Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Εξελίξεις στο θέμα προπονητή...

Σκεφτόμουν να ανεβάσω το συγκεκριμένο άρθρο αύριο, αλλά τελικά λόγω των τελευταίων εξελίξεων, (ακούγεται πως σήμερα θα υπάρξει λύση της συνεργασίας με τον Ερέρα), οπότε απλά θα θέλαμε να παραθέσουμε μερικές σκέψεις μας. 

Η ανακοίνωση του συνδέσμου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Πάρτε όποια απόφαση εσείς ως διοικούντες θεωρείτε πως είναι σωστή και θα κάνει καλό στην ομάδα, χωρίς καμιά πίεση από εμάς. Η όποια απόφαση δεν πρέπει να παρθεί εν θερμώ, αλλά κατόπιν ώριμης σκέψης. Εμείς οι οπαδοί θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε όπως και να έχει…

Ο Πρόεδρος της ομάδας Θόδωρος Καρυπίδης, μόλις πριν μια εβδομάδα βγήκε δημόσια και στήριξε τον προπονητή. Θα συνεχίσει να τον στηρίζει μετά από την 4η σερί ήττα, και ενώ ακολουθούν άλλοι 2 δύσκολοι αγώνες, ή μήπως η αυξανόμενη πίεση θα τον οδηγήσει στην απομάκρυνση του Ισπανού τεχνικού;

Μένει να φανεί στις επόμενες ημέρες/ώρες… Εμείς αυτό που θα επιχειρήσουμε να κάνουμε είναι να καταμετρήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά που θα έχει η απομάκρυνση του Ερέρα, ή η στήριξη στον προπονητή. 
Υπέρ στο να μείνει:
  1. Έδεσε την ομάδα σε μικρό χρονικό διάστημα. Συνήθως μια ομάδα με 16 νέους παίκτες, χρειάζεται αρκετή πίστωση χρόνου. Ο Ερέρα έδειξε θετικά δείγματα άμεσα.
  2. Καλές επιλογές παικτών. Χρησιμοποιήθηκαν οι διασυνδέσεις του για να έρθουν καλοί και οικονομικοί παίκτες. Η πλειοψηφία των παικτών που ήρθαν, έχουν δείξει θετικά στοιχεία, εκτός από κάποιους που ακόμη θέλουν χρόνο. 
  3. Άντε και αποφασίζουν να φύγει. Ποιος θα έρθει; Ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν;
  4. Αν έρθει Έλληνας προπονητής, θα χρειαστεί χρόνο ώστε να γνωρίσει τους παίκτες, και ειδικά χρειάζεται προσοχή το πως θα κερδίσει τους Ιβηρες ποδοσφαιριστές μας. 
  5. Η ομάδα προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Πολλοί έλεγαν, επιτέλους να δούμε ποδόσφαιρο και όχι γιόμες και όχι ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Οι ίδιοι είναι τώρα που φωνάζουν πως η ομάδα πρέπει να πάρει αποτελέσματα. 
  6. Να στηρίξουμε επιτέλους έναν προπονητή για μια ολόκληρη χρονιά και στο τέλος να γίνει το ταμείο!
  7. Αν έμπαινε το πέναλτι του Γιουνές, ενδεχομένως σήμερα να μην είχαμε όλα αυτά…
  8. Η ομάδα μέχρι στιγμής έκανε ένα κάκιστο ημίχρονο. Το 2ο με την Άεκ. Κατά τα άλλα, δεν μπορεί να πει κανείς, πως η ομάδα δεν ήταν θετική με πάοκ, άεκ στο 1ο, ολυμπιακό ή ακόμη και πανιώνιο. 

Υπέρ στο να φύγει:
  1. Εμμονή με τη ζώνη στα στημένα. Χθες πάλι ανενόχλητος πήδηξε ο Σισέ, ευτυχώς για εμάς πέρασε άουτ. 
  2. Μπάχαλο με τις θέσεις των παικτών: Ο Κολάσο έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής ως αρ. μπακ, αρ. χαφ, 6άρι (στο 4-2-3-1), 8άρι σε διάταξη 4-3-3. Ο Μπάσα αγωνίστηκε κεντρικός αμυντικός, ο Ναζλίδης ως 10άρι.
  3. Δεν προστατεύει τους ντεφορμέ παίκτες. Από την στιγμή που βλέπουμε πως ο Γιουνές ή ο Μάβραϊ , έχουν πτώση στην απόδοσή τους/είναι ντεφορμέ, τότε για ποιον λόγο δεν τους βγάζει εκτός για να προστατεύσει και τους παίκτες αλλά και τον εαυτό του;
  4. Δοκιμές, όταν υπάρχουν διαθέσιμοι παίκτες. Με την Άεκ είδαμε τον Μπάσα να παίζει ως αμυντικός, όταν υπήρχαν οι Δεληζήσης, Σόουζα στον πάγκο. Χθες είδαμε τον Κολάσο αμυντικό χαφ, όταν υπήρχαν οι Μπάσα-Ματίγια στον πάγκο.  
  5. Μεγάλη καθυστέρηση στις αλλαγές παικτών. Χθες για παράδειγμα μέχρι και ο άπλυτος προπονητής του Οσφπ του πήρε την ταυτότητα με την αλλαγή του Φορτούνη στα άκρα και του Νάτχο σε έναν ελεύθερο ρόλο. Εμείς κάναμε τις αλλαγές μετά το 75’, και μπήκε ο Μαρτίνεζ στο 80+ για να κάνει τι;
  6. Ενώ στις πρώτες αγωνιστικές ο Ερέρα έλεγε: ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, ξαφνικά οι αλλαγές ήταν πολλές. ΓΙα ποιον λόγο;
  7. Μήπως ο Ερέρα έχει χάσει τα αποδυτήρια; Μήπως η ομάδα θα πρέπει να περάσει ένα ηλεκτροσόκ, μήπως και σωθεί η χρονιά; Όπως είπαμε ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια. 
Υ.Γ. 1: Η διοίκηση θα πρέπει να ζυγίσει τις επιλογές της. Όπως και να έχει, δεν πρέπει η ομάδα να μείνει χωρίς προπονητή, ή με προσωρινές λύσεις. Αν αποφασιστεί να φύγει ο Ερέρα, θα πρέπει να υπάρχει διάδοχη κατάσταση. 
Υ.Γ. 2: Ακούγεται πως ο επόμενος προπονητής του Άρη θα είναι ο Παντελίδης, ακούστηκε στην εκπομπή του Ραπτόπουλου. Ο ίδιος βέβαια έλεγε την Παρασκευή πως ο Σιώπης δε θα αγωνιστεί απέναντι στον Ολυμπιακό, οπότε πώς μπορείς να εμπιστευτείς αυτόν τον άνθρωπο; Για τον συγκεκριμένο προπονητή έχω καλή εικόνα και εντύπωση, ενδεχομένως  να ήταν μια καλή κίνηση, αλλά έχει ομάδα αυτή την στιγμή, πώς μπορεί να φύγει από εκεί χωρίς αποζημίωση;

3 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 5 Νοεμβρίου 2018 στις 5:04 μ.μ.

Και τελικα τον εδιωξαν. Ειναι λαθος κατα την αποψη μου. Η ομαδα δεν κερδιζε αλλα επαιζε μπαλα καλα και οι νικες θα ερχόταν αν διορθώναν καποια πραγματα.

Δυστηχως δεν του δοθηκε χρονος αρκετος, γιατι ο απολογισμος γινεται στο τελος. Παμε λοιπόν σε αλλαγη προπονητη. Να δουμε τι θα φερουν και τι θα αλλαξει.

VardARIS είπε... 5 Νοεμβρίου 2018 στις 6:03 μ.μ.

Το παράδοξο Γιώργο είναι πως όλοι αυτοί που γιούχαραν και έλεγαν στα ραδιόφωνα πως: "Ύπνε Ισπανέ, μπούλο", τώρα οι ίδιοι είναι αυτοί που λένε πως θα σκίσουν τα διαρκείας και δε θα ξαναπατήσουν στο γήπεδο.

Και τι δεν άκουσε ο Καρυπίδης για το ότι άργησε να διώξει τον Αναστόπουλο. Οι Αρειανοί έλεγαν στον Καρυπίδη, "μην κάνεις το ίδιο λάθος και κρατήσεις τον Ισπανό και χαθούν όλοι οι στόχοι. Τώρα που τον έδιωξε νωρίς (κατά την γνώμη μου), βγαίνουν και τον κράζουν για για το ότι τον έδιωξε.

Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι ένα deja vu της φάσης που ζήσαμε με τον Όγιος. Και τότε ο Όγιος είχε πολλούς υποστηρικτές και πολλούς εχθρούς... Τότε εκ του αποτελέσματος η διοίκηση δικαιώθηκε με την πρόσληψη του Ερνάντεθ (η ομάδα βγήκε Ευρώπη). Μακάρι να δικαιωθεί και τώρα...

Giorgos T. είπε... 6 Νοεμβρίου 2018 στις 12:01 π.μ.

Ομοιοτητες ναι. Εγω θελω να δω και ποιος θα ειναι ο αντικαταστατης, πραγμα που θα δειξει πολλα. Ο Ισπανος ηταν συμπαθης, μπορει να εκανε αρκετα λαθη αλλα εγω προσωπικα πιστευα στο πλανο του. Αυτο ομως θα μεινει πλεον καφενειακη κουβεντα δυστηχως. Οποιος και να ερθει, θα τον στηριξουμε φυσικα !