Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ένας παίκτης που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει...!

Καλησπέρα σε όλους. Επιστρέφοντας στην αρθρογραφία, σας έχω σήμερα ένα αφιέρωμα στον Φρανθίσκο Χαβίτο, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Κέρκυρας.

Στο τέλος τοποθετούμαι σε διάφορα θέματα μέσω των γνωστών υστερογραφων.




Ο Χαβίτο ήρθε στον ΆΡΗ μας το 2006, αμέσως μετά την άνοδο από τη β' εθνική. Προπονητής της ομάδας τότε ο Άνχελ Γκιγιέρμο Όγιος, που ήταν και στη Μπαρτσελόνα Β', από όπου και αποκτήθηκε ο Χαβίτο, άρα τον ήξερε από πριν τον παίκτη.

'Εκατσε 4,5 χρόνια στην ομάδα, όντας βασικό και αναντικατάστατο μέλος σε μεγάλες στιγμές της. Όλοι οι προπονητές τον επέλεγαν ως βασικό στη δεξιά πτέρυγα, και αυτός τους δικαίωνε όλους με τη δουλειά του.

Κατέγραψε 162 συμμετοχές (126 στο πρωτάθλημα, 9 στα πλέι οφ, 9 στο κύπελλο και 18 στην Ευρώπη), σκοράροντας 19 γκολ δίνοντας και 15 ασίστ. 3 τη σεζόν 06-07, από 5 τις 2 επόμενες, και ξανά 3 τις σεζόν 09-10 και 10-11, όταν και αποχώρησε τέλη Ιανουαρίου, με τελευταίο του ματς το ΆΡΗΣ-Πάοκ 0-0 στο Χαριλάου.

Σκόραρε ορισμένα πολύ σημαντικά γκολ. Σπουδαιότερο όλων φυσικά ποιο άλλο, αυτό κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο Χαριλάου, στο Europa League 2010-11, που έκρινε το αποτέλεσμα και επισφράγησε μία καταπληκτική εμφάνιση του ΆΡΗ. Αμέσως πιο πίσω το γκολ μέσα στη Σαραγόσα, που ισοφάρισε προσωρινά, βάζοντας τον ΆΡΗ με το 1,5 πόδι στους ομίλους του UEFA τη σεζόν 2007-08.

Επίσης, πολύ μεγάλο γκολ την ίδια σεζόν με αυτό με την Ατλέτικο, μέσα στην Τούμπα, όπου ο ΆΡΗΣ πήρε παλικαρίσια νίκη με 0-1 αποστομώνοντας τους παοκτσήδες. Επίσης, σκόραρε 2 γκολ στην ιστορική νίκη με 4-0 επί της Άεκ στα πλέι οφ του 2007-08, και άλλο ένα στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ κόντρα στον Πάοκ, το 2009-10, όπου νικήσαμε με 3-2. Σπουδαίο γκολ και αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό (νίκη με 1-0). Πρώτο του γκολ ήταν κόντρα στον Ατρόμητο, όπου φέραμε 1-1 στο Περιστέρι.

Όσον αφορά την καριέρα του μετά τον ΆΡΗ, πέρασε από πολλά κύματα. Μόλις έφυγε από εμάς, αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, όμως δόθηκε δανεικός για ένα 6μηνο στη Λα Κορούνια. Εκεί, όμως, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων δεν έπαιξε ποτέ και έτσι γύρισε στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

Στον Ολυμπιακό πρόλαβε να παίξει 5 ματς και να σκοράρει μία γκολάρα κόντρα στη Δόξα Δράμας. Τον Ιανουάριο έφυγε από τον γαύρο και πήγε δανεικός στην Ορντούσπορ του Έκτορ Κούπερ, όπου είχε 14 συμμετοχές και 1 γκολ. Το καλοκαίρι του 2012 επέστρεψε και έφυγε από τον Πειραιά, και έμεινε για μισό χρόνο άνεργος, προτού επαναπατριστεί για λογαριασμό της Έρκουλες.

Στην Έρκουλες έμεινε για 6 μήνες και κατέγραψε 12 συμμετοχές και 1 γκολ. Το καλοκαίρι του 2013 μεταγράφηκε στην Αλκορκόν, όπου αναγεννήθηκε, έμεινε όλη τη σεζόν, έχοντας 27 συμμετοχές και 5 γκολ. Εδώ και 1 μήνα ανήκει στην Κέρκυρα και φιλοδοξεί να συνεχίσει σε καλό επίπεδο.

Αγωνιστικά, η άποψή μου για τον Χαβίτο είναι γνωστή και δε διαφέρει από τους συναρειανούς μου. Ένας άτεχνος εξτρέμ, που όμως εκμεταλλεύεται την ταχύτητα και τη διεισδυτικότητά του (αν το γράφω σωστά), ώστε να κάνει μπούκες στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες.

Είναι ένας παίκτης του 5, που όμως παίζει για 8. Άκρως συνεργάσιμος και εργατικός, άριστος επαγγελματίας, δουλευταράς, ποτέ δε δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα, έχει κερδίσει και τον σεβασμό όλων των αντιπάλων του, με τη δουλειά και την προσωπικότητά του. Γι' αυτό και εμείς τον λατρεύουμε ακόμα και θα τον θυμόμαστε πάντα με τα καλύτερα λόγια!

Χαβίτο, σε ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες στον ΆΡΗ μας! Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας και καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις!


Υ.Γ.1 Όπως έχετε παρατηρήσει, εδώ και πολύ καιρό δεν γράφω άρθρα. Λογικό.. Είχαμε συμφωνήσει με το Γιώργο να αναλάβω εγώ τις μεταγραφές και το αγωνιστικό και αυτός τα διοικητικά. Τελευταία μεταγραφή ήταν ο Καπνίδης πριν καν φύγει η ομάδα για προετοιμασία. Τι να γράψω; Διοικητικά δεν ασχολούμαι και δεν θέλω να ασχοληθώ γιατί θα χαλαστώ πολύ.
Υ.Γ.2 Κρητικέε;; Ακούςς;; Ναι εσύ που παριστάνεις τον τερματοφύλακα.. Μην τολμήσεις και πας στη γνωστή ομάδα με το δικέφαλο... Θα είναι το κερασάκι στην τούρτα... Μόνο αυτό σου λέω...
Υ.Γ.3 Τι βγαίνουν και μας λένε για ανόδους και τέτοια οι προπονητές και οι παίκτες ρε;; Πάμε καλά;; Η ομάδα αν σωθεί θα μιλάμε για θαύμα Θεού. Εσείς οι πιο ψαγμένοι στοιχηματικά βρείτε μου καμιά εταιρεία να ποντάρω τον ΆΡΗ στις 3 τελευταίες θέσεις ρε παιδιά (Δεν κάνω πλάκα, αλήθεια λέω, αμα το βρω θα το ποντάρω).Το e-mail μου το 'χετε.
Υ.Γ.4 Κλήρωση κυπέλλου λέει αύριο.. Αποκλειστείτε όσο νωρίτερα γίνεται... Όσα λιγότερα ματς δούμε, τόσο το καλύτερο για τα μάτια μας και τα νεύρα μας. (σ.σ. Κάποτε ανυπομονούσαμε να έρθει η Κυριακή να δούμε την ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ)
Υ.Γ.5 Παίξτε Πανθρακικό για υποβιβασμό.. Με 30φυλλάκο και Τσουμάνη δε γ**ησε κανείς...
Υ.Γ.6 Επιτέλους πρέπει να πέσει αυτό το έκτρωμα που λέγεται Πανιώνιος. Ευκαιρία είναι φέτος που είναι χειρότερα από ποτέ. Να ξεβρωμίσει κάπως το πρωτάθλημα.
Υ.Γ.7 Η άλλη μεγάλη μου αγάπη, ο Αγροτικός Αστέρας, απέκτησε τον Νταμαρλή. Άντε θα βλέπω το πουλέν μου και στον τόπο μου πλέον! (Αυτός ο παίκτης τόσο πολύ σε χαλούσε ρε Καλαϊτζίδη;;)
Υ.Γ.8 Μην τρελαίνεστε.. Η Μαν Γιουν φέτος θα τα πάει καλά.. Χρόνο θέλει... Βέβαια η Πρέμιερ φέτος ανήκει στην Τσέλσι.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 17 Αυγούστου 2014 στις 4:13 μ.μ.

Για τον Καλαιτζιδη κανενας δεν εκανε.Αυτο που καταφερε τελικα ηταν να αφησει εναν ΑΡΗ διχως παιχτες. Την κυρια ευθυνη ομως την εχει η διοικηση που του εδωσε το δικαιωμα να φερετε λες και αυτος ειναι το αφεντικο του ΑΡΗ μας.Αν στον ΑΡΗ υπηρχαν τα λεφτα για μεταγραφες τοτε ευκολα θα ηταν τα πραγματα. Τωρα τι γινεται;Θα μας δειξει ο κυριος Καλαιτζιδης στα δυσκολα τι μπορει να κανει;

Unknown είπε... 17 Αυγούστου 2014 στις 4:36 μ.μ.

Φιλε μου εχεις δικιο σε αυτο που λες. Ο Καλαιτζιδης εδιωξε παικτες που θα μπορουσαν να προσφερουν στη Β' εθνικη (πχ Νταμαρλης, Ηρακλης, Καμινιωτης, Κοτσαριδης, Καραγιαννης, Μαργαριτης). Εγω παντως αυτον τον ανθρωπο τον εμπιστευομαι. Εχω πολυ καλο προαισθημα οτι θα κανει τα παντα για τον Αρη. Ειναι απο τους λιγους που εμπιστευομαι πλεον στην ομαδα.

(Βαλε και ενα ψευδωνυμο για να σε ξεχωριζουμε φιλε)

Giorgos T. είπε... 17 Αυγούστου 2014 στις 5:18 μ.μ.

Και εγω να προσθεσω νικο οτι δεν γραφω τιποτα γιατι πολυ απλα , οι "ειδησεις" και τα νεα ανακυκλωνονται !

5 μηνες τα ιδια ακουμε!

Κατα τ αλλα ,συμφωνω σε ολα για τον Χαβιτο. Απο τους αγαπημενους μου! Ο Πανθρακικος δεν πεφτει , παρα τους 2 ασχετους που πηρε απο τον Αρη (και τωρα θα τους βλεπω καθε μερα στα καφε που βγαινω...)

δεν θα μου φανει και περιεργο αν ο Τσουμανης γινει...Μαρσελο μεσα σε ενα χρονο :P

Χαιρομαι επισης που το παραδεχεσαι οτι ολα ειναι μπλε φετος στην Αγγλια ;) Οσον αφορα την Γιουναιτεντ , οπως ειπες και εσυ , με Τζοουνς και Σμαλινγκ βασικους αμυντικους δεν γαμησε κανενας :P
(Ασε που πληρωθηκα με το μεγαλο διπλο της Σουονσι)

Unknown είπε... 17 Αυγούστου 2014 στις 7:01 μ.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε... 17 Αυγούστου 2014 στις 7:01 μ.μ.

Οντως Γιωργο, βαρεθηκαμε πλεον.. Ολο ακουμε και τιποτα δε γινεται..

Ο Πανθρακικος ειναι ομαδα του προπονητη της. Και ο Μαντζιος ειναι απο τους καλυτερους Ελληνες προπονητες. Ειναι απο τις ελπιδες του Πανθραξ, μαζι με 2-3 ποιοτικους παικτες οπως ο Ισπανος που μας ειχε ξεβρακωσει στο Χαριλαου.

Η Τσελσι απεκτησε top-class παικτες σε θεσεις που ειχε αναγκη, και πλεον εχει ενα πληρεστατο ροστερ. Αν συνυπολογισουμε και το ονομα Ζοσε Μουρινιο τοτε ολα δειχνουν μπλε του Λονδινου.

Η Μαν Γιουν θελει προσθηκες. Το ειπε και ο Φαν Χααλ. Μεγαλος προπονητης, αλλα δεν αρκει για να επανελθει η Μαν Γιουν. Ωστοσο παλι θα κανει κατι και θα παει ψηλα. Στοχος τους λογικα ειναι η 4αδα και βλεπουν..