Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΆΡΗΣ 13/02/2016: Καθαρές εκτός έδρας νίκες σε ποδόσφαιρο (0-3) και μπάσκετ (68-83)

Καλησπέρα σε όλους. Ένα πολύ όμορφο κιτρινόμαυρο Σάββατο είχαμε χθες, καθώς ο ΆΡΗΣ επικράτησε των αντιπάλων του και στα 2 μεγάλα αθλήματα.

Στο ποδόσφαιρο μετά από αρκετό καιρό αδράνειας, πήραμε πολύ εύκολη νίκη με 0-3 στους Αμπελόκηπους, ενώ στο μπάσκετ με τα ατού σε μεγάλη μέρα κάναμε άλλη μία νίκη, μέσα στα Τρίκαλα.





Ηρακλής Αμπελοκήπων - ΆΡΗΣ 0-3

Το επιθετικό 4-2-3-1 που εφαρμόζει εδώ και αρκετό καιρό επέλεξε ο Αναστόπουλος. Ο Σιδεράκης στα γκολπόστ, Σαμαράς-Ιντζίδης στα στόπερ, με δεξιά τους τον Γεωργιάδη και αριστερά τον Τσουμάνη. Ο Ρόβας καθαρό αμυντικό χαφ με τον Τάτο δίπλα του και τον Σέρχιο Κόκε μπροστά τους, Ντούνης και Πόι στις πτέρυγες και Κυβελίδης στην κορυφή.

Ο ΆΡΗΣ μπήκε φορτσάτος από την αρχή και καθάρισε γρήγορα το ματς με 2 γκολ, χάρη σε 2 κεφαλιές των Ιντζίδη (5') και Κυβελίδη (12'). Από εκεί και πέρα είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, με αρκετές ευκαιρίες για να βάλει πολλά γκολ, ενώ σε αρκετά διαστήματα η ομάδα έριχνε τον ρυθμό της. Το τελικό 0-3 έγραψε από κοντά ο Καλογέρης στο 71ο λεπτό.

Άλλη μία εύκολη νίκη, την αφήνουμε πίσω και συνεχίζουμε. Επόμενο παιχνίδι εντός έδρας με τον Εθνικό Αγιονερίου.




Τρίκαλα - ΆΡΗΣ 68-83

Αυτό το 68 δεν λέει να μας αφήσει, καθώς το έχει ο χαμένος στα 4 τελευταία παιχνίδια του ΆΡΗ, ενώ με 83-68 ακριβώς νικήσαμε και την Αρμάνι μεσοβδόμαδα! 13η νίκη, λοιπόν, για τον Αυτοκράτορα στα Τρίκαλα χθες και συνεχίζουμε ολοταχώς στην μάχη της τριάδας.

Όταν η άμυνα της ομάδας λειτουργεί καλά και τα αστέρια είναι σε καλή μέρα, ο ΆΡΗΣ δεν έχει να φοβάται κανέναν αντίπαλο. Τα Τρίκαλα στην αρχή της 2ης περιόδου προηγούνταν με 28-23, ωστόσο η πολύ καλή άμυνα, η ευστοχία του Μακ Νιλ και η ανωτερότητα των ψηλών μας έναντι των αντιπάλων τους, έδωσε διαφορά ασφαλείας στον ΆΡΗ με το ημίχρονο να λήγει 35-47!

Στη συνέχεια παρακολουθούσαμε το ίδιο μοτίβο. Οι αντίπαλοι είχαν κάποιες εκλάμψεις, ωστόσο ήταν φανερή η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων στο παρκέ και όποτε πλησίαζαν στους 10 αμέσως η διαφορά πήγαινε ξανά στους 15+ (έφτασε μέχρι 18 αν δεν κάνω λάθος). Ένα τρίποντο του Μακ Νιλ στην εκπνοή έδωσε τη διαφορά 15 πόντων στον ΆΡΗ στο τέλος του ματς.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι συνήθεις ύποπτοι για τον ΆΡΗ, και δύο από τους καλύτερους παίκτες της Α1 για φέτος. Οκάρο Γουάιτ (22π., 2τρ., 10ρ., 2ασ., 1κλ.) και Τζερέλ Μακ Νιλ (21π., 5(!)τρ., 5ρ., 5ασ., 3κλ.) ήταν on fire και πήραν πάνω τους μεγάλο μέρος του αγώνα. Από κοντά ο πολύ φορμαρισμένος στα τελευταία παιχνίδια, Τζαμέλ Χάγκινς (15π., 3ρ., 3τ.). Οι 3 τους πέτυχαν 58 πόντους, δηλαδή το 70% των πόντων του ΆΡΗ! Έδειξαν για άλλη μια φορά ότι στη μέρα τους δύσκολα σταματιούνται.

Πέραν των 3 αστεριών του ΆΡΗ, οι υπόλοιποι δεν κουβάλησαν πολύ στο σκοράρισμα, ωστόσο ήταν όλοι άψογοι στην αμυντική λειτουργία, που ήταν και το κλειδί για άλλη μια φορά. Εξαιρετικός ήταν και ο Μούρτος (8π., 2τρ., 1ρ.), ενώ Γουότερς (5π.) και Ξανθόπουλος είχαν από 5 ασίστ! Άλλο ένα καλό ματς και από τον Μιχάλη Πελεκάνο (5π., 1τρ., 1κλ.).

Επόμενο παιχνίδι εντός έδρας με Κόροιβο.

0 σχόλια: