Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Άρης - ΠΑΟΚ Preview


Η ώρα για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς έφτασε και ο Άρης υποδέχεται τον  ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η ομάδα μας καλείται να κάνει το αυτονόητο κατακτώντας τους 3 βαθμούς της νίκης απέναντι στους μόνιμα ευνοημένους συμπολίτες.




Άρης

Μετά από ένα δεκαήμερο γεμάτο τραυματισμούς και αμφιβολίες, ο Πάκο Ερέρα είδε τον Κουέστα να προπονείται κανονικά και θα του δώσει γάντια βασικού. Βέλεθ και Βαλεριάνος επίσης ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού και θα είναι στην ενδεκάδα μαζί με Μαβράι και Τζανακάκη.
Από εκεί και πέρα όλα δείχνουν ότι θα αγωνιστούμε με 4-2-3-1, με Σιώπη και Ματίγια σίγουρους για την δυάδα στο κέντρο. Το μόνο ίσως ερωτηματικό είναι η χρησιμοποίηση ενός εκ των Ντιγκινί ή Μαρτίνες μπροστά τους, με το προβάδισμα στον πρώτο. (Προσωπικά θα προτιμούσα Μαρτίνες).



Γκάμα και Γκαρσία θα εκθέσουν τα πλάγια μπακ του συμπολίτη ΑΝ τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν ένας-εναντίον-ενός, ή (ακόμα καλύτερα) σε κάποια γρήγορη αντεπίθεση. Αντίστοιχα χρειάζονται γρήγορες επιστροφές στην άμυνα καθώς οι μεσοεπιθετικοί του συμπολίτη είναι πολύ ποιοτικοί.

ΠΑΟΚ

Για τους συμπολίτες το κυριότερο αγωνιστικό πρόβλημα είναι η απουσία του βασικού αμυντικού χαφ Μαουρίσιο, καθώς ο Πέλκας είναι τελικά στην αποστολή (θαύμα!). Ο Βέρνμπλουμ έχει προβάδισμα για την ενδεκάδα έναντι του Σάκχοφ. Η παρουσία του κάνει ακόμα πιο "αργή" μεσοαμυντικά την ομάδα του ΠΑΟΚ, που θα υπερτερεί ωστόσο σε ύψος και δύναμη.

 Η μεσοεπιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Λημνιό, Μπίσεσβαρ και Ζαμπά. Το plan B έχει τον Τόσκα αριστερό μπακ με τον Βιερίνια μπροστά του (στην θέση του Ζαμπά).




Ο νούμερο ένα κίνδυνος για την άμυνα του Άρη (Πρίγιοβιτς) πρέπει να αντιμετωπιστεί έξυπνα. Η λογική λέει ότι θα τον "επιτηρεί" ο Μαβράι (αν και στο παιχνίδι της Τούμπας τον είχε αναλάβει ο Βέλεθ). Από εκεί και πέρα ισχύουν τα ίδια για κάθε επιθετικό που δεν έχει δημιουργικά στοιχεία: αν δεν τροφοδοτηθεί σωστά, θα είναι ακίνδυνος (το ίδιο ισχύει και για τον Γιουνές). 

Σε προηγούμενα παιχνίδια του συμπολίτη (σε Ευρώπη και Ελλάδα) ήταν εμφανές ότι είχε προβλήματα στην τροφοδοσία του Πρίγιοβιτς όταν η αντίπαλη γραμμή άμυνας έπαιζε ψηλά, βγάζοντάς τον από το παιχνίδι. Αν ο Άρης θα πάει σε αυτή την επιλογή ή όχι είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί στο γήπεδο.

Τα πλάγια μπακ τους αρέσκονται να ανεβαίνουν συχνά στο γήπεδο παίζοντας το overlap, ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα το πραγματοποιήσουν στον ίδιο βαθμό σήμερα έχοντας απέναντί τους Γκαρσία και Γκάμα. Αν δοθούν κενοί χώροι, δεν πρέπει να τους αφήσουμε ανεκμετάλλευτους...

0 σχόλια: