Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΆΡΗΣ - Άεκ 77-76

Καλησπέρα σε όλους. Μία πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΆΡΗΣ χθες στο Παλέ, καθώς επικράτησε με έναν πόντο επί της, (μοναδικής) ανταγωνίστριας ομάδας του για την 3η θέση, Άεκ, και πλέον έχει το πάνω χέρι στον εν λόγω στόχο!

Το ματς ήταν ένα απόλυτο ντέρμπι που τα είχε όλα και ευχαριστήθηκαν μπάσκετ όσοι τυχεροί το είδαν, είτε από κοντά, είτε από την τηλεόραση. Πάμε να δούμε αναλυτικά το σπουδαίο χθεσινό παιχνίδι!


Ο αγώνας

Ο ΆΡΗΣ δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στο πρώτο μέρος του αγώνα. Στο 5' έχανε με 4-10, ωστόσο Γουάιτ και Γουότερς ισοφάρισαν σε 10-10. Ένα καλάθι του Ζάρα στο 9' έκανε το 16-12, ωστόσο ένα λάθος του προαναφερθέντα και οι 4/4 βολές του Μαυροκεφαλίδη έφεραν το σκορ της πρώτης περιόδου στο 16-18.

Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου είχαμε τα παρατράγουδα, στα οποία ο Μαυροκεφαλίδης αποβλήθηκε από το παιχνίδι με δύο συνεχόμενες τεχνικές ποινές και οι δύο ομάδες κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια (σ.σ. Παπαντωνίου φτηνά τη γλίτωσες γιατί ποιος είδε τον Οκάρο και δεν τον φοβήθηκε, δεν είναι να του πουλάς πολύ τρέλα).

Μετά τα μικροεπεισόδια με τεχνικές ποινές, αντιαθλητικά και ιστορίες, το σκορ ήρθε στο 17-22, και απο 'κει και πέρα η Άεκ είχε σταθερά διαφορά τουλάχιστον 6-7 πόντων μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, καθώς ο ΆΡΗΣ παρότι έβρισκε λύσεις επιθετικά ήταν τραγικός στην αμυντική λειτουργία, ενώ Μακ Νιλ, Γουάιτ και Γουότερς είχαν κάνει ήδη από 3 φάουλ..

Το ίδιο μοτίβο είχαμε και στην τρίτη περίοδο, με την Άεκ σταθερά με καλή διαφορά να προηγείται. Στο 25' το σκορ ήταν 41-51, και χάρη στα 3 συνεχόμενα τρίποντα από Κοεν και Πελεκάνο (2) ο ΆΡΗΣ κρατήθηκε στο ματς, καθώς μετά τα 3 συνεχόμενα αυτά καλάθια η διαφορά παρέμεινε στους 8 (50-58). Δύο βολές για την Άεκ διαμόρφωσαν το σκορ 3ου δεκαλέπτου (50-60), ενώ ο Γουάιτ συμπλήρωσε τα 5 φάουλ και δεν θα αγωνιζόταν καθόλου στο 4ο δεκάλεπτο...

Και εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα, μίλησε η ψυχή των παικτών και κυρίως του κόσμου στο Παλέ! Εκεί που φέτος έχει καταφέρει να περάσει μόνο ο Παναθηναϊκός, στην αρχή της χρονιάς. Άλλα τρία συνεχόμενα τρίποντα, και πάλι από Κοέν (2) και Πελεκάνο, έφεραν το ματς στο 59-62! Η Άεκ σκόραρε, ωστόσο το καλάθι και φάουλ του Γουότερς και οι 2/2 βολές του Μακ Νιλ έφεραν το ματς στα ίσια (64-64) και τα 5 τελευταία λεπτά του αγώνα προμήνυαν μεγάλο θρίλερ!!

Οι δύο ομάδες πήγαιναν συνέχεια μαζί. Δύο εξαιρετικά παλικαρίσια καλάθια από Μακ Νιλ και Κοεν έκαναν το 72-67, ωστόσο ένα τρίποντο του (αγαπημένου μου σουτέρ από Α1 φέτος!) Σάκοτα μείωσε στους 2. Ο Μακ Νιλ ήταν αρκετά άστοχος στο κρίσιμο σημείο του αγώνα. 3 βολές του Χάγκινς έκαναν το 75-70, ωστόσο γρήγορα η Άεκ πέτυχε 4 πόντους και μείωσε στον έναν!

1/2 βολές του Χάγκινς (76-74), καλάθι από Μπράουν (76-76), ξανά 1/2 βολές για Χάγκινς (77-76). Τελευταία επίθεση της Άεκ, καλή άμυνα του ΆΡΗ, άστοχο σουτ του Γκριν, τελικό σκορ 77-76, ΆΡΗΣ φαβορί για την 3η θέση της Α1 πλέον! Πελάααατεςςς!!



Οι παίκτες

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση την επεφύλασσε για τον ''τελικό'' ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο οποίος μάλιστα έπαιξε με ενέσεις! Ο έμπειρος παίκτης, σκόραρε 15 πόντους (3/3δίπ., 3/5τρ.), ενώ είχε και 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα! Καταπληκτική εμφάνιση μετά από πολλές μετρίοτατες τη φετινή σεζόν!

Ανεπανάληπτο παιχνίδι και από τον Τζέικ Κοέν, που μαζί με τον Πελεκάνο ήταν οι ηγέτες του ΆΡΗ, ερχόμενοι από το ροτέισον!! Ο Ισραηλινός είχε 12 πόντους (1/3δίπ., 3/4τρ., 1/2β.), έχοντας επίσης 7 ριμπάουντ (πρώτος ριμπαόυντερ του ΆΡΗ στο παιχνίδι)! Ίσως η καλύτερή του εμφάνιση με τα χρώματα του ΆΡΗ.

Πάμε και στους υπόλοιπους. Πολύ καλός χωρίς να κάνει τη διαφορά αλλά τα απαραίτητα ο Τζαμέλ Χάγκινς (12π., 4ρ.) που έπρεπε να είναι λίγο πιο εύστοχος στις βολές, ενώ σταθερότητα στην απόδοσή του παρουσίασε και ο Γουότερς (11π., 3ρ., 3ασ.). Τα 2 μεγάλα όπλα του φετινού ΆΡΗ, Μακ Νιλ (6π., 3ρ., 5ασ.) και Γουάιτ (7π., 4ρ., 1ασ., 1κλ.) ήταν σε μέτρια μέρα και πολύ απρόσεκτοι στο θέμα φάουλ. Ήταν πολύ καλό το ότι τους κάλυψαν επάξια οι ''παγκίτες''.

Κακή εμφάνιση από Ζάρα (2π., 4 λάθη), καλός αμυντικά και κακός επιθετικά ο Σίμτσακ (2π., 3ρ., 1ασ.), σταθερή αξία ο κάπτεν Μούρτος (2π., 3ρ., 3ασ.) που δεν πήρε προσπάθειες αλλά έκανε ότι του ζητήθηκε, αρκετά καλός ο Ξανθόπουλος (5π., 1τρ., 1ρ., 2ασ.), μέτριος ο Τσούπκοβιτς (3π. με 3/4 βολές, 1κλ.), ενώ αγωνίστηκε και ο Δίπλαρος, για... 6 δευτερόλεπτα.



Συμπέρασμα

Μία τεράστια νίκη, παρά το κακό πρώτο ημίχρονο, για την ομάδα του ΆΡΗ, κόντρα σε μία ομάδα που έδειξε ότι στα μεγάλα ματς δεν μπορεί (3/3 έχουμε απέναντι στους αντιπαθητικούς φέτος!!) και είναι πολύ καλοί πελάτες της Αρειανάρας. Τρομερό ντέρμπι, με πολύ μεγάλη ένταση και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με νικήτρια την καλύτερη και πιο παθιασμένη ομάδα (τεράστια βοήθεια και από τον κόσμο)! Συνεχίζουμε δυναμικά, επόμενο παιχνίδι μέσα στην Κηφισιά.

0 σχόλια: