Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 63- 71 ,έτσι με έμαθε να κάνω ο θεός!

Ο Άρης πήρε μια παλικαρίσια νίκη με 63-71 μέσα στο χαρεμ... εεεε, το γήπεδο του Παοκ  ήθελα να πω.

Χωρίς ρυθμό και οι δυο ομάδες αφού δεν έχουν ακόμη επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους . Ο Άρης παρουσιάστηκε πιο έτοιμος και πήρε την νίκη.

Φοβερή εμφάνιση από Πελεκάνο και Αθηναίου.







Σε όλο τον αγώνα σχεδόν , η διαφορά ήταν στους 3-4 πόντους. Παιχνίδι για γερά νεύρα δηλαδή , όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους παίκτες. Στο πρώτο και το δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης χρησιμοποίησε ψηλό σχήμα με βασικό τον Χαρίση. Αθηναίου και Πελεκάνος οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων μας.

Αυτό που θα κρατήσω από το πρώτο ημίχρονο είναι η διαφορά στα ριμπάουντ. 22-29 με τα 10 δικά μας να είναι επιθετικά. Αυτό συνέβαλε στο να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα , δίνοντας μας πολύτιμες επιθέσεις σε ένα σημείο του αγώνα που ήμασταν αρκετά άστοχοι. Τα 4 φάουλ του Χαρίση ήταν το μοναδικό πρόβλημα , που ουσιαστικά τον έθεσαν εκτός αγώνα , αφού δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε στην συνέχεια.

Στο 3ο και 4ο δεκάλεπτο είδαμε στοιχεία από το μπάσκετ που θέλει να παίξει ο Αγγέλου. Με χαμηλό σχήμα , Ασημακόπουλος 5αρι και Βεζένκοφ/Πελεκάνος στην θέση 4. Το σχήμα αυτό μας έφερε την νίκη. Συνεχίσαμε να κυριαρχούμε στα ριμπάουντ ενώ παράλληλα με 4 χειριστές της μπάλας στο παρκέ είχαμε σωστές επιλογές στην επίθεση.

Ο Πελεκάνος θεωρώ ότι ήταν ο MVP του Άρη. Καλές τοποθετήσεις στην άμυνα , κλεψίματα και φυσικά σκοράρισμα. Ο Αθηναίου επίσης καλός. Σκόραρε , ήταν ψύχραιμος στις βολές και έδειξε τον απαραίτητο... τσαμπουκά που χρειάζονται τέτοια παιχνίδια.Θετική παρουσία και από τον Γκίτκα. Μπορεί να έκανε ορισμένες λάθος επιλογές , ωστόσο έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στον φετινό Άρη.


Συμπεράσματα

Η νίκη έχει πολλαπλά οφέλη για την ομάδα. Καταρχάς από ψυχολογική άποψη , είναι ότι καλύτερο για μια νεανική ομάδα να ξεκινάει με μια τέτοια νίκη. Έπειτα η πρόκριση στον ημιτελικό σημαίνει εισιτήρια , δηλαδή έσοδα που χρειάζεται η ΚΑΕ.

Και φυσικά ωφελήθηκαν και οι συμπολίτες που κατάλαβαν ποιος είναι το αφεντικό στο μπάσκετ...

Πανιώνιος , Παναθηναικός και Ολυμπιακός (λογικά) είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Άρη στον ημιτελικό.










8 σχόλια:

Unknown είπε... 9 Οκτωβρίου 2013 στις 10:25 μ.μ.

Πολλα μα πολλα μπραβο σε ολα τα αλανια που τιμησαν και με το παραπανω τη φανελα και εσβησαν τους συμπολιτες ειδικα στο 2ο ημιχρονο, αποδεικνυοντας για αλλη μια φορα ποιος κανει κουμαντο σε αυτην εδω την πολη.

Βεβαια το οτι νικησαμε στην Πυλαια, δε σημαινει οτι γιναμε υπερομαδα ουτε οτι θα παρουμε το κυπελλο. Συνεχιζουμε, δουλεια δουλεια δουλεια, και τα αποτελεσματα θα ερθουν.

Μπραβο και στον κοουτς για την εξαιρετικη διαχειριση του παιχνιδιου. Και εγω, με τις ελαχσιτες μπασκετικες μου γνωσεις, καταλαβα οτι σημερα το παιχνιδι το πηγε εκει που ηθελε ο ιδιος.

RedDragon είπε... 9 Οκτωβρίου 2013 στις 10:27 μ.μ.

Για να δούμε θα τύχουν επιτέλους μετά από πολλά πολλά χρόνια γαύρος-βάζελος στον ημιτελικό;

Και επιτέλους να παίξουμε ένα μονό παιχνίδι στην έδρας μας...

Όσο για το σημερινό νομίζω ότι κέρδισε ο καλύτερος. Αν κ μου φαίνεται ότι μας λείπει ο οργανωτής...


Μου αρέσει που τρέχει η ομάδα αλλά δε μου άρεσαν τα πολλά λάθη.

1ο αγώνας ήταν όμως...

Α ξαναπαίζουμε με αυτούς την άλλη βδομάδα για το πρωτάθλημα στο Nick Galis Hall αυτή τη φορά...

Ανώνυμος είπε... 9 Οκτωβρίου 2013 στις 11:03 μ.μ.

Ετσι μωρη αρειαναρα! Να και μια μεγαλη χαρα επιτελους!!!!!
Πιστευω τους εχουμε και στο εντος στο Παλε την 2η αγωνιστικη..σημαντικη νικη κυριως για τα διαρκειας!!

ΑΡΗ ΓΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ!!!

ΜΑΡΑΟΥΝΤΕΡ3

Ανώνυμος είπε... 9 Οκτωβρίου 2013 στις 11:19 μ.μ.

Πολύ καλή εμφάνιση και μεγάλη νίκη. Ο Αγγέλου κάνει καταπλήκτικη δουλειά και νομίζω ότι αξίζει το κόπο να την στηρίξουμε όλοι μας φέτος.

Ο προπονητής δουλεύει πολύ με τους μικρούς (δεν είναι τυχαίο οτι ο Βεζένκοφ έμεινε παρά το ότι τον ήθελε ο γαύρος αλλά και αμερικάνικο πανεπιστήμιο)και αυτό φάνηκε και σήμερα που σε σημείο που η μπάλα έκαιγε δεν δίστασε να ρίξει στο μάτς το μικρό Πουλιανίτη.

Επίσης η φετινή ομάδα φαίνεται ότι θα στηριχθεί στην σκυλίσια πίεση (έπαιξε σχεδόν 40 λεπτά πίεση σε όλο το γήπεδο) καθώς έχει 7 πάιχτες στις θέσεις 1-3 (Γκίκας, Αθηναίου, Μποχωρίδης, Χάντ, Μούρτος,Πελεκάνος, Πουλιανίτης) που μπορούν να σκάσουν τον αντίπαλο, και στην επίθεση στο ανοιχτό γήπεδο.

Μην ξεχνάμε ότι σήμερα δεν είχαμε Χάντ, Σαρικόπουλο (σημαντική απουσία καθώς δεν υπάρχει άλλος σέντερ εκτός του Χαρίση) αλλά και τον Βεζένκοφ σε κακή μέρα, που αναμένεται να είναι από τα βασικά επιθετικά μας όπλα.

Με λίγα λόγια η σημερινή εμφάνιση έχει περιθώρια μεγάλης ακόμα βελτίωσης.Η φετινη ομάδα νιώθω ότι μπορεί να μας δώσει μεγάλες χαρές και πολύ πάθος!!

Συγνώμη για το μεγάλο σχόλιο αλλά έχω ενθουσιαστεί απο το καλοκαίρι με τον φετινό μπασκετικό Άρη και η αρχή με πόρωσε ακόμα πιο πολύ!

Κρίτων

Ανώνυμος είπε... 9 Οκτωβρίου 2013 στις 11:38 μ.μ.

Ο Αθηναιου ειχε 4/16 σουτ γιωργο....γενικα ο αθηναιου ειναι ενας καλος ρολιστας με πολυ καλη οργανωση παιχνδιου..σκορερ ποτε δεν ηταν και ουτε θα γινει (ειδικα το τριποντο)...ειναι καλο να μην πολυ σουταρει...

Μαραουντερ3

jim είπε... 9 Οκτωβρίου 2013 στις 11:52 μ.μ.

Πω πω... Ευτυχώς η φόρμα των σχολίων είναι ακόμα σε άσπρο φόντο και ανοίγει η ψυχή μας...

Πολύ μαυρίλα στο μπλοκ... Έκαναν συμμορία όλοι τους για να το μαυρίσουν.. Μονο εγω και ο Nick μείναμε απ' έξω... Πα πα πα πα (χαχαχαχαχα)

Σπουδαία νίκη για την ομάδα.. Μου άρεσε που ελέγχαμε τα ριμπάουντ και δείξαμε διάρκεια και πειθαρχία στην άμυνα...

Μπράβο σε όλους... Αξίζει την στήριξη μας αυτή η ομαδα και η νέα προσπαθεια...

psomod είπε... 10 Οκτωβρίου 2013 στις 12:42 π.μ.

Άσχετο,αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι για το οποίο ίσως θα πρέπει να πάρουμε απάντηση από τους δικηγόρους μας.
Οι διπλανοί στο μπάσκετ είναι στο άρθρο 99, δεν πλήρωναν τις δόσεις προς την εφορία, ζήτησαν και πήραν ΝΈΑ ρύθμιση (διαφορετική από αυτή που όρισε το ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟ).
Πως γίνετε αυτό από ένα τόσο ΑΥΣΤΗΡΌ νόμο?????