Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Κηφισιά - ΆΡΗΣ 65-67

Καλησπέρα σε όλους. Νίκη με χιτσκοκικό φινάλε πέτυχε ο μπασκετικός ΆΡΗΣ χθες (για τον ποδοσφαιρικό τα 'χουμε πει...), αφού κέρδισε μέσα στην πολύ δύσκολη έδρα της Κηφισιάς με 2 πόντους, παρά την σχετικά κακή εμφάνισή του, και παρέμεινε φαβορί για την 3η θέση.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το τρομερό χθεσινό ματς.




Ο αγώνας

Ο ΆΡΗΣ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ νωχελικός. Χαρακτηριστικό ότι στο 8' το ματς ήταν στο double score, με την Κηφισιά να προηγείται 18-9, ενώ στα πρώτα 6 λεπτά ο ΆΡΗΣ είχε ''προλάβει'' να κάνει 4 λάθη! Ένα τρίποντο του Ζάρα έδωσε ανάσες, ωστόσο η κακή άμυνα και τα λάθη επιθετικά συνεχίστηκαν και έτσι είχαμε σκορ πρώτου δεκαλέπτου 20-15.

Η ομάδα αν και ξεκίνησε καλά στην δεύτερη περίοδο, με τη διαφορά στη μέση της περιόδου να είναι στους -3, ήρθε ξανά η κατάρρευση και μέσα σε 3 λεπτά έγινε ξανά +8 (χαρακτηριστικά σταθερά μπροστά η Κηφισιά). 2 καλάθια του Μακ Νιλ και του Μούρτου στο τέλος του ημιχρόνου βοήθησαν στο να κρατηθεί η διαφορα σε καλά επίπεδα, με σκορ ημιχρόνο 32-26. Σε αυτό βοήθησαν και τα 0/10 (!) τρίποντα των παικτών της Κηφισιάς, ωστόσο ο ΆΡΗΣ ήταν επιεικώς κακός σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Ένα τρομερό σερί 9 πόντων από τα 3 μεγάλα όπλα του ΆΡΗ, Γουάιτ, Μακ Νιλ και Γουότερς, έβαλε τον ΆΡΗ μπροστά (σε όλο το πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε μόνο μέχρι το 2') με 32-35. Ο Κασελάκης μείωσε για τους αντιπάλους, ωστόσο το τρίποντο του Μούρτου και το καλάθι του Σίμτσακ έφεραν τη διαφορά στο +6, με σκορ 34-40. Στη συνέχεια, όμως, η άμυνα του ΆΡΗ κατέρρευσε, με αποτέλεσμα 2 λεπτά πριν το τέλος οι γηπεδούχοι με σερί 8-2 να ισοφαρίσουν (42-42).

Εκεί όμως ήρθε το τρίποντο του Τσούπκοβιτς να κάνει το 42-45! Μετά απο κάποια φάουλ (= βολές) και ένα τρίποντο από πλευράς αντιπάλων, το σκορ έγινε ξανά ισόπαλο, ωστόσο ένα καλάθι και φάουλ του Ζάρα διαμόρφωσε το σκορ του 3ου δεκαλέπτου σε 47-50, με επιμέρους σκορ 15-24!

Στην τελευταία κρίσιμη περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν κυριολεκτικά πόντο-πόντο. Φτάνουμε γρήγορα στα 3 λεπτά πριν το τέλος. Το σκορ είναι 58-56, ο Μακ Νιλ έχει βγει με 5 φάουλ και η ψυχολογία των παικτών αρχίζει να πέφτει. 1' πριν το τέλος, σκορ 65-59, η διαφορά στους 6 και όλα μοιάζουν χαμένα. Κατόπιν:

Καλάθι του Χάγκινς, 3ποντο νίκης από τον Γουότερς (65-64), λάθος των αντιπάλων και καλάθι από Μούρτο (65-66) 8 δεύτερα πριν το τέλος. Τρομερή τάπα του Χάγκινς (δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ φάουλ), 1/2 βολές από Γουότερς, τελικό σκορ 65-67, άλλη μία νίκη για τον ΆΡΗ!!!



Οι παίκτες

MVP του ΆΡΗ ο Ντομινίκ Γουότερς, με 17 πόντους (2τρ.), 1ρ., 3ασ., 1κλ. και έβαλε και το καθοριστικότερο καλάθι του παιχνιδιού! Εξαιρετικοί και οι Μούρτος (11π., 2ρ., 1κλ.), Σίμτσακ (4π., 5ρ., 1κλ.), ενώ σημαντική βοήθεια είχαμε και από τους Χάγκινς (8π., 4ρ., 1ασ., 2τ.) και Ζάρα (8π., 1ρ., 1ασ.).

Σε πολύ ρηχά νερά επιθετικά αλλά αρκετά καλοί αμυντικά και με συνεισφορά στο σερί του 3ου δεκαλέπτου οι Μακ Νιλ (6π., 7ρ., 2ασ., 1κλ.) και Γουάιτ (5π., 7ρ., 1ασ., 2κλ.), καθοριστικός και ο Τσούπκοβιτς (6π., 5ρ.) σε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση μέσα στο 2016 για τον Σέρβο. Λίγα πράγματα από Κοέν (2π., 1ρ.), Ξανθόπουλο (1ρ., 3ασ.) και τον τραυματία Πελεκάνο (1ρ., 1τ.).



Συμπέρασμα

Ο ΆΡΗΣ κέρδισε μέσα σε μία πολύ δύσκολη έδρα, έστω και αν δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ειδικά ο τρόπος που ήρθε η νίκη δίνει απίστευτη ψυχολογική ώθηση στους καλαθοσφαιριστές για τη δύσκολη συνέχεια και την κατάκτηση της 3ης θέσης.

0 σχόλια: