Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Νέος προπονητής ο Νίκος Αναστόπουλος (αφιέρωμα)

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και λίγες ημέρες έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Νίκος Αναστόπουλος, πραγματοποιώντας τη μεγάλη επιστροφή στον ΆΡΗ μετά το 2005-06. Στο παρακάτω άρθρο σας έχουμε ένα αναλυτικό αφιέρωμα στην προπονητική του, αλλά και την ποδοσφαιρική του καριέρα.








Ποδοσφαιρική καριέρα



Ο Νίκος Αναστόπουλος υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες σέντερ φορ όλων των εποχών. Πολύ μεγάλος γκολτζής, ηγέτης και σταθερός στην απόδοσή του, είχε συνολικά 17 χρόνια καριέρας γεμάτα γκολ και διακρίσεις.






Ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο το 1976 (121 συμμ., 28 γκολ), ενώ το 1980 πήγε στον Ολυμπιακό. Στους ερυθρόλευκους έκατσε για 6,5 συναπτά έτη και είχε 205 συμμετοχές και 125 γκολ. Κατόπιν, δοκίμασε την τύχη του στην Ιταλία και την Αβελίνο όπου έκατσε μία σεζόν (16-0), ενώ την επόμενη χρονιά επέστρεψε στον Πανιώνιο για άλλον μισό χρόνο (11-5) προτού πάει και πάλι στους γαύρους. Εκεί σε άλλα 3,5 χρόνια πέτυχε 34 γκολ σε 82 συμμετοχές. Το 1992-93 πήγε στον Ιωνικό όπου είχε 19 συμμετοχές και 7 γκολ, ενώ έκλεισε την καριέρα του με άλλο μισό χρόνο (4-0). Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 1 σούπερ καπ.

Έκανε τρομερή καριέρα και στην εθνική Ελλάδος, της οποίας μάλιστα παραμένει ως και σήμερα ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών. Ο γεννημένος στις 22 Ιανουαρίου του 1958 Νίκος Αναστόπουλος (με το παρατσούκλι ''μουστάκιας'' όσο αγωνιζόταν) είχε 75 συμμετοχές και 29 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ ήταν βασικό μέλος της εθνικής και στην πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, το Euro 1980, όπου πέτυχε και το μοναδικό γκολ της Ελλάδας στη διοργάνωση, κόντρα στην Τσεχοσλοβακία! Συνολικά στην καριέρα του αγωνίστηκε σε 533 ματς και πέτυχε 228 γκολ! 



Προπονητική καριέρα


1995-96: Η μακροχρόνια προπονητική καριέρα του Αναστό ξεκίνησε το 1995, δηλαδή 20 χρόνια πριν. Στα 37 του χρόνια αναλαμβάνει τον Πανελευσινιακό, τον οποίο κράτησε στη 2η κατηγορία, τερματίζοντας 13ος. 

1997-98: Πηγαίνει στις Σέρρες και βγάζει τον Πανσερραϊκό 4ο στη Β' εθνική, μία θέση κάτω από τις θέσεις της ανόδου.




2000-01: Ίσως η χειρότερη σεζόν του. Στο πρώτο μισό κοουτσάρει τον Παναιτωλικό, που έπαιζε στη Β' κατηγορία, από όπου απολύεται το χειμώνα λόγω του πολύ κακού ξεκινήματος στο πρωτάθλημα (τελικά ο Πάναι υποβιβάζεται στη Γ' εθνική). Στο δεύτερο μισό αναλαμβάνει τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου τελικά δεν καταφέρει να τον κρατήσει στην πρώτη κατηγορία, όπου αγωνιζόταν.

2002-03: Άλλαξε 3 ομάδες μέσα σε μία σεζόν. Αρχικά στην Καλλιθέα, όπου έκανε καλό ξεκίνημα (τερμάτισε τελικά 12η και παρέμεινε εύκολα στην Α' εθνική) όμως απολύθηκε λόγω προστριβών με τη διοίκηση. Κατόπιν, έχει για λίγο υπό τις οδηγίες του την Παναχαϊκή, η οποία είναι ήδη ο αδύναμος κρίκος της κατηγορίας και δε τη βοηθάει ουσιαστικά για την παραμονή, ενώ τους τελευταίους μήνες είναι ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο εξασφαλίζει την παραμονή αγωνιστικά (14η θέση), ωστόσο η ομάδα των Ιωαννίνων υποβιβάζεται στα χαρτιά λόγω χρεών!

2003-04: Πηγαίνει στην Κορφού και αναλαμβάνει την ομάδα της Κέρκυρας. Κάθεται για όλη τη σεζόν εκεί και καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Β' εθνικής και φυσικά την άνοδο των νησιωτών στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία τους!!

2004-05: Στην ιστορική άνοδο στην Α' εθνική, η Κέρκυρα είναι όπως είναι φυσικό ο... σάκος του μποξ της κατηγορίας, τερματίζει τελευταία και ο Αναστό απολύεται σχετικά νωρίς, παρά το τεράστιο επίτευγμά του.

2005-06: Έρχεται γύρω στον Οκτώβριο στην αγαπημένη μας ομάδα, τον ΆΡΗ, που αγωνίζεται για 2η φορά στην ιστορία του στη Β' εθνική, και τελικά με μία εκπληκτική προσπάθεια και αφοσίωση, καταφέρνει να τον επαναφέρει, ως 3ο, στην Α' εθνική κατηγορία!

2006-07: Επιστρέφει στον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι ο προπονητής της ομάδας για το πρώτο μισό. Απολύθηκε σχετικά νωρίς, αλλά έβαλε τις βάσεις για μία καλή σεζόν όπου τερμάτισε 5ος στη Β' εθνική (3 ανέβηκαν) και έφτασε ως τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος!

2007-08: Πηγαίνει στον Ιωνικό προς το τέλος της σεζόν και καταφέρνει να τον ανεβάσει ως την 5η θέση της Β' εθνικής (3 ανέβηκαν).

2008-09: Ο Αναστό αναλαμβάνει την Καβάλα γύρω στη μέση της αγωνιστικής περιόδου και την επαναφέρει στην πρώτη εθνική κατηγορία μετά από 9 χρόνια (τερμάτισε 3ος στη Β' εθνική)!

2009-10: Επιστρέφει στα Γιάννενα για την 4η θητεία του στον ΠΑΣ, τον οποίο έχει υπό τη μαεστρία του στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Η ομάδα είναι ήδη από τις πιο αδύναμες της κατηγορίες και έτσι δεν προλαβαίνει να σώσει τον υποβιβασμό, ωστόσο καταφέρνει να τον πάει ως τους 4 του κυπέλλου.

2010-11: Πηγαίνει στην Κρήτη και αναλαμβάνει τον ΟΦΗ. Συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να επιστρέψει η ιστορική ομάδα του Ηρακλείου στην Α' εθνική, αφού τερματίζει 3ος στη Β' εθνική και εξασφαλίζει την άνοδο μέσω των πλέι οφ!

2011-12: Κάνει μία εξαιρετική σεζόν με τον ΌΦΗ, αφού καταφέρνει να εξασφαλίσει την άνετη παραμονή της νεοφώτιστης ομάδας (9η θέση) στην Α' κατηγορία, ενώ ο Αναστόπουλος φτάνει και πάλι στα ημιτελικά του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδος.

2012-13: Μπορεί στο τέλος ο ΟΦΗ να παρέμεινε στην κατηγορία (#14), ωστόσο έκανε αρκετά κακό ξεκίνημα και απολύθηκε στα μέσα της σεζόν. Προς το τέλος, βέβαια, ανέλαβε τον Ατρόμητο, τερματίζει 4ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και 3ος μετά τα πλέι οφ!

2013-14: Ξεκινάει χωρίς ομάδας, όμως γύρω στη μέση προσλαμβάνεται από τον Πλατανιά που του δίνει πολύ θετικά αποτελέσματα ώστε να παραμείνει η ομάδα των Χανίων στην Σούπερλιγκ (14η θέση), ενώ προς το τέλος αναλαμβάνει τον Πανιώνιο με τον οποίο τερματίζει 13ος (άνετη παραμονή) και φτάνει ως τους 8 του κυπέλλου.

2014-15: Το δεύτερο μισό κάνει ηρωική επιστροφή στον ΟΦΗ τωνι χιλίων προβλημάτων. Παίζει με απίστευτα αποδυναμωμένη και πολύ μικρή αριθμητικά ομάδα που έχει ήδη υποβιβαστεί εξωαγωνιστικά, όμως ο Αναστό δίνει αυτό το κάτι στους παίκτες και αυτοί το ανταποδίδουν με την απίστευτη προσπάθειά τους σε κάθε παιχνίδι ως το τέλος, ενώ φτάνει και ως τους 8 του κυπέλλου!

2015-16: Επιστρέφει στον ΆΡΗ μας και τον βοηθάει αρχικά με την εύκολη άνοδο από τη Γ' εθνική στη Β' (ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ).



Γενικά


Είμαι μεγάλος λάτρης του συγκεκριμένου προπονητή και πάντα ήθελα την επιστροφή του στην ομάδα. Αυτή ήρθε την κατάλληλη στιγμή, και, πλέον, μετά από 20 χρόνια προπονητικής καριέρας, έχει τη μεγαλύτερη πρόκλησή του: να επαναφέρει μέσα σε 2 χρόνια (το πολύ -αν με πιάνετε-) τον ΆΡΗ μας στη Σούπερλιγκ! Καλή επιτυχία λοιπόν μεγάλε Αναστό, έχεις τη στήριξή μας!

2 σχόλια:

VardARIS είπε... 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:26 π.μ.

Καλή επιτυχία να του ευχηθούμε. Το κρίσιμο τεστ για τον ίδιο θα είναι την επόμενη χρονιά. Εκεί πρέπει να αποδείξει πράγματα...

Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος τον γουστάρει, έφυγε σαν φίλος πριν 10 χρόνια και πάντα πιστεύαμε ότι κάποια στιγμή θα του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία να αποδείξει πράγματα.

Giorgos T. είπε... 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10:20 π.μ.

O καταληλος προπονητης για την κατηγορια που ειμαστε !

Η μονη ισως χρονια τα τελευταια 4 χρονια που ξεκιναμε με προπονητη που τον εμπιστευονται ολοι , χωρις γκρινιες.