Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Εθνικός Αγιονερίου - ΆΡΗΣ 0-1 Και η μετριότητα συνεχίζεται

Καλησπέρα σε όλους. Το 4x4 με τον Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς στον πάγκο του έκανε ο ΆΡΗΣ σήμερα το μεσημέρι, επικρατώντας στο Κιλκίς με 0-1 του Εθνικού Νέου Αγιονερίου.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε ο Βάσκο Φερνάντες. Πάμε να δούμε τι έγινε στο σημερινό παιχνίδι.





Ο αγώνας δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Προσωπικά ήμουν σίγουρος, ακόμα και βλέποντας την ομάδα να μην σκοράρει, ότι κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό και θα παίρναμε τη νίκη. Το θέμα όμως είναι άλλο. Ότι η ομάδα δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά της.

Ακόμα βασικά δεν έχουμε καταλάβει το στυλ και τη φιλοσοφία του προπονητή, και τον την ταυτότητα που θέλει να δώσει στον ΆΡΗ. Πέρα από το σταθερό σύστημα (4-4-2) βλέπουμε συνεχώς εναλλαγές σε πρόσωπα και τακτικές. Σίγουρα βέβαια συμβάλλουν σε αυτό και οι αλλαγές προσώπων στο δυναμικό της ομάδας.

Σήμερα ο Σερβοκύπριος παρέταξε την ομάδα χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ, με δίδυμο Πόι-Ν'Λουντούλου μπροστά, με Παπαδόπουλο και Σουνά στα πλάγια και τους Σανιά (ντεμπούτο) και Καλογέρη στα χαφ. 4άδα πίσω ήταν Γεωργιάδης (επίσης ντεμπούτο)-Φερνάντες-Σαμαράς-Λιόλιος και στα γκολπόστ ο Φυσέκης. Αγωνίστηκαν και οι Νάκας, Κωνσταντινίδης, Καπνίδης, στο πρώτο ματς που αγωνίστηκαν και οι 8 χειμερινές μεταγραφές του ΆΡΗ.

Η απουσία σέντερ φορ (παρόλο που υπάρχουν 2 στην ομάδα, και πέρασαν ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά) είχε ως αποτέλεσμα τη μη δημιουργία φάσεων. Παρότι βέβαια η εστία του ΆΡΗ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, με τον Φυσέκη να είναι θεατής, ο ΆΡΗΣ σπάνια πλησίαζε την αντίπαλη εστία και απειλούσε. Είχε βέβαια ένα δοκάρι με τον Πόι στο 55' και ένα λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Καλογέρη στο 31'. Από εκεί και πέρα κάποιες μικροευκαιρίες που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν απειλές.

Το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ήρθε στο 77ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα απομακρύνθηκε και στην επαναφορά έξω από την περιοχή ο Βάσκο Φερνάντες με ωραίο σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ τη φετινή χρονιά που αποδείχθηκε ιδιαίτερα κρίσιμο χαρίζοντας το πολύτιμο 3ποντο στον ΆΡΗ.

Όσον αφορά ατομικά, οι περισσότεροι παίκτες ήταν μέτριοι, χωρίς πάντως κάποιος να υστερεί αισθητά. Αν μου ζητούσαν να βγάλω MVP , θα ήμουν ανάμεσα σε Φερνάντες και Καλογέρη. Αμφότεροι έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους μεσοαμυντικά απομακρύνοντας κάθε κίνδυνο, ενώ σκόραραν από 1 γκολ (άσχετα αν του Καλογέρη δεν μέτρησε). Για όσους ρωτάνε για τους Σανιά και Γεωργιάδη, ο Σανιά έδειξε ότι το 'χει απλά θέλει λίγο χρόνο ακόμα, ενώ ο Γεωργιάδης χωρίς να ξεχωρίσει ήταν αρκετά καλός.

Τέλος, για τον διαιτητή δεν θα πω τίποτα γιατί θα εκφραστώ άσχημα και δεν θέλω.

Συμπερασματικά, άλλοι 3 βαθμοί στο σακούλι της φετινής χρονιάς στο κυνήγι της ανόδου, που συνοδεύτηκαν από μία μέτρια εμφάνιση, με τον ΆΡΗ να είναι 1 βαθμό πίσω από την κορυφή και τον Πανσερραϊκό. Επόμενο παιχνίδι στο Χαριλάου με Ηρακλή Αμπελοκήπων. Όλοι γήπεδο για να κάνει η ομάδα την 5η συνεχόμενη νίκη της!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 15 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:26 μ.μ.

Παιδιά ο Σούνας ποια θέση πιστεέυετε του ταιριάζει; καλύτερα 8άρι η 10άρι;

ο παπαδοπουλος πολυ μετριος...

Unknown είπε... 15 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:03 μ.μ.

Για μενα ειναι καλυτερα να παιζει 10αρι που ειναι και η φυσικη του θεση. Αλλα εφοσον παιζουμε χωρις 10αρι καλυτερα 8αρι. Παντως στα πλαγια με τιποτα..

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 15 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:29 μ.μ.

απ'οτι βλεπω καμια θεση δεν του ταιριαζει.Ωρα να φευγει

Giorgos T. είπε... 16 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:19 π.μ.

Μετριοτητα και παλι... καποια στιγμη (δυστηχως) θα την πληρωσουμε.

Ο Σουνας με τιποτα στα πλαγια. Καλυτερα θα ηταν ως δεκαρι.

VardARIS είπε... 17 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:36 π.μ.

H oμάδα σίγουρα θα χρειαστεί μια περίοδο προσαρμογής, μιας και είναι πολλά τα νέα πρόσωπα. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει το περιθώριο έστω και για ένα στραβοπάτημα αφού τα περιθώρια για μας έχουν στενέψει. Μετράμε αντίστροφα και συνεχίζουμε. Νίκες έστω και με μισό μηδέν...