Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Άρης - Λεβαδειακός: 2-1... Οοοουυυυφφφφ!!!

Σε καμιά περίπτωση δε θα ήθελα να είμαι φίλαθλος του Λεβαδειακού σήμερα... Το λιγότερο πρέπει να έφυγαν με καρδιακά επεισόδια και καρδιακές προσβολές στο τέλος (όσοι από αυτούς άντεξαν).

Η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας από την αρχή της χρονιάς. Νομίζω ότι ήμασταν ακόμη καλύτεροι και από το ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οδηγός για ένα ακόμη παιχνίδι (μετά την πολύ καλή του εμφάνιση με Δόξα), ο Νέρι Καστίγιο.  


Η ομάδα ήταν άτυχη, καθώς δέχθηκε γκολ από τα αποδυτήρια. Δεν απειλήθηκε στη συνέχεια ούτε μια φορά, πίεσε πολύ για να ανατρέψει το εις βάρος της άδικο σκορ και τελικά λυτρώθηκε στο 87΄ σε φάση διαρκείας και πάλι με τον Καστίγιο. 
Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει, και μάλλον αυτό το ρητό το ασπάζεται και ο Μανουέλ Μασάδο που κατέβασε στον αγωνιστικό χώρο σχεδόν τους ίδιους 11 που είχε παρατάξει με την Δόξα. Η μόνη διαφορά ο Λαζαρίδης αντί του Ντίκο.


11άδα Άρη (4-2-3-1)
Βελλίδης - Κασναφέρης, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Μίσελ - Φατί, Καπετάνος - Νέτο, Ούμπιδες, Ακόστα - Καστίγιο.

Ξεκινήσαμε δηλαδή με ένα πολύ επιθετικογενές 4-2-3-1, καθώς ο μοναδικός καθαρόαιμος κόφτης (λέμε τώρα) ήταν ο Φατί, καθώς δεν είναι η φυσική θέση του Καπετάνου εκεί. Το καλό είναι ότι με τη συμμετοχή του Ακόστα η ομάδα επιτίθεται σωστά και από αριστερά, και όχι μονόπατα όπως παλαιότερα από δεξιά.

Ψυχρολουσία στο ξεκίνημα
Στο πρώτο 5λεπτο καταφέραμε να δεχθούμε γκολ. Και τι γκολ, για highlight, κλασσικά από τον Σουμπίνιο. Ντρίπλαρε δύο παίκτες μας (Κασναφέρης - Φατί), ξεμαρκαρίστηκε και εξαπέλυσε έναν κεραυνό. Δεν μπορώ να πω αν στο γκολ έχει ευθύνη και ο Βελλίδης.

Επιθετικός μονόλογος από εκεί και έπειτα
Φάνηκε ότι η ομάδα τρακαρίστηκε. Για κάποια λεπτά δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε καλά την μπάλα, κάναμε πολλά γεμίσματα από Λαζαρίδη και Σανκαρέ, τα οποία έκοβαν εύκολα οι αντίπαλοι αμυντικοί. Αλλά από ένα σημείο και έπειτα, βελτιωθήκαμε πολύ, πιέσαμε και από αριστερά (με Ακόστα) και από δεξιά (με Νέτο), διπλάσιες επιτυχημένες πάσες από τον Λεβαδειακό, κατοχή 60%, ενώ τα κόρνερ ήταν 11-0. Παρόλα αυτά ο Ούμπιδες δεν είχε καλές εκτελέσεις και δεν καταφέραμε να απειλήσουμε πολύ από τα στημένα.

2ο Ημίχρονο
Το καλύτερο ημίχρονο που είχαμε ποτέ μέχρι τώρα τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Σε αυτό βέβαια συνετέλεσαν και αρκετοί παράγοντες.
1) Καλή ψυχολογία της ομάδας ειδικά μετά το 1-1.
2) Ο αντίπαλος. Κλασσική ομάδα Παράσχου. Ομαδική άμυνα και άγιος ο Θεός.
3) Το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός παίζει συνεχώς Τετάρτη - Κυριακή. Λογικό είναι οι παίκτες του μένουν από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο.
4) Η είσοδος του Τριανταφυλλάκου. Πραγματικά το παλικαράκι βοήθησε πολύ. Συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Καστίγιο σε αρκετές περιπτώσεις.

Η είσοδος του Τριανταφυλλάκου (στη θέση του Καπετάνου), ήταν μια κίνηση με πολύ ρίσκο καθώς έμενε η ομάδα με ένα καθαρόαιμο αμυντικό χαφ. Δόθηκε όμως ταυτόχρονη οδηγία να ανεβαίνει πιο ψηλά η άμυνα, ειδικά ο Σανκαρέ και να καλύπτει τις όποιες τρύπες δημιουργούσε η απουσία του δεύτερου χαφ.

Στο γεγονός ότι η ομάδα λειτούργησε πολύ καλά και δεν δέχθηκε αντεπιθέσεις από τον αντίπαλο, συνετέλεσε και η πολύ καλή ατομική επίδοση του Ακόστα. Γυρνούσε πίσω, έτρεξε πολύ και έκοψε πολλές φορές τους αντίπαλους χαφ που έβγαιναν στην αντεπίθεση.

Τελικά η λύτρωση ήρθε δύο φορές από τον Καστίγιο. 
Αρχικά από μια φάση που κυνήγησε ο ίδιος και πρόλαβε τον Κυριακίδη που σήμερα ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Κατάφερε πρόλαβε αμυντικό και πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα με πολύ όμορφο τρόπο.

Το δεύτερο γκολ προήλθε μετά από φάση διαρκείας, πλάσαρε ο Καστίγιο αρχικά, στη συνέχεια ο Ακόστα και ξανά ο Καστίγιο για να πετύχει τελικά το 2-1.

Σημαντικό το γεγονός ότι ο Καστίγιο έπαιζε με πρόβλημα από το 70' και μετά. Σίγουρα θα είναι μέσα στους υποψήφιους για MVP της αγωνιστικής.  

Αξίζουν ένα μπράβο σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Άρη.
Είχαμε να δούμε τέτοιο πάθος από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Σε άλλα παιχνίδια που μέναμε πίσω στο σκορ και τελείωνε το ημίχρονο, ήξερες ότι δεν πρόκειται να γυρίσει με τίποτα. Σήμερα, η εμφάνιση ήταν τέτοια που σε γέμιζε με αισιοδοξία. Το πίστευες, παρόλο που τελείωνε ο χρόνος, και παρά την ατυχία (δοκάρι).

Ένα μπράβο και στον Μασάδο
Επιτέλους οι παίκτες μας έχουν ρόλους στον αγωνιστικό χώρο. Επιτέλους έχουμε καθαρό αριστερό χαφ. Επιτέλους παίζουμε με 3 χαφ στο κέντρο, αφού ο Ούμπιδες βοηθάει πολύ και αμυντικά. Επιτέλους δείχνει πολύ καλό πρόσωπο ο Καστίγιο, μερίδιο στη μεταμόρφωσή του σίγουρα έχει και ο προπονητής που τον έχει ηρεμήσει, του έχει δώσει τον ρόλο του επιθετικού, δεν του ζητάει να μαρκάρει και να γυρίζει πίσω. Δίνει ευκαιρίες και σε μικρούς, όπως σήμερα στον Τριανταφυλλάκο, αν και λίγο μας τα χάλασε με την αλλαγή στην αλλαγή. Αλλά πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες ότι προπονητής είναι ό,τι γουστάρει θα κάνει. Θα δέχονται την γνώμη του αδιαμαρτύρητα. Προς τιμήν του σήμερα ο Τριανταφυλλάκος δεν αντέδρασε.

Το σημαντικό δεν είναι ότι κερδίσαμε τον Λεβαδειακό. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα δείχνει να μπορεί να "κλωτσήσει το τόπι". Επιτέλους κάνει ευκαιρίες, έστω και αν πολλές από αυτές τις χάνει, έχει κατοχή μπάλας, έχει πολλές εύστοχες πάσες, ενώ δείχνει να ανεβαίνει και σε φυσική κατάσταση. Συνεχίζουμε και ό,τι γίνει...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 29 Ιανουαρίου 2012 στις 9:42 μ.μ.

Θέλω να βλέπω κωλοτούμπες από όσους βγάζαν τον Καστίγιο καμμένο χαρτί. Το πρόβλημά του ήταν πάντα ψυχολογικό.

Χαβίτο

VardARIS είπε... 29 Ιανουαρίου 2012 στις 10:31 μ.μ.

Ποιος μπορεί να κάνει πρόβλεψη για τον Καστίγιο, φίλε Χαβίτο. Ό,τι και να πεις μπορεί αυτός με τη συμπεριφορά του να σε διαψεύσει την επόμενη μέρα... Μακάρι να συνεχίσει το ίδιο ορεξάτος και αποτελεσματικός. Στο κάτω - κάτω καλό στον εαυτό του θα κάνει, και στην ομάδα του...

Ανώνυμος είπε... 30 Ιανουαρίου 2012 στις 12:57 π.μ.

Καιρό είχα να δω ένα τέτοιο ματς από τον Άρη.Ακόμα και το ματς με τον Παναθηναϊκό φαντάζει καλούτσικο μπροστά σε αυτό.Ωστόσο,πιστεύω δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα!

Έχουμε άλλα δυο ματς,τα οποία κατά την γνώμη μου,θα δείξουν τι θέση θα τερματίσουμε φέτος.Ο Εργοτέλης είναι από τις πιο δυσκολες φέτος(πιστεύω),ενώ η Ξάνθη πάντα σκυλιάζει με εμάς και στην έδρα της θα είναι πολύ δύσκολο να νικήσουμε ή έστω να πάρουμε το Χ!Στο ματς με τον Παοκ δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να πάει...

Ο Καστίγιο ανέκαθεν ήταν καλός παίχτης.Η απόδοση του έκρινε όλη την ομάδα,αν έπαιζε βασικός.Στα παιχνιδια,πριν από τον Μασάδο,φαινόταν ότι κάτι είχε ψυχολογικά(ακόμα και με τον ΠΑΣ που σκόραρε!).Ευτυχώς όλα λύθηκαν και πιστεύω στο καλύτερο.

Υ.Γ. 6 γκολ σε 4 ματς,εκ των οποίων τα 5 για πρωτάθλημα.Πόσο καιρό είχαμε να δούμε τέτοιον επιθετικό;Από τον Κάμπορα,μήπως;

VardARIS είπε... 30 Ιανουαρίου 2012 στις 1:50 π.μ.

Πλέον είναι κομβικής σημασίας το ματς με Ξάνθη. Γιατί δεν πρέπει να ξεφύγει και άλλο, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ανεβούμε εμείς. Είναι από τα λεγόμενα 9ποντα όπως έλεγε και ο Αλέφαντος... (είχε εξηγήσει για ποιον λόγο είναι 9 οι βαθμοί, αλλά δεν τον θυμάμαι ρε γμτ)...

RedDragon είπε... 30 Ιανουαρίου 2012 στις 9:39 π.μ.

ΤΟ χθεσινό ήταν από τα παιχνίδια που και να μην το κέρδιζες θα έφευγες από το γήπεδο ευχαριστημένος.

Είχαμε 20 τελικές προσπάθειες και 20 κερδισμένα κόρνερ. Δεν θυμάμαι ξανά να έχουμε κάνει τόσες ευκαιρίες.

Οι Ακόστα και Ούμπιντες ήταν συγκλονιστικοί. Απίστευτο τρέξιμο σε όλα τα σημεία του γηπέδου, ειδικά ο Ακόστα.

Όσο περισσότερα πάρουμε από τον Καστίγιο τόσο καλύτερο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι κ να μην αρχίσει πάλι τις βλακείες.

Πολύ καλός κ ο Τριανταφυλλάκος που είχε το δοκάρι αλλά κυρίως την εκπληκτική ασίστ πάρε βάλε στο Καστίγιο (που το έχασε).

Για να έχουμε ελπίδες για 5άδα θέλουμε νίκες με Ξάνθη και Εργοτέλη.

Μπορούμε;

Ανώνυμος είπε... 30 Ιανουαρίου 2012 στις 11:31 π.μ.

Η καλυτερη εμφανιση για φετος. Οι παικδες τα εδωσαν ολα. Δηλαδη τοσο δυσκολο ηταν να το κανουμε αυτο με τις αλλες ομαδες ειδικα στο Χαριλαου; Υπεροχη κυκλοφορια απανωτες τελικες πολλες στημενες φασεις.

Ο Καστιγιο ειναι αυτος που απαιτουμε. 6 γκολ σε 5 ματς δεν ειναι τυχαια. Το προβλημα του ηταν ψυχολογικο. Ποτε δεν τον κατηγορησαμε για αμπαλο η παλτο. Τον βριζαμε απλα λογω της συμπεριφορας του. Ας ελπισουμε να συνεχισει ετσι.

Το αιωνιο προβλημα λυθηκε. Βρηκαμε αριστερο χαφ. Αριστεροποδαρο (οχι σαν τον καλβο) γρηγορο εξυπνο που βοηθαει στα μαρκαρισματα και με καλη σεντρα και καθετη πασα.

Μπραβο στον Βασιλη. Ειναι τεραστιο ταλεντο. Συντελεσε τα μεγιστα στην αναγεννηση του δευτερου μερους. Εξαιρετικες ασιστ δοκαρι πολυ τρεξιμο. Α ρε Τσιωλη, εσυ που μας τα ´πριζεσοτι θα παρουν ευκαιριες οι νεαροι μονο εσυ δεν τους εδωσες.

Ο Μασαδο ελπιζω να μεινει για τουλαχθστον 1,5 χρονια. Του πιστωνεται η μεταμορφωση του Νερι, η αλλαγη στο δευτερο μερος με 2 κινησεις ματ (εισοδος Τριανταφυλλακου αντι Καπετανου και αλλαγη θεσης Νετο-Ουμπιντες). Πολυ καλος προπονητης ας ελπισουμε να μην γινουν τα ιδια λαθη οπως με Τσιωλη.

Ακουσα κατι για επιστροφη Κοκε και οτι ηταν χθες στο γηπεδο. Να τελειωνει γρηγορα το θεμα γιατι εχουμε κουραστει πια.

Τωρα με μια νικη στην Ξανθη μπαινουμε στο παιχνιδι για το τραινο. Επιβαλλονται 2 νικες στα επομενα 2 ματς καθως μετα εχουμε πολυ δυσκολο προγραμμα (τουμπα χανουμι καραισκακη). Ας ελπισουμε να σωθει η χρονια.

Sifakis3

Υ.Γ. Νεος ηγετης ο Ουμπιντες. Εξαιρετικοτατος παικτης. Συγχαρητηρια.

geokampour είπε... 30 Ιανουαρίου 2012 στις 5:00 μ.μ.

Πραγματικό μηχανάκι ο Ακόστα έπαθα πλάκα όταν γύρναγε πίσω για κόψει την μπάλα, πράγμα που το έκανε και τα τελευταία λεπτά........

Πολύ καλοί Ούμπιντες και Νέτο.....

Πολύ καλό το ότι έχει μια διάρκεια στην επαφή του με τα δίχτυα ο Νέρι αν συνεχίσει έτσι δεν φοβάμαι ούτε την Τούμπα (δεν λέω οτι θα κερδίσουμε εύκολα αλλά δεν θα πέσουμε και αμαχητί)

Μέτριος ο Φατί, μερικές λάθος πάσες του Λαζαρίδη μετά το 90' με εκνεύρισαν γ#$*&% την που*^$$$ μου δεν είσαι κανένας 20χρονος άπειρος μην πουλάς την μπάλα και την πάρει κανένας κουτσός κ την βάλει καταλάθος μέσα.......γαμώ την γκαντεμιά που μας δέρνει στο Χαριλάου ώρες - ώρες !!!!!

Φοβερό τρέξιμο φοβερή προσπάθεια η οποία ίσως και να μην ερχόταν αν δεν μέναμε τόσο νωρίς πίσω στο σκορ......

ΤΩΡΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΞΑΝΘΗ !!!!

Dotore αρχ.......άκο πέρυσι που βρεθήκαμε εκεί είχαμε φέρει 2πλο!!!

VardARIS είπε... 30 Ιανουαρίου 2012 στις 5:08 μ.μ.

Άντε Dotore, ζέστανε μηχανές... Από σήμερα, γιατί έχει και κρύο (από ότι μαθαίνω).