Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Άρης - Εθνικός Αγιονερίου 3-1 , νίκη και συνεχίζουμε

Ο Άρης , αν και δυσκολεύτηκε , πήρε τελικά την νίκη απέναντι στον Εθνικό με 3-1 και έφτασε τους 6 βαθμούς.

Ο αγώνας προσφέρεται για...συμπεράσματα , τόσο για τον Άρη και τον τρόπο παιχνιδιού του όσο και για τις αντίπαλες ομάδες που θα πάιζουν φουλ άμυνα με σκοπό να κλέψουν τον πόντο.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά :



Ανασκόπηση


Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε τον Άρη ο Δημήτρης Καλαιτζίδης , με τους Προβατίδη , Παπαδόπουλο και Πόι να κάνουν ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα. Από την άλλη πλευρά , ο Εθνικός Αγιονερίου ήρθε για να παίξει άμυνα , πράγμα που έκανε με μεγάλη επιτυχία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Το 1-0 έγινε νωρίς , στο 17 με ωραίο σούτ του Παπαδόπουλου έπειτα από γύρισμα του Πόι. Η απάντηση ήταν άμεση , και ο Μήτσικας ισοφάρισε με ένα καταπληκτικό ψαλιδάκι ! Από τα γκολ που άμα τα έβαζαν ο Ρονάλντο ή ο Μέσι , θα τα βλέπαμε στις ειδήσεις επί ένα μήνα σε επανάληψη...

Στην συνέχεια ο Άρης είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ , κυρίως με μακρινά σουτ του Παπαδόπουλου και του Σουνά. Η λύτρωση ήρθε στο 82 μετά από κόρνερ , όπου  ο Πόι (μετά από κεφαλιά του Φερνάντες) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 90 ο Χιντασέλι έκανε το 3-1 και καθάρισε το ματς.

Τα θετικά

  • Καταρχάς η νίκη. Ακόμα και αν δυσκολεύτηκε πολύ , ο Άρης τελικά κέρδισε και αυτό μετράει στο τέλος. Οι 3 βαθμοί...
  • Οι 3 μεταγραφές , έδωσαν πολλά στοιχεία που έλλειπαν στην ομάδα. Ο Πόι και ο Παπαδόπουλος σκόραραν και ο Προβατίδης ήταν θετικός.
  • Παιχνίδι κατοχής. Κάτι που είχαμε...ξεχάσει τα τελευταία χρόνια , αλλά πλέον ο Άρης  πρέπει να κυριαρχεί σε όλα τα ματς και να ελέγχει το παιχνίδι.
  • Μακρινά σουτ. Ένα στοιχείο που έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι χρειάζεται η ομάδα. Σουνάς και Παπαδόπουλος δοκίμασαν την τύχη τους όταν βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση.

Τα αρνητικά

  • Να μιλάμε για "λύτρωση" στο 82 όταν παίζουμε με ομάδες που δεν θα έπρεπε ποτέ να ξέρουμε , είναι από μόνο του αρνητικό...
  • Αντιαθλητικό παιχνίδι και από τις 2 ομάδες. Υπήρξαν μαρκαρίσματα που δεν έπρεπε να γίνουν.
  • Κακό κοουτσάρισμα από τον Καλαιτζίδη. Άργησε να κάνει αλλαγές και κράτησε μέσα παίκτες που δεν πρόσφεραν τίποτα.
  • Από το 60 έως την φάση  του γκολ η ομάδα ήταν φανερά αγχωμένη με αποτέλεσμα να γίνουν πολλά λάθη.

Κριτική παικτών


Καρατζιοβαλής (6) : Θεατής του αγώνα , χωρίς ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε. Περιορίστηκε στο να αλλάζει πάσες με τους αμυντικούς.

Ψυχογιός (8) : Πολύ καλή εμφάνιση ,  ο Ψυχογιός ανταποκρίνεται τέλεια στον ρόλο του μπακ-χαφ που θέλει ο Καλαιτζίδης. Πήρε όλη την πτέρυγα μόνος του και βοήθησε πολύ επιθετικά.

Λίολιος (7) : Πιο πολύ εξτρέμ θύμισε , παρά αμυντικό. Την περισσότερη ώρα βρίσκονταν πάνω από το κέντρο και βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στο τελευταίο τέταρτο ωστόσο ξέμεινε από δυνάμεις...

Γκόλιας (6) : Καλός στα αμυντικά του καθήκοντα , αλλά έκανε αρκετές λάθος μεταβιβάσεις και γενικά έδειχνε λίγο αγχωμένος και ασταθής. Στα αρνητικά το ότι συνεχίζει τα πολύ δυνατά μαρκαρίσματα , πράγμα που ΘΑ ΣΤΟΙΧΉΣΕΙ κάποια στιγμή στην ομάδα....

Φερνάντες(6) : Ελάχιστες φορές χρειάστηκε να επέμβει αφού οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν καθόλου. Έμεινε πιο πίσω από τους υπόλοιπους παίκτες καθώς ο Γκόλιας είχε οδηγία να κατεβάζει την μπάλα...

Σταυρόπουλος (4) : Μέτριος προς κακός για άλλη μια φορά. Δείχνει ότι δεν έχει καθόλου εμπιστοσύνη στον εαυτό του και χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά.... Έπρεπε να αντικατασταθεί από το ημίχρονο καθώς δεν πρόσφερε σχεδόν τίποτα.

Παπαδόπουλος (7) : "Δυνατό" ντεμπούτο για τον Παπαδόπουλο , με πολλές καλές ενέργειες και φυσικά το γκολ. Βρίσκονταν κοντά στην περιοχή και τον είδαμε πολλές φορές να βρίσκεται και στα δεξιά.

Προβατίδης (6) : Δεν ξεχώρισε , αλλά είχε σωστές ενέργειες και καλές μεταβιβάσεις. Σίγουρα μπορεί και καλύτερα.

Σουνάς (7) : Έτρεξε πολύ , μοίρασε πάσες , οργάνωσε και μάρκαρε όποτε χρειάστηκε. Εξελίσσεται σε πολύτιμη μονάδα για τον Άρη και ελπίζουμε να έχει και συνέχεια.

Ρένια (4) : Λίγα πράγματα από τον νεαρό επιθετικό , που δείχνει ότι δεν την έχει την θέση. Αδικαιολόγητη η εμμονή στο πρόσωπό του , σωστά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Πόι (8) : Από τους διακριθέντες , αφού σκόραρε και μοίρασε 2 ασίστ. Ήταν αρκετά κινητικός και έδωσε άλλο αέρα στην επίθεση του Άρη.

Καπνίδης (6) : Μπήκε στο ημίχρονο στην θέση του Ρένια. Δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο , αλλά τουλάχιστον πάτησε περιοχή και έκανε λίγο αισθητή την παρουσία του στους αμυντικούς του Εθνικού.

Χιντασέλι (6) : Πέρασε στην θέση του Σταυρόπουλου στο 64 και έκανε όλα όσα δεν μπόρεσε να κάνει ο νεαρός. Συνεργάστηκε πολύ καλά με Ψυχογιό και Πόι και σκόραρε το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης.

Γκίνο (-) : Αγωνίστηκε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί...


7 σχόλια:

Unknown είπε... 13 Οκτωβρίου 2014 στις 3:15 μ.μ.

Σημαντικη νικη-ανασα για την ομαδα, ωστοσο θα πρεπει να λειψει αυτο το αγχος που εχουμε για να καθαρισουμε ματς με χωρια. Η ομαδα θα πρεπει να τελειωνει τα ματς απο νωρις. Αυτο που μετραει παντως ειναι οι 3 βαθμοι.

Πολυ καλοι συνδυασμοι κατα διαστηματα απο την ομαδα, καθως και πολυ ωραιες και ορθολογικες προσπαθειες αναπτυξης με συνεχομενες κοντινες και χαμηλες πασες, αλλα και εναλλαγη θεσεων των παικτων.

Στα αρνητικα να προσθεσω το οτι δεν με εμπνεει καθολου η αμυνα μας. Εχουμε δεχθει γκολ (οπως και να εχουν μπει αυτα) και στα 4 παιχνιδια που εχουμε παιξει μεχρι στιγμης, σε εναν τομεα που χρηζει αμεσης βελτιωσης. Μη γινουμε ομαδα οσα φαμε-οσα βαλουμε.

Οσον αφορα, τωρα, τις ατομικες κριτικες σου, Γιωργο, θα συμφωνησω με σε ολους εκτος απο τους μπακ. Οι βαθμολογιες σου ειναι πολυ επιεικης καθως αμφοτεροι Ψυχογιος και Λιολιος δεν τα πηγαν καθολου καλα αμυντικα. Μεγαλη απογοητευση ως τωρα ο Σταυροπουλος, ο Ποι απεδειξε απο την πρωτη στιγμη οτι θα αποτελεσει τον πιο ποιοτικο παικτη του Αρη για φετος.

Συνεχιζουμε... Εγω απαιτω φετος τουλαχιστον 25 νικες απο την ομαδα και φυσικα σπουδαια μπαλα. Αν δεν παιξουμε φετος με τα χωρια ποτε θα δουμε μπαλιτσα;;

Υ.Γ.1 Ο Εθνικος Αγιονεριου εχει χορηγο Mazda στη φανελα του και εμεις ενα καλοκαιρι δεν μπορουσαμε να βρουμε 1 απλο χορηγο.

Υ.Γ.2 Σοβαρευτειτε εκει στη διοικηση με τις τιμες των εισιτηριων.

Αυτα..

Giorgos T. είπε... 13 Οκτωβρίου 2014 στις 4:52 μ.μ.

Σωστες οι παρατηρησεις σου νικο... σε αρθρο τις επομενες μερες θα αναφερθω και στα εισητηρια αλλα και στον προπονητη που δειχνει οτι κολλαει μερικες φορες.

Δεν απειληθηκαμε καθολου στην αμυνα και οποτε χρειαστηκε οι μπακ ηταν εκει που επρεπε...

ΥΓ 1 Φαντασου την δεξια πλευρα με Νετο και Ψυχογιο βασικους...

Vamos_G1 είπε... 13 Οκτωβρίου 2014 στις 8:37 μ.μ.

Σωστός Γιώργο, ενώ το ΥΓ1 του Νικ τα σπάει. Εγώ πάντως θα μείνω στις αρνητικές εμφανίσεις Ρένια/Σταυρόπουλου. Μήπως τελικά ο Καλαϊτζίδης είχε δίκιο όταν έκανε κριτική για τους μικρούς κ πέσανε όλοι να τον φάνε? Κ σκεφτείτε αυτοί οι 2 (Ρένια/Σταυρόπουλος) είναι αυτοί που έμειναν, οπότε λογικά κάτι θα είδε για να τους κρατήσει. Άρα οι άλλοι που έφυγαν? Άστα να πάνε Μπάνε με λίγα λόγια.

Anyway, μακριά από τραυματισμούς όλοι να είναι κ συνεχίζουμε για τον ένα κ μοναδικό μας στόχο, την άμεση άνοδο. Τον Γενάρη πάντως εκτός από την δεδομένη ενίσχυση με Σανιά/Νλουντούλου, καλό θα ήταν να δούμε κ για κανέναν φορ περιοχής, με παραστάσεις από Β', αν γίνεται, γιατί πολύ ερημιά έπεσε εκεί μπροστά...

Ανώνυμος είπε... 13 Οκτωβρίου 2014 στις 8:39 μ.μ.

Νικ μπάλα θα δεις μετά τον Φλεβάρη όταν και θα προσαρμοστούν οι σανι-ντουλούντουλου πως τον λένε το παλικάρι..άρα για 10 αγωνιστικές..μέχρι τότε θα νικάς με 1-2 γκολ διαφορά και αν και θα πανηγυρίζεις

Giorgos T. είπε... 13 Οκτωβρίου 2014 στις 9:03 μ.μ.

πιο πολυ απο τις κακες εμφανισεις συγκεκριμενων παικτων με προβληματιζει η ΕΜΜΟΝΗ του Καλαιτζιδη στους συγκεκριμενους...

Συμφωνω επισης με τον φιλο στο 4ο σχολιο

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 13 Οκτωβρίου 2014 στις 10:57 μ.μ.

Τον Φερναντεζ τον βλεπω αργο η μου φαινεται;κατα τα αλλα μεχρι να δεσουν οι καινουργιοι βλεπω και αλλες γκελες

Giorgos T. είπε... 14 Οκτωβρίου 2014 στις 11:14 π.μ.

Αργος δεν ειναι αλλα δεν πρεπει να ειναι καλος με την μπαλα χαμηλα. για αυτο και ειχε οδηγια ο γκολιας να κατεβαζει την μπαλα και οχι ο φερναντες...