Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Super League 30η Αγωνιστική: Πανθρακικός - Άρης 2-1, Match Review (22/03/2014)

Κατά την γνώμη μου, το χθεσινό αποτέλεσμα μικρή σημασία είχε. Οι ελπίδες μας ήταν μόνο μαθηματικές και τίποτε παραπάνω. Τα πάντα είχαν κριθεί νωρίτερα, σε παιχνίδια όπως με την Βέροια και τον Όφη εντός. Ακόμη και να κερδίζαμε το χθεσινό παιχνίδι, και πάλι απλά θα είχαμε κάποιες μαθηματικές - λιγοστές ελπίδες.

Εδώ και καιρό λέμε ότι πρέπει να προετοιμάσουμε την επόμενη μέρα στον Άρη. Δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Το αντίθετο μάλιστα: τα πάντα έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού. Το μόνο που ενδιαφέρει τον πρόεδρο της ΠΑΕ είναι το πόσοι θα τον προστατεύουν και πόσες ώρες καθημερινά, καθώς και να προλάβει να σβήσει τα συνθήματα από τους τοίχους του Χαριλάου. 
Στα καθαρά αγωνιστικά χθες αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά ότι δεν υπάρχει προπονητής Σούλης Παπαδόπουλος. Ο Μάντζιος του πήρε κανονικά την ταυτότητα. 

Ένα παιχνίδι στο οποίο με τη βοήθεια της τύχης καταφέρνεις και προηγείσαι με 0-1 και δεν κατορθώνεις να κρατήσεις ή να διευρύνεις το σκορ, απέναντι σε μια ομάδα:
  • ουσιαστικά αδιάφορη, αφού έχει σωθεί, ενώ δεν έχει ελπίδες για τα play-off, 
  • χωρίς κόσμο, σε μια έδρα που πιο πολύ θύμιζε Χαριλάου, 
  • και ενώ έχεις έναν διαιτητή που δεν έπαιξε κάποιο ρόλο. 
Αλλά είπαμε, η αντίπαλη ομάδα είχε έναν κανονικό προπονητή στον πάγκο της, και όχι κάποιον που το μόνο που ξέρει είναι να φυσάει - ξεφυσάει...

1ο Ημίχρονο
Ο Άρης ξεκίνησε με την εξής 11άδα:
(4-2-3-1): Διούδης - Βλάχος, Γιαννίτσης, Κύργιας, Βανγκέλι - Τσιάρας, Οικονομόπουλος - Καμινιώτης, Τάτος, Τσουμάνης - Μανιάς. 

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν "φιλικό". Δεν υπήρχαν σκληρά μαρκαρίσματα, ιδιαίτερο πάθος κλπ. Πέρασαν 16 λεπτά για να σημειωθεί η 1η φάση, παρ'ολίγον και πάλι να σημειώσουμε ακόμη ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ, αλλά ευτυχώς ο Διούδης έδειξε άριστα αντανακλαστικά και έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή.

Στο 32' ο Πανθρακικός είχε δοκάρι, αφού ο Ίγκορ από πλεονεκτική θέση έχασε το άχαστο, με τον Διούδη σχεδόν εξουδετερωμένο, παρόλα αυτά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η τύχη λοιπόν μας χαμογέλασε 2 φορές στο 1ο ημίχρονο αφού και το δοκάρι βγήκε άουτ και στη συνέχεια από ένα κόρνερ ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε άστοχη έξοδο και ο Κύργιας με κεφαλιά έκανε το 0-1.

2ο Ημίχρονο
Ο Μάντζιος βλέποντας αγωνιστική νωθρότητα έκανε 2 γρήγορες αλλαγές από το 45, περνώντας τους Χασομέρη και Μολίνα και πραγματικά άλλαξε την εικόνα της ομάδας του. Ήταν σαν να βγήκε άλλη ομάδα στο χορτάρι της Κομοτηνής. Ο Πανθρακικός θύμισε τον γνωστό καλό Πανθρακικό που είδαμε φέτος, και έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Είχε έντονη κατοχή μπάλας και όλα έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ.

Ο προπονητής μας πώς αντέδρασε; Έβγαλε στο 64' τον Καμινιώτη για να περάσει τον Ηρακλή. Η εικόνα της ομάδας δεν άλλαξε, αντίθετα η αλλαγή αυτή την έκανε πιο αμυντική. Στο 65' άλλη μια προειδοποιητική βολή: 2ο δοκάρι πάλι από τον Ίγκορ.

Γενικότερα δεν υπήρχε κανείς πλην του Τάτου που να μπορούσε να κρατήσει μπάλα, δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε 2 πάσες, οπότε πολύ λογικά στο 71' δεχθήκαμε το γκολ από στημένο (φάουλ έξω από την περιοχή).

Και ενώ θα περίμενες ότι οι παίκτες του Άρη και ο προπονητής θα ξυπνούσαν, αντίθετα έβλεπες ότι ο Πανθρακικός ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι. Προσπάθησαν μέχρι τέλους και τελικά το κατόρθωσαν στο 90΄, από σέντρα του Καθάριου (η 3η αλλαγή του Μάντζιου) και πλασέ του Ίγκορ.

Συμπέρασμα
Με αυτόν τον προπονητή και αυτό το υλικό δεν πας πουθενά. Άμεσα πρέπει να γίνουν κινήσεις ώστε να βρεθεί ο διάδοχος, να γίνουν συζητήσεις με τους παίκτες, ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν. 

Τίποτε από όλα αυτά όμως δε θα γίνουν με τον συγκεκριμένο πρόεδρο. Όχι Σκόρδα, δε θα σχεδιάσεις εσύ την επόμενη μέρα του Άρη μας. Το μόνο που κατόρθωσες είναι να γράψεις άλλη μια μαύρη σελίδα του Άρη. Επί προεδρίας σου πέφτει ο Άρης για 2η φορά στην Β' Εθνική. 

Καταστροφέα, άδειασέ μας την γωνιά...

2 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 23 Μαρτίου 2014 στις 5:04 μ.μ.

Ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις Βαρδ εγώ έλεγα τόσο καιρό ότι πρέπει πάση θυσία να μείνουμε στην Α'. Έστω κ αν για τα επόμενα χρόνια θα είμασταν φαντάσματα κ θα παλεύαμε για παραμονή κάθε χρόνο. Τώρα τα πράγματα είναι πιο μαύρα κ από μαύρα. Δεν υπάρχει καμία Β' εθνική. Αρειανέ μην γελιέσαι, η ομάδα δεν μπορεί να σταθεί στην Β'. Προετοιμάσου λοιπόν για το χειρότερο σενάριο, αυτό της Γ'. Τώρα αν ισχύει αυτό για τα 3 χρόνια υποχρεωτικά στην Γ' ή όχι αυτό δεν το ξέρω, ας το ψάξουν οι ειδικοί. Όπως κ να'χει πάντως δύσκολα θα ξαναδούμε τον Άρη στα σαλόνια της Α' στο άμεσο μέλλον...

Unknown είπε... 23 Μαρτίου 2014 στις 5:44 μ.μ.

Η ομαδα ειχε πεσει μετα το ματς με τον Απολλωνα. Εκεινο το ματς, και μετεπειτα αυτα με Βεροια-Πλατανια, τα 2 συνεχομενα, μας στερησαν την παραμονη μας.

Πολυ κριμα παντως πανω στα 100 σου χρονια να πεφτεις κατηγορια, και μαλιστα με τον κινδυνο αφανισμου να ειναι πιο ορατος απο ποτε.

Σημερα βραδυ η αυριο πρωι θα ανεβασω ενα αρθρο που θα εχω τις προτασεις μου και την αποψη μου για την επομενη μερα στον ΑΡΗ.