Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Αφιέρωμα στον Ραούλ Μπράβο

Καλησπέρα σε όλους. Για σήμερα έχουμε ένα αναλυτικό αφιέρωμα στο μεγαλύτερο όνομα του φετινού ρόστερ του ΆΡΗ, που δεν είναι άλλο από τον Ραούλ Μπράβο.

Ο Ισπανός αμυντικός, έχει κάνει μεγάλη καριέρα κυρίως στην Ισπανία, αλλά και στην Ελλάδα και αξίζει να δούμε την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζουμε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών και στο γήπεδο.



Τα πρώτα χρόνια


Ο Ραούλ Μπράβο Σανφέλιξ γεννήθηκε στις 14 Απριλίου του 1981 στη Γκαντιά της Ισπανίας. Αφού πέρασε κάποια χρόνια στις ακαδημίες τοπικών ομάδων, το 1997, σε ηλικία 16 ετών, πήγε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης! Πέρασε πολύ γρήγορα την 3η και τη 2η ομάδα της Ρεάλ και στα 20 του έγινε μέλος της αντρικής ομάδας, κάνοντας ντεμπούτο το 2001.







Μέλος των γκαλάκτικος


Ήταν μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2007, δηλαδή 6 συναπτά έτη, και μαζί με τις ακαδημίες κλείνει 10ετία στους μερένχες! Υπήρξε συμπαίκτης με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του σύγχρονου ποδοσφαίρου, όπως Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο (φαινόμενο), Ντέιβιντ Μπέκαμ, Λουίς Φίγκο, Ραούλ, Ίκερ Κασίγιας, και άλλοι πολλοί, και φυσικά ο κύριος λόγος που σχεδόν ποτέ δε θεωρήθηκε βασικός στη Ρεάλ ο Μπράβο, που δεν ήταν άλλος από το κορυφαίο αριστερό μπακ όλων των εποχών, Ρομπέρτο Κάρλος!

Συνολικά με τη φανέλα της Ρεάλ ο Μπράβο κατέγραψε σε όλες τις διοργανώσεις 132 συμμετοχές, 4 γκολ και 2 ασίστ, με πιο γεμάτη σεζόν το 2003-04, όπου ήταν βασικότατος σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Ως μέλος των μαδριλένων κατέκτησε 2 πρωταθλήματα Ισπανίας (2002-03, 2006-07), 2 σούπερ καπ Ισπανίας (2001, 2003), 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 ευρωπαϊκό σούπερ καπ και 1 διηπειρωτικό (και οι 3 διεθνείς τίτλοι ήταν το 2002)!!

Να σημειωθεί ότι το δεύτερο μισό της σεζόν 2002-03 το πέρασε ως δανεικός στην ιστορική αγγλική ομάδα Λιντς Γιουνάιτεντ, με την οποία σημείωσε 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.







Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό και ο δανεισμός



Το 2007 που αποχώρησε από τη Ρεάλ ο Ολυμπιακός έκανε το μπαμ και έφερε τον Ραούλ Μπράβο στη χώρα μας πάνω που άρχιζε η πιο παραγωγική του ποδοσφαιρική ηλικία (26)! Στον Ολυμπιακό έκατσε 4 χρόνια συνολικά, έως το 2011, και παρά τους τραυματισμούς που είχε στις αρχές του, σταδιακά έγινε αναντικατάστατο μέλος στην άμυνα των γαύρων.

Συνολικά με την ερυθρόλευκη φανέλα κατέγραψε 85 συμμετοχές (63 στη σούπερλιγκ, 5 στο κύπελλο και 17 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και έδωσε 5 ασίστ, χωρίς να σκοράρει κάποιο γκολ. Κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα, αλλά και ένα σούπερ καπ Ελλάδας.

Και εδώ είχε έναν 6μηνο δανεισμό, στο δεύτερο μέρος της σεζόν 2008-09, αφού επέστρεψε για λίγο καιρό στην πατρίδα του για να αγωνιστεί με τη φανέλα της Νουμάνθια (6 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα).






Κεφάλαιο Ράγιο Βαγιεκάνο



Όσο μεγάλωνε άρχισε να εμφανίζει συνεχόμενους τραυματισμούς (αυτό είναι και που φοβάμαι περισσότερο για φέτος, αν και και για τον Πόι έτσι λέγαμε). Το 2011 επέστρεψε στην Ισπανία και αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ράγιο Βαγιεκάνο, καταγράφοντας μόλις 6 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και άλλη 1 στο κύπελλο Ισπανίας.




Η εμπειρία στο Βέλγιο



Το επόμενο καλοκαίρι μετακόμισε στο Βέλγιο, για λογαριασμό της Μπέαρσοτ. Είχε συνολικά 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα του Βελγίου και δε βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα του, η οποία τελικά υποβιβάστηκε.








Επιστροφή στην Ισπανία



Το 2013 επαναπατρίστηκε ξανά και φόρεσε τη φανέλα της Κόρδοβα. Έκανε εξαιρετική σεζόν, αφού ο ίδιος κατέγραψε 31 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ, και συνέβαλε σημαντικά στο να ανέβει η Κόρδοβα στην πρώτη κατηγορία μετά από 42 χρόνια!






Η περσινή σεζόν



Το περσινό καλοκαίρι ο Ραούλ Μπράβο έλυσε το συμβόλαιό του με την Κόρδοβα και επέστρεψε στη χώρα μας για να αγωνιστεί στη Βέροια. Είχε αρκετά καλή σεζόν, με 25 συμμετοχές (23 πρωτάθλημα, 2 κύπελλο), 1 γκολ και 1 ασίστ, βοηθώντας στο να παραμείνει η Βέροια στην κατηγορία.







Στην εθνική


Ο Μπράβο στα χρόνια που αγωνιζόταν στη Ρεάλ έγινε και μέλος της εθνικής Ισπανίας, σε αρκετά νεαρή ηλικία. Έκανε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2002 σε φιλικό κόντρα στην Ουγγαρία, και συνολικά κατέγραψε με τη φούρια ρόχα 14 συμμετοχές, αφού προηγουμένως είχε περάσει και από σχεδόν όλα τα κλιμάκια των μικρών εθνικών. Αναμφίβολα highlight του με το εθνόσημο ήταν το Euro 2004, όπου παρότι η Ισπανία δεν τα πήγε και τόσο καλά, ο ίδιος δεν έχασε ούτε λεπτό από τα 3 ματς που έδωσαν οι Ισπανοί!





Θέσεις και τρόπος παιχνιδιού


Πρόκειται για έναν αριστερό μπακ, κυρίως αμυντικογενή, με αρκετά καλό αριστερό πόδι και ταχύτητα. Μπορεί με άνεση να καλύψει τη θέση του στόπερ αφού είναι δυναμικός παίκτης, παρότι είναι 1,76 στο ύψος.













Βίντεο


2 σχόλια:

VardARIS είπε... 25 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:24 μ.μ.

Πραγματικά απίστευτο το πως αυτός ο παίκτης με την πάροδο των χρόνων κατέληξε να παίζει από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Βέροια και φέτος στον Άρη της Γ' Εθνικής. Μακάρι να είναι υγιής και να μας βοηθήσει και φέτος αλλά και του χρόνου. Ποιος ξέρει, ίσως όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο να κανονίσει και κανένα φιλικό με την Ρεάλ Μαδρίτης! ;)

Giorgos T. είπε... 26 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:58 π.μ.

Πλεον ουτε ταχυτητα ουτε αντοχες εχει για να βγαλει αγωνα ως αριστερο μπακ και να βοηθησει επιθετικα....

Ως κεντρικο αμυντικο θα τον δουμε λογικα.