Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Απουσίες και έλλειψη καθαρού μυαλού στοίχησαν την ήττα

Καλησπέρα σε όλους. Ο ΆΡΗΣ δεν κατάφερε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα, αφού ηττήθηκε με 1-2 από τον Πλατανιά στην έδρα του.

Οι κίτρινοι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο κάποια αμυντικά κενά και η απειρία έδωσαν τη νίκη στην ομάδα από τα Χανιά.

Πλέον επικεντρωνόμαστε στο ματς κυπέλλου με τον γαύρο Βόλου.



Η ομάδα ήταν αρκετά καλή χθες. Τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, σωστές αλληλοκαλύψεις, συχνά ανεβάσματα των μπακ και αρκετά καλή λειτουργία του άξονα.

Έλεγα πριν το ματς ότι στο συγκεκριμένο έπρεπε να παίξουμε με κλασικό φορ, και δυστυχώς δικαιώθηκα. Η τοποθέτηση του Ουντότζι σέντερ φορ και του Τάτου στην πτέρυγα μόνο ωφέλη δεν είχε για τον ΆΡΗ, και είναι σίγουρο ότι με Ουντότζι πλάγια, Τάτο στο 10 και έναν εκ των Αγγελούδη/Μανιά μπροστά θα είχαμε καλύτερη ανάπτυξη και μεγαλύτερες πιθανότητες νίκης.

Η παρουσία του Ηρακλή στην άμυνα, δηλαδή και η έλλειψή του στον άξονα, στοίχησε στη λειτουργία της μεσαίας γραμμής καθώς έλειψαν τα τρεξίματά του, και αναγκαζόταν ο Νταμαρλής να τρέχει για 3, αφού Γ. Παπ. και 30φυλλάκος ήταν πολύ ψηλά τις περισσότερες φορές.

Τα γκολ προέρχονται για πολλοστή φορά φέτος από αδράνεια της άμυνας. Στο πρώτο γκολ ο Ηρακλής και στο δεύτερο ο Έλσνερ χάνουν τους Τόρες και Γουνδουλάκη αντίστοιχα και έτσι ο ΆΡΗΣ δέχεται δύο φτηνά γκολ που βάσει της εικόνας του δεν άξιζε.

Επίσης, η ομάδα δεν εκμεταλλεύτηκε τις στημένες φάσεις. Μην μου πει κανείς ότι το ότι βάλαμε γκολ από στημένο σημαίνει ότι το εκμεταλλευτήκαμε. 500 φάουλ και 200 κόρνερ είχαμε, όλα (πλην 1, του γκολ) πήγαν άκλαυτα...



Οι παίκτες

Διούδης - 6: Θα μπορούσε να βγάλει έστω και 1 από τα 2 γκολ..
Έλσνερ - 7: Αρκετά καλός, με μελανό σημείο το 2ο γκολ που χάνει τον κυρ Φανούρη..
Ηρακλής - 6: Ως αμυντικό χαφ αποδίδει καλύτερα. Είχε κάποιες κερδισμένες μονομαχίες αλλά στο πρώτο γκολ φέρει ευθύνη.
Ψυχογιός - 8: Ο MVP του ΆΡΗ κατά τη γνώμη μου. Δικαίως έχει πάρει σπίτι του τη φανέλα βασικού.
Μαργαρίτης - 7: Για άλλο ένα ματς ήταν αρκετά καλός.
Νταμαρλής - 8: Εξαιρετικός. Πρέπει να παίζει βασικός. Τρεχαντήρι μεγάλο.
Γ. Παπ. - 6: Βοήθησε όσο μπορούσε, μπορεί παραπάνω.
30φυλλάκος - 6: Με καλές και κακές στιγμές.
Ίμπε - 5: Μετριότατος για άλλη μια φορά.
Τάτος - 7: Αχρηστεύεται και χάνεται στην πτέρυγα. Ωστόσο, έστω και εκεί ήταν πολύ καλός, ίσως το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.
Ουντότζι - 7: Σκοράρισε για άλλη μια φορά και ήταν πηγή κιδνύνου για την αντίπαλη άμυνα. Είναι βέβαιο ότι ως εξτρέμ είναι πολύ πιο επικίνδυνος.
Σταυρόπουλος - 6: Προσέδωσε κάποια στοιχεία, αλλά έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια.
Μανιάς - 7: Έπρεπε να παίξει βασικός. Αρκετά καλός όσο έπαιξε, αν ήταν από την αρχή πιστεύω θα το είχε παστελώσει.
Σουνάς - 6: Κράτησε μπάλα στο λίγο διάστημα που έπαιξε και ήταν θετικός.



Συμπέρασμα

Δεν θα πω ότι η ομάδα γκρέμισε ότι έχτισε με Πανιώνιο και Βέροια, αλλά σίγουρα η ήττα από τον Πλατανιά στην έδρα μας κιόλας είναι μεγάλη γκέλα και σίγουρα η ψυχολογία ψιλοέπεσε. Μην ξεχνάμε βέβαια και ότι έλειπαν δύο πολύ σημαντικοί παίκτες μας, ο Αγκάνθο και ο Πουλίδο, ότι ο Τάτος έπαιξε χωρίς να έχει κάνει μία προπόνηση και ο Ουντότζι σχεδόν σε όλο το ματς ήταν τραυματίας.

Ούτε οι παίκτες έγιναν άχρηστοι, ούτε ο Μιλίνκοβιτς, ούτε η ομάδα πάει για φούντο με μία ήττα. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Υπάρχει δρόμος ακόμα, η ομάδα δείχνει συνεχή σημάδια βελτίωσης και προσωπική γνώμη είναι ότι με τον καιρό θα έρθουν τα αποτελέσματα και η καλή μπάλα, που κακά τα ψέματα όλοι θέλουμε να βλέπουμε.

Η ψυχολογία της ομάδας και του κόσμου θα ανέβει με μία ανατροπή δεδομένων στο ματς κυπέλλου που έρχεται την Πέμπτη στο Κλ. Βικελίδης. Εφόσον ο ΆΡΗΣ ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Βόλο και περάσει στην επόμενη φάση, η ψυχολογία είναι με το μέρος του στο δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται (Όφη εκτός, Πάο εντός, Πάοκ εκτός).


3 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 28 Οκτωβρίου 2013 στις 10:45 π.μ.

για μενα ο 30cent επρεπε να εχει 2 !

μηδεν στην επιθεση , μηδεν στην αμυνα! δεν ειναι αμυντικο χαφ! γιατι κανενας προπονητης δεν το καταλαβαινει αυτο? γιατι βγαζει 90 λεπτα ενας παικτης που ειναι μετριος προς κακος?

Ανώνυμος είπε... 28 Οκτωβρίου 2013 στις 11:04 π.μ.

σαν ποιοτητα τον θεωρω ενα κλικ πισω τον μανια απο τον αγγελουδαρο...περα απο 1-2 καλες ενεργειες δεν εκανε κατι αλλο....με νταμαρλη-ψυχογιο θεωρω οτι εισαι λιγο υπερβολικος αν και σιγουρα ηταν απο τους 3-4 κορυφαιους μας χθες...


μαραουντερ3

Unknown είπε... 28 Οκτωβρίου 2013 στις 3:44 μ.μ.

Γιωργο, ο 30φυλλακος δεν ειναι ποδοσαφαιριστης, οχι αμυντικο χαφ.. Αλλα τελος παντων μην επαναλαμβανομαστε και κανουμε κακο στην ομαδα. Προσπαθω να ειμαι επιεικης οσο γινεται.

Μαραουντερ οντως ο Μανιας ειναι λιγοτερο ποιοτικος απο Αγγε, αλλα σιγουρα η παρουσια του απο την αρχη θα μας ειχε βοηθησει.

Δεν νομιζω οτι ειμαι υπερβολικος, ηταν οι δυο καλυτεροι μας παικτες στο χθεσινο ματς.