε απλά δε θα έπρεπε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, καθώς όλα δείχνουν πως η ομάδα έτσι όπως πάει μόνο προς το πάνω μπορεί να οδηγηθεί, αφού αναμένονται:
  • Μεγαλύτερη στήριξη από τους οπαδούς, που διψούν για Κύπελλο και Ευρώπη. 
  • Πιο δεμένο σύνολο σε σχέση με πέρυσι που είχαμε μια νέα ομάδα. 
  • Παίκτες που θα θέλουν να δείξουν το κάτι παραπάνω, αφού η νέα χρονιά θα είναι ευκαιρία ανάδειξης και για αυτούς. 
Αν επιλέξει να φύγει ο Παντελίδης πού μπορεί να πάει; Ολυμπιακός-Πάο-Αεκ-Ποακ έχουν ήδη προπονητές, εκτός αν αποφασίσει να κάνει βήμα προς τα κάτω πηγαίνοντας σε ένα παράρτημα του στυλ Βόλος. 

Προσωπικά δε θεωρώ πως ο Παντελίδης είναι χαζός ή αφελής. Επομένως είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσει στην ομάδα, καθώς εξετάζοντας όλα τα παραπάνω είναι προτιμότερο και για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα να συνεχίσουν μαζί και τη νέα χρονιά. 

Όλη αυτή η σπέκουλα είναι άλλη μια προσπάθεια από τα ασπρόμαυρα ραδιόφωνα ή τους παραγωγούς που πεθαίνουν/πωλούν και τη μάνα τους για ακροαματικότητα να κερδίσουν λίγη από την προσοχή μας, να μπούμε στη διαδικασία να συμμετέχουμε στις εκπομπές τους είτε μηνυματικά ή τηλεφωνικά. 

0 σχόλια: