Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η κορύφωση του ποδοσφαίρου

Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, παρακολουθήσαμε ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπάγερν. Το τελικό 2-1, έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση, οπου δεν υπήρξε γκόλ και έτσι οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Ακόμα και στα πέναλτι η εξέλιξη ήταν απρόβλεπτη, καθώς στις δύο αποκρούσεις του Νόϊερ, όλοι σκέφτηκαν, ότι τελείωσε. Ήρθαν, όμως οι δύο αποκρούσεις του Κασίγιας και ανέτρεψαν το σκηνικό. Παρόλ' αυτά το άστοχο χτύπημα του Ράμος και το εύστοχο, αντίστοιχα του Σβάϊστάϊγκερ, έδωσαν την πολυπόθητη πρόκριση στην Μπάγερν.


Αυτό όμως που προκάλεσε άφθονο γέλιο και ποικίλλα σχόλια, ήταν η εμμονή του σχολιαστή να τονίζει, ότι η ΕΡΤ έφερε πρώτη το Τσαμπιονς Λιγκ και επιστρέφει τα λεφτά των πολιτών. Ήμαρτον ρε σεις. Αλλοίμονο, αν δεν δείχνατε και αυτά τα μάτς, τι θα δείχνατε ; ; ; Ντοκιμαντέρ για ζωγράφους και ψάρια ; ; ; Τόσους φόρους και τέλη πληρώνουμε. Και το είπε καμμιά 6-7 φορές.


 Για το μάτς τι να πρωτοπουμε ; ; ; Για τα δύο γρήγορα γκόλ της Ρεάλ ; Για τις ευκαιρίες της Μπάγερν με τον Ρομπεν και τον Γκομεζ στην αρχή ; Για το ότι η Μπάγερν είχε πιο κλασσικές ευκαιρίες για γκόλ ; Για το κλείσιμο της Ρεάλ στο δεύτερο μέρος ; Για την απίστευτη κούραση που επήλθε στην παράταση ; Ή για την απρόβλεπτη εξέλιξη ακόμα και στην διαδικασία των πέναλτι ;

Ένα πλούσιο μάτς, ένα μάτς με μεγάλες συγκινήσεις, ένα μάτς που θα μείνει αξέχαστο. Ένα μάτς που αντικατοπτρίζει πλήρως την ιστορία και το όνομα των δύο ομάδων. Η Μπάγερν πέρασε στον τελικό και θα έχει την ιδιαιτερότητα ότι θα είναι οικοδέσποινα του τελικού, καθώς ο τελικός διεξάγεται στην Alianz Arena, που είναι το γήπεδό της.

Οι Γερμανοί σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και την πειθαρχία τους. Ακόμα κι όταν βρέθηκαν πίσω στο σκόρ με 2-0, συνέχισαν να παίζουν με βάση το πλάνο τους. Πολύ καλή δουλειά σε όλες τις γραμμές. Θα είναι αδικία αν ξεχωρίσουμε κάποιον παίχτη, όμως πρέπει να επισημάνουμε κάποια πράγματα.

Ο Αλάμπα (αριστερό μπακ - χαφ), είναι ένας παίχτης με ποικίλλα στοιχεία στο παιχνίδι του. Ικανός να αμυνθεί, αλλά και να επιτεθεί με αξιώσεις με όπλα του την ταχύτητα και την ντρίμπλα. Ο Μπαντστούμπερ (κεντρικός αμυντικός) απόλυτα συγκεντρωμένος και απροσπέραστος. Δεν υπήρξε ούτε μία φορά, που να κάνει γκέλα. Ο Κρόος , αλλά και ο Λουίς Γκουστάβο κάνουν μεγάλη δουλειά στο κέντρο. Το αρνητικό τους, είναι ότι δεν επιχειρούν πολλά σουτ.

Στην επίθεση ο Ρόμπεν τα κάνει όλα, εκτός από το να σκοράρει συχνά. Αν το είχε άλλωστε αυτό, θα ήταν μαζί με τον Ρονάλντο και τον Μέσι ο καλύτερος πάιχτης. Έχει θέμα στην τελική προσπάθεια. Ο Γκόμεζ, μόνο για περιοχή. Έξω από αυτήν μόνο για μεταβιβάσεις είναι.

Τεράστιες οι απουσίες, της Μπάγερν στον τελικό. Λουίς Γκουστάβο, Μπαντστούμπερ σίγουρα, αλλά αν θυμάμαι καλά και ο Αλάμπα θα λείψει. Και η Τσέλσι θα έχει. Πιστεύω, ότι της Τσέλσι καλύπτονται πιο εύκολα. Ούτε ο Μεϊρελες είναι βασικός, ούτε ο Ραμίρες βασικός και αναντικατάστατος, ουτε και ο Τερι στα καλύτερα του.

Η Ρεάλ τώρα. Να πω κάτι. Η χρονιά αυτή για την Ρεάλ, μου θυμίζει έντονα την πρώτη χρονιά του Μουρίνιο με την Τσέλσι. Την περίοδο 2004-2005, όταν πήρε το Πρωτάθλημα, αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ, από την Λίβερπουλ. Τότε, έδωσε στην Τσέλσι πρωτάθλημα, μετά από 50 χρόνια και είπε ότι κανείς δεν θα μου πει τίποτα αν αποκλειστω απο την Λιβερπουλ.

Τώρα, πήρε πρωτάθλημα, σπάζοντας την κυριαρχία της Μπάρτσα, αλλά και πάλι αποκλείετε στα ημιτελικά. Θα είναι λάθος για την διοίκηση της Ρεάλ αν τον κριτικάρει γι αυτό. Καλό θα είναι να του δώσει κι αλλο χρόνο για να πάρει και το Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο Ρονάλντο, έχασε κι άλλο πέναλτι, μετά από εκείνο του τελικού του 2008. Ο Κακά, δεν νομίζω να γίνει ποτέ ξανά, ο παλιος Κακά που θαυμάσαμε στην Μίλαν. Φοβερη δουλειά, από Κεντίρα και Αλόνσο στα χαφ. Πιάνουν καλή χημεία αυτοί οι δύο. Και πολύ καλός και ο Μαρσέλο. Άριστη τεχνική, ταχύτητα αλλά και καλός στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Ρομπέν, δεν είχε εύκολο έργο από την πλευρά του.

Τσέλσι - Μπάγερν, λοιπόν το ζευγάρι του τελικού και ποιος θα το πίστευε. Όλοι περίμεναν Ρεαλ - Μπάρτσα. Αυτό άλλωστε είναι και η μυστική συνταγή επιτυχίας για το ποδόσφαιρο. Να είναι απρόβλεπτο και να επιτρέπει την έκπληξη. Στις 19 Μαϊου ο τελικός.

Από το κρατικό κανάλι. Και ξέρετε γιατί ε ε ε ; ; ; Γιατί η ΕΡΤ εφερε πρώτη το Τσαμπιονς Λιγκ και δίνει πίσω τα λεφτά των Ελλήνων . . . Χα χα χα

Ήμαρτον, τι άλλο θα ακούσουμε . . .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 26 Απριλίου 2012 στις 3:09 μ.μ.

Καταρχην συγχαρητηρια στη Μπαγερν.

Θελω επισης να αναφερω οτι ειδαμε το δευτερο καλυτερο ματς τσαμπιονς λιγκ της δεκαετιας (τπτ δε συγκρινεται με το Λιβερπουλ-Τσελσι 4-4).

Μεγαλη εμφανιση απο Νοιερ και αμυνα της Μπαγερν, τυχερη η Μπαγερν στα πεναλτι, ''καραμπελας'' ο Ραμος.

Για τον Κακα που λες, πιστευω πως λιγοι στον κοσμο ξερουν τη μπαλα που ξερει ο Κακα. Αλλα, απο τοτε που πηγε στη Ρεαλ, ταλαιπωρηθηκε απο τραυματισμους, δεν πηρε ευκαιριες και καταστραφηκε.

Καλη επιτυχια στην ΤΣΕΛΣΙ στον τελικο.

Sifakis

jim είπε... 26 Απριλίου 2012 στις 4:08 μ.μ.

Sifaki, φίλε μου, εγώ πιστεύω ότι παλι καλα που είναι το τσαμπιονς λιγκ, το γιουροπα λιγκ, αλλα και καποια ματς πρωταθληματων οπως το αγγλικο, το ισπανικο, το γερμανικο και βλέπει ο κόσμος καλό ποδόσφαιρο.

Γιατί αυτό που βλέπουμε στην χώρα μας, δεν είναι ποδόσφαιρο.

Η άμυνα της Μπάγερν σταθερότατη και ψύχραιμη. Και εδώ που τα λέμε, πιστεύω ότι και η εθνικη γερμανίας τόσο στο euro , όσο και στο mundial θα δείξει καλο πρόσωπο και θα έχει καλες τυχες..

Διαθετει καλο υλικο πλεον, σε ολες τις γραμμες. Ο Νόϊερ, είναι ο καλύτερος γερμανος κιπερ.

Ο Κακά, ίσως δεν χωρούσε στην Ρεάλ, άσχετα που ο μουρινιο λεει πως ολοι οι καλοι χωρανε σε μια ομαδα. Δηλαδή, αν πάρεις 11 δευθυντές σε μια δουλειά, θα έχει επιτυχια η δουλεια;;;

Στον τελικό εννοείται πως θα είμαστε με την Τσέλσι.