Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Εθνικός Αγιονερίου - Άρης 1-2 , 4χ4 και πρώτη θέση

Ο Άρης έκανε το 4χ4 και βρίσκεται πλέον μόνος πρώτος στην βαθμολογία .

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε συνοπτικά τον αγώνα , την απόδοση των παικτών και χρήσιμα συμπεράσματα .






Ο αγώνας

 Με δεδομένες τις απουσίες των Τσουμάνη (τραυματίας) και Τάτου (ήταν στην αποστολή αλλά δεν αγωνίστηκε αφού προέρχοταν από τραυματισμό) ο Αναστόπουλος επέλεξε να βάλει τον Ραούλ Μπράβο αριστερό μπακ και να χρησιμοποιήσει τον Σαμαρά στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Μελισσά. Για να χρησιμοποιηθεί αυτό το σχήμα "θυσιάστηκε" ο Πόι  που έμεινε εκτός αποστολής ως 4ος πάικτης άνω των 33ετών.



 Ο Άρης είχε την υπεροχή σε όλο τον αγώνα ωστόσο είχε πρόβλημα στην δημιουργία τελικών φάσεων.  Το ημίχρονο έλειξε με 1-0 υπέρ του Άρη έπειτα από σέντρα του Γεωργιάδη και προβολή του Ντούνη.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό : πίεση στα 3/4 του γηπέδου , κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Μερικά προβλήματα στην άμυνα (κυρίως σε αντεπιθέσεις) οδήγησαν τελικά στο γκόλ του Εθνικού στο 74 . Η αντίδραση της άμυνας ήταν αργή και ο Καρασίμος με πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ.

Πως ξεκίνησε ; 
  • Η φάση ξεκίνησε με λάθη στο κέντρο. Καζναφέρης και Ρόβας ακόμα δεν έχουν δέσει στον επιθυμητό βαθμό . Κάνουν αρκετές λάθος μεταβιβάσεις ενώ στις αντεπιθέσεις του Εθνικού εκτέθηκαν (!!) με τις αργές επιστροφές τους και την αδυναμία τους να αμυνθούν αποτελεσματικά.  

Ο ιδιαίτερος ρόλος των αμυντικών χαφ
  • Ο Ρόβας συνήθως κρατάει την θέση του στο κέντρο και καλύπτει τον Καζναφέρη που προωθήται και βοηθάει τόσο στις πτέρυγες όσο και στο κέντρο. Επιθετικά είναι καλή τακτική αφού ο Αναστόπουλος εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του Καζναφέρη που μπορεί να βρεθεί γρήγορα κοντά στην μπάλα και να προσφέρει μια επιπλέον επιλογή στην επίθεση. Αμυντικά , οι επιστροφές του είναι αργές και ο Ρόβας ,όπως και στην πρώτη του παρουσία στην ομάδα, δεν πείθει με την απόδοσή του (άποψή μου φυσικά).

Με την σέντρα , ο Ντούνης με τον Γεωργιάδη συνδυάστηκαν εξαιρετικά στην δεξιά πλευρά και ο Κυβελίδης (που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι) με προβολή ,πέτυχε το πρώτο γκολ του με την φανέλα του Άρη .

Η συνέχεια ήταν διαδικαστική και ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντική φάση.

Τα γκολ





Κριτική των παικτών 



Τζινάρ (6) : Έδιωξε σωστά την μπάλα τις ελάχιστες φορές που έγινε σέντρα στην περιοχή. Γενικά δείχνει ότι δεν φοβάται την έξοδο και προτιμάει να καθαρίζει μόνος του τις ψηλές μπαλιές στην περιοχή. Δεν φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε.


Γεωργιάδης (7) : Με συμμετοχή και στα 2 γκολ της ομάδας , έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι αμυντικά και επιθετικά. Θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση στο γκολ που δεχτήκαμε.

Σαμαράς (6) : Περιορίστηκε στην άμυνα και έκανε σωστές μεταβιβάσεις όταν χρειάστηκε.

Μελισσάς (6) : To ίδιο με πάνω.

Ραούλ Μπράβο (5) : Αργός και πολύ λίγος ως αριστερό μπακ. Ο άλλοτε διεθνής Ισπανός αμυντικός και πρώην παίκτης της Ρεαλ είναι εδώ και πολλά χρόνια φάντασμα του εαυτού του. Η μόνη θέση που μπορεί να προσφέρει είναι στο κέντρο της άμυνας.

Καζναφέρης (6) : Τον έχουμε δει ως δεξί μπακ , δεξι / αριστερό εξτρεμ , επιτελικό μέσο και επιθετικό. Φέτος παίζει ως αμυντικός χαφ, με μέτρια παρουσία μέχρι στιγμής.

Ρόβας (5) : Αργός....Αυτό τα λέει όλα.

Ντούνης (8) : Πολύ καλός σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Νλουντούλου (7) : Δραστήριος , γρήγορος και με πολύ καλή τεχνική. Αν γίνει λίγο ποιο ομαδικός-ουσιαστικός στις ενέργειες του, θα μιλάμε για παίκτη βαρόμετρο.

Παυλίδης (6) : Αγωνίστηκε ως δεκάρι (η φυσική του θέση). Σταθερός χωρίς να κάνει το κάτι παραπάνω.

Καπνίδης (5) : Δεν ήταν σε καλή μέρα και δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Κυβελίδης (7): Πέτυχε το γκολ της νίκης με την πρώτη του επαφή.Μπορεί να μην φάνηκε στα υπόλοιπα 14 λεπτά που αγωνίστηκε αλλά την δουλειά του την έκανε...

Καλογέρης και Ντόγος : Αγωνίστηκαν ελάχιστα και δεν μπορούν να κριθούν.

Συμπεράσματα 


Ο Εθνικός Αγιονερίου, όπως και πέρσι , έδειξε ότι είναι μια από τις σοβαρές ομάδες της κατηγορίας. Ο Άρης πρέπει να καθαρίζει ΟΛΑ τα παιχνίδια με 2 γκολ αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος της ισοφάρισης. Αυτή τη φορά σταθήκαμε τυχεροί, αλλά προπονητής και παίκτες πρέπει να λάβουν ένα μήνυμα : 

  • Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια! Η ομάδα θα τα μετατρέψει σε εύκολα με αγωνιστική συγκέντρωση και γρήγορα γκολ.









3 σχόλια:

Unknown είπε... 19 Οκτωβρίου 2015 στις 3:47 μ.μ.

Συμφωνω πανω κατω με οσα εγραψες Γιωργο.. Οσον αφορα τον Ραουλ Μπραβο, θεωρω πως στο κεντρο της αμυνας ειναι πολυτελεια για β-γ εθνικη. Αμα δεν εδιωχνες το Λιονη τωρα και αναπληρωματικο καθαροαιμο αριστερο μπακ θα ειχες, και θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις τον Ποι.

Πολυ καλος ο Ντουνης, μαζι με Ποι και Ν'Λουντουλου συνθετουν μια τρομερη τριαδα στα εξτρεμ. Συμφωνω και για το κεντρο που μεχρι στιγμης ειναι μια μετριοτητα, και Ροβας και Καζνα. Ο Τζιναρ δεν μου εμπνει εμπιστοσυνη θα ηθελα να δω γρηγορα τον Σιδερακη τερμα.

Οσον αφορα το επομενο ματς, εντος με τον Λαγκαδα, θα ηθελα να δω το εξης: Διδυμο στην επιθεση Καπνιδης και Κυβελιδης και Τατος απο πισω. Και αμα δε σε βγει βαζεις Ν'Λουντουλου και παιζεις με εξτρεμ. Θα ηθελα ομως να δω την ομαδα με 2 καθαρα φορ. Αμα δεν την δω και στη Γ εθνικη, με τον Λαγκαδα.. Ποτε;

Αυτα ειχα να πω. Συνεχιζουμε μονο νικες μεχρι τελους!

Giorgos T. είπε... 19 Οκτωβρίου 2015 στις 5:55 μ.μ.

Ξερεις οτι δεν ειμαι fan του 4-4-2... ενα χρονο εκραζα τον Καλατζινιο για αυτα που εβλεπα.

Για να παιξει με Καπνιδη Κυβελιδη Τατο θα πρεπει το συστημα να ειναι σε ρομβο. Επομενως δεξια και αριστερα αν παιξει Ποι και Νλουντουλου η Ντουνης θα μιλαμε για πολυ επιθετικο συστημα. Και με τον Ροβα στα χαφ , εγω δεν θα μπορω να κοιμηθω ησυχος !

VardARIS είπε... 20 Οκτωβρίου 2015 στις 10:08 μ.μ.

Το να παίξει ο Κυβελίδης και ο Καπνίδης ως δίδυμο θα είναι πραγματικό πείραμα. Όπως λες μπορεί να δοκιμαστεί μόνο σε τέτοιου είδους παιχνίδια, εντός με έναν αδύναμο αντίπαλο. Αν και ο Αναστόπουλος δε νομίζω να σου κάνει τη χάρη, αφού είναι ένας προπονητής που αρέσκεται να παίζει περισσότερο αμυντικά.

Συνεχίζουμε, πάμε για το 5/5...