Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Aris Thessaloniki & Botev Plovdiv 17/10/2015

Όσοι παρακολουθούν το blog μας ενδεχομένως να θυμούνται δύο άρθρα που είχα ετοιμάσει σχετικά με την "αδελφοποίηση" των οπαδών του Άρη και της Watford. Η συγκεκριμένη φιλία είχε αναπτυχθεί μετά από πρόσκληση των Άγγλων να παραβρεθούμε στο γήπεδό τους, (οι Αρειανοί που μένουμε Λονδίνο), και να δούμε μερικά παιχνίδια μαζί τους. Πραγματικά τους φέραμε τύχη, μιας και η ομάδα τους από την Championship προάχθηκε στην Premier League! Ρίξτε μια ματιά στα άρθρα που είχαμε ετοιμάσει τότε:
Κάτι αντίστοιχο έγινε και πάλι πριν από 2 εβδομάδες. Αυτή τη φορά η πρόσκληση προήλθε από οπαδούς άλλης ομάδας που φορά όμως και πάλι κιτρινόμαυρα! Στην αρχή ήμασταν λίγο επιφυλακτικοί, αφού δεν γνωρίζαμε τίποτα σχετικά με τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά αφού μαζέψαμε κάποιες πληροφορίες αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε. Κάναμε τη συνάντηση και είχε μεγάλη επιτυχία. Ο λόγος για την Botev Plovdiv από την Βουλγαρία. 
Όπως βλέπετε και από την παραπάνω φωτογραφία, η "φιλία" με τους Βούλγαρους είχε ξεκινήσει παλαιότερα, αφού μερικοί οπαδοί τους είχαν επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη και το Χαριλάου, ενώ είχαν τυπωθεί και μπλούζες σχετικά με την αδελφοποίηση. 
Η Botev ιδρύθηκε το 1912. 

Αφού λοιπόν διαβάσαμε ότι υπάρχει ένα παρελθόν (υπάρχει και σχετικό γκρουπάκι στο fb: Aris Thessaloniki & Botev Plovdiv), προχωρήσαμε και κάναμε τη συνάντηση με τα παιδιά. Αφορμή ήταν το ντέρμπι τους με την Locomotiv Plovdiv, συμπολίτες τους, οι οποίοι τυγχάνει να φορούν ασπρόμαυρα! Καθώς παρακολουθούσαμε το παιχνίδι ακούγαμε μερικούς να λένε "τσιγγάνοι", και τους ρωτάμε τι σημαίνει η λέξη; Μας ενημέρωσαν λοιπόν ότι αποκαλούν τους συμπολίτες τους τσιγγάνους, ή gipsies...

Μου προκάλεσε εντύπωση ότι οι Βούλγαροι της Botev στο Λονδίνο είναι αρκετά οργανωμένοι. Μαζεύονται κάθε εβδομάδα σε μία συγκεκριμένη καφετέρια στο Β. Λονδίνο και παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας τους. Έχουν φτιάξει πανό, t-shirts και αυτοκόλλητα, ενώ για το παιχνίδι ήταν πάνω από 40 άτομα... 

Η φιλοξενία ήταν άψογη. Δεν σταματούσαν να κερνάνε μπύρες, ενώ μας χάρισαν από μια φανέλα στον καθένα, και υποσχέθηκαν ότι θα ετοιμάσουν πανό που θα είναι μισό - μισό Άρης - Botev. 

Στο τέλος βγήκαμε και κάποιες αναμνηστικές φωτογραφίες, (αφού βγήκαμε στη μέση του δρόμου και διακόψαμε την κυκλοφορία)...


Γίναμε μάλιστα μέχρι και θέμα στα βουλγάρικα ΜΜΕ: plovdivderby

Τέλος και ένα βιντεάκι από σύνθημα που φωνάξαμε από κοινού...


3 σχόλια:

Unknown είπε... 21 Οκτωβρίου 2015 στις 5:19 μ.μ.

Πολυ ωραιες και αξιεπαινες στιγμες οπαδισμου!

VardARIS είπε... 21 Οκτωβρίου 2015 στις 11:25 μ.μ.

Αυτό που είναι σημαντικό Nick είναι ότι τα παιδιά μας προσέγγισαν μόνοι τους. Ό,τι ακριβώς έγινε δηλαδή και με τους οπαδούς της Watford. Αυτό κάτι σημαίνει. Μπορεί ο Άρης μας να περνάει μια κρίση, αλλά οι οπαδοί του συνεχίζουν να παραδίδουν μαθήματα οπαδικής τρέλας. Ο ΆΡΗΣ είναι ο ΛΑΟΣ του.