Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Τι έγινε στα 45λεπτα φιλικά‏

Ο Άρης συμμετείχε σήμερα σε ένα τουρνουά 3 ομάδων, στο οποίο η κάθε ομάδα αντιμετώπισε τις άλλες 2 σε 45λεπτα. Αντίπαλοι του Άρη, λοιπόν, στα σημερινά 45λεπτα φιλικά προετοιμασίας ήταν η Κόμο, μία ομάδα της 3ης Ιταλίας και η Παλέρμο.



Στο παχνίδι με την Κόμο, ο Άρης πήρε τη νίκη στα... πέναλτι με 4-3, έπειτα από λευκή ισοπαλία, ενώ στο επόμενο με τηνΠαλέρμο η ομάδα μας έχασε με 0-1.

Πιο αναλυτικά:

Άρης - Κόμο 0-0 (4-3 πεν.)

Πώς έπαιξε ο Άρης: Με ένα 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολποστ ο Διούδης, κεντρικοί αμυντικοί οι Παπαζαχαρίας και Γιαννίτσης, δεξιά τους ο Οικονομόπουλος, αριστερά τους ο Μαργαρίτης. Αμυντικά χαφ ήταν οι νεαροί Σουνάς και Νταμαρλής, έχοντας λίγο πιο μπροστά τους τον Κατίδη, με τον Αγγελούδη στη δεξιά πτέρυγα και τον Τσουκάνη στα αριστερά. Κορυφή ήταν οΚανούλας. (σ.σ. έτσι τελείωσε το ματς ο Άρης, αφού είχαν ξεκινήσει στην 11αδα οι νεαροί Ιγνατίδης και Γιώρης).

Είδαμε ένα πολύ συντηριτικό ματς και από τις δύο ομάδες, με προβλέψιμη ανάπτυξη, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο επιθετικά, πέρα από 2 καλές ευκαιρίες του Άρη με Κατίδη και Τσουκάνη στο 26' και στο 44' αντίστοιχα. Ο Άρης προσπάθησε να βγει μπροστά με κύριο εκφραστή τον Κατίδη. Λογικό και επόμενο ήταν το... ημίχρονο να λήξει χωρίς τέρματα να οδηγηθεί στα πέναλτι.

Τα πέναλτι:

Σάπανεκ, 0-1
Αγγελούδης, 1-1
Φαουτάρλο, 1-2
Νταμαρλής, 2-2
Γκότσερ, απόκρουση Διούδη
Παπαζαχαρίας, 3-2
Μπαλντελόνι, 3-3
Τσουκάνης, απόκρουση αντιπάλου τερμ.
Τορτεκρόσα, άουτ
Σουνάς, 4-3 και 2 βαθμοί

Άρης - Παλέρμο 0-1

Πώς έπαιξε ο Άρης: Με το ίδιο σύστημα που χρησιμοποίησε και στο προχθεσινό φιλικό με τη Σιένα. 3-4-3. Τέρμα ο Βελλίδης, λίμπερο ο Παπαζαχαρίας, δεξιά του ο Παντίδος και αριστερά του ο Γιαννίτσης. Δεξί μπακ χαφ ο Οικονομόπουλος και πάλι, αριστερό ο Ασλανίδης, με τους Παπαστεριανό και Τριανταφυλλάκο αμυντικά χαφ. Η τριπλέτα της επίθεσης ήταν Καζναφέρηςδεξιά, Καπετάνος αριστερά και Γκέσιος κορυφή. 

Χρησιμοποιήθηκαν επίσης και οι ΝταμαρλήςΡένια στη θέση του τραυματία Καπετάνου και Κανούλας αντί του Καζναφέρη(υπέπεσε σε βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα και ο κόουτς τον έστειλε αποδυτήρια, μάλιστα στη συνέντευξη είπε ότι απελείται ακόμα και η παρουσία του στην ομάδα, αλλά δε πιστεύω να ισχύει κάτι τέτοιο).
Η ομάδα μας τα πήγε πολύ καλά ανασταλτικά, αλλά για άλλη μια φορά έγινε φανερή η έλλειψη ποιότητας από τη μέση και μπροστά, με συνέπεια η ομάδα να υστερεί στο κομμάτι της δημιουργίας, και έτσι δεν δημιουργεί πολλές φάσεις.

Στα του αγώνα, η Παλέρμο προηγήθηκε στο 8' με πέναλτι του Μίκολι, το οποίο κέρδισε ο έπειτα από μαρκάρισμα του Ασλανίδη. Ακολούθησε μία ευκαιρία με τον Ίλισιτς στο 17', και απο ΄κει και πέρα τίποτα το αξιοσημείωτα, πέρα από ένα σουτ του Γκέσιου στο 40', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Θετικοί παρουσία είχαν οι:

Κατίδης: Ήταν ίσως ο μόνος που προσπάθησε να κάνει το κάτι παραπάνω στο πρώτο 45λεπτο με την Κόμο. Έχασε μία μεγάλη ευκαιρία, δημιούργησε άλλη μία, και ήταν ο κινητήριος μοχλός επιθετικά. Ας ελπίσουμε η παρουσία του να φέρει είτε αγωνιστικό, είτε οικονομικό όφελος.

Παπαζαχαρίας: Είχε άριστες τοποθετήσεις και πολύ καλές επεμβάσεις σήμερα. Είναι πλέον κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την άμυνα του φετινού Άρη, προσθέτοντας ότι είναι και ο νέος αρχηγός (βλ. υστερόγραφο).

Οικονομόπουλος: Χρησιμοποιήθηκε και στα δύο παιχνίδια στα δεξιά της άμυνας, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία. Απέδειξε ότι ο δανεισμός του στο Βύζα τον βοήθησε πολύ, αφού πλέον με παιχνίδια στα πόδια του είναι έτοιμος να βοηθήσει την πρώτη ομάδα, έπειτα από χρόνια.


Υ.Γ. Η νέα 3αδα των αρχηγών του Άρη είναι η εξής: Παπαζαχαρίας, Βελλίδης, Αγγελούδης. Πολύ μου αρέσει να βλέπω 3 Έλληνες αρχηγούς και ελπίζω να κάνουν το καθήκον τους με τον καλύτερο τρόπο!

7 σχόλια:

VardARIS είπε... 29 Ιουλίου 2012 στις 11:05 μ.μ.

Από ότι φαίνεται το σύστημα 3-4-3 ή 5-4-1, όπως θέλεις πέστο, θα το χρησιμοποιήσουμε αρκετά. Θα είναι μάλλον το σύστημα που θα παίζουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια, ή με αντιπάλους τους θεωρητικά μεγάλους...

Από εκεί και πέρα καλό θα είναι να δούμε την ομάδα με αντιπάλους τύπου Όφη, Βέροια, Πανιώνιο κλπ. για να μπορέσουμε να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα, γιατί με Παλέρμο και Σιένα είναι δύσκολο να καταλάβουμε κάτι.

Πρόβλημα αυτό με τον Καζναφέρη. Δεν έχουμε τις πολυτέλειες να χάνουμε τους βασικούς μας παίκτες. Από την άλλη και οι έμπειροι που έμειναν στην ομάδα, δε σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Προσωπικά περιμένω τη συγγνώμη του Καζνα για να προχωρήσουμε...

Unknown είπε... 29 Ιουλίου 2012 στις 11:17 μ.μ.

VardAri, εγώ προσωπικά, δεν έχω ιδαίτερη προτίμηση στο σύστημα με τα τρία στόπερ, μου φαίνεται παράξενο χωρίς να γνωρίζω το λόγο.

Πέρσι είχαμε κλείσει καλά φιλικά αλλά φέτος δεν έγινε κάτι ανάλογο.

Το περιστατικό με τον Καζναφέρη θέλω να πιστεύω ότι θα ξεχαστεί γρήγορα.

Καλή συνέχεια

VardARIS είπε... 29 Ιουλίου 2012 στις 11:30 μ.μ.

Μπορεί να είναι συντηρητικό σύστημα, αλλά δε σημαίνει ότι είναι κακό. Η Ιταλία παίζει μερικές φορές με 5-3-2, το ίδιο και η Νάπολι, ή η Εθνική μας με Ρεχάγκελ. Σύστημα που στόχο έχει την καλή αμυντική λειτουργία πρωτίστος, και τις αντεπιθέσεις κατά δεύτερον. Θα φανεί, ο Κατσαβάκης σίγουρα ξέρει καλύτερα.

Για τα φιλικά που λες, τα συγκεκριμένα παιχνίδια λογικά είχαν κλειστεί από πέρυσι. Ακόμη δεν ξέρουμε ποιους θα επιλέξουμε όταν επιστρέψουμε Ελλάδα...

ΝΑVAS είπε... 30 Ιουλίου 2012 στις 9:32 π.μ.

δεν υπαρχει προπονητης κατσαβακης για μενα.το ελεγα το λεω και θα το λεω.οσο ποιο γρηγορα φυγει τοσο το καλυτερο.πιστευω ο τζιμ να θυμαται που το λεγαμε οταν ειχε πρωτοακουστει οτι θα τον παρουμε.

ξερω οτι πολλοι μπορει να με με βριζετε αλλα δεν τον μπορω αυτον.

χιλιες φορες μιχαλιτσιος.φυσικα αυτο δεν το λεω για τα αποτελεσματα στα φιλικα.ετσι και αλλιως δεν εχω την απαιτηση να κερδιζουμε την παλερμο ξερω πως θα ειμαστε φετος απλως εχω τις ενστασεις μου για τον κατσαβακη

θα δουμε αν θα με δικαιωσει ο χρονος.μακαρι οχι........

Unknown είπε... 30 Ιουλίου 2012 στις 9:44 π.μ.

Είναι η άποψή σου NAVAS. Γιατί όμως δεν τον μπορείς;

jim είπε... 30 Ιουλίου 2012 στις 12:47 μ.μ.

Θυμάμαι Nava που το συζητούσαμε για τον Κατσαβάκη.

Αμυντικά θα το πάει. Από την μία με βάση τα αγωνιστικά δεδομένα μας είναι πιο εύκολο να μάθουμε να παίζουμε καλή άμυνα. Χωρίς επίθεση όμως, δεν πας πουθενά. Θέλεις χειριστές της μπάλας, σουτέρ, παίχτες να βγάζουν κάθετες. Ο Κατσαβάκης στον Απόλλωνα, δούλευε πολύ τις κάθετες.

Το σύστημα είναι το 3-5-2. Από τις τοποθετήσεις των παιχτων που διαβασα στα σάϊτ, γιατί αγωνα δεν είδα. Το ακολουθούν πολλές Ιταλικές ομάδες. Αρκετές τουλάχιστον.

Unknown είπε... 30 Ιουλίου 2012 στις 1:10 μ.μ.

Συζητούσαμε χθες το βράδυ με το φίλο το Σωτήρη και μου είπε ότι αντί να πάρουμε έναν αμυντικογενή αμυντικό χαφ που θα μπορεί να πρωοθεί το παιχνίδι.

Του είπα ότι θα κοστίσει αυτό αλλά σίγουρα χρειαζόμαστε έναν μεσοεπιθετικό που θα κάνει τη διαφορά, γιατί καλοί Καπετάνος και Γιαννιώτας, αλλά θέλεις και έναν Ούμπιντες ή έναν Ακόστα να τραβάει το κουπί.

Για το σύστημα που λες Τζιμ, πσιτεύω πως με την ενσωμάτωση του Πουλίδο θα ξαναγίνει 4αδα η άμυνα. Αλλα δεν ξέρω εγώ ο Κατσαβάκης ξέρει καλύτερα.

Το έγραψα και στο άρθρο μου για το φιλικο με τη Σιενα. Ο Αρης φέτος θα είναι ομάδα που δε θα χάνει και όχι που θα κερδίσει. Γι' αυτό προβλέπω τα under να πέφτουν βροχή φέτος (χαχα).