Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αποδέσμευση των Jurica Vranjes & Daniel Cezarek (11/01/2012)...


Γιούριτσα Βράνιες & Ντάνιελ Τσέζαρεκ μας αποχαιρέτησαν και τυπικά σήμερα...
Και αν για τον πρώτο ήταν απόλυτα φυσιολογικό, για τον δεύτερο δεν ήταν καθόλου. Ποιος θα περίμενε ότι ο μοναδικός επιθετικός της ομάδας θα ζητούσε να φύγει; Πραγματικός κεραυνός εν αιθρία στην ομάδα μόλις λίγες ώρες πριν τον πολύ κρίσιμο αγώνα με τον Ατρόμητο για το κύπελλο.

Τι γίνεται εκεί στην Παε Άρης, το διαλύουμε το μαγαζί;
Ίχνος σοβαρότητας δε διέπει τη διοίκηση της ομάδας μας, από ότι φαίνεται. "Έχει χαθεί το τόπι"... Γνωρίζαμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία της, αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι έχουμε γίνει "ξέφραγο αμπέλι".
  • Ο καθένας φεύγει ό,τι ώρα θέλει, 
  • Όποιος θέλει μπορεί να μην πηγαίνει στις προπονήσεις χωρίς καμία ενημέρωση, 
  • Όποιος θέλει μπορεί να πουλάει την ομάδα λίγες ώρες πριν τον πιο κρίσιμο αγώνα της περιόδου...
  • Άλλοι πάλι, κάθονται στο συμβόλαιό τους, πληρώνονται με τρελά χρήματα για τις εποχές που ζούμε, παίζουν δύο παιχνίδια συνολικά σε 4 χρόνια και στο τέλος διεκδικούν και τα χρήματά τους μέχρι τελευταίας δεκάρας, ενώ ζητούν και χρήματα μέχρι το τέλος του συμβολαίου τους...

Για τον Τσέζαρεκ
Το καλοκαίρι έγινε μια προσπάθεια για να αποχωρήσει από το ρόστερ του Άρη, καθώς ο Τσιώλης δεν τον ήθελε. Τελικά όμως έγινε μια πρόταση μείωσης αποδοχών, την οποία και αποδέχθηκε, οπότε παρέμεινε στην ομάδα. Το συμβόλαιό του έληγε φέτος το καλοκαίρι. Περιμέναμε να επιστρέψει με γκολ και καλές εμφανίσεις, καθώς πέρυσι ταλαιπωρήθηκε από συνεχής τραυματισμούς.

Οι εμφανίσεις του;
Όταν ήρθε πριν δύο χρόνια, περιμέναμε πολλά από τον συγκεκριμένο επιθετικό. Ο Κροάτης είχε αποδείξει την αξία του τα προηγούμενα χρόνια με τη φανέλα της Τρίπολης. Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Λίγα πράγματα.

Φιλότιμος αρκετά φέτος, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι ο επιθετικός που θα υποδεχθεί την μπάλα, θα ντριμπλάρει με ευκολία, θα συνδυαστεί με κάποιον συμπαίκτη του, θα δοκιμάσει σουτ από μακριά. Δεν μπορεί να παίξει με πλάτη, ή να γυρίσει προς το τέρμα και να ξεπεράσει τον αντίπαλο αμυντικό, καθώς του λείπει και η ταχύτητα. Όσοι τον γνώριζαν καλύτερα έλεγαν ότι έχει πολύ καλά τελειώματα, αλλά εμείς δεν τα είδαμε ποτέ. Ούτε και είναι ιδιαίτερα καλός με το κεφάλι αν και σχετικά ψηλός...

Ο ίδιος όταν τον συνάντησα το καλοκαίρι, μου είπε "φέτος θα είναι η χρονιά μου, αρκεί να είμαι γερός και να μην έχω τραυματισμούς". Τραυματισμούς ευτυχώς φέτος δεν είχε, αλλά όχι ότι έκανε και κάτι ιδιαίτερο. Δύο γκολ σημείωσε όλα και όλα.

Η καλύτερη στιγμή του φέτος;
Το γκολ που σημείωσε με τον Παναθηναϊκό.

Προσωπική Άποψη
Δε θα είχα κανένα πρόβλημα αν έφευγε ο Τσέζαρεκ το καλοκαίρι. Έτσι και αλλιώς δεν έδειξε τίποτα τον καιρό που έμεινε στον Άρη. Καλός σαν αλλαγή, αλλά μέχρι εκεί... Περιμέναμε πολύ περισσότερα. Και για τα χρήματα που έπαιρνε με τα νέα οικονομικά δεδομένα, ας πάει να ψάξει αλλού.
Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δίνουμε τη δυνατότητα στον "κάθε Τσέζαρεκ" να μικραίνει την ομάδα. Φεύγει από τον Άρη για να πάει στον Παναιτωλικό και στα Γιάννενα;
Και κάτι άλλο: γαϊδουριά ρε Τσέζαρεκ. Δείξτε λίγο συναίσθημα ρε, δεν μπορούσες να κάνεις υπομονή άλλες δύο μέρες; Έπρεπε να φύγεις πριν το πιο κρίσιμο ματς πρωταθλήματος; Στο καλό και να μας γράφεις μισθοφόρε... Σου εύχομαι τα χειρότερα!

Για τον Βράνιες
Αποκτήθηκε ως λαχείο, με πολύ λίγα χρήματα (από ότι γνωρίζουμε και ελπίζουμε), αλλά ήταν τελικά ο λάθος αριθμός. Ούτε "αμορτί" δεν κερδίσαμε... Μια - δυο εμφανίσεις, που θύμιζαν παλαίμαχο... Πάναργος για αμυντικό χαφ, που μπορεί να είχε ποιότητα (που εμείς δεν ευτυχίσαμε να την δούμε), αλλά πραγματικά δεν έδειξε τίποτα.


Ο ίδιος δήλωσε: 
"Μετά από 10 χρόνια στην Γερμανία, ήρθα στον Άρη, μια ομάδα που πριν από δύο χρόνια ήταν πολύ καλά. Βέβαια ερχόμενος εδώ, διαπίστωσα πως υπάρχει ελλιπής οργάνωση και λόγω κάποιων οικογενειακών θεμάτων που έχω, αποφάσισα να αποχωρήσω. Γενικά πάντως υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα στην ομάδα κυρίως απέναντι στους παίκτες οι οποίοι είναι απλήρωτοι πολλούς μήνες και φαίνεται αυτό και στο γήπεδο και δεν ξέρω πού μπορεί να φτάσει η κατάσταση"


Συμπέρασμα
Επιβεβαιώνει ο Κροάτης αυτό που γνωρίζουμε και για το οποίο κράζουμε. Ότι οι παίκτες είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό, οπότε "αυτό φαίνεται στο γήπεδο" όπως ο ίδιος λέει. Δηλαδή οι ίδιοι αποφασίζουν να μην παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, μια και είναι απλήρωτοι. Παρόλα αυτά στο τέλος ζητούν να πληρωθούν για αυτά που έπαιξαν, ή καλύτερα να πω που δεν έπαιξαν... Και κανένας δε μένει απλήρωτος. Καθυστερούν να πληρωθούν, αλλά στο τέλος όλοι λαμβάνουν τα χρήματα που δικαιούνται(;). 



Άντε ρε, μη μας γυρνάτε τα μυαλά. Εγώ στην παλιά μου δουλειά ήμουν 5 μήνες απλήρωτος, εργαζόμουν όσο καλύτερα μπορούσα, μήπως και πάει καλά η εταιρεία και πληρωθώ και εγώ. Και στο τέλος έφαγα και πιστολιά... Τα χρήματα δεν τα πήρα ποτέ, κινήθηκα μεν δικαστικά αλλά δεν ξέρω αν θα προλάβω κάτι, μια και αυτοί δήλωσαν πτώχευση...


Μην παίζετε με τα νεύρα του λαού που πληρώνει από αυτά που δεν έχει για να σας βλέπει να σέρνεστε στο γήπεδο, και να κάνετε την ζωή σας, τα ξενύχτια σας και τα γκομενιλίκια σας. Σε πολλούς η ανακοίνωση του Super 3 δεν άρεσε την περασμένη εβδομάδα. Τελικά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 


Αυτή η φωτογραφία είναι αναμνηστική. Έτσι και αλλιώς δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε και πολλές φορές τον Βράνιες με την κιτρινόμαυρη φανέλα...

2 σχόλια:

RedDragon είπε... 12 Ιανουαρίου 2012 στις 12:49 π.μ.

Καλά τα λες VardAri αλλά στην περίπτωση του Τσέζαρεκ μάλλον κάτι θα έχει παιχτεί που δεν το γνωρίζουμε.

Ο Βράνιες ήταν άλλη μία αποτυχημένη επιλογή της διοίκησης.

Έχουμε όλους τους παίχτες απλήρωτους για κανά χρόνο κ λεφτά δεν υπάρχουν. Γιατί εγώ δε βλέπω φως στο τούνελ;

Μάλλον για όλα αυτά φταίει ο Σκόρδας όπως μας είπαν στη συνέντευξη τύπου...

VardARIS είπε... 12 Ιανουαρίου 2012 στις 1:57 π.μ.

Για τον Βράνιες Red, δε μας πολυενδιαφέρει κιόλας, αν ισχύει αυτό που μας τόνισαν ότι στην ουσία δεν είχε κάποιο συμβόλαιο, αλλά του δώσαμε κάποιους μισθούς. Οπότε ήταν απλά κάτι που δεν πέτυχε.

Αλλά για τον Τσέζαρεκ το θέμα πραγματικά είναι απίστευτο. Τι μπορεί να έχει παιχτεί που δεν το γνωρίζουμε. Δεν νομίζω ότι παίχτηκε κάτι ιδιαίτερο, απλά πιστεύω ότι ήταν μεταγραφική περίοδος, είχε κάποια άλλη πρόταση, σου λέει, "είμαι απλήρωτος, τρώω και κράξιμο, χωρίς να φταίω (μια και κακά τα ψέμματα αυτός προσπαθούσε), αύριο σε τυχόν αποκλεισμό θα με πάρουν στα ντου, για ποιον λόγο να κάτσω? Δεν πηγαίνω καλύτερα στον Παναιτωλικό ή στα Γιάννενα, να πληρώνομαι κανονικά, να πετυχαίνω 8-10 γκολ τον χρόνο και να είμαι βασιλιάς, χωρίς ιδιαίτερη πίεση, χωρίς τρέξιμο και γιούχα από τον κόσμο"?

Φως στο τούνελ ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει... Αύριο δουλεύω και δυστυχώς(;) δε θα δω το ματς του κυπέλλου. Δεν μπορώ να σκεφτώ σε περίπτωση αποκλεισμού τι έχει να ακολουθήσει στα ραδιόφωνα και έξω από το γήπεδο... Αλλά ας σκεφτόμαστε με θετική ενέργεια. Ας ευχόμαστε ότι η ομάδα θα κερδίσει και ο Τσέζαρεκ θα χάσει τα επινίκια!