Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Προπονητολογία

Με την απόλυση του Καλαιτζίδη , ακούμε καθημερινά πολλά ονόματα προπονητών για να αναλάβουν τον Άρη. Τις τελευταίες μέρες φαίνεται να ξεχωρίζουν 3 περιπτώσεις....








Ο Χόλγκερ Φαχ είναι ο ξένος προπονητής του οποίου η περίπτωση εξετάζεται. Στο παρελθόν εργάστηκε σε Ρότ Βάις Έσεν, Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, Βόλφσμπουργκ. Πάτερμπορν και Άουγκσμπουργκ ενώ το 2010 πήγε στην Λοκομοτίβ Αστάνα στο...Καζακσταν.





Ο Νίκος Νιόπλιας ανέλαβε το 2005 την εθνική κάτω των 19 την οποία οδήγησε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων της Αυστρίας το 2007. Έπειτα ανέλαβε την εθνική ελπίδων αφού οι παίκτες που καθοδηγούσε προβιβάστηκαν σε αυτή. Το 2009 ανακοινώθηκε από τον ΠΑΟ ως αντικαταστάτης του Χενκ Τεν Κατε. Έπειτα πήγε στην Κύπρο το 2011 όπου αποχώρησε το Σεπτέμβριο του 2013.



Ο Αλέκος Βοσνιάδης το 2000 ανέλαβε τον Ορφέα Σουρωτής, όπου έμεινε τρία χρόνια, έχοντας και εκεί μία άνοδο στην Δ' (προηγήθηκε ο Αχιλλέας Τριανδρίας). Το 2003 έπιασε δουλειά στο Πολύκαστρο και μέσα σε δύο σεζόν το ανεβάζει στη Γ' Εθνική. Τα οικονομικά προβλήματα τον οδήγησαν στην παραίτηση το 2006 και το καλοκαίρι έπιασε δουλειά στον Θερμαϊκό Θέρμης. Εκεί έμεινε δύο σεζόν, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2008 παραιτήθηκε, γιατί ήρθε σε ρήξη με τη διοίκηση. Τη σεζόν 2008-09 έπιασε δουλειά στον Εορδαϊκό. Ακολούθησε η Αναγέννηση Επανομής, την οποία προβίβασε την αγωνιστική περίοδο 2010-11 στη Football League.

Σε τρία χρόνια ανέβασε την Αναγέννηση Επανομής πρώτα στην Γ και έπειτα στην Β εθνική. Επειδή πήγαινα στα παιχνίδια εκείνη την τριετία , μπορώ να σας πω ότι η Επανομή έπαιζε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Στο ρόστερ υπήρχαν παίκτες όπως οι Γκέσιος , Κανούλας , Ασλανίδης (που έπαιξαν και στον Άρη) και αρκετοί ακόμα που βρίσκονται σε ομάδες της Α και Β  εθνικής.

Μετά από μια επιτυχημένη τριετία στην Επανομή , πήγε στον Απολλωνα Σμύρνης τον οποίο και ανέβασε στην Α εθνική.



**Θα προτιμούσα Έλληνα προπονητή και όχι ξένο. Δεν είναι ώρα για πειράματα , οπότε χρειαζόμαστε κάποιον που να ξέρει τα ελληνικά δεδομένα και θα φέρει γρήγορα τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε.

4 σχόλια:

Unknown είπε... 28 Οκτωβρίου 2014 στις 12:02 μ.μ.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να ερθει ενας προπονητης οχι απλα για να βγει η χρονια, αλλα για να χτιστει και ο ΑΡΗΣ της Σουπερλιγκ. Μια μακροπροθεσμη λυση δηλαδη.

Παντως απο τους 3 και εγω προσωπικα προτιμω Βοσνιαδη. Ο Γερμανος ειναι ανεργος κανα 3 χρονια και ο Νιοπλιας ειναι ανεκδοτο.

Αντε να δουμε ποιον θα μας φερουν...

Ανώνυμος είπε... 28 Οκτωβρίου 2014 στις 12:59 μ.μ.

Φέρτε έναν που να ξέρει την κατηγορία και να ξέρει όμως και την β'

Giorgos T. είπε... 28 Οκτωβρίου 2014 στις 2:08 μ.μ.

Και εγω τον Βοσνιαδη προτιμω. Ξερει καλα γ και β εθνικη. Ασε που τον ειχαμε 3 χρονια στην επανομη και τον ξερω και σαν ανθρωπο...

Ανώνυμος είπε... 29 Οκτωβρίου 2014 στις 7:24 μ.μ.

Παιδες ειναι επισημο.νεος προπονητης:παουλο καμπος!!!