Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Fulham - Chelsea, Inside Report (videos, photos)...

Από τότε που μετακόμισα μόνιμα στο Λονδίνο, είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ σε αγώνες της Arsenal, (Arsenal - Sunderland), της Chelsea (Chelsea - Valencia), της Tottenham (Tottenham - Paok), της West Ham United (West Ham - Liverpool, West Ham - Coventry City, West Ham - Millwall), αλλά και της Millwall (Millwall - Brighton & Hove Albion). Δεν είχα παραβρεθεί σε αγώνες της Fulham και της QPR. Πλέον μου έμεινε μόνον η QPR, (αλλά ήδη έκλεισα το εισιτήριο για τον αγώνα QPR - Stoke City για τις αρχές Μαΐου).
Για να πω την αλήθεια, σε αγώνα της Fulham δεν πολυ-ψηνόμουν να πάω. Είναι πολύ μακριά από εμένα, (χρειάζομαι μία ώρα σχεδόν με το μηχανάκι για να πάω), ενώ ξενερώνω που ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο Dodi Al Fayed, ο οποίος με το έτσι θέλω έχτισε το άγαλμα του Michael Jackson έξω από το πέταλο της ομάδας. Παρόλα αυτά έχει μια αξιοπρεπή ομάδα, με καλούς παίκτες και αξιοπρόσεκτο σύνολο. Είχα βρει και άλλες φορές εισιτήριο, αλλά λόγω "σφιχτών οικονομικών" δεν το είχα αποφασίσει. Τελικά αφορμή για να το κλείσω ήταν η αντίπαλος που ήταν η συμπολίτισσα και γειτόνισσα Chelsea. Τα δύο γήπεδα απέχουν μόλις 2 χλμ. Εγώ πλήρωσα 49 λιράκια για να είμαι στο πέταλο Hammersmith End, και μάλιστα δυστυχώς κάτω - κάτω, οπότε έτρωγα βροχή (καθώς φυσούσε πολύ) για σχεδόν 2 ώρες... 
Τελικό σκορ 1-1
Δε θα σταθώ πολύ στο παιχνίδι, απλά για την ιστορία τα γκολ πέτυχαν οι Frank Lampard 45' και Clint Dempsey 82'. Δυστυχώς για εμένα που πήγα να δω καλό ποδόσφαιρο, η Chelsea δεν έπιασε καμιά σπουδαία απόδοση, από την άλλη με εξέπληξε η "αδιάφορη" Fulham, που σκύλιασε για να ισοφαρίσει ή να γυρίσει το ματς. Γενικότερα στο ματς δεν σημειώθηκαν πολλές ευκαιρίες, και αυτοί που ξεχώρισαν προσωπικά θεωρώ πως ήταν οι Lampard από τους μπλε, και Dempsey που είναι εξαιρετικός παίκτης και δε νομίζω να συνεχίσει για αρκετό καιρό στην Φούλαμ...

Αφιέρωμα για το γήπεδο της Φούλαμ είχα ετοιμάσει παλαιότερα, για όσους δεν το είδατε: Craven Cottage.

Αυτός ο τοίχος με τα κόκκινα τούβλα στην ουσία είναι η δική τους Θύρα 2. Τα επίσημα που βρίσκονται απέναντι, βλέπουν Τάμεση...


Η μπουτίκ της ομάδας, πολύ μικρή, και μικρή ποικιλία. 

Οι τουαλέτες που βρίσκονται έξω από το πέταλο, απλά τραγικές...


Η κακογουστιά του αιώνα, για την οποία σας μίλησα... Μάλιστα ο Τόντι έχει περιφράξει το γήπεδο, προκειμένου αν θέλεις να δεις το άγαλμα του Jackson και να κάνεις το τουρ του γηπέδου, (για να δεις τι?), πρέπει να πληρώσεις και 15 λίρες. 





Καντίνα εντός της περίφραξης, έξω από τα επίσημα:





Αυτό θα πει γήπεδο φιλέτο! Πραγματικά δεν ξέρω πόσο μπορεί να κοστίζει το συγκεκριμένο οικόπεδο, έτσι και ρίξουν το γήπεδο. Μιλάμε για μια περιοχή από τις καλύτερες του Λονδίνου και με θέα στον Τάμεση...





Η εικόνα του γηπέδου έξω από τα επίσημα:


Το πέταλο που φιλοξενούσε τους οπαδούς της Τσέλσι:


Κατάφερα και μπήκα για λίγο στα επίσημα και έβγαλα μερικές φωτογραφίες:




Γιατί κανονικά η θέση μου ήταν εδώ:







Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το γήπεδο είναι το χειρότερο από αυτά που έχω επισκεφθεί έως τώρα (αυτό και της Millwall, αλλά εκείνοι αγωνίζονται σε Championship). 

Κατά τα άλλα, πολλούς οπαδούς η Fulham στο Λονδίνο δεν πρέπει να έχει. Στην ουσία είναι οι κάτοικοι της περιοχής, αν και δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη περιοχή, συνορεύει όπως είπαμε με Τσέλσι, αλλά και έχει και αρκετούς μετανάστες. Είδα αρκετές σημαίες της Νορβηγίας (λόγω John Arne Riise και του πανύψηλου αμυντικού Brede Hangeland), αλλά γενικότερα άκουγες και άλλες γλώσσες εκτός από αγγλικά. Ευτυχώς δεν είναι ομάδα δημοφιλής, οπότε δεν είχε πολλούς Κινέζους - Ιάπωνες που μαγνητίζονται από τα μεγάλα ονόματα. 

Η ατμόσφαιρα ήταν πιο θερμή σε σχέση με Τσέλσι και Άρσεναλ που πήγα. Μη φανταστείτε τίποτα ιδιαίτερο, απλά ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα. Τα συνθήματα πάνω - κάτω τα ίδια, απλά, τα τραγουδούσαν πιο συχνά... Πολύ μπινελίκι για κάποιον λόγο έπεφτε σε Lampard και Terry. Μάλιστα για τον Lampard φώναζαν "Big, Fat, Bastar...", για αυτό και όταν εκτέλεσε το πέναλτι ήρθε μπροστά στους οπαδούς της Φούλαμ και τους έβριζε... Έχω και το βίντεο για του λόγου το αληθές, αλλά δυστυχώς είναι 154 MB και δεν μπορεί να ανεβεί, κολλάει...

Το επόμενο αφιέρωμα θα αφορά την QPR, αν όλα πάνε καλά θα είμαι εκεί στις 06/05 στις 14:00, με αντίπαλο την Stoke City...

4 σχόλια:

jim είπε... 18 Απριλίου 2012 στις 1:24 π.μ.

Ωραίο. Μου άρεσε. Όλα οσα εκανες για Λονδίνο, μου αρεσαν. Κυρίως μου αρεσει που την ψαχνεις με τα δεδομενα των περιοχων, γυρνας το γηπεδο, δινεις στοιχεια για αποστασεις κλπ...

Όντως, το οικόπεδο είναι φιλέτο. Και είναι απορίας άξιο πως οι άνθρωποι της ομάδας δεν το εκμεταλλεύτηκαν για να κάνουν ενα καινουριο γηπεδο, νεες εκγαταστασεις γενικοτερα.

Να ερθουν σε συνεργασια με καποιες εταιριες επενδυτικες που θα αναλαβουν το εργο. Ετσι ωστε με ολα αυτα να ανεβασουν ακομη περισσοτερο την δημοτικοτητα της ομαδας.

Η Φουλαμ, πλέον αποτελεί μία σταθερη οναδα της Premier League. Και ειναι ομαδα κολοπετσωμενη, έμπειρη. Μαλιστα με την εκπληκτικη της πορεια, πριν δυο χρονια στην Ευρωπη, ανεβασε την εμπορικοτητα της.

Το να έχεις μικρή μπουτιγκ με μικρη ποικιλια, τουαλέτες κακες και μια μεριδα οπαδων σου να βρεχεται (δεν ξερω το ποσοστο της εξεδρας που δεν περιβαλλεται απο σκεπαστρο) δεν κανεις βηματα προοδου..

Πρέπει να εκμεταλλευτούν καποια πραγματα (οπως πχ το μερος που ειναι το γηπεδο) και να ανεβασουν επιπεδο την ομαδα..

Αντι να χτιζουν αγαλματα στον Τζάκσον, ας σκεφτουν καναδυο επιχειρηματικες ιδεες που θα ανεβασουν την ομαδα..

Για την ΚΠΡ που λες, εκεινο το ματς που θα πας με την Στοουκ, θα παιζεται η παραμονη της, μαλλον. Θα ειναι κρισιμο παιχνιδι.

Ανεβασμενη η ΚΠΡ τελευταια, αλλα με εμφανη την αδυναμιας της, στα εκτος εδρας. Μαλιστα κερδισε Λιβερπουλ, Αρσεναλ και εχασε στο Τραφορτ με μαϊμου πέναλτι (ουτε που ηταν και ηταν και οφ σαϊντ) και αποβολη..

VardARIS είπε... 18 Απριλίου 2012 στις 1:45 π.μ.

Όποιος έχει έρθει ή έχει ζήσει Λονδίνο, μπορεί να καταλάβει απόλυτα τι σημαίνει το να έχεις κάποιο σπιτάκι κοντά στο ποτάμι, έστω και αν αυτό βρίσκεται ακόμη και Ανατολικά. Πόσο μάλλον να έχεις μια τέτοια οικοπεδάρα στο Φούλαμ!!!

Φαντάζομαι ότι ο Αλ Φαγέντ θα ήθελε να χτίσει κάτι καινούριο, (δεν είμαι σίγουρος), αλλά δε θα τον άφησαν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Αμπράμοβιτς και την Τσέλσι. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία που είναι τα δύο γήπεδα δεν μπορούν να επεκταθούν. Πρέπει να βρουν άλλη τοποθεσία, και αυτό δεν είναι καλό, δεν το θέλουν οι οπαδοί. Σε ολόκληρο Αμπράμοβιτς και δεν του επιτρέπουν.

Αντίθετα η Τότεναμ που έχει γήπεδο σε χάλια περιοχή, και έχει δίπλα κάτι παλιά εργοστάσια, τα έχει αγοράσει, και θα το επεκτείνει σιγά - σιγά.

Το γήπεδο της Φούλαμ κανονικά είναι σκεπαστό, αλλά όσοι βρίσκονται χαμηλά, επειδή φυσάει αρκετά βρέχονται. Για το άγαλμα του Jackson είχε γίνει μεγάλο θέμα, αλλά απείλησε ο Αλ Φαγέντ με αποχώρηση και έκαναν πίσω.

Χωρίς ίχνος υπερβολής ο Άρης σε θέμα marketing, αλλά και στο γηπεδικό είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Φούλαμ. Η μπουτίκ μας είναι χωρίς υπερβολή 5πλάσια, έχουμε μπυραρίες, καφέ κλπ. Η Φούλαμ έχει κάτι καντίνες και πλανώδιους με καρότσια! Αλλά τι να το κάνεις, έχει ομάδα και πολύ καλούς παίκτες. Έφτασε σε έναν τελικό Uefa. Τέλος πάντων...


Για QPR: αντε να δούμε θα παίζει και το πουλέν μου ο Σισέ?

Ανώνυμος είπε... 18 Απριλίου 2012 στις 5:43 μ.μ.

Βαρδαρη στο ξαναλεω εισαι πολυ τυχερος που ζεις Λονδινο, καθως εχεις τη δυνατοτητα να επισκεφτεις πολλα ωραια μερη και ιδιως γηπεδα.

Το γηπεδο δεν μου εκανε εντυπωση, αλλα ειναι σε καλο οικοπεδο οπως λες. Ειναι εντυπωσιακο που στην Αγγλια τα γηπεδα ειναι σχεδον παντα γεματα σε αγωνες Premier League.

Συνεχισε να ανεβαζεις οσο το δυνατον περισσοτερα posts σχετικα με τα γηπεδα και τις ομαδες του Λονδινου, ειναι ενδιαφεροντα.

Sifakis

VardARIS είπε... 18 Απριλίου 2012 στις 9:48 μ.μ.

Sifaki, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αν σας ενδιαφέρουν τέτοιου είδους άρθρα, εννοείται, κανένα πρόβλημα...