Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Οι αμυντικοί χαφ του ΆΡΗ στο χθεσινό παιχνίδι


Καλησπέρα σε όλους. Ο φίλος και αναγνώστης του blog με το nickname Περού ετοίμασε ένα πολύ ωραίο άρθρο σχετικά με την απόδοση των δύο αμυντικών χαφ του ΆΡΗ στη χθεσινή νίκη επί του Πανιωνίου (Οικονομόπουλος, Ηρακλής).

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι αναγνώστες μπορούν άφοβα να μας στείλουν την άποψη-ανάλυσή τους για την ομάδα σε mail και εμείς τη δημοσιεύουμε.

Χθες αγωνίστηκαν Ηρακλής-Οικονομόπουλος. Σαν δίδυμο μου έδωσε ελπίδες. Όχι για τις αρετές του στο να φτιάχνει παιχνίδι, όσο στο να καταστρέφει.

Ο Ανδρέας Ηρακλής (44), ως πιο δυνατός έμενε μπροστά στην άμυνα, ώστε να σπάει τις κάθετες επιθέσεις του αντιπάλου. Έχοντας φυσική θέση αυτή του κεντρικού αμυντικού έχει όλες τις αρετές για να το κάνει. Αμυντικά καλός, δυνατός, μπαίνει δυνατά στις φάσεις και είναι σχετικά γρήγορος. Δεν έχει το άγχος ότι είναι ο τελευταίος παίχτης πριν τον τερματοφύλακα, κάτι που πιστεύω πως δεν αντέχει. Θέλω να τον ξαναδώ εκεί.

Δίπλα του έπαιξε ο Χαράλαμπος Οικονομόπουλος (6). Άφηνε τη θέση του(φαντάζομαι είχε άδεια από τον προπονητή να το κάνει) για να διεκδικήσει μπάλες και να κάνει σκληρά μαρκαρίσματα πιο ψηλά στο γήπεδο, χαλώντας έτσι την εύκολη ανάπτυξη του αντιπάλου. Είναι και αυτός σχετικά γρήγορος. έχει γεμάτα πνευμόνια αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός με αποτέλεσμα να μην είναι αξιόπιστος να προφυλάξει την άμυνα κερδίζοντας τις μονομαχίες μπροστά τους. Όμως παίζοντας μπροστά από έναν κόφτη που δεν αφήνει τη θέση του μπροστά στην άμυνα, μπορεί να προσφέρει.

Το κέντρο με 2 καθαρούς κόφτες, ιδίως σε ''ξυλοκοπικά'' εκτός έδρας παιχνίδια, θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο φέτος.
Υ.Γ. Και εγώ θα την έδινα την δεύτερη κίτρινη. Μύριζε από νωρίς πως θα την έτρωγε. Δεν κατηγορώ τον Τσουμάνη, προτιμώ να φάει κάρτα παρά να παίζει φλώρικα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 6 Οκτωβρίου 2013 στις 2:09 μ.μ.

με το υγ. διαφωνω καθετα..

στα αλλα μπορω να πω οτι συμφωνω. πολυ καλη εμφανιση και απο τους 2. Αλλα μην ξαναδω αλλο 30σεντ στο κεντρο...Η θεση του ειναι δευτερος επιθετικος για μενα...Αλλα ακομα και ο νταμαρλης ειναι καλυτερος απο αυτον. Ενας εκ των οικονομο-ηρακλη πρεπει να βρισκεται συνεχεια στην ενδεκαδα (στα δυσκολα εκτος θα ελεγα και τους δυο)...Μαλλον ο Ηρακλης για να εχει αποκλειστικα αμυντικο ρολο...

Και παλι μπραβο στον Ηρακλη για την εμφανιση χθες...

Μαραουντερ3

Μαραουντερ3

Vamos_G1 είπε... 6 Οκτωβρίου 2013 στις 4:56 μ.μ.

Τιτανοτεράστιο διπλό της ομάδας μας λοιπόν που θα βοηθήσει πέρα από βαθμολογικής άποψης, κυρίως στο τομέα της ψυχολογίας.

Αν κ φυσικά δεν γίναμε ξαφνικά καμία ομαδάρα (λάθη γίνανε κ θα γίνονται), δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι βλέπουμε κάθε φορά μικρά-μικρά βηματάκια βελτίωσης. Είχα κ έχω τις επιφυλάξεις μου για τον σέρβο, αλλά ο άνθρωπος φαίνεται ότι είναι σοβαρός, δουλεύει κ νιώθει από μπάλα. Ο Άρης φαίνεται πιο ρεαλιστικός στον αγωνιστικό χώρο κ το συνοθύλευμα της αρχής αρχίζει σιγά-σιγά να μοιάζει με ομάδα. Στραβές θα ξαναγίνουν σίγουρα, αλλά τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα.

Για το αγωνιστικό τώρα 2-3 πραγματάκια. Καταρχήν κάνει μπαμ πόσο πολύ μας έλειψε ο Αγκάνθαρος τις πρώτες 5 αγωνιστικές. Θα είχαμε σίγουρα παραπάνω πόντους, αλλά τώρα αυτό δεν αλλάζει. Ας όψεται ο κόραξ ο χτεσινός...

Πάμε παρακάτω. Θέλει σίγουρα περισσότερη δουλειά κ ο τομέας "τελείωμα φάσεων". Πλέον έχουμε τελικές προσπάθειες, κάνουμε ευκαιρίες αλλά λείπει η αποτελεσματικότητα (τετ α τετ Τάτου/Ίμπε χτες), το οποίο μπορεί να στοιχίσει εξίσου με τις αψυχολόγητες κ ανόητες ενέργειες στυλ τσουμάνη.

Ατομικά τώρα, φαίνεται πως ο αγαπημένος μου παλαίμαχος Έλσνερ βρίσκει τα πατήματά του στην θέση του σέντερ μπακ, αλλά ο Ίμπε εξακολουθεί να προβληματίζει. Ενώ φαίνεται ότι ξέρει μπάλα κ έχει καλή αίσθηση του χώρου, είτε λόγω κακής φυσικής κατάστασης, είτε λόγω σουλουπιού, είτε λόγω θέσης (εξτρέμ) δεν αποδίδει. Το τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση είναι ένας γερός γρίφος για τον σέρβο.

Βλέπω πάντως προσπάθεια από όλους κ αυτό με χαροποιεί. Δουλειά λοιπόν στη διακοπή, μείωση των ατομικών λαθών, προσήλωση, λίγα λόγια κ πάμε για νέα διπλάρα με την βέροια. Αυτά.

Giorgos T. είπε... 6 Οκτωβρίου 2013 στις 6:45 μ.μ.

για τα δυσκολα εκτος εδρας ματς ο ηρακλης ειναι μια πολυ καλη λυση ,εχοντας διπλα του πχ τον παπαδοπουλο.

στα εντος ομως που θα κυνηγας την νικη ΔΕΝ πρεπει να παιξεις ετσι γιατι αναπτυξη 0...

ισως με τον παπ απο διπλα να βελτιωθει ομως και η αναπτυξη της ομαδας (αφου ο οικονομοπουλος δεν ειναι τοσο δημιουργικος παικτης).

παντως αυτη ειναι η φυσιολογικη θεση του ηρακλη νομιζω... οταν τον πηραμε περσι ,στην προηγουμενη ομαδα του αμυντικο χαφ επαιζε και εμεις τον βαλαμε δεξι μπακ...

*ετσι θυμαμαι τουλαχιστον ,διορθωστε με αν κανω λαθος)

Ανώνυμος είπε... 7 Οκτωβρίου 2013 στις 1:17 μ.μ.

Ο Σερβος εκανε το αυτονοητο, εβαλε εναν ατεχνο αλλα γρηγορο κοφτη, νομιζω οτι το ιδανικο διδυμο στα χαφ πισω απο Τατο ειναι Νταμαρλης-Οικονομοπουλος, ακομα και ο Παπ μου φαινεται λιγο σοφτ

Αρης33

Ανώνυμος είπε... 7 Οκτωβρίου 2013 στις 2:35 μ.μ.

για μενα πρεπει να παιζουμε με παπαδοπουλο-ηρακλη...και στα δυσκολα εκτος (με γαυρο, παοκ, αστερα κλπ) με ηρακλη-Οικονομοπουλο η νταμαρλη..

παντως εναν εκ των 3 οπως και δηποτε σε καθε ματς στην ενδεκαδα...

μαραουντερ3

Ανώνυμος είπε... 7 Οκτωβρίου 2013 στις 2:48 μ.μ.

Εξαρτάται τι θες από το κάθε ματς.
Αν θες να πιέσεις ψηλά, προτιμώ Οικονομόπουλο.
Αν θέλεις να καθίσεις πίσω, περιμένοντας να χτυπήσεις στην κόντρα τον Ηρακλή.
Όμως το 2ο γκολ μας βγήκε μετά από τακλιν του Οικονομόπουλου, ας μη το ξεχνάμε.
Ένα χαφ που πιέζει ψηλά, εκεί που κατα κανόνα οι αντίπαλοι δεν έχουν τη καλύτερη τεχνική,
μπορεί να φέρει πολλαπλά οφέλη.

Περου