Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Εξάντληση αυστηρότητας για ακόμη μία φορά


Το ζήσαμε κι’ αυτό. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, κάποιος ανεγκέφαλος από την θύρα 2 πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό, το οποίο βρήκε την βοηθό διαιτητή Κουρομπίλια (αν γράφω σωστά το όνομά της) στο στομάχι. Η βοηθός διαιτητή, μετά από λίγο έτρεξε στα αποδυτήρια και το ματς διεκόπη.


Ασφαλώς και μεγάλο λάθος όποιων ή όποιου πέταξε αυτό το πλαστικό μπουκάλι. Όλοι, μπορούν να πετάξουν, αλλά σκεπτόμενοι το καλό της ομάδας μας και γνωρίζοντας ταυτόχρονα τις πρωτοφανείς αποφάσεις που λαμβάνονται, όταν η ομάδα βρίσκεται στο «ειδώλιο» του κατηγορουμένου, δεν το πράττουν.

Το ότι η ομάδα μας, αποτελεί το γνωστό πειραματόζωο μέσω του οποίου εφαρμόζονται πρωτοφανείς ποινές και πρόστιμα είναι γεγονός. Ότι υπάρχουν άπειρες και αναρίθμητες περιπτώσεις «γεγονότων» που συνέβησαν και ήταν για διακοπή και είναι ιεροσυλία να μπουν στην «ζυγαριά» με την περίπτωση του αγώνα αυτού, είναι γεγονός.

Αλλά αυτό παραπάει. Το 2006 ο διαιτητής Μπριάκος έδωσε εντολή να εκκενωθεί το γήπεδο, πράγμα το οποίο έγινε και μετά διέκοψε τον αγώνα. Τώρα, η βοηθός διαιτητή  ή τέλος πάντων σε συνεργασία με τον διαιτητή, διέταξαν να εκκενωθεί ο χώρος της κερκίδας πίσω από αυτήν για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Και αυτό έγινε. Και πάλι ο αγώνας διεκόπη, όμως.

Αν ήσασταν στην Τούμπα, το Καραϊσκάκη ή το ΟΑΚΑ θα υπήρχε παρόμοια διαταγή ; ; ; Θα σταματούσατε το παιχνίδι ; ; ; Και αν (που σιγά να μην υπήρχε) υπήρχε και γινόταν πράξη από την πλευρά των γηπεδούχων, θα υπήρχε διακοπή ; ; ;

Υπάρχουν περιπτώσεις που είδαμε την φανέλα τερματοφύλακα να καίγεται, που είδαμε μπουκάλια να εκτοξεύονται, που είδαμε επιθέσεις οπαδών να «ορμούν» στους παίχτες της αντιπάλου ομάδας. Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, το μόνο που δεν είδαμε είναι τανκς. Στον περυσινό τελικό Κυπέλλου, είδαμε ξύλο μεταξύ παιχτών και οπαδών.

Και στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι περισσότεροι την «έβγαλαν λάδι». Και έρχεται τώρα μία ακόμη απόφαση που προκαλεί και βάζει σε σκέψεις. Με λίγα λόγια, αυτός δεν ήταν λόγος να διακοπεί το παιχνίδι, όταν υπάρχουν πολλές χειρότερες περιπτώσεις, από αυτήν . . .

Και μην μου πει κανείς ότι από κάπου πρέπει να αρχίσουμε να τιμωρούμε ή ότι όντως ήταν παράπτωμα. Γιατί, πάντα να τιμωρούμε τον ΆΡΗ ; Γιατί, ο ΆΡΗΣ να είναι το αιώνιο πειραματόζωο ; Γιατί, όταν συμβαίνει μια κατάσταση στον ΆΡΗ, που μπροστά σ’ αυτές που έχουν συμβεί σε Τούμπα, ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκης είναι πταίσμα να εξαντλείται η αυστηρότητα και όταν γίνεται το έλα να δεις στα παραπάνω γήπεδα να υπάρχει επιείκεια με έψιλον κεφαλαίο ; ; ;

Οι 6 +3 = 9 αγωνιστικές του 2006, τα 300.000 Ευρώ πρόστιμο του 2010-2011 και πόσα ακόμη που δεν είναι της ώρας να τα πούμε, έρχονται να πλαισιωθούν από μία ακόμη πρωτοφανή απόφαση και μία εντελώς ΑΝΤΙ- αρειανίδικη και ακραία συμπεριφορά.

Το 2007 στις 1 Δεκεμβρίου παίζαμε με την ΆΕΚ. Το ματς διεκόπη, τότε λόγω όπλων-φωτοβολίδων που είχαν στην κατοχή τους και χρησιμοποιούσαν οι οπαδοί της ΆΕΚ. Διατάχθηκε να αποχωρήσουν οι οπαδοί της εν λόγω ομάδας, για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι περίπου 800 τότε οπαδοί της, έκαναν 75 λεπτά περίπου να βγουν από το γήπεδο. Και ο αγώνας συνεχίστηκε. Τώρα, λοιπόν γιατί διακόπτεται ; ; ;

Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, γιατί το ματς συνεχίστηκε μετά την πρώτη διακοπή και ούτε καν διατάχθηκε η εκκένωση του γηπέδου ; ; ;

Μπορώ να γράφω για ώρες ολόκληρες παραδείγματα και ερωτήματα. Το σταματάω εδώ . . .

Όλοι βλέπουν τι γίνεται . . .

Κ Α Λ Η Ν Υ Χ Τ Α ! ! !

4 σχόλια:

VardARIS είπε... 8 Απριλίου 2012 στις 10:48 μ.μ.

Γεια σου Jim. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σου, φίλε. Και εγώ έτσι ήθελα να τα γράψω, αλλά δεν είχαν την ψυχική διάθεση για να γράψω άρθρο. Πήγα για τρέξιμο για να ξεσκάσω, γιατί δεν το χωράει ο νους μου, το να μένει ο Άρης εκτός Ευρώπης για μια ακόμη χρονιά από κάποια ομαδούλα, όπως ο Ατρόμητος ή ακόμη χειρότερα ο Αστέρας Τρίπολης ή ο Ολ. Βόλου.

Το ότι διακόπηκε το σημερινό ματς, απλά επιβεβαιώνει το γεγονός ότι δεν έχουμε διοίκηση. Τα τελευταία τρία χρόνια δε θέλαμε να το παραδεχθούμε. Δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει αυτή η διοίκηση αποδεικνύει ότι είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ.

Φτάνει κουράσατε. Δεν μπορείτε να διοικήσετε το καράβι που λέγεται ΆΡΗΣ. Ναι, μπορεί να είστε αγνοί, κλπ, αλλά για το μέγεθος του Άρη είστε μικρούληδες.

Το έγκλημα της φετινής χρονιάς απλά σήμερα ολοκληρώθηκε. Καταφέραμε να μείνουμε εκτός από τον Αστέρα, μετά από διακοπή αγώνα για ένα μπουκάλι νερό. ΝΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...

Αλλά το σημερινό δεν είναι τίποτα μπροστά στα εγκλήματα του καλοκαιριού. Πέρασαν εκατομμύρια από τα χέρια των διοικούντων και εμείς καταφέραμε να έχουμε παίκτες σαν αυτούς που έχουμε σήμερα. Ο Ατρόμητος με έναν Μήτρογλου κατάφερε να μας πετάξει εκτός Ευρώπης. Με τον Δημούτσο και με τον Γιαννούλη, έλεος ρε παιδιά...

Δεν συνεχίζω, ειλικρινά... φτάνει.

Ας πέσει η διοίκηση, να γίνουν άμεσα εκλογές στη λέσχη, να δούμε τι θα γίνει με την ομάδα του χρόνου.

jim είπε... 9 Απριλίου 2012 στις 12:48 π.μ.

Vardari φίλε μου, οφείλω να ομολογήσω ότι είναι από τις λίγες φορές που νομιζω οτι σε βρισκω νευριασμενο..

Και από την στιγμή που είπες - έγραψες κάποια πράγματα ανοιχτά, θα πω και γω κάποια δικά Μου. Που δεν εχω πει ακόμα.

Προσωπικά, κατάλαβα - διαπίστωσα ότι οι διοικήσεις των τελευταιων ετων της ομαδας μας, ειναι περιορισμενων δυνατωτητων από τον Γενάρη του 2011. Τότε, ήταν η σταγονα που ξεχείλισε το ποτηρι, όσων αφορα εμενα,μιλαω. Μετά την φυγή του Κούπερ.

Αρκετοί φίλοι μου, κάποιοι συγγενείς, αγνωστοι ακόμα αποφάσισαν, να σταματησουν την ενεργη συμμετοχη τους, στην ομαδα. Δηλαδή, μακρυα απο διαρκειας, απο γηπεδο κλπ. Δειχνοντας, μ' αυτο τον τροπο την δυσαρεσκεια τους.

Έπρεπε με καποιο τροπο να την δειξουν, οπως ελεγαν. Διαφώνησα αρχικά με όλους και παρολο που δεν γουσταρα καταστασεις και προσωπα, συνεχισα να πηγαινω γηπεδο, να μην χανω ματς (μιλαω από Γεναρη του 11, μεχρι το τελος της σεζον περυσι).

Μετά εφυγα και φανταρος κιόλας, δεν μπορουσα να πηγαινω. Να σου πω τη αληθεια, αν δεν ημουν φανταρος, ίσως να επαιρνα παλι διαρκειας και να μην εχανα ματς.

Μπορεί να μη γουσταρα πρόσωπα (οταν λεω προσωπα, εννοω παραγοντες της ομαδας) και καταστασεις (οταν λεω καταστασεις, εννοω τα γεγονοτα που ειναι απορροια του σκεπτικου τους και των επιλογων τους), αλλα μου αρεζε, την εβρισκα, γεμιζα στην ιδεα οτι θα βλεπω χιλιαδες ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ στο γηπεδο, οτι θα βλεπω την κιτρινη φανελα κλπ..

Άλλαξα σκεπτικο, φιλε, όμως. Οριστικά και αμετακλητα καταλαβα ότι ούτε αγωνιστικά ουτε εξωαγωνιστικά μπορουν να μας οδηγησουν καπου, οι τελευταιες διοικησεις.

Αγωνιστικά δεν αφηνουν μια ομαδα να δουλεψει για χρονια. Την μπασταρδευουν συνεχεια. Με αλλαγες παιχτων και προπονητων.

Και εξωαγωνιστικά, στο παρασκηνιο - στα κεντρα αποφασεων, ειναι εξω απο ολα.

Γι αυτο και ειχα φαγωθει πέρυσι πριν τις εκλογες της ΛΕΣΧΗΣ, να λέω ότι με την ψηφο μας, μπορουμε να αλλαξουμε την κατασταση..

Το κερασακι στην τουρτα ηταν η περυσινη σεζον (2010-2011), όταν με περιπου 5.000.000 Ετρω εσοδα απο τη Ευρωπη, καταφεραν να ειναι και παλι μειον το ταμειο.

Τι αλλο να συζητησουμε ; ; ; Εγώ - εμείς, να τα δινουμε ολα και αυτοι να ειναι ο ορισμος της κακοδιαχειρισης.

Το δευετρο κερασακι ηταν με την γενικη συνελευση, που ζητησαν παραταση. Εκει, μπηκαν και οι βασεις του σκεπτικού μου...

Όσο κουτό, ή οσο δυσκολο κι αν ακουγεται, γήπεδο δεν πήγα από τοτε που απολύθηκα. Σκοπίμως δεν πήγα. Για να δειξω και γω απο την πλευρα μου, τη δυσαρεσκεια μου, το οτι ειμαι αντιθετος με ολα οσα γινονται. Αυτο μονο μπορουσα να κανω...

Το να βγαινα εδω στο Blog και να εκραζα ξανα και ξανα, λεγοντας τα ιδια και τα ιδια θα ηταν γραφικο..

Αυτα εννουσα οταν σου ελεγα πριν λιγο καιρο. Θελω να μιλησω, αλλα ας μην το κανω...

Τωρα, το εκανα γιατι μου εδωσες το ερεθισμα, με το δικο σου ανοιγμα...

Συμπερασματικά, δεν βλεπω να αλλαζουν τα πραγματα. Οτι και να λεμε οτι κι αν κανουμε, δεν θα αλλαξει κατι. Δεν περναει ο λογος του οπαδου, στην ομαδα. Ουτε καν που λαμβανεται υποψην. Εκει κατεληξα...

Και να δεις που όχι καποτε (οπως λεει και το τραγουδι), αλλά ήδη, μας εχουν πει και μαλακες...

VardARIS είπε... 9 Απριλίου 2012 στις 1:43 π.μ.

Για μένα προσωπικά αυτό δεν είναι λύση, (το να μην πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο). Αυτό που πρέπει να γίνει είναι άμεσα, ΓΣ της ΚΜΑ, για να δούμε τι θα γίνει με τον έναν χρόνο παράταση και το αν ισχύει, από την στιγμή που δεν μπήκε φράγκο από την Ελβετία, ή από όπου αλλού ήταν να μπει.

Εκλογές αύριο, προκειμένου να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος. Ξήλωμα της διοίκησης και προκήρυξη εκλογών, για να δούμε ποιοι θα ενδιαφερθούν και ποιοι θα κατεβάσουν υποψηφιότητες. Μην κάνουν τον κόπο να είναι οι κ.κ. Σκόρδας και Αθανασιάδης. Κανένας από τους 2 δεν είναι επιθυμητός. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους, αλλά δε θα πάρουμε.

Πλέον μπορούμε να προβούμε σε ενέργειες και πράξεις, καθώς η ομάδα δεν έχει στόχους. Δε θα προξενήσουμε κάποιο πρόβλημα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, (άσε που αυτό έχει τόσα πολλά)...

jim είπε... 9 Απριλίου 2012 στις 3:38 π.μ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι παράγοντες, πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν, από την ομάδα.

Και επιτέλους, ας δραστηριοποιηθεί και λίγο η ΛΕΣΧΗ. Ας παρέμβει. Άλλωστε ειναι ο θεματοφυλακας του συλλόγου. Δηλαδή, η ΛΕΣΧΗ, πως ειδε το γεγονος οτι με 5.000.000 Ευρω εσοδα περυσι απο την Ευρωπη (και μαλιστα εκτακτα και οχι προβλεπομενα)η ομαδα και παλι ηταν μεσα ; ; ; Δεν την προβληματισε το γεγονος αυτο ; ; ;

Επίσης, πως ειδε το γεγονος ότι μεσα σε μια συνελευση και μεσα σε 2-3 ωρες, μπηκαν τα μελη της σε διαδικασια να ψηφισουν για παραταση ή μη της διαρκειας της παρουσας διοικησης ; ; ;

Και μαλιστα, χωρις ενημερωση εκ των προτερων.

Ας δραστηριοποιηθουν όλοι. Καιρός είναι..Φτανει πια..

Η απογοητευση ειναι μεγαλη. Ας την εξαφανισουμε, επιτελους...