Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΆΕΚ - Άρης Preview


 Ο Άρης αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο άδειο ΟΑΚΑ με στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Περιμένουμε να δούμε αντίδραση, πάθος και διάθεση από την ομάδα μας, απέναντι στους γηπεδούχους που έχουν απουσίες.



ΑΕΚ

Ο Ουζουνίδης προανήγγειλε αλλαγές και φρεσκάρισμα για το σημερινό παιχνίδι. Εκτός αποστολής έμεινε ο Κλωναρίδης και Τσιγκρίνσκι, 2 βασικές  μονάδες της φετινής ΑΕΚ. Σε αυτούς προστέθηκε την τελευταία στιγμή και ο Μπακασέτας που είναι τραυματίας.

Το rotation του Ουζουνίδη μετά από παιχνίδια του CL δείχνει ότι κάνει αρκετές αλλαγές. Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η παρακάτω:

Θέση πίσω από τον επιθετικό θα έχει ο Λιβάγια, ενώ μπροστά του θα αγωνιστεί ο Πόνσε. Αυτό έγινε σε όλες τις περιπτώσεις που δεν αγωνίστηκε ο Κλωναρίδης βασικός. Από εκεί και πέρα, ο Μάνταλος θα αγωνιστεί σίγουρα στα πλάγια. Χωρίς τον Μπακασέτα στην αποστολή, είναι πιθανό να δούμε είτε τον Γιαννιώτα ή τον Γκάλο στα δεξία και τον Μάνταλο αριστερά. Πίσω τους, το βασικό δίδυμο στα χαφ είναι πιθανό να ‘σπάσει’ με  έναν εκ των Σιμόες ή Γαλανόπουλο να μένει στον πάγκο και την θέση του να παίρνει λογικά ο Άλεφ.

Στην άμυνα, ο αναπληρωματικός μπακ Λόπες δεν είναι στην αποστολή, οπότε ο Χούλτ θα είναι και πάλι βασικός. Ως δεξί μπακ θα είναι είτε ο Γκάλο (αν παίξει ο Γιαννιώτας βασικός στα εξτρέμ) είτε ο Μπακάκης (με τον Γκάλο μπροστά του). Στο κέντρο της άμυνας, η απουσία του Τσιγκρίνσκι θα καλυφθεί από τον Οικονόμου και ενός εκ των Κόσιτς ή Λαμπρόπουλο.

Σε γενικές γραμμές, η ΆΕΚ είναι ομάδα που παίζει με την μπάλα χαμηλά. Δεν διαθέτει κλασσικά εξτρέμ και οι μεσοεπιθετικοί της παίζουν πιο κεντρικά αφήνοντας χώρο στους Χουλτ και Μπακάκη που έχουν πολλά τρεξίματα. Μένει να δούμε αν θα είναι σε θέση να τα επαναλάβουν μετά τον δύσκολο αγώνα με την Μπάγερν…

Οι κεντρικοί αμυντικοί τους δεν είναι και ότι καλύτερο, ενώ τα χαφ (ειδικά αν δεν παίξει ο Σιμόες) δεν…τρομάζουν.

Έχοντας παρακολουθήσει την ΆΕΚ φέτος, προσωπικά δεν μου γεμίζει το μάτι ούτε το ρόστερ της (ατομικά), ούτε ο τρόπος που παίζει. Οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι στους αγώνες του πρωταθλήματος παίρνει αποτελέσματα αρκετά εύκολα και δίκαια. Είναι  δεμένη σαν ομάδα, έχει έναν εξαιρετικό προπονητή και δεν θα την αποσυντονίσουν οι αλλαγές στην ενδεκάδα.

Η αποστολή: 
Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Χουλτ, Γκάλο, Οικονόμου, Αϊντάρεβιτς, Άλεφ, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γιαννιώτας, Μάνταλος, Μπογέ, Πόνσε, Γιακουμάκης, Λιβάγια.

Άρης

Μετά από μια άσχημη ήττα, ο Άρης πρέπει να δείξει αντίδραση και να εκμεταλλευτεί το άδειο ΟΑΚΑ (τιμωρία) για να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα. Ο Ερέρα σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Ντιγκινί σαν φορ και να δώσει φανέλα βασικού στον Μαρτίνες. Από εκεί και πέρα, Ματίγια και Σιώπης στο κέντρο θα κληθούν να περιορίσουν τους Λιβάγια και Μάνταλο, ενώ στην άμυνα έχει προβάδισμα ο Σόουζα αντί Δεληζήση ως παρτενέρ του Μαβράι.

 (Για να δούμε αν η τρίτη εμφάνιση της ομάδας θα φέρει και γούρι!)

Θα ήθελα μια φορά να δω Γιουνές με Μαρτίνες και όχι…πειράματα. Ο Γάλλος όμως είναι παίκτης που την έχει την θέση και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα εντός και (το κυριότερο) εκτός περιοχής. Αν θα βγεί τελικά αυτή η επιλογή η όχι, θα φανεί στο γήπεδο. Ίδωμεν…

Η αποστολή: 
 Cuesta, Αναγνωστόπουλος, Mateo Garcia, Bruno Gama, Colazo, Hugo Souza, Diguiny, Basha, Younes, Matilla, Mavraj, Martinez, Ναζλίδης, Σιώπης, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Κωνσταντινίδης

2 σχόλια:

VardARIS είπε... 28 Οκτωβρίου 2018 στις 11:59 π.μ.

Μου αρέσει πολύ αυτή η 11άδα του Άρη, για εκτός στο ΟΑΚΑ και με αντίπαλο την Άεκ. Αν παίξουν οι συγκεκριμένοι είναι σίγουρο πως θα βγουν αρκετές αντεπιθέσεις. Το ζητούμενο είναι ο Ντιγκινί να εμφανιστεί πιο εύστοχος σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον συμπολίτη.

Επίσης θα είναι ενδιαφέρον να δούμε και τον Μαρτίνεζ βασικό από την αρχή, ώστε να πάρουμε μια ιδέα για το τι μπορεί να προσφέρει.

Ακούγεται ακόμη πως υπάρχει η πιθανότητα να ξεκινήσει ο Κωνσταντινίδης, στη θέση του Τζανακάκη.

Τέλος ένα γρήγορο σχόλιο για αυτούς που ξαφνικά μας έγιναν υπερασπιστές του Δημήτρη Διαμαντόπουλου. Κάθε φορά που ανακοινώνεται η 18άδα βλέπεις σχόλια από Αρειανούς(;) που βρίζουν για το ότι δεν είναι μέσα στην 18άδα ο Διαμαντόπουλος. Δε λέω, να του δοθεί η ευκαιρία του, αλλά πραγματικά πιστεύω πως αυτοί που βρίζουν είναι οι ίδιοι που έβριζαν τον Διαμαντόπουλο πέρυσι για το γεγονός ότι είναι πάναργος, για το ότι δεν έχει κοντρόλ, αλλά και για το ότι έχανε τις μονομαχίες με αμυντικούς β' εθνικής.

Giorgos T. είπε... 28 Οκτωβρίου 2018 στις 3:20 μ.μ.

Αυτα ειναι κλασσικα πραγματα. Οταν κάποιος δεν παιζει, τον ψαχνουμε γιατι ειναι παντα καλυτερος.