Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Nick Galis Cup , Day 1 Review

Χθες πραγματοποιήθηκαν οι 2 πρώτοι αγώνες στα πλαίσια του Nick Galis Cup , με την Καρσίγιακα και τον Άρη να δίνουν ραντεβού στον "τελικό" της Κυριακής.

Πάμε να δούμε ξεχωριστά τους αγώνες , τα στοιχεία που έδειξε η κάθε ομάδα και πολλά άλλα.







Λοκομοτίβ Κούμπαν - Καρσίγιακα  61-79


Η Καρσίγιακα έδειξε πιο έτοιμη και πήρε μια δίκαια νίκη απέναντι στην Κούμπαν του Μπαρτζώκα που έδειξε προβλήματα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν "αναγνωριστικό" αφού και οι 2 ομάδες έκαναν πολλά λάθη με το σκορ να είναι 15-15. Σταδιακά κατά την διάρκεια του αγώνα η Καρσίγιακα ανέβασε την απόδοσή της, έπαιξε άμυνα στο μισό γήπεδο, με πολλά τρεξίματα και έβγαλε σε μεγάλο βαθμό εκτός παιχνιδιού τους Ντιλέινι και Ντρέιπερ που δεν μπόρεσαν να απειλήσουν από την περιφέρεια.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τον Μπαρτζώκα αφού οι Τούρκοι έκαναν ότι ήθελαν κάτω από το καλάθι  κερδίζοντας ριμπάουντ και εύκολους πόντους .  Η περιφερειακή άμυνα της Κούμπαν κατέρρευσε στο 2ο ημίχρονο με τους παίκτες της Καρσίγιακα να πετυχαίνουν το ένα τρίποντο μετά το άλλο και να φτάνουν την διαφορά πάνω από 25 πόντους.

Ο μόνος που πάλεψε από την πλευρά των Ρώσων ήταν ο Φεσένκο (2.16) που πέτυχε 18 πόντους.


ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ: Ντιλέινι 13 (3), Ντρέιπερ, Κανούγκιν 4, Μπίκοφ 5 (1), Ζοζούλιν 5 (1), Κολούσκιν 2, Βορόνοφ 11 (1), Ζούμπκοφ 1, Ζβέρεφ 2, Φεσένκο 18 (7ρ.).

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ: Ράγκλαντ 20 (2), Παλάσιος 4, Άιβερσον 10 (9ρ.), Μπαϊγκούλ 10 (2), Γκουβέν, Αλτιντίγκ 3, Κάρτερ Τζάστιν 12 (1), Κοτς, Γκόνλουμ 5 (9ρ.), Γκάμπριελ 10 (2), Κάρτερ Τζος 5 (1), Σεντούρκ.



Άρης - Ολίμπια Λουμπλιάνα 72-60


Ο Άρης κέρδισε εύκολα την Ολίμπια , παίζοντας (κατά διαστήματα) καλό και εντυπωσιακό μπάσκετ.
Οι κίτρινοι ήταν σε όλη την διάρκεια του αγώνα "μία ταχύτητα' πιο πάνω από το νεανικό σύνολο της Ολίμπια και η διαφορά ήταν συνέχεια πάνω από 10 πόντους.

Οι Σλοβένοι παρέμειναν ζωντανοί στο παιχνίδι κυρίως λόγο της ευστοχίας του Λάπορνικ (7/11) έξω από τα  6,75 .

Ο Άρης επέβαλε τον ρυθμό του στο παιχνίδι ,  επιθετικά δεν είχε αντίπαλο και σκόραρε με όποιο τρόπο ήθελε. Αμυντικά ωστόσο παρουσίασε κάποια προβλήματα κατά διαστήματα , κυρίως στην περιφέρεια όπου έγιναν πολλά ελεύθερα σουτ.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος (2ρ., 2ασ.), Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 5 (1), Φλιώνης (1ρ., 1κλ.), Γουάιτ 16 (5/6β., 1/4δπ., 3/4τρ., 5ρ., 2κλ.), Γουότερς 10 (6/6β., 2/5δπ., 6ασ.), Ζάρας, Χάγκινς 7 (1/2β., 3/7δπ., 6ρ.), Κοέν 9 (2/3β., 2/5δπ., 1/1τρ., 7ρ.), Μούρτος 4, Σίμτσακ 3 (2ρ.), Μακ Νιλ 15 (7/8β., 4/7δπ., 0/2τρ., 3ρ., 4ασ., 3κλ.).

ΟΛΙΜΠΙΑ: Ράιτ 2, Ρούπνικ 11 (1), Χρόβατ, Νίκολιτς 6, Βούτσετιτς 4, Λάπορνικ 25 (2/5β., 1/1δπ., 7/11τρ., 3ασ.), Ζάγκορατς 7 (1), Μάχκοβιτς 3, Ζάκις 2, Τσάντσαρ.


Τα θετικά


- Το βάθος πάγκου. Επιτρέπει στον Πρίφτη να "ανακατέψει" την τράπουλα και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα.

- Οι Αμερικάνοι. Μακ Νίλ και Γουάιτ είναι παίκτες που κάνουν την διαφορά.

- Ευστοχία. Όλοι (σχεδόν) οι παίκτες μας είναι καλοί σουτέρ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και οι ψηλοί της ομάδας (Κόεν , Τσούπκοβιτς , Γουάιτ) ευστόχησαν σε τρίποντα.

- Κατά διαστήματα καλή η άμυνα του Άρη , με αρκετά κλεψίματα που οδήγησαν σε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό


Τα αρνητικά 


-Συγκέντρωση. Υπήρξαν στιγμές που έγιναν συνεχόμενα λάθη , αχρείαστα φάουλ και ολιγωρίες της άμυνας (που συνήθως τις πληρώναμε με τρίποντο).

-Παιχνίδι με την πλάτη... Κάτι που δεν περιμένουμε να δούμε σε μεγάλο βαθμό φέτος και ίσως αποτελέσει πρόβλημα.

-Διαιτητές. Μερικά σφυρίγματα που κέρδισε ο Άρης , δεν θα τα έπαιρνε ποτέ σε επίσημο αγώνα.  Ναι το ξέρουμε ότι είναι φιλικά αλλά η διαιτησία πρέπει ΠΑΝΤΑ να είναι 50-50 ... Όχι υπέρ μας επειδή είναι δικό μας τουρνουά.


Και για όσους νομίζουν ότι στα ημίχρονα απλά καθόμασταν και περιμέναμε :


1) Έγινε ο διαγωνισμός τριπόντων με τους 2 νικητές ( ένας στο ημίχρονο του κάθε αγώνα) να κερδίζουν από 200 ευρώ. Το ποσό που αντιστοιχούσε σε όσους αστόχησαν δώθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό.

2) O υπεύθυνος  μάρκετινγκ της ΚΑΕ έγραψε ένα τραγούδι για τον Άρη το οποίο και ερμήνευσε ο ίδιος παίζοντας κιθάρα.



3) Και η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας , η Έλενα και η Φένια  που χόρεψαν και στα δύο ημίχρονα.







2 σχόλια:

VardARIS είπε... 27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:58 μ.μ.

Το μόνο μελανό σημείο ήταν η παρουσία του κόσμου. Δεν είναι δυνατόν να γυρίζεις την πλάτη σε τουρνουά του Νίκου Γκάλη.

Όσοι μπορούν ας πάνε μια βόλτα σήμερα από το γήπεδο, μιας και εκτός από τον τελικό του τουρνουά, θα υπάρχουν και πάλι εκπλήξεις π.χ. ο Ζουγανέλης θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι αφιερωμένο στον αγαπημένο του φίλο Νίκο Γκάλη...

Giorgos T. είπε... 28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:33 μ.μ.

https://www.youtube.com/watch?v=rXKiJ0zI5mk

τα highlights του αγωνα στο πανω λινκ