Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Τυχερή αλλά και ουσιαστική

Με 1-0 κατάφερε η Τσέλσι να κερδίσει την Μπαρτσελόνα, στον πρώτο αγώνα του δεύτερου ημιτελικού του Champions League. Σίγουρα, το παιχνίδι δεν ήταν τόσο θεαματικό και όμορφο όσο το χθεσινό, είχε όμως την αγωνία και το ενδιαφέρον του.


Πλεόν, η Τσέλσι στο πρώτο μισό των αναμετρήσεων έχει τον πρώτο λόγο. Στο υπόλοιπο δεύτερο μισό, στην Βαρκελώνη θα κριθούν όλα.

Από την αρχή του αγώνα οι παίχτες της Μπάρτσα είχαν την κατοχή της μπάλας. Οι παίχτες των μπλέ, ήταν στην πλειοψηφία τους πίσω από την μπάλα, περιμένοντας την Μπάρτσα. Αυτή ήταν και η τακτική προσέγγιση του αγώνα για την Τσέλσι. Να καλύψει τα νώτα της και να χτυπήσει στην κόντρα.

Από την μία η τύχη των Λονδρέζων ή η αστοχία των παιχτών της Μπάρτσα σε συνάρτηση με το σχεδόν άριστο στήσιμο αμυντικά για την Τσέλσι και από την άλλη ο Ντρογκμπά, έδωσαν την νίκη στους γηπεδούχους.

Οι παίχτες της Μπάρτσα, έβλεπαν μπροστά τους μια πολυάριθμη άμυνα. Οι Τσάβι και Μπούσκετς ήταν αδύνατο να βρουν κενους χώρους, ενώ ο Μέσι πολλές φορές επιχείρησε να ανέβει ψηλά για να κουβαλήσει την μπάλα. Μάταια όμως, καθώς οι περισσότερες ενέργειές του κοβόταν από τους αμυντικούς των μπλε ή τα σουτ που επιχειρούσε, κοβόταν στα πόδια των αντιπάλων του.

Ειδικά στο δεύτερο μέρος, η Τσέλσι βγήκε μόνο μία φορά μπροστά και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καλού για το 2-0. Καλές οι αλλαγές του Ντι Ματέο, ο οποίος θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του, με την προσθήκη του Καλού, σε συνδυασμό με την παρουσία του Ραμίρες απο την απέναντι πτέρυγα.

Η Μπάρτσα είχε δύο δοκάρια και καναδυο ακόμα φάσεις που τις έβγαλε ο Τσεχ ή ο Κόουλ. Είχε τις ευκαιρίες της για γκόλ, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Τσέλσι, αντιμετώπισε το μάτς παθητικά. Έδωσε χώρο, αμύνθηκε. Ήξερε, ότι αν βγει να κάνει παιχνίδι, θα την "πληρώσει". Το 1-0 είναι καλό σκορ. Φυσικά, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα στο Κάμπ Νου. Όμως, το άγχος για γκόλ θα το έχει η Μπάρτσα.

Η Μπάρτσα από την άλλη, δεν έβγαλε τους αυτοματισμούς με την συχνότητα που τους βγάζει σε άλλα μάτς. Και λέω με την συχνότητα, γιατί έβγαλε κάποιους υπέροχους συνδυασμούς, αλλά από την μία τα δοκάρια και από την άλλη ο Τσεχ και ο Κόουλ, της στέρησαν το γκόλ.

Πιστεύω, ότι είναι περισσότερο μία άτυχη βραδιά για την Μπάρτσα και όχι τόσο κακή. Στο ποδόσφαιρο, με δοκάρι και μέσα είσαι σε καλή βραδιά και με δοκάρι και έξω σε κακή. Δεν είναι ορθό αυτό. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για διπλά ματς. Τις φάσεις της, της έκανε είχε τα δοκάρια της, είχε πολυπρόσωπη άμυνα μπροστά της και δεν τα κατάφερε.

Στον επαναληπτικό, θα είναι αλλιώς τα δεδομένα. Και η Τσέλσι δεν θα μπορέσει να βγάλει άλλο ένα εννενηντάλεπτο παθητικά. Θα πρέπει να βγει. Να χτυπήσει, έστω στην κόντρα. Προφανώς, εκεί ήθελε να φτάσει και ο Ντι Ματέο το ζευγάρι. Στο σημείο που να μην δεχτεί γκολ στο σπίτι του και να πάει στην Βαρκελώνη, να κυνηγήσει την κόντρα με τις σαϊτες Ραμίρες - Μάτα - Καλού.

Θα δούμε την Τρίτη, την συνέχεια . . .

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 19 Απριλίου 2012 στις 9:16 π.μ.

Αρκετα καλο ματς με πολλες φασεις, αν και ειχε καποια διαστηματα που δεν υπηρχε ρυθμος.

Η Μπαρτσελονα δεν επαιξε οπως την εχουμε συνηθισει. το passing game δεν της βγηκε, καθως η Τσελσι ειχει κλεισει πολυ καλα τους χωρους με διπλες ζωνες αμυνας.

Ο Μεσι επισης δεν ηταν ο Μεσι που ξερουμε. Κουβαλησε μπαλα οπως λες και δεν εδωσε τη -λογικη εκεινες ις στιγμες- πασα οταν επρεπε.

Πιστευω πως την αλλη εβδομαδα θα δουμε 2 φοβερα ματς. Εγω ακομα πιστευω πως τελικος θα ειναιτο clasico παντως.

Sifakis

Ανώνυμος είπε... 19 Απριλίου 2012 στις 11:51 π.μ.

Παιδιά ήταν φυσικό να παίζουμε με ζώνη την Μπαρτσελόνα γιατί δε γίνεται αλλιώς. Εδω πέρυσι στον τελικό η Μπάρτσα είχε διπλάσια κατοχή. Στο παιχνίδι εντάξει κυριαρχούσε μια ομάδα αλλά όμως τα μαρκαρίσματα, το π΄ρεσσινγκ και η αμυντικη τετράδα της Τσέλσι ήταν φοβερή.Ο Μάτα δεν ταίριαζε πιστεύω στο ματς γιατί είναι παίκτης που κρατάει την μπάλα στα πόδια ενώ όταν Παίζεις με την Μπάρτσα δε γίνεται αυτό. Γι αυτό θα προτιμούσα Καλού ή Τόρες στο Καμπ νου.

Η Μπάρτσα έχασε 2-3 γκολ λόγω χαλαρότητας πισ΄τεύω που δεν χάνονται.

Ακόμα και τώρα όμως η Μπάρτσα είναι το φαβορί και έχε μεγαλύτερο προβάδισμα από ότι η Ρεάλ. Όσο για τον Ντρογκμπά στα δύσκολα ματς μιλάει φέτος.

Κάποια ενδιαφέρουσα στατιστικά από τον αγώνα που αληθεύουν αυτά που λέμε.
ΚΑΤΟΧΗ:28-72%
ΣΟΥΤ:5-25
ΚΟΡΝΕΡ:1-7
ΠΑΣΕΣ:194-782
ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ:5-0

ΑΠΗΛΙΟΝ

Ανώνυμος είπε... 19 Απριλίου 2012 στις 11:56 π.μ.

Επισης παιδια μη ξεχασω να δωσω τα συγχαρητηρια μου στον κορυφαίο του χθεσινού παιχνιδιού κατα τη γνώμη μου. ΤΟΝ ΤΣΕΧ. Η απόκρουση στο 87' στη κεφαλιά Πουγιόλ ήταν πολύ δύσκολη αλλά είχε κι άλλες στο ενεργητικό του χθες.

ΑΠΗΛΙΟΝ