Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Να τους χαίρεσαι τους υποκριτές σου Ελλάδα μου

Το ότι η υποκρισία και η διαφθορά στην χώρα μας, δεν έχει πάτο ή αλλιώς ταβάνι είναι μία πραγματικότητα. Το ότι οι άνθρωποι της χώρας αυτής, δίνουν μεγάλη σημασία στο φαίνεστε και στον αφρό είναι άλλη μία πραγματικότητα.. Σε όλα τα θέματα. Στον βωμό των προεκλογικών αγώνων, στον βωμό των συμφερόντων κυρίως λαμβάνονται αποφάσεις και ισοσκελίζονται καταστάσεις που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μεγαλωνουν το αίσθημα αδικίας, να δείχνουν το μέγεθος του κατεστημένου και για πολλοστή φορά να δείχνουν το πόσο απαίσιοι και υποκριτές είναι οι περισσότεροι στην χώρας μας...


Πήρα το έναυσμα να γράψω όλα αυτά, από την απόφαση των αρμοδιων αρχων να μας αφαιρεσουν ακουσον - ακουσον τρεις βαθμούς από το πρωτάθλημα, να κατοχυρώσουν το ματς με 3-0 υπερ του Αστερα και να μας τιμωρησουν με κεκλεισμέων των θυρών στο μάτς με την Κέρκυρα.

Όλοι οι υπερευαίθητοι, όλοι οι ηθικοί τύποι αισθάνονται δικαιωμένοι πλέον. Ο αγώνας που έκαναν δικαιώθηκε. Οι ατάκες του τύπου "αποφαση μνημείο" δικαιώθηκε. Έτσι δεν αισθάνεστε όλοι ; ; ;

Ακόμα και οι αρμόδιες αρχές, δίνουν την αίσθηση στον κόσμο ότι κάτι άλλαξε πια στην χώρα μας. Μετά την τιμωρία του Παναθηναϊκου στο ντέρμπι, μετά την βαριά τιμωρία του ΆΡΗ, μετά και τις συλλήψεις των Τσοχατζόπουλου και Σεχπαζίδη, δίνει το ασθημα, ότι άλλαξε κάτι. Έτσι φαίνεται οπως πολλοι λενε. Εκεί είναι το μυστικό. Στο φαίνεται..

Τυχαίο όλα αυτά που γίνονται λίγο πριν πραγματοποιηθούν εκλογές ; ; ; Ρωτάω . . . Τυχαίο ; ; ;

Ρε σεις . . . Αντί να γράφετε στα σάϊτ σας και τις εφημερίδες σας και τα άρθρα σας για αποφάσεις μνημεια κλπ, γιατί δεν ασχλείστε με το Ολυμπιακός-Κερκυρα 0-1, με το Ολυμπιακος-Λαρισα 0-1 το 2009, με το Ολυμπιακος Βολου-Παναθηναϊκος 3-2 και με τόσα άλλα απείρου κάλους τρελά αποτελέσματα, που αποδεδειγμένα, βρέθηκαν στοιχεια στα περισσότερα από αυτά ότι είναι ξερω γω.

Αντί να ψάχνεται τρόπους για να βγει ο πολίτης από αυτήν την κολοκατάσταση που τον έχετε βάλει, που δεν μπορεί να δουλέψει, που σπούδασε τσάμπα, που δεν έχει ασφάλεια, που δεν μπορεί να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του, αντί να ψάξετε υγιής τρόπους να διώξετε την βία, τρυπάτε την φάση ακόμα περισσότερο.

Το μόνο που καταφέρνετε όλοι σας, όμως είναι να κάνετε τον κόσμο να απογοητεύευται ολοένα και παραπάνω και να τα μισεί όλα.

Αισθάνομαι ότι ζω σε μία από τις πιο κακές, σε μία από τις πιο διεφθαρμένες περιοχές της γης. Αισθάνομαι σαν γέρος 115 χρονών που από τα πολλά φάρμακα που τον δίνουν έχει γίνει ένα άβουλο ων, εδώ πέρα. 

Αισθάνομαι άτυχος που πήγα σχολείο εδώ, που σπόυδασα εδώ, που ψηφίσα εδώ, που ήμουν οπαδός εδώ, που οδήγησα εδώ, που είχα τετοιους ανθρώπους να εκπροσωπούν τους πολίτες του κράτους σε όλους τους θεσμούς όλων των θεμάτων εδώ . . . Αισθάνομαι άτυχος που ακόμα αναζητώ την τύχη μου εδώ...

Ζηλεύω τους συγγενείς μου, που έφυγαν στο εξωτερικό μακριά από το κολο-εδώ και αναζήτησαν ένα καλύτερο αύριο σε όλα τα επίπεδα. Ζηλέυω και τον φίλο μου - τον ομοϊδεάτη μου, τον VardARI, που αναζήτησε την τύχη του στην Βρετανια και το Λονδινο. Και τις περισσότερες των περιπτώσεων τα κατάφεραν..

Αισθάνομαι πως δεν έχω να περιμένω κάτι άλλο εδώ. Στο κράτος που επιβιώνουν τα γλυφτράκια, τα βήσματα, οι ρουφιάνοι, οι υποκριτές, οι δήθεν θιγμένοι, οι οικονομικά ισχυροί...

Τους βαρέθηκα... Τα βαρέθηκα.. Από που και να πιάσεις τις καταστάσεις αυτού του κράτους θα λερωθείς. Μα αυτό που σου την σπάει περισσότερο από όλα είναι αυτή η υποκρισία, αυτή η υποτιθέμενη ευαισθησία για το καλό της κοινωνίας και για την δικαιοσύνη..

Για ποια δικαιοσύνη μιλάτε ρε ; ; ; Που το πρωτάθλημα δεν έπρεπε να αρχισει καν ; ; ; Που καμμια ομαδα δεν επρεπε να βγει ευρωπη ; ; ; Που αποδεδειγμενα γινοταν μαμουνιες στους αγωνες και δεν κανατε κατι ; ; ; Που οι νόμοι εφαρμόζονται επιλεκτικά ; ; ; Που ο πολίτης σκέφτεται να πάει να πάρει εστω και ενα ψωμι παραπάνω ; ; ;

Για ποια δικαιοσύνη μιλάτε ; ; ; Αν θέλετε δικαιοσύνη να ψάξετε κάτω από τον αφρό και πέρα από το φαίνεστε. Να αφήσετε την υποκρισία και τον δηθενισμό . . .

Σας βαρέθηκα. Αισθάνομαι ότι οι περισσότροι άνθρωποι που ζουν εδώ, δεν αξίζουν να ζουν εδώ. Δεν τους αξίζετε εσείς. Τους αξίζουν πολλά παραπάνω.

Αλλά, όπως πάντα θα συνεχιστούν όλα αυτά.

Υ.Γ. 1: Να γιατί φίλε μου Βαρδάρη, ασχολούμαστε με το Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο και όχι με το τατζικιστανίστικο το ελληνικό.

Υ.Γ.2: Κάποιος μου είπε πριν 5-6 χρόνια ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα, θα φτάσουμε στο σημείο - οσων αφορα το οπαδικο κομμάτι - να υποστηρίζουμε τις Ευρωπαϊκές ομάδες. Και όπως κάναμε για τις δικές μας ομάδες να κάνουμε γι αυτες... Δεν απέχει και πολύ..

Υ.Γ.3: Βαρεθηκα να ασχολουμαι με τις εξωαγωνιστικες καταστασεις στο ελληνικο ποδοσφαιρο. Τους σιχάθηκα. Την ομαδα μας την αγαπάμε, αλλα ξερουμε πως οτι κι αν κανουμε θα αδικηθουμε και δεν θα κατακτησουμε αυτο που μας αξιζει. Καλύτερα να παιζαμε σε ενα αλλο πρωτάθλημα...

Υ.Γ.4: Παρατήστε τα όλοι, από όλους τους θεσμούς. Αποδεδειγμένα, μας καταστρέψατε.


1 σχόλια:

VardARIS είπε... 18 Απριλίου 2012 στις 10:19 μ.μ.

Φίλε Jim, μόλις μπήκα από τη δουλειά, δεν ήξερα ούτε για την απόφαση, αλλά ούτε και για το ντροπιαστικό αποτέλεσμα της ομάδας μας στο Αγρίνιο. Ειλικρινά δε θέλω να σχολιάσω τίποτα από τα δύο.

Δυστυχώς, έχεις δίκιο σε όλα.

Όποιος έχει κουράγιο, (κάποια χρήματα στην άκρη για το πρώτο 2μηνο) και δεν έχει οικογένεια - παιδιά, προσωπικά θα του πρότεινα να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Μια ιδέα είναι όλα... Ναι μου λείπει η Ελλάδα, μου λείπει η οικογένεια, οι φίλοι μου και πολλά άλλα πράγματα, αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορούσα να παραμείνω άνεργος για παραπάνω χρονικό διάστημα.

Σε αρκετούς που λέω ότι είμαι Έλληνας, μου λένε, "για ποιον λόγο έφτασε η χώρα σας σε αυτό το σημείο? Μάλλον φταίει ότι τεμπελιάζετε και δε δουλεύετε"... Πόσο λάθος έχουν!

Χωρίς να θέλω να εξυμνήσω τους Έλληνες, ειλικρινά πιστεύω ότι είμαστε και εργατικοί και πιστοί και καλοί υπάλληλοι για μια εταιρεία. Και αυτό το διαπίστωσα αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που ζω στο Λονδίνο. Έχω δουλέψει με Νιγηριανούς, με Ινδούς, Πακιστανούς, Άγγλους, Κινέζους, Βιετναμέζους, Πολωνούς και Έλληνες, και λέω με σιγουριά ότι είμαστε από τους καλύτερους. Τώρα για ποιον λόγο έφτασε η πατρίδα μας σε αυτά τα κακά χάλια, αυτό είναι άλλο θέμα...