Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Κριτική παιχτών 2009-2010: Χαβίτο


O Φρανθίσκο Περάλ Χαβίτο βρίσκεται στον Άρη τα τελευταία 4 χρόνια. Πολλοί από εμάς έχουμε συνδυάσει τον Χαβιτάκο (κ τον Κόκε) με την αναγέννηση της ομάδας μετά την άνοδο από την Β εθνική.

Ο 27χρονος πλέον επιθετικός έπαιξε φέτος σε 37 παιχνίδια συνολικά! 24 για το πρωτάθλημα, 6 για τα Play Off και 7 για το κύπελλο.

Πέτυχε 1 γκολ στα Play Off εναντίον του παοκ και 2 σημαντικά γκολ για το κύπελλο (ένα με τον ασπρόπυργο κ ένα με την Καβάλα).

Το ξέρω ότι πολλοί από εσάς δεν τον θέλετε τον Χαβίτο στην ομάδα επειδή είναι αρτσσούμπαλος κ πολλές φορές τα χαλάει στην τελική προσπάθεια αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί νομίζετε κάποιοι ότι ο Χαβίτο είναι αυτός που φταίει για όλα τα "κακά"  που γίνονται στον Άρη.

Γενικά

Αν κ είχε πολλά παιχνίδια φέτος ο Χαβίτο, δεν ήταν κ η καλύτερη του χρονιά από άποψη αποδοτικότητας. Πέρυσι κ πρόπερσι είχε πετύχει 6 γκολ κ φέτος μόνο 3. Βέβαια δεν είναι ο παίχτης-σκόρερ που θα σου βάλει πολλά γκολ αλλά αν βάζει 5-6 τη χρονιά εγώ είμαι ικανοποιημένος. Μη ξεχνάμε ότι ο Χαβίτο έχει πετύχει μερικά πολύ σημαντικά γκολ για τον Άρη. Ποιος ξεχνάει το γκολ του μέσα στη Σαραγόσα που μας έδωσε την πρόκριση στους ομίλους του Ουέφα;

Τα θετικά του στοιχεία είναι πολλά. Είναι πολύ γρήγορος, με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Τρέχει ασταμάτητα είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση. Κ το σημαντικότερο; Μαρκάρει, παίζει άμυνα.

Δεν παίρνει κάρτες, δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα εξωγηπεδικά, είναι σωστός επαγγελματίας, σωστός στις προπονήσεις, δεν παραπονέθηκε ποτέ γιατί δεν τον βάζει ο προπονητής ή γιατί τον βάζει αλλαγή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλοι οι προπονητές που πέρασαν από τον Άρη, εκτίμησαν τον Χαβίτο κ τον χρησιμοποίησαν πολλές φορές. Γι'αυτό έχει σταθερά πάνω από 30 συμμετοχές τη σεζόν.

Έχει όμως κ αρνητικά. Δεν είναι τόσο καλός τεχνίτης με τη μπάλα. Δεν έχει καλή σέντρα κ δεν έχει κ καλό σουτ. Πολλές φορές από το πάθος του να τρέξει γρήγορα στη φάση, τη χαλάει.

Δεν έχει κ καλό τελείωμα αλλά αυτό πιστεύω είναι κ θέμα ψυχολογίας. Αν σου μπουν 1-2 φάσεις μετά σου μπαίνουν όλες ενώ αν χάσεις κανένα άχαστο σε παίρνει από κάτω κ χάνεις τα πάντα. Κ για όσους έχουν παίξει έστω κ λίγη μπάλα (ακόμη κ στο Playstation) ξέρουν ότι ισχύει αυτό. Πόσο μάλλον όταν έχεις ένα ολόκληρο γήπεδο να σε κράζει όταν χάσεις μια ευκαιρία.

Το πιο σημαντικό του όμως αρνητικό είναι ότι τα 4 χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα δεν έχει καταφέρει να βελτιωθεί αισθητά. Αλλά πως να βελτιωθεί όταν τα 4 αυτά χρόνια έχει αλλάξει 7 προπονητές;

Εγώ πιστεύω ότι ένας παίχτης μπορεί να βελτιώνεται είτε είναι 20 είτε είναι 32. Ο Χαβίτο είναι 27 κ πιστεύω ότι αν δουλέψει μαζί με τον Κούπερ σε συγκεκριμένα στοιχεία στο παιχνίδι του μπορεί να βελτιωθεί πολύ. Εγώ τον θέλω στην ομάδα. Δεν πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να διώχνουμε παίχτες σαν τον Χαβίτο ως αποτυχημένους (μακάρι να φτάσουμε). Θέλω να μείνει, αν όχι για βασικός σίγουρα ως back up. Αλλά αν δουλέψει πολύ γιατί όχι κ βασικός.

Και κάτι για τους οπαδούς του Άρη. Φέτος οι οπαδοί μας ήταν πολύ άδικοι με τον Χαβίτο. Έχανε κάποιες ευκαιρίες κ κατευθείαν κράξιμο έκανε κάτι καλό κ το προσπερνούσαν. Ειδικά στη θύρα 2 που πηγαίνω εγώ το φαινόμενο αυτό ήταν πολύ έντονο ειδικά με αυτόν τον παίχτη. Αυτό σίγουρα επηρεάζει τον παίχτη. Διότι ακούγονται τα πάντα από την κερκίδα στο γήπεδο.

Έναν παίχτη, που αντιθέτως με κάποιους άλλους, τα δίνει όλα όταν παίζει.


Highlight

Την καλύτερη εμφάνιση του την έκανε στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς με τον συμπολίτη. Λίγο αργά θα μου πείτε...


Χειρότερη στιγμή

Δεν θυμάμαι ακριβώς πιο παιχνίδι ήταν (νομίζω με τη Λάρισα εντός) που είχε χάσει 3-4 ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται κ όλο το γήπεδο (για άλλη μια φορά) τον έκραζε.


Γκάλοπ

6 σχόλια:

jim είπε... 31 Μαΐου 2010 στις 1:20 μ.μ.

Ο Χαβίτο ειναι απο τους πιο φιλοτιμους παιχτες μας.Ίσως και ο πιο φιλότιμος.Με μεγαλη διαθεση για δουλεια.Εχει καλα στοιχεια για την θεση του οπως για παραδειγμα οτι ειναι γρηγορος.Πιστευω οτι την καλυτερη χρονια του την εκανε περυσι (την σεζόν 2008-2009 δηλαδη)..Φετος δεν ηταν τοσο καλος οσο περυσι..Θετικοτατο στοιχειο του Χαβιτο ειναι οτι ξερει πως να κινηθει μακρυα απο την μπαλα και αλλο ενα θετικο οτι ως "μπουκαδορος" παιχτης προσπαθει να μπει κατα μηκος στην περιοχη...εννοω οτι την εχει μετωπο και δεν βαζει το κεφαλι κατω και παει προς την πλαγια γρααμη για μια απλη σεντρα ή δεν παει προς το κορνερ όπως καποιοι αλλοι...Προσπαθει να διεισδύσει κατα μηκος ασχετα αν πολλες φορες δεν το καταφερνει..Περυσι μας εδωσε 7 γκολ αν δεν κανω λαθος..προπερσι αλλα 5-6...Αν μας εδινε και φετος τον ιδιο αριθμο νομιζω οτι λιγοι θα ηταν αυτοι που θα τον κατηγορουσαν για αστοχια στην τελικη προσπαθεια.Βεβαια στοιχεια οπως το σουτ και η τελικη του προσπαθεια πρεπει να τα δουλεψει πολυ..Τα βηματα προοδου του στην ομαδα ειναι εμφανη και νομιζω οτι η κινηση της διοικησης μας πριν 2 χρονια να του επεκτεινει το συμβολαιο ηταν πολυ καλη..Όπως νομιζω οτι εχει να δωσει πολλα ακομη στην ομαδα ο Χαβιτο γιατι διαθετει τωρα και εμπειρια και θεωρειται απο τους παλιους της ομαδας μετα απο 4 χρονια παρουσιας.Τωρα αν θα παιζει αλλαγη ή βασικος αυτο ειναι θεμα της αποδοσης του καθε παιχτη σε συναρτηση με τα πλανα του προπονητη και τα σχεδια του για τον εκαστοτε αγωνα..το βασικος ειναι σχετικο..Και ο Πριττας στην αρχη δεν επαιζε και μετα δεν εχασε αγωνα..Αρα ποιος ειναι βασικος και αλλαγη;;;

RedDragon είπε... 31 Μαΐου 2010 στις 1:41 μ.μ.

Συμφωνώ Jim αλλά έχω μία αίσθηση ότι δεν θα είναι του χρόνου στην ομάδα ο Χαβίτο.

Μακάρι να μην "βγεί" αληθινή.

Ξέχασα να πω ότι την 4η επιλογή στο γκάλοπ δεν την έβγαλα από το μυαλό μου αλλά την άκουσα στο γήπεδο...

jim είπε... 31 Μαΐου 2010 στις 1:59 μ.μ.

Nai reddragon και γω το εχω ακουσει και στο γηπεδο και αλλου αυτο που λες με την 4η επιλογη..όπως επισης και αλλα αρνητικα.Σε παιχτες οπως ο Πριττας ή ο Χαβιτο ή ο Βαγγελη ξερεις τι μου αρεσει;;;Ότι παντα οταν αγωνιστουν θα δωσουν οτι μπορουν και πολλες φορες θα αγωνιστουν πολυ καλυτερα απο αυτο που μπορουν..Δηλαδη αν ο Χαβιτο ειναι παιχτης του 7,5 για παραδειγμα, θα παιξει για 7,5 και αρκετες φορες για 8 και 8,5..Το ιδιο και ο Πριττας και ο Βαγγελη..Δεν σου λεω οτι ειναι παιχτες επιπεδου Μπαρτσελονα και Ρεαλ μην παρεξηγηθω..Απλα θελω να τονισω οτι με βαση την αξια τους και την αμοιβη τους, προσφερουν πολλα περισσοτερα αγωνιστικα και οχι μονο στην ομαδα...Ενω υπαρχουν και καποιοι αλλοι που τους εχουμε για παιχτες του 8 με 8,5 και πολλες φορες παιζουν για 4 και για 5..

Skolix είπε... 31 Μαΐου 2010 στις 3:11 μ.μ.

Νομιζω οτι το ιδανικο εξτρεμ για τον Αρη θα ηταν ο Καλβιτο, απο τους 2 ξεχωριστα ομως δεν ξερω ποιον προτιμω. Ο ενας τεχνιτης, γρηγορος και με καλουτσικα τελειωματα, αλλα τεμπελης και αδιαφορος πολλες φορες. Ο αλλος παθιασμενος, κινητικος και φιλοτιμος, αλλα ατεχνος και αστοχος.
Δεν νομιζω ο Χαβιτο να εχει να δωσει κατι παραπανω. Θα μπορουσε ισως να μεινει με την προυποθεση οτι το πρωτο δεξι εξτρεμ θα ειναι ενας σταθερα καλος παικτης, δηλαδη να μην περιμενουμε απο τον Χαβιτο να μπει να μας ξελασπωσει, αλλα να μπει για να πρεσαρει, τρεξει και να ιδρωσει τη φανελα. Δεν περιμενω πολλα.

Ανώνυμος είπε... 31 Μαΐου 2010 στις 11:10 μ.μ.

Οι παίκτες του Άρη (και φέτος) παίζαν λες και η αντίπαλη εστία βρισκόταν στο κόρνερ. Τρομερά εκνευριστικό. Ο μόνος που έπαιρνε πρωτοβουλίες και σκόπευε την (πραγματική) εστία ήταν ο Χαβίτο. Και οι μπούφοι οι θεατές τα βάζαν με αυτόν. Ποτέ δεν με εκνεύρισε ο Χαβίτο. Πάντα έπαιζε για να μπει το γκολ , ενω οι υπόλοιποι για να μην κάνουν λάθος.
Τελικά το Λάθος το κάναν οι λάθος άνθρωποι που βλέπαν τα ματς.

G 1-9

arianaki είπε... 2 Ιουνίου 2010 στις 11:58 μ.μ.

Εμένα ένα πράγμα με εκνευρίζει στο Χαβίτο. Ναι, εντάξει, είναι γρήγορος, μαχητικός κτλ, αλλά υπολείπεται σε δύναμη, με αποτέλεσμα όταν πρεσαριστεί σε επίθεση από αντίπαλο αμυντικό να χάνει την προσωπική μονομαχία και να καταλήγει να βουτάει. Και μη μου πείτε ότι δεν ισχύει, είναι αγώνες που το κάνει διαρκώς, δεν του βγαίνουν οι φάσεις και μου ανεβαίνει η πίεση.