Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Αυτό είναι το ρόστερ του ΆΡΗ για φέτος!

Καλησπέρα σε όλους. Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και το ρόστερ του ΆΡΗ συμπληρώθηκε. Πάμε να δούμε αναλυτικά το ρόστερ της φετινής δύσκολης περιόδου με αναφορά σε κάθε παίκτη.




Πέτρος Μπαϊμάκης: Ο 24χρονος κίπερ δοκιμάστηκε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Πράβετς. Έπεισε με τις ικανότητές του και αποφαστίστηκε να αποκτηθεί. Τα πρώτα δείγματα δείχνουν κάποια αστάθεια, αλλά και κάποια θετικά στοιχεία, και ευελπιστούμε να βοηθήσει και αυτός.


Δημήτρης Καρατζιοβαλής: Ο 39χρονος που είχε αγωνιστεί στον ΆΡΗ και την περίοδο 2005-2009, ήρθε στην ομάδα με το ρόλο του προπονητή τερματοφυλάκων. Η αποχώρηση όμως των Καλογεράκη και Γκελή μετά την προετοιμασία, τον ''ανάγκασε'' να ξαναφορέσει τα γάντια του και να επιστρέψει στην ενεργό δράση, ώστε να είναι έτοιμος να αποτελέσει εγγύηση κάτω από τα δοκάρια με την εμπειρία του όποτε χρειαστεί.
Βάσκο Φερνάντες: Ο 27χρονος Πορτογάλος στόπερ που πέρσι αγωνίστηκε στον Πλατανιά και έχει μεγάλη θητεία στην ιβηρική χερσόνησο αποκτήθηκε ώστε να αποτελέσει την κολόνα της άμυνας του ΆΡΗ. Οι προδιαγραφές του είναι οι καλύτερες, και ελπίζουμε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών.
Μιχάλης Γιαννίτσης: Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός είναι ένα από τα 7 παλικάρια από την περσινή ομάδα που αποφάσισαν να μείνουν στην ομάδα. Ο Μιχάλης είναι στον ΆΡΗ από εφηβική ηλικία, και έχοντας πλέον ωριμάσει αρκετά ποδοσφαιρικά, φαίνεται να είναι έτοιμος να βοηθήσει και αυτός από την πλευρά του στην αναγέννηση του ΆΡΗ.
Νίκος Γκόλιας: Ο επίσης 21χρονος είναι και αυτός μέλος από την περσινή χρονιά και αποφάσισε να μείνει. Αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο ως στόπερ όσο και ως αμυντικό χαφ, ενώ στο πρώτο ματς με την Καστοριά ήταν απίστευτος, αφού ήταν απροσπέλαστος αμυντικά ενώ σκόραρε και 2 γκολ. Θα είναι από τους παίκτες που θα προσφέρουν πολλές λύσεις μέσα στη χρονιά και γιατί όχι να κερδίσει θέση στο ρόστερ και για του χρόνου.
Κυριάκος Μαζουλουξής: Μόλις στα 17 του χρόνια, ο Μαζουλουξής ήταν ο μόνος από τους νεαρούς που έκανε κλικ στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και του προσέφερε από την πρώτη στιγμή σημαντικό ρόλο στις προπονήσεις της ομάδας. Ορισμένοι λένε ότι πρόκειται για μεγάλο ταλέντο πάντως.
Νίκος Ψυχογιός: Για μένα ο πιο σημαντικός παίκτης του φετινού ΆΡΗ. Θα μου πείτε δεξί μπακ και βαρόμετρο; Σε αυτήν την περίπτωση ναι. Ο 25χρονος αμυντικός παρότι πέρασε τα πάνδεινα τα 2 χρόνια που είναι στην ομάδα, αποφάσισε να παραμείνει και να αποτελέσει σημαντικό μέλος της αναγέννησης του ΆΡΗ, δείχνοντας πόσο πολύ αγαπάει την ομάδα. Ακούραστος, ανεβοκατεβαίνει την πλευρά, έχει πολύ καλή σέντρα και παίζει με πολύ πάθος στο παιχνίδι του.
Μίλτος Λιόνης: Το πουλέν μου για φέτος. Ο 24χρονος αριστερός μπακ έκανε μία εξαιρετική χρονιά στον Απόλλωνα Καλαμαρίας και όσοι τον παρακολούθησαν λένε ότι έχει όλα τα στοιχεία του σύχρονου full-back. Πέρασε έναν τραυματισμό στην αρχή της χρονιάς και ελπίζουμε όταν επανέλθει πλήρως να βοηθήσει και αυτός από την πλευρά του. Μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός χαφ.
Νίκος Λιόλιος: Ο 23χρονος δοκιμάστηκε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και έπεισε και με το παραπάνω για τις δυνατότητές του, φτιάχνοντας μαζί με τον Λιόνη το δίδυμο στη θέση του αριστερού μπακ. Στα πρώτα ματς ο Καλαϊτζίδης του εμπιστεύεται θέση βασικού, και αυτός δείχνει ότι μεγαλύτερη αρετή του είναι το καταπληκτικό αριστερό του πόδι και τα εξαιρετικά χτυπήματά του από στημένα.

Σιντί Σανιά: Ο Σενεγαλέζος 24χρονος αμυντικός χαφ ήταν από τις πρώτες μεταγραφές του καλοκαιριού. Ήρθε στην ομάδα ως ηγέτης του κέντρου, ωστόσο στάθηκε άτυχος, αφού όσοι ξένοι παίκτες είχαν συμβόλαια εκτός Ελλάδας θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής από τον Ιανουάριο και μετά. Το πρώτο δείγμα γραφής του στο φιλικό με τη Γιαβόρ, πάντως, ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό και περιμένουμε επιπλέον βοήθεια από αυτόν (και τον επόμενο) από Γενάρη και έπειτα!
Γκαέλ Ν'Λουντούλου: Επίσης ένας παίκτης που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής μέχρι τον Ιανουάριο. Ο 22χρονος Γάλλος που αγωνίζεται ως 8άρι και ως 10άρι, με σημαντικές εμπειρίες, αναμένεται να είναι μία ακόμα χειμερινή ''μεταγραφή''.
Δημήτρης Γκίνο: Ο 20χρονος Ελληνοαλβανός προέρχεται από μία εξαιρετική παρουσία στον Φωστήρα την περσινή σεζόν, όπου και αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό, στον οποίο ανήκε μέχρι φέτος. Γίνεται λόγος για ένα χαφ που τα... κάνει όλα και συμφέρει, και ελπίζουμε να μας βγει ''λαχείο''.


Καλούδης Λεμονής: Ο 18χρονος παρότι έβγαλε μάτια στην περσινή προετοιμασία, σε όλη τη χρονιά δεν πήρε την ευκαιρία του, ωστόσο φέτος φαίνεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ομάδα και κυρίως στο ροτέισον. Αμυντικό χαφ, που αγωνίζεται άνετα και ως δεξί μπακ, γρήγορος, ώριμος, μυαλωμένος με καλή πρώτη πάσα και πολλά τρεξίματα.



Ηλίας Προβατίδης: Ο 31χρονος χαφ αποκτήθηκε την προτελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου. Καλύπτει τόσο την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, όσο και τον άξονα (ως κεντρικός χαφ). Αναμένεται να προσδώσει εμπειρία και ανάσες σε μία γραμμή που ο ΆΡΗΣ στερείται εμπειρίας.
Παναγιώτης Ατματσίδης: Ο 27χρονος ήρθε... πακέτο με τον Προβατίδη την προτελευταία ημέρα των μεταγραφών. Πρόκειται για μέσο που αγωνίζεται κυρίως ως δεξιός χαφ, ωστόσο μπορεί να αγωνιστεί και στον άξονα. Ελπίζουμε να βοηθήσει.


Μάουρο Πόι: Το μεγάλο αστέρι του ΆΡΗ. Με διαφορά ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Ο 33χρονος Αργεντίνος, που αγωνίζεται κυρίως στις πτέρυγες, αλλά μπορεί να προσφέρει και στην κορυφή και πίσω από τον φορ, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από το ελληνικό ποδόσφαιρο και αν είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να πάρει και κάποια παιχνίδια... μόνος του!
Δημήτρης Σουνάς: Το μεγαλύτερο στοίχημα του φετινού ΆΡΗ. Μπορεί ο 20χρονος μεσοεπιθετικός να σηκώσει το βάρος του νούμερου 10 και του περιβραχιονίου του ΆΡΗ; Πιστεύω ναι. Έχει όλα τα εχέγγυα και το ταλέντο. Η φυσική του θέση είναι 10άρι, ωστόσο αγωνίζεται τόσο ως αριστερός εξτρέμ, αλλά και κεντρικός χαφ, όντας πολυεργαλείο. Είναι γρήγορος, έχει τρομερή τεχνική κατάρτιση, βγάζει πολλές πάσες-κλειδιά και βοηθάει και στο σκοράρισμα. Από rookie σε ηγέτης του ΆΡΗ, περιμένουμε πολλά από αυτόν!


Ηλίας Σταυρόπουλος: Ο 19χρονος ήταν η αποκάλυψη του περσινού πρώτου γύρου, δείχνοντας σημάδια εξτρέμ που θα αφήσει εποχή. Μέχρι στιγμής πάντως δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Ο συντοπίτης μου θα πρέπει να δουλέψει σκληρά ώστε να κάνει την καριέρα που του αξίζει. Το ταλέντο δεν του λείπει σε καμία περίπτωση. Πολύ γρήγορος, τριπλαδόρος και τεχνίτης δεξιός εξτρέμ, που του λείπουν τα τελειώματα και οι σωστές αποφάσεις.

Άντι Ρένια: Ο... 7ος από τους 7 που παρέμειναν από πέρσι είναι ο 21χρονος Ελληνοαλβανός. Πρόκειται για έναν κλασικό εξτρέμ (παίζει και στις 2 πλευρές), που ωστόσο χρησιμοποιείται μέχρι στιγμής ως δεύτερος επιθετικός, όπου αναμενόμενα δεν αποδίδει καλά. Από πέρσι που τον ''γνωρίσαμε'' πάντως, έστω και λίγο, είδαμε έναν παίκτη ταχύτατο και διεισδυτικό, που ελπίζουμε να βελτιωθεί.
Ντένις Κονγκού: Και αυτός από τους μεγάλους άτυχους. Ο 17χρονος Γκανέζος εξτρέμ, παρότι έχει δικαίωμα συμμετοχής, έκανε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και θα λείψει για περίπου 1,5 μήνα από τα γήπεδα. Ελπίζουμε όταν χρειαστεί να βοηθήσει να είναι έτοιμος!





Αλέξανδρος Χινατσέλι: Ο 20χρονος ελληνογεωργιανός αποκτήθηκε πριν λίγες εβδομάδες. Αγωνίζεται άνετα τόσο στις 2 πλευρές, όσο και στην κορυφή της επίθεσης. Τα πρώτα δείγματα γραφής του είναι εξαιρετικά και αναμένουμε να δίνει συνεχώς λύσεις όποτε χρειαστεί μέσα στη χρονιά.
Μάριος Παπαδόπουλος: Ο 21χρονος συντοπίτης μου (όπως και ο Σταυρόπουλος και ο Καπνίδης) αποκτήθηκε στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Η φυσική του θέση είναι πίσω από τον φορ, όμως μπορεί να αγωνιστεί και στα πλάγια και στην κορυφή. Είναι γρήγορος, έχει τρομερό πόδι και έφεση στο σκοράρισμα. Θα είναι πολύ χρήσιμη λύση από τον πάγκο για πολλές θέσεις.


Αντώνης Καπνίδης: Ο 22χρονος επιθετικός αποκτήθηκε ώστε να είναι μία καλή και χρήσιμη λύση στο 4-4-2. Ο ρόλος του ωστόσο είναι κυρίως του δεύτερου επιθετικού, αφού του λείπουν τα καλά τελειώματα, ωστόσο είναι πολύ κινητικός, γρήγορος, έχει καλή τεχνική και κρατάει μπάλα. Έχει σκοράρει ήδη 1 γκολ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 3 Οκτωβρίου 2014 στις 4:04 μ.μ.

Εχει καταντησει κουραστικο καθε νεαρος που υπογραφει να θεωρειται μεγαλο ταλεντο...

Giorgos T. είπε... 3 Οκτωβρίου 2014 στις 7:35 μ.μ.

Ωραιο το αρθρο νικο ,ειναι μια πρωτη εικονα για το ροστερ της ομαδας με το οποιο θα πορευτουμε στα χωραφια της Γ...

Ο Καλατζιδης εχει , για μενα , την ευθυνη αν κατι παει στραβα αφου πλεον δεν υπαρχουν δικαιολογιες ! Αυτος επελεξε τους παικτες και αυτος απεριψε μερικες πολυ καλες περιπτωσεις λεγοντας οτι εχει καλυτερους.

Επομενως περιμενω η ομαδα που εστησε ο ιδιος και δεν θελησε να ενισχυσει ,να εξελιχθει σε πρωταγωνιστη της κατηγοριας! Τα λαθη φετος ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ !