Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΆΡΗΣ - Καβάλα 80-79

Καλησπέρα σε όλους. Καιρό είχαμε να γράψουμε για το μπάσκετ και πιστεύω πως ήρθε η ώρα αφού μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία (μία αγωνιστική έμεινε).

Ο ΆΡΗΣ μας λοιπόν κατάφερε και πήρε μία αγχωτική αλλά παράλληλα σημαντική νίκη απέναντι στην Καβάλα με σκορ 80-79, και πλέον έχει ελπίδες για την 6η θέση που είναι και ο στόχος. Πάμε να δούμε τι έγινε στο ματς.




Ο αγώνας

Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το παιχνίδι. Χαρακτηριστικό ότι η Καβάλα προηγήθηκε με 0-10! Σταδιακά χάρη στην καλή εμφάνιση κάποιων παικτώ ο ΆΡΗΣ ψαλίδισε τη διαφορά κι έτσι το ημίχρονο έληξε 40-41 κα όλα ήταν ρευστά.

Και στο τρίτο δεκάλεπτο στα πρώτα 6 λεπτά ο ΆΡΗΣ ήταν νωχελικός και είχε τραγική άμυνα. Σε κάποια φάση ο Βεργίνης πήρε την ομάδα από το χέρι και με ένα καλό σερί κλείσαμε το 3ο δεκάλεπτο προηγούμενοι 2 πόντους (56-54).

Στο 4ο δεκάλεπτο με πολύ καλή εμφάνιση Βεζένκοφ και Ασημακόπουλου πήραμε ένα πολύ καλό προβάδισμα, όμως στα τελευταία 2' λίγο έλειψε να βρεθούμε προ εκπλήξεως. Ήμασταν εύστοχοι στις βολές μας όμως και πετύχαμε κρίσιμα τρίποντα και έτσι πήραμε το ματς στον πόντο (80-79).

Ατομικές επιδόσεις

Τον τίτλο του MVP διεκδικούν οι Ασημακόπουλος και Βεζένκοφ. Ο πρώτος για τους πόντους του (πρώτος σκόρερ με 16) και ο δεύτερος για τις εντυπωσιακές και συνάμα ουσιαστικές ασίστ του. Σημαντική και η βοήθεια από Πάσαλιτς και Βεργίνη στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο αντίστοιχα.

6η θέση

Πλέον παίζουμε στη Ρόδο με τον Κολοσσό. Δύσκολο ματς αν έχουμε εμφανίσεις σαν τη σημερινή, ωστόσο πιστεύω πως μπορούμε. Για να πάρουμε την 6η θέση όμως, πρέπει όχι μόνο να νικήσουμε, αλλά και να χάσει ο Ίκαρος από τον Πανιώνιο. Πιθανό σενάριο. Περιμένουμε...


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 30 Απριλίου 2013 στις 7:59 μ.μ.

Για να βγούμε έκτοι θα πρέπει να νικήσουμε τον αδιάφορο Κολοσσό αλλά και να νικήσει ο Πανιώνιος τον Ίκαρο. Ο Πανιώνιος έχει βγει τρίτος οπότε αυτός και θα αποφασίσει εάν θα κοντράρει τον αγώνα με τον Ίκαρο και συνάμα με ποιον αντίπαλο θα θελήσει να παίξει. Άποψη μου ότι θα προτιμήσει να παίξει με Ίκαρο καθώς μπορεί να έχει σίγουρη καλύτερη ομάδα από εμάς αλλά δεν έχει με τίποτα το βάρος της φανέλας μας.

Στου αγώνα τώρα τα ανέλυσες εσύ, ενά πολύ καλό διάστημα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου μας έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα που σε συνδυασμό με την "φρεσκάδα" και το ταλέντο του Βεζένκοφ αλλά κυρίως με την εμπειρία του Ασημακόπουλο μας έδωσαν την νίκη.

Δεν μου άρεσε πάντως η ενέργεια του Πάσαλιτς στο τέλος (που είχε τα νεύρα του γιατί ο Αγγέλου δεν τον έβαλε στα τελευταία λεπτά)

ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ

Unknown είπε... 30 Απριλίου 2013 στις 8:01 μ.μ.

Οντως κι εμενα μου προξενησε αρνητικη εντυπωση ο Πασαλιτς στο τελος. Δεν πειραζει ομως συμβαινουν αυτα.

Ανώνυμος είπε... 1 Μαΐου 2013 στις 3:53 π.μ.

Θάνος

Κοιτάξτε και αυτά τα πιτσιρίκια-αθλητές, πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι παρά την ανωριμότητα τους, αποτελούν πρότυπα και πρέπει να είναι προσεκτικοί στο τι κάνουν αλλά και τι λένε.
Και στην τελική βρε χαζούλη Πάσαλιτς, που πας και δείχνεις ότι είσαι μηδέν από κουλτούρα (μπασκετική και μη), λέγοντας ότι δεν ήξερες τον Γκάλη και τον έμαθες εδώ στον Αρη, και ότι ο δικός σου ήρωας είναι ο Μάρκοβιτς. Μπασκετμπολίστας είσαι, μάθε λίγα από τα βασικά της Ευρωπαικής μπασκετικής ιστορία!

Unknown είπε... 1 Μαΐου 2013 στις 11:42 π.μ.

Θανο, ειμαι της αποψης, κι αν θες συμφωνεις, οτι ο παικτης αν αποδιδει καλα μεσα στο γηπεδο δε με ενδιαφερει τιποτα οσον αφορα τον χαρακτηρα του. Και στο ποδοσφαιρο το εχω επαναλαβει χιλιαδες φορες, οταν εβγαιναν φημες για κακη εξωγηπεδικη ζωη.

Ανώνυμος είπε... 1 Μαΐου 2013 στις 4:53 μ.μ.

Θάνος

NIck N στην τελική έτσι είναι όπως τα λες, αλλά εντάξει κάνουμε και λίγο κουλτουροκουβεντούλα να περνάει η ώρα.