Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΗΣ - ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ 67-65

Έγραψα νωρίτερα το απόγευμα πως αν ο ΑΡΗΣ ήταν σοβαρός δε θα είχε πρόβλημα απέναντι στη νεοφώτιστη ΑΕΝΚ. Τελικά δεν ήταν και πήρε μια αγχωτική νίκη που κρίθηκε στο σουτ.
Παρατηρώντας τα ρόστερ των 2 ομάδων βλέπαμε πως είναι παρόμοια, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο παρκέ από την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Παρά το γεγονός πως ήμασταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια, με εξαίρεση μία-δύο φορές, δεν εμπνέαμε εμπιστοσύνη σε κανένα σημείο του αγώνα, και όποιος έχει δει τον ΑΡΗ ήξερε (ειδικά μετά το άστοχο 3ποντο του Αθηναίου που θα μας πήγαινε στους +11) ότι το ματς θα ήταν ντέρμπι.
Τελικά ο Σιούτης αστόχησε στο τελευταίο δευτερόλεπτο (μετά από την καλή άμυνα πάνω στον Τσαλδάρη) σε σουτ από τα 8μ. και πήραμε το 2ο ροζ φύλο αγώνα στο πρωτάθλημα για φέτος.

Η Κηφισιά

Η Κηφισιά έπαιξε λίγο-πολύ όπως θα παίζει μάλλον όλη τη σεζόν. Ο Κρόκερ σηκώνει όλο το βάρος στην επίθεση - είναι καλός παίκτης με πλούσια μπασκετικά προσόντα και δύσκολα μαρκάρεται στο ένας εναντίον ενός, και περιμένει έναν ακόμα συμπαίκτη του να τραβήξει μήπως και μπορέσει να κάνει τη ζημιά.
Σήμερα αυτός ο 2ος ήταν ο Λιακόπουλος, που επίσης μας εξέθεσε στο ένας εναντίον ενός στο τέλος. Συμπαθής ομάδα, έφερε και καμιά 20αριά φίλους της, δίκαια κέρδισε το χειροκρότημα μας στο τέλος. Θα παλέψει για το καλύτερο και μπορεί και να τα καταφέρει.

Ο ΑΡΗΣ

Εμείς πάλι ήμασταν μέτριοι και αρχίσαμε να δείχνουμε πιο έντονα τις αδυναμίες μας. Υστερούμε στον άσο και δεν έχουμε 5άρι. Για την ακρίβεια μάλλον δε θέλουμε να έχουμε - οι "ψηλοί" μας είχαν συνολικά 11 προσπάθειες από το ζωγραφιστό, οι μισές τουλάχιστον από επιθετικά ριμπάουντ, από τις 63 της ομάδας. 
Και αν για τον πλέι μέικερ μπορούμε να περιμένουμε κάνοντας και κάποιες δοκιμές, αυτό με τον τρόπο παιχνιδιού που έχουμε επιλέξει θα το βρούμε μπροστά μας, αφού όσο λογότερες επιλογές έχουμε στο αγωνιστικό στυλ, τόσο πιο εύκολα αντιμετωπιζόμαστε. 
Άσε που όταν δε θα είμαστε σε μέρα (και λέω όταν γιατί θα γίνει σίγουρα παραπάνω από μία φορές), δε θα έχουμε καμιά ελπίδα ανεξαρτήτως αντιπάλου. Και γράφω για πρόβλημα στον άσο σε ένα ματς που πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκίκας (ήλπιζα να πάει καλά κόντρα σε μια ομάδα από την Α2). Άλλο όμως κομμάτι το εκτελεστικό - χάρηκα πολύ γιατί αρχίζει να δείχνει το μπασκετικό τσαμπουκά που φαίνεται πως έχει - και άλλο το οργανωτικό.

Συμπέρασμα

Χτίζοντας μια ομάδα εύχεσαι να έχεις να διαχειριστείς νίκες, και αυτό είναι που κρατάμε σήμερα, μακάρι να έρθουν κι άλλες τέτοιες. Αλλά τη θεωρώ σημαντική και για έναν ακόμη λόγο: για τον τρόπο που ήρθε. 
Μέχρι πριν 2-3 χρόνια η ομάδα είχε νοοτροπία νικητή ακόμα και αν το ρόστερ της ήταν για κλάματα. Όταν το ματς πήγαινε στον πόντο, ειδικά στο Παλέ, ο ΑΡΗΣ είχε το πάνω χέρι. Μου έβγαζε την ψυχή αλλά στο τέλος κέρδιζε. Ήταν η κληρονομιά από την εποχή που πρωταγωνιστούσαμε και με πείραξε πολύ όταν την είδα να ξεθωριάζει. Μπορεί να μας αγχώνουν τέτοιες νίκες, αλλά είναι απαραίτητες για τη νοοτροπία όλων.
Μακάρι και το γήπεδο να θύμιζε και κάτι από την προηγούμενη εβδομάδα
Καλό 3ήμερο

4 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 12:09 μ.μ.

δεν παρακολουθησα τον αγωνα , αλλα πανω κατω το περιμενα να ειναι χαμηλη η διαφορα στο σκορ.
ενταξει ,ισως οχι στο καλαθι , αλλα στους 4-5 ποντους.

για μενα σημαντικο ειναι οτι εβαλε πολλους ποντους ο Βεζενκοφ και οτι γενικα επαιξε καλα (απ οτι μου λενε)...γιατι μεχρι στιγμης δεν ειχε κανει κανενα καλο παιχνιδι και η αληθεια ειναι οτι φετος αναμενεται να σηκωσει μεγαλο βαρος στην επιθεση

RedDragon είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 2:08 μ.μ.

Alex τα λέγαμε κ στο γήπεδο ας τα γράψουμε κ εδώ..

Έγραψα ότι αν κρατήσουμε την Κηφισιά κάτω από τους 65 πόντους θα κερδίζαμε. Την κρατήσαμε στους 65 κ κερδίσαμε. Αν έβαζε το τελευταίο σουτ θα πήγαινε πάνω από 65 κ θα χάναμε. Αυτά είναι αν κάνεις μελέτη του αντιπάλου :) :) :)

Επίσης έγραψα ότι πρέπει να προσεχθεί ο Κόκερ κ ο Λιακόπουλος. Φάγαμε 25 και 17 πόντους από αυτούς... Ακούς Αγγέλου; Στα έγραφα πριν το ματς αλλα δε διαβάζεις arisgod :) :) :)

Αν δει κανείς τα στατιστικά θα διαπιστώσει το εξής παράδοξο:

Κάναμε 63 επιθέσεις απέναντι σε μόλις 48 της Κηφισιάς!
Έχουμε περισσότερα rebounds, περισσότερους αιφνιδισμούς, διπλάσιες ασιστ, 1 λιγότερο λάθος.

Στο μόνο στατιστικό που υστερούμε είναι οι βολές.

Κανονικά θα έπρεπε να εχουμε κερδίσει πολύ πιο εύκολα. Γιατί δεν το κάναμε;

Γιατί σουτάραμε 32 τρίποντα απένανατι σε 16 της Κηφισιάς κ βάλαμε μόνο 8. Με λίγα λόγια όλες τις περισσότερες επιθέσεις μας τις σουτάραμε 3ποντα!!!

Όπως είπες όσο δεν βάζουμε στο παιχνίδι μας τους ψηλούς θα εξαρτώμαστε από την ευστοχία στα σουτ. Χτες είδαμε την ομάδα σε κάποια φάση να παίζει με σέντερ τον Βεζένκοφ!!

Ο οποίος Βεζένκοφ για 2 πόντoυς δεν βγήκε 1ος σκορερ αλλά ήταν ο καλύτερος του Άρη με 10 ριμπάουντκ 6 ασιστ. Παρα λίγο triple double!!

Και μία άποψη για την τελευταία φάση:

Έγω όπως σου έλεγα αν ήμουν προπονητής (που δεν είμαι κ δεν έχω ιδέα από μπάσκετ) θα επέλεγα να κάνουμε φάουλ.

Είχε 6 sec κάνεις φάουλ κατευθείαν κ σου μένουν 5 sec. Βαράνε βολές αν χάσουν έστω κ μία κέρδισες αν τις βάλουν έχεις επίθεση 5 δευτερολέπτων περίπου από το κέντρο του γηπέδου (αν σου έχει μείνει time out).

Οκ μπορεί να αστοχήσεις ΑΛΛΑ παίζεις ή για την νίκη ή για την παράταση. ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ.

Χθες ο Αγγέλου ρίσκαρε. Αν έμπαινε το τελευταίο 3ποντο θα χάναμε. Και η μπάλα χτύπησε στη στεφάνη.

Ακριβώς έτσι χάσαμε από τον Παοκ. Ρίσκαρε κ χάσαμε...

Ανώνυμος είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 2:18 μ.μ.

Συμφωνω σχεδον σε ολα με τα λεγομενα σου ρεντ (οχι και δεν εχεις ιδεα απο μπασκετ). Μοναδικη διαφωνια αυτο που λες στο τελος για το ματς με τον συμπολιτη...φαουλ πρεπει να κανεις αν εχεις εναν παικτη που να εχει και τις 2 βολες σιγουρες..εμεις δεν εχουμε εναν τετοιο παικτη.

Κατα τα αλλα ναι..χρειαζεται καλυτερο διαβασμα στον αντιπαλο...σημαντικη νικη. Αμα χαναμε θα επεφτε πολυ γκρινια...

marauder3

jim είπε... 27 Οκτωβρίου 2013 στις 2:42 μ.μ.

Η νίκη είναι σημαντική για ψυχολογικούς λόγους κυρίως. Είμαστε ως επί το πλείστον νεανική ομάδα και η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο.

Πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι πήραν πρωτοβουλίες και βγήκαν πρώτοι σκόρερ δύο νεαροί. Ο Γκίκας και ο Βεζένκοφ...

Ο Πελεκάνος ήταν εκεί και πετυχε το τελευταιο δίποντο.

Στην τελευταία φάση η γνώμη μου ήταν να μην κάνουμε φάουλ... Γιατί μπορεί να βαλει την πρωτη, να χάσει την δεύτερη να παρουν επιθετικο και να φαμε δίποντο.

Μην ξεχνάτε, έτσι πήραμε ολόκληρο τίτλο..2003 με Πρόκομ...Οπότε δεν είναι απίθανο...