Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Άρης - Θύελλα Φιλώτα 2-0 , επιστροφή στις νίκες

Εύκολη και σημαντική νίκη απέναντι στην (μαχητική) Θύελλα Φιλώτα πέτυχε ο Άρης και ξαναπάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πρωταγωνιστής ο Πόι που πέτυχε και τα 2 γκολ με πέναλτι , ενώ ξεχώρισαν και άλλοι παίκτες.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τον αγώνα :






Ανασκόπηση


Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του Άρη , ακριβώς όπως τα είχαμε πει και στο preview του αγώνα. Με το 4-2-3-1 ο Άρης επέλεξε να χτυπήσει την Θύελλα Φιλώτα από τα πλάγια , πράγμα που έκανε με μεγάλη επιτυχία , κυρίως μετά το 20ο λεπτό της αναμέτρησης.Οι φιλοξενούμενοι που έπαιξαν με 5-4-1 , παρουσίασαν ένα σύνολο με αμυντική συνοχή και καλές αλληλοκαλύψεις , σκοπεύοντας να χτυπήσουν τον Άρη στις αντεπιθέσεις.Με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν 2-3 ευκαιρίες , αλλά η άμυνα του Άρη ήταν εκεί που έπρεπε για να τους σταματήσει.

Στο 33 ο Γκίνο κέρδισε πέναλτι και ο Πόι δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-0 , νικώντας τον Κοντογουλίδη που είχε μια σειρά καλών επεμβάσεων νωρίτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο , ο Καπνίδης κέρδισε το (αμφισβητούμενο) πέναλτι στο 64 και ο Πόι έκανε το 2-0. Ο Άρης παραχώρησε μέτρα στο γήπεδο , και το υπόλοιπο του αγώνα πέρασε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.



Τα θετικά

  • Καλή εμφάνιση από όλους τους παίκτες , τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.
  • Η 5αδα του κέντρου είχε καθοριστικό ρόλο στην εύκολη νίκη αφού νίκησε κατά κράτος τους μέσους των φιλοξενούμενων , αναγκάζοντάς τους να αμυνθούν μαζικά και περιορίζοντας την όποια επιθετική τους ενέργεια.
  • Η αλλαγή διάταξης. Το είχαμε ξαναπεί ότι ο Κάμπος δεν είναι "κολλημένος" στο 4-4-2 και αλλάζει το σύστημα ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα και τον αντίπαλο.
  • Αλλαγές θέσεων. Ατματζίδης - Παπαδόπουλος - Πόι άλλαζαν συχνά θέση στο γήπεδο , αποδιοργανώνοντας την άμυνα των φιλοξενούμενων.
  • Η αμυντική λειτουργία. Ο Άρης δεν απειλήθηκε καθόλου (εκτός από μια φάση νωρίς στο παιχνίδι) και ο Καρατζιοβαλής ήταν θεατής του αγώνα.

Τα αρνητικά

  • Τα πρώτα 20 λεπτά. Ο Άρης κλείστηκε αποτελεσματικά από την Θύελλα και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί με σωστό τρόπο.
  • Το δεύτερο πέναλτι. Κατά την γνώμη μου ο αμυντικός της Θύελλας βρήκε καθαρά μπάλα.
  • Αστοχία. Και πάλι ο Άρης σπατάλησε κλασσικές ευκαιρίες για γκολ , έχοντας απέναντι του τον Κοντογουλίδη σε εξαιρετική μέρα.
  • Χωρίς αλλαγές. Ο Κάμπος έκανε την πρώτη αλλαγή στο 86 , επιλέγοντας να μην ξεκουράσει τους παίκτες που θα δώσουν την Κυριακή τον 3ο αγώνα μέσα σε μια εβδομάδα...

Κριτική των παικτών


Καρατζιοβαλής (6): Θεατής του αγώνα , δεν χρειάστηκε να επέμβει καθόλου.

Γκίνο (7) : Η καλύτερη εμφάνισή του ως δεξιός μπακ ! Προωθήθηκε , τρίπλαρε , σέντραρε και βοήθησε πολύ στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Κέρδισε το πρώτο πέναλτι της αναμέτρησης.

Γιαννίτσης (6) : Λίγο ασταθής στο πρώτο 20λεπτο αλλά στην συνέχεια ήταν πολύ καλός. Ανέλαβε να κατεβάσει την μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις.

Φερνάντες (6) : Σταθερός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα , δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Θα μπορούσε ωστόσο να έχει καλύτερο τελείωμα σε ένα σουτ στο δεύτερο ημίχρονο.

Λιόλιος (6) : Σε ρηχά νερά ο αριστερός μπακ του Άρη , αφού τον έχουμε συνηθίσει σε υψηλότερα στάνταρ. Εμφανώς κουρασμένος μετά από 3 συνεχόμενα παιχνίδια ως βασικός.

Λεμονής (6) : Πήρε φανέλα βασικού και έδειξε ότι γίνεται όλο και καλύτερος. Αν βελτιώσει λίγο τις μεταβιβάσεις του και κάποια αβίαστα λάθη θα εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα για τον Άρη.

Προβατίδης (7) : Πολύ δουλειά και πολύ τρέξιμο από τον μέσο του Άρη. Καλό θα ήταν να δοκιμάζει πιο συχνά το πόδι του όταν είναι σε θέση βολής.

Ατματζίδης (8) : Καταπληκτική εμφάνιση , έκανε σχεδόν τα πάντα μέσα στο γήπεδο , σε όποια πλευρά και αν αγωνίστηκε.

Παπαδόπουλος (7) : Έπαιξε στην φυσική του θέση αλλά και στα πλάγια όποτε χρειάστηκε.  Καλές μεταβιβάσεις και αρκετό τρέξιμο.

Πόι (8) : Ο...γνωστός Πόι. Έτρεξε , σκόραρε και ήταν πάλι από τους διακριθέντες.

Καπνίδης (8) :  Κυριολεκτικά άλλος άνθρωπος σε σχέση με το νωθρό ξεκίνημα της χρονιάς. Πλέον δέιχνει  ότι έχει πολύ καλή τεχνική (με πολλές ατομικές προσπάθειες) αλλά και καλές τοποθετήσεις στην περιοχή , αφού συνεχώς κερδίζει κεφαλιές.

***Ρένια , Μπαιμάκης και Βασιλόπουλος αγωνίστηκαν ελάχιστα και δεν μπορούν να κριθούν.

Συμπεράσματα

Μόνο θετικά υπάρχουν από τον αγώνα , αφού ο Άρης βγάζει αυτά που θέλει ο προπονητής του στον
αγωνιστικό χώρο (σύμφωνα και με δηλώσεις του ίδιου). Όλοι οι παίκτες βρέθηκαν σε καλή μέρα και πήραν μια εύκολη νίκη , που μας έφερε ξανά πρώτους μετά τις αναβολές των παιχνιδιών του Πανσερραικού και της Καβάλας.

Επόμενο παιχνίδι την Κυριακή με τον Έβρο Σουφλίου. Ερωτηματικό ωστόσο αποτελεί αν θα γίνει ο αγώνας αφού το γήπεδο στο Σουφλί θυμίζει πλέον πισίνα...


2 σχόλια:

Unknown είπε... 18 Δεκεμβρίου 2014 στις 2:59 μ.μ.

Κραταμε τη νικη λοιπον και απο αυτο το ματς, και σιγουρα δικαιουμασταν κι αλλα γκολ βασει εμφανισης. Ο Ποι ειχα πει απο την αρχη οτι μπορει να παρει καποια ματς μονος του σε γ ακομα και β εθνικη, πολυ καλος ο Ατματσιδης οπως και ο Γκινο. Το οτι βαλαμε και τα 2 γκολ με πεναλτι δε λεει απολυτως τιποτα. Δυσκολακι το ματς την Κυριακη απεναντι σε μια πολυ καλη ομαδα, αλλα αν παιξουμε σαν Αρης μπορουμε να καθαρισουμε και αυτο το χωριο (που παρεπιμπτοντως απεχει λιγα χιλιομετρα απο την πατριδα μου, την Ορεστιαδα).

Giorgos T. είπε... 18 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:32 μ.μ.

εννοειται πως πρεπει να καθαρισουμε και το σουφλι νικο , μια ομαδα που κλεινει σπιτια φετος (αν δεις τα αποτελεσματα).

ξερω που ειναι γιατι πηγαινω εκει κοντα για airsoft