Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ουσιαστικά αδιάφοροι και μαθηματικά

Για μία ακόμη χρονιά, τρίτη τις τελευταίες τέσσερις, μένουμε εκτός πεντάδας, εκτός play off. Πράγμα, το οποίο σημαίνει και εκτός Ευρώπης. Γιατί, μην μου πείτε ότι πιστεύετε πως η Δόξα, θα κόψει βαθμούς από ΠΑΟΚ ή ΆΕΚ . . . Γκέλαραν και οι δύο σήμερα, αλλά γκελάραμε και μεις.


Λίγο - πολύ, η πλειοψηφία των οπαδών μας, περίμενε μια τέτοια εξέλιξη, καθώς η ομάδα, έκανε κάκιστο πρώτο γύρο, είχε και έχει μεγάλα εξωαγωνιστικά προβλήματα και όταν πήρε τα "πάνω" της, ήταν ως συνήθως αργά..

Για το σημερινό παιχνίδι, κόντρα στον Παναθηναϊκό, έχω να πω, πως απογοητεύτηκα. Γιατί, μετά από τόσα χρόνια (6 μετά την άνοδο μας), κάναμε μία προσπάθεια να αλλάξουμε επίπεδο και μέχρι ενός σημείου τα καταφέραμε. Όμως, το να πηγαίνεις να παίξεις τον Απρίλιο του 12 στο ΟΑΚΑ, με τον προβληματικό (αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά) Παναθηναϊκο, να μένει με 10 παίχτες, από το 58ο λεπτό και να μην κάνεις ούτε μία φάση, είναι το λιγότερο αισχρό και τραγικό . . .
 
Δεν θέλω να αρχίσουμε τα περί ισχυρών ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων, γιατί θα καταλήξουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον τα οικονομικά δεδομένα . . .

Τα τελευταία χρόνια οι αποτυχίες είναι περισσότερες από τις επιτυχίες. Με εξαίρεση την παρουσία μας, στο Europa League Της περιόδου 2010-2011 και την θέση που κερδίσαμε στα play off της περιόδου 2009-2010, όλα τα άλλα είναι άστα να πάνε...

Τρείς φορές, χάσαμε την είσοδό μας στα play off, άρα και της εξόδου μας, στην Ευρώπη. Και συνεπώς τερματίσαμε έκτοι..

Βαρέθηκα, από πέρυσι να γράφω τα ίδια και τα ίδια. Το κακό είναι ότι ο κόσμος αρχίζει να αισθάνεται άδειος από την ομάδα.

Τα ερωτηματικά πολλά, το θέμα της αδειοδότησης καίει, η απογοήτευση του κόσμου είναι μεγάλη, η αγωνιστική αστάθεια της ομάδας σε βάθος μιας αγωνιστικης περιόδου "κόβει και ράβει", η αμφισβήτηση σε πρόσωπα μεγάλη.

Το να πούμε, ότι του χρόνου να κρατησουμε τον Μασάδο και εναν κορμο παιχτων, μου φαίνεται το λιγότερο γραφικό και αστείο.. Πείτε μου, πόσοι από εσάς πιστεύετε, ότι, δεν θα γίνουν πάλι καμμια 12-15 προσθήκες παιχτών ; ; ;

Ότι δεν θα αλλάξουμε 2-3 προπονητές ως συνήθως . .

Αυτό δεν λέγεται λύση. Λέγεται αρρωστημένη κατάσταση. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δύο χρόνια που ο φίλος μου, ο Red dragon, μου έδωσε το δικαίωμα να γράφω εδώ, έχω πει οποιαδήποτε άποψη μου.

Αλλιώς περίμενα τα πράγματα και αλλιώς ήρθαν. Δεν μπορέσαμε να δώσουμε διάρκεια, σ' αυτή την αγωνιστική αναγέννηση, που ξεκίνησε το 2006... Πάλι, γυρίσαμε στο μια από τα ίδια, στην εσωστρέφεια, στην απογοήτευση, στο θα , στο αν . . .

Μας έφταιγαν οι άλλοι, οι μη ΑΡΕΙΑΝΟΙ, που ασχολουταν με την ομάδα.

Τώρα ποιος μας φταίει ; ; ;

Συνέχεια τα ίδια λέμε. Ακόμα και την φράση "συνέχεια τα ίδια λέμε", βαρεθηκα να την γράφω.. Πρέπει να την  έγραψα τουλάχιστον 50 φορές, μέχρι τώρα. . .

Το χειρότερο απ' όλα βέβαια είναι ότι δεν φαίνεται πως θ' αλλάξουν τα πράγματα..

Ούτε υπομονή, ούτε τίποτα... Δεν αισθάνομαι, ότι, έχει σημασία να προτείνουμε κάτι..

Γράψτε και πάλι ότι θέλετε... Γράψτε την γνώμη σας, τι πιστεύετε, τι προτείνετε εσείς . . .


10 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 2 Απριλίου 2012 στις 1:48 π.μ.

Δεν μασάμε. Ψηλά το κεφάλι.

Με βάση την οικονομική στενότητα, κράτα τον προπονητή, πόνταρε στους μικρούς, πάρε 2-3 παίχτες-λαβράκια και το κυριότερο: βγες και δήλωσέ το!

Ανάλυσε το σχέδιο και ενημέρωσε τον κόσμο. Η μόνη λύση είναι αυτή.

jim είπε... 2 Απριλίου 2012 στις 2:11 π.μ.

Δεν διαφωνώ φίλε KANTHARE.

Ένα απο τα άσχημα χαρακτηριστικά μας, είναι ότι δεν αναλύεται το πλάνο που ακολουθειται στον κοσμο.

Και συμφωνω με τους παιχτες λαβρακια που λες. Υπαρχουν πολλοι Σανκαρε, Ντουγκλάο, Ονουάτσι, Κάμπορα, ανα την ευρωπη και την Λατινικη Αμερικη.

Και οι νεαροι Γιαννιωτας, Τριανταφυλλακος, Κατιδης να στηριχτουν. Και γιατι οχι να βγουν σταδιακα και αλλα παιδια..

Αλλά να τεθει ενα πλανο, να εξηγηθει με επιχειρηματα ποιο ειναι, πως και γιατι επιλεχτηκε, που στοχευει, σε ποσο χρονο στοχευει κλπ..

Εδώ, μόνοι μας προσπαθουμε να καταλαβουμε τι γινεται. Λογιστες καταντησαμε, μαθηματικοι, στατιστικολογοι, προπονητολογοι...

RedDragon είπε... 2 Απριλίου 2012 στις 11:26 π.μ.

H χθεσινή ήττα ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Βγάλαμε για άλλη μία φορά κόμπλεξ απέναντι στον Βάζελο.

Ο Μασσάδο χθες έκανε ότι να'ναι αλχημείες. Στην ουσία αυτός έχασε το ματς.

Καλα ρε άνθρωπε θέλεις να κρατήσεις το 0-0 κ πας κ βάζεις τον Πρίττα και κρατάς μέσα τον Παπαζαχαρία και τον βάζεις να παίξει δεξί εξτρέμ;

Έλεος...

Και στο τέλος στην απελπισία σου μέσα στέλνεις τον Λαζαρίδη να παίξει επιθετικός;

Αυτά δεν τα κάνουμε ούτε στα 5x5 που παίζουμε...

Στόχος είναι η 6η θέση αλλά αμφιβάλλω αν θα τηρηθούν οι νόμοι κ θα τιμωρηθούν Αεκ και Παο όπως και αμφιβάλλω αν τελικά βγούμε εμείς από "παραθυράκι" αν θα έχουμε δικαίωμα να παίξουμε.

ΝΑVAS είπε... 2 Απριλίου 2012 στις 11:41 π.μ.

3 ΜΑΤΣ ΠΟΥ Ο ΟΥΜΠΙΝΤΕΣ ΕΠΑΙΞΕ ΠΛΑΓΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.

ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΣΑΔΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΟΝΕΙΡΑ ΒΛΕΠΕΙ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ 1ΟΑΡΙ.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΧΘΕΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΑΔΑ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΟΠΩΣ ΝΑ ΝΑΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΑΚΤΙΚΗ.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΟΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ?

Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ.

ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΒΑΛΕ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ 2-3 ΚΑΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΑΔΑ.ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ.
ΛΕΦΤΑ ΛΕΦΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ?

ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΕΧΩ.20 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΜΑΔΑ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Ανώνυμος είπε... 2 Απριλίου 2012 στις 11:44 π.μ.

ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ Η ΛΕΣΧΗ ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΛΛΑ Η ΛΕΣΧΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ 50000 ΚΟΣΜΟ.

ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ

ΧΩΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ.ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

jim είπε... 2 Απριλίου 2012 στις 1:45 μ.μ.

red, περισσοτερο τραγικο ειναι το γεγονός ότι από το 58, παίζαμε με παικτη παραπανω και δεν καναμε ουτε μια φαση. Και σα να μην εφτανε αυτο, το φαγαμε κιολας..

Με τις επιλογες παιχτων και τις αλχημειες που λες γίνεται μπέρδεμα.

Το θέμα είναι ποιοι απο τους παίχτες, μπορουν να σε ανεβάσουν επίπεδο..

NAVAS, ο KANTHAROS προτεινε μια λυση, που ισως ειναι η πιο καταλληλη να εφαρμοστει με δεδομενες τις δυσκολες οικονομικα καταστασεις.

Δηλαδή, δίνεις ευκαιρίες στα ταλαντουχα παιδια της ομαδας (πχ Γιαννιωτας-Κατιδης-Τριανταφυλλάκος και άλλα ακομη παιδια) και δίνεις βάση στο τμήμα σκάουτινγκ για να βρει καλές περιπτωσεις παιχτων..

Παίχτες, άσημους και φθηνους μεν, αλλα ικανοτατους, ταλαντουχους και παθιασμένους δε...

Πχ οι περιπτώσεις των Ντουγκλάο, Ονουάτσι, Σανκαρέ, Χαβίτο, , Βιερίνια, Κάμπορα και άλλοι πολλοί...

Παίχτες, που δεν ηταν γνωστοι στο ευρύ κοινό, όταν πρωτοήρθαν στις Ελληνικές ομάδες, αλλά με τις εμφανίσεις τους, πρόσφεραν πολύ στις ομάδες που αγωνίστηκαν και ανεβασαν τις μετοχες τους, στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ανώνυμος είπε... 2 Απριλίου 2012 στις 2:18 μ.μ.

Συμφωνώ απολύτως Κάνθαρε και Ρεντ. Δε γίνεται να παίζεις μια ομάδα με χίλια προβλήματα κεκλεισμένων των θυρών, να ναι αδιάφορη και να χάνεις. Για τη νέα χρονιά πρέπει πρώτα να ανανεώσουμε το συμβόλαιο του Μασάδο, να στηριχτούμε πάλι στους νεαρούς(να ανασεώσουμε συμβόλαια Κατίδη και Γιαννιώτα)και να πάρουμε 2-3 βασικούς παίκτες.Τώρα το ματς με Τρίπολη είναι πολύ σημαντικό γιατί άμα νικήσουμε κάνουμε απφασιστικό βήμα για Ευρώπη αν και έβδομοι να βγούμε πάλι υπάρχει παράθυρο για Ευρώπη.Αλλά ας πάρουμε εμείς την αδειοδότηση πρώτα..

ΑΠΗΛΙΟΝ

ΝΑVAS είπε... 2 Απριλίου 2012 στις 5:30 μ.μ.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΟΜΩΣ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΛΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ?

ΕΓΩ ΑΝΤΕΧΩ ΦΥΣΙΚΑ ΑΜΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΧΩ.ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΙ?

ΝΑVAS είπε... 2 Απριλίου 2012 στις 5:35 μ.μ.

ΕΛΑ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΛΙΓΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ.ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΤΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝΕ 2-3 ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΟΚ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝΕ 5-6 ΑΜΑ ΒΓΕΙΣ ΠΑΛΙ ΕΒΔΟΜΟΣ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΣ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΤΕ.ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ 3 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΦΡΑΓΚΑ ΘΕΛΗ Η ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε... 2 Απριλίου 2012 στις 6:26 μ.μ.

Αδερφια δεν ξερω τι να πω ολοι τα ιδια λεμε. Ας κοιταξουμε τον προγραμματισμο της επομενης χρονιας κι ας ελπισουμε να μην γινουν τα ιδια λαθη. Οσο για τους νεαρους που λετε, ναι, αντεχω για αλλον εναν χρονο 6-7 θεση, αλλα να παιζουν οι μικροι και σε λιγα χρονια να εχουμε 5-6 εντεκαδατους μικρους. Γι' αυτο που λεει ο Τζιμ 2 σχολια παραπανω, πιστευω πως αυτο με τα ''λαχεια'' βγηκε στις ελληνικες ομαδες. Καλοι οι Ελληνες νεαροι, αλλα και λιγη λατινοποιηση πρεπει να υπαρχει ρε παιδια ειπαμε.

Sifakis