Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Άρης - Απόλλων Αρναίας 2-1 , νίκη και συντήρηση δυνάμεων

Εύκολη νίκη για τον Άρη απέναντι στον Απόλλων Αρναίας και πλέον η προσοχή μας στρέφεται στα 2 εκτός έδρας παιχνίδια με τον Πανσερραϊκό.

Το τελικό σκορ αδικεί τον Άρη που έχασε πολλές κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τον αγώνα :




Ανασκόπηση


Όπως και στον αγώνα με τα Γιαννιτσά , ο Κάμπος επέλεξε να γεμίσει την ομάδα με μεσοεπιθετικούς για να πιέσει την Αρναία και να πετύχει γρήγορο γκολ. Αυτό λοιπόν πέτυχε ο Γκόλιας (με αρκετή δόση τύχης)  ύστερα από σέντρα του Σουνά στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Άρης συνέχισε να πιέζει και στο 24 ο Πόι έκανε με προβολή το 2-0 ,  μετά από σέντρα του Λίολιου.Οι φιλοξενούμενοι στην δεύτερη ευκαιρία τους στο παιχνίδι μείωσαν σε 2-1 με μια όμορφη κεφαλιά του Γεωργίου.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με τον Άρη να είναι μέτριος και να χάνει μερικές ακόμη ευκαιρίες για γκολ. Ήταν φανερό πως το μυαλό των παικτών βρίσκονταν στις...Σέρρες.

Στο 70 ο Κάμπος άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 με την είσοδο του Λεμονή στο παιχνίδι για να εξασφαλίσει το τρίποντο και να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας.


 Τα θετικά


  •  Η καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου.
  • Τα 2 γρήγορα γκολ καθάρισαν το παιχνίδι για τον Άρη από νωρίς.
  • Το δίδυμο Πόι - Καπνίδης έχει βελτιωθεί αισθητά και πλέον έχουν καλύτερη συνεργασία μέσα στο γήπεδο.
  • Οι κοντινές αποστάσεις των μεσοεπιθετικών βελτιώνουν το passing game της ομάδας και ταυτόχρονα αφήνουν χώρους για ανεβάσματα των μπακ, δίνοντας επιπλέον λύσεις στην επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού.
  • Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν αποτελεσματικά και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν.

Τα αρνητικά

  • Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μέτριο προς κακό από πλευράς Άρη.
  • Χάσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και έτσι διατηρήθηκε το "εύθραυστο" 2-1 ως το τέλος του αγώνα
  • Ο Καπνίδης έχασε τα άχαστα...
  • Μερικοί παίκτες συνεχίζουν να είναι μέτριοι , χωρίς σημάδια βελτίωσης... Και η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει.

 

Κριτική των παικτών 


Καρατζιοβαλής (6) : Άλλο ένα εύκολο απόγευμα για τον τερματοφύλακα του Άρη , που ήταν σταθερός και είχε καλές εξόδους όποτε χρειάστηκε. Δεν φέρει ευθήνη για το γκολ που δέχτηκε...

Γκίνο (5) : To "πείραμα" δεν ήταν επιτυχές αφού ο Γκίνο ήταν μέτριος. Καλός αμυντικά αλλά επιθετικά δεν έχει ούτε τις προωθήσεις ούτε την τεχνική που είχε ο Ψυχογιός. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι η απομάκρυνση του μοναδικού δεξιού μπακ της ομάδας ΔΕΝ έγινε για αγωνιστικούς λόγους. Απαραίτητη κρίνεται η μεταγραφική ενίσχυση στην θέση αυτή...

Γκόλιας (7) : Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γκόλια , που πέτυχε το 3ο του φετινό τέρμα. Έχει βελτιωθεί αισθητά αυτούς τους μήνες.

Φερνάντες (6) : Κράτησε την θέση του και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τους επιθετικούς των φιλοξενούμενων.

Λιόλιος (7) : Πολύτιμη μονάδα για τον φετινό Άρη , με πολλά ανεβάσματα και σε αυτό το παιχνίδι. Πιστώνεται και την ασσίστ στο γκολ του Πόι.

Ατματζίδης (5) : Μέτριος και πάλι ο Ατματζίδης , δεν πατάει περιοχή , δεν  έχει ταχύτητα και δεν συνεργάζεται καλά με τον Γκίνο.Δυστυχώς δεν υπάρχει και εναλλακτική λύση προς το παρόν...

Παπαδόπουλος (5) : Με καλές και κακές στιγμές στο παιχνίδι , η θέση του κεντρικού χαφ δεν του ταιριάζει.

Προβατίδης (7) : Πήρε πρωτοβουλίες , μοίρασε σωστά την μπάλα και βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Βελτιώνεται συνεχώς...

Σουνάς (6) : Δεν φάνηκε πολύ στο παιχνίδι. Πέρα από την ασσίστ στο πρώτο γκολ , δεν πρόσφερε κάτι το ουσιαστικό. Είναι πολύ καλύτερος όταν παίζει ως  κεντρικός χαφ η δεκάρι.

Καπνίδης (6) : Μόνο το γκολ του έλειψε ! Κινητικός , ορεξάτος όπως πάντα , αλλά στάθηκε άτυχος αφού ο Καραβελίδης ήταν σε καλή μέρα.

Πόι (7) : Πολύ καλός τόσο ως κεντρικός επιθετικός όσο και ως εξτρέμ αργότερα στο παιχνίδι. Ωστόσο μετά το 70 έπεσε κατακόρυφα η απόδοσή του και φάνηκε κουρασμένος.

Λεμονής (6) : Μπήκε αλλαγή στο 70 και έκανε ακριβώς αυτά που του ζητήθηκαν. Έμεινε ανάμεσα στους μεσοεπθετικούς και την άμυνα και προώθησε το παιχνίδι όποτε χρειάστηκε. Αξίζει να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Χιντατσέλι (-) : Αγωνίστηκε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Ρένια (-) :  Πέρασε ως αλλαγή στο 89.

Συμπεράσματα


Το παιχνίδι δεν προσφέρεται για αγωνιστικά συμπεράσματα. Ο Άρης έκανε το χρέος του , κέρδισε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Καβάλα.

Ακολουθούν 2 καθοριστικά παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα και εκεί θα φανεί σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα.



** Ευχάριστη παρουσία η διαιτητής της αναμέτρησης...

** Άρη διπλό , διπλό , στον Πανσερραϊκό !

** Πόσο πιο στημένα τα 2 συνεχόμενα διπλά του Λεβαδειακού ?











3 σχόλια:

Unknown είπε... 8 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:18 μ.μ.

Tρία σχόλια για το ματς:

1) Πολύ καλό ποδάρι αυτός ο Λιόλιος. Και όχι μόνο για χθές, αλλά γενικότερα.
2) Ο Καπνίδης και χατ τρικ μπορούσε να κάνει χθες..
3) Άλλοι 3 βαθμοί και συνεχίζουμε

Τα υπόλοιπα μέσα στη βδομάδα...

Vamos_G1 είπε... 8 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:32 μ.μ.

@ρχιδ@τη διαιτησία, έστω κ από γυναίκα(!), καλό πρώτο ημίχρονο αλλά κακό δεύτερο κ σίγουρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στα τελειώματα των φάσεων. Προχωράμε.

Giorgos T. είπε... 8 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:46 μ.μ.

Νικο θυμασαι πως τον εκραζα τον Καπνιδη στα πρωτα ματς. Εχει βελτιωθει παρα πολυ και δειχνει πλεον οτι μπορει να βοηθησει! Τα γκολ θα ερθουν με τον καιρο...

Οντως καλη η διαιτησια , θα μπορουσε ομως να δωσει 1-2 κιτρινες νωριτερα στους παικτες της Αρναιας για μερικα μαρκαρισματα