Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Παοκ - ΑΡΗΣ 56-49 , ήττα στις λεπτομέρειες...

Ήττα στο μπάσκετ από τον συμπολίτη με 57-49. Ένας αγώνας που ξεκίνησε χωρίς παρατράγουδα , μέχρι το σημείο που έλαμψε η νοημοσύνη ενός οπαδού του συμπολίτη που έκρινε σωστό να πετάξει βαρελότο στον πάγκο του Άρη (ενώ κέρδιζε η ομάδα του).

Μετά την διακοπή , ο Πάοκ ήταν πιο ψύχραιμος και ουσιαστικός και πήρε μια νίκη γοήτρου...





Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Άρη ,αφού ο Παοκ ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και με 4/4 τρίποντα και εκμεταλλευόμενος την αστοχία του Άρη στην επίθεση πέρασε μπροστά με 16-3. Στην συνέχεια ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει  , αλλά ο Πάοκ είχε λύσεις επιθετικά και κράτησε την διαφορά. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με  20-11 ενώ στο δεύτερο σημειώθηκε επιμέρους σκορ 14-14 και το ημίχρονο έληξε με  34-25.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης έκανε την αντεπίθεση του. Με καλή άμυνα και εύστοχα σουτ κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά και με επιμέρους σκορ 16-9 να φέρει το παιχνίδι σε απόσταση βολής.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ,στιγματίστηκε από την διακοπή του αγώνα όταν ένας οπαδός πέταξε κροτίδα στον πάγκο του Άρη. Εδώ και καιρό ξέρουμε ότι το IQ πολλών συμπολιτών μας είναι χαμηλό , αλλά σήμερα διεκδίκησαν με αξιώσεις το όσκαρ βλακείας. Με το σκορ στο 47-43 ο αγώνας σωστά διακόπηκε από τους διαιτητές.

Στην συνέχεια , μπροστά σε άδειο (???) γήπεδο , ο Πάοκ ήταν καλύτερος , πήρε επιθετικά ριμπάουντ , έβγαλε καλές άμυνες και σκόραρε. Ο Άρης δεν είχε απάντηση και το τελικό σκορ έγραψε 56-49.

Τα θετικά :
  • Ο Άρης έδειξε διάθεση και πάθος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
  • Η καλή άμυνα στο 2ο και στο 3ο δεκάλεπτο. Ο Άρης ανάγκασε τους γηπεδούχους να υποπέσουν σε αρκετά λάθη και έτσι μπόρεσε να πλησιάσει στο σκορ.
  • Η αντίδραση στο 3ο δεκάλεπτο. Από το -9 βρεθήκαμε αρκετές φορές σε απόσταση αναπνοής , αλλά χάσαμε ελεύθερα σουτ  και η διαφορά παρέμεινε.
  • Μούρτος και Ασημακόπουλος έδειξαν ότι είναι πολύτιμες μονάδες και ότι μπορούν να βοηθήσουν.
  • Η επιστροφή του Γκίκα. Ο νεαρός είναι πολύτιμος και ο Άρης τον χρειάζεται υγιή εν όψει της δύσκολης συνέχειας.


Τα αρνητικά :
  • Μπλάκαουτ στο πρώτο δεκάλεπτο. Η άμυνα είχε πρόβλημα ενώ και επιθετικά αστοχήσαμε σε πολλά ελεύθερα σουτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το πρώτο τρίποντο του Πελεκάνου είχαμε 1/7 ενώ ο Πάοκ 5/10 !
  • Πρόβλημα με τους ψηλούς. Από την αρχή του αγώνα το ξέραμε αλλά σήμερα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τους ψηλούς. Ο Άρης χρειάζεται μια καλή μεταγραφή στη θέση 4-5...
  • Η εμφάνιση μετά την διακοπή. Σε ένα σημείο που ο Άρης μπορούσε να χτυπήσει , έκανε άσχημες επιλογές , αναγκάστηκε να κάνει σουτ απελπισίας και μοιραία έχασε το παιχνίδι.
  • Οι διαιτητές ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητοι στα αγγίγματα των παικτών του Άρη ενώ έκαναν τα στραβά μάτια σε αρκετά φάουλ των γηπεδούχων...


**Το γήπεδο έπρεπε να εκκενωθεί σε 20 λεπτά και ο αγώνας ξεκίνησε μετά από 35...

**Το γήπεδο θεωρήθηκε ότι έχει εκκενωθεί παρά την παρουσία 100+ οπαδών του Πάοκ στις κερκίδες...

**Αν είχε γίνει κάτι ανάλογο στον Άρη , θα είχε συνεχιστεί το παιχνίδι μετά από 35 λεπτά? 


5 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 26 Ιανουαρίου 2014 στις 1:34 π.μ.

Πραγματικά ήττα στις λεπτομέρειες. Η διαφορά των 2 ομάδων φάνηκε φυσικά ότι δεν είναι καθόλου μεγάλη, το παιχνίδι το φέραμε στα μέτρα μας, παρόλα τα προβλήματα μας, αλλά δυστυχώς όταν Πελεκάνος-Αθηναίου-Βεζένκοφ πετυχαίνουν ΣΥΝΟΛΙΚΑ 15 πόντους, δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν. Κρίμα γιατί φάνηκε ότι μπορούσαμε να το πάρουμε το ματσάκι.

RedDragon είπε... 26 Ιανουαρίου 2014 στις 1:56 π.μ.

Χάσαμε εύκολα από έναν τραγικό παοκ...

Διότι εμείς είμασταν ακόμη πιο τραγικοί. Με 49 πόντους δεν κερδίζεις μόνος σου να παίζεις.

Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πρόβλημα της ομάδας είναι ότι δεν έχει έναν ηγέτη. Ο Πελεκάνος δυστυχώς έχει αποδείξει ότι ηγέτης δεν είναι.

Ο Μίνιτς δε μου άρεσε σήμερα. Δε βοήθησε καθόλου από τον πάγκο. Έβλεπε ότι η ομάδα στην επίθεση έκανε ότι να'ναι κ αυτός απλάς κοιτούσε.

Η διακοπή ευνόησε τους τούρκους διότι τους έφυγε το άγχος των οπαδών.

Τελικό συμπέρασμα είναι ότι χάσαμε το ματς:

1. Επειδή είμασταν τραγικοί επιθετικά
2. Οι καλοί μας παίχτες ήταν άφαντοι
3. Για άλλη μία φορά ο Τούρκος έβαλε μεγάλα σουτ. Ειδικά το 3ποντο του Τσόχλα πέρα από τυχερό ήταν κ κρίσιμο διότι έστειλε τη διαφορά στους 7 πόντους.

Υ.Γ. Μην ακούσω να κοροϊδέψει κανείς τον Ασημακόπουλο...









Ανώνυμος είπε... 26 Ιανουαρίου 2014 στις 2:12 π.μ.

@Ρεντ

Α. Για Ασημακόπουλο έχεις δίκιο..Αλλά μην τον προτείνεις και τρίτη φορά! Τι να κανουμε και εμεις..

Β. Η ομαδα γενικα εχει επιθετικο προβλημα...τι αλλο μπορουσε να κανει ο μινιτς..χρειαζομαστε αμερικανο/ους..

Γ. Ο Πελεκανος ειναι ηγετης..δεν ειναι μονο το σκοραρισμα..Απλως σημερα εκανε το χειροτερο του ματς.

Συμφωνω οτι η διακοπη βολεψε τον παοκ για αυτον τον λογο...επισης ημασταν σε καλο φεγγαριοταν το διεκοψαν.

ΥΓ. Σορι για τυχων ορθογραφικα..ημουν on fire...(κολλαγε και το πς)

marauder3

Giorgos T. είπε... 26 Ιανουαρίου 2014 στις 8:27 π.μ.

Αν καταφέρουμε να κάνουμε κάτι με αυτο το απαγορευτικό , θα είναι ότι πρέπει.

Χρειαζόμαστε ενίσχυση με 1-2 ξένους. Έναν τεσσαροπεντάρι , αλτικό , αθλητικό , κοντά στα 2μέτρα και ίσως και έναν περιφερειακό στην θέση 2-3.

Αυτά σε πρώτη φάση...