Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Νίκη επί του Περιστερίου και απολογισμός 1ου γύρου

Στο τελευταίο παιχνίδι του 1ου γύρου κερδίσαμε το Περιστέρι με 71 - 66. Για ακόμη ένα παιχνίδι δεν ήμασταν καλοί. Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε.

Το Περιστέρι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και έπρεπε να κερδίσουμε πολύ πιο εύκολα. Την περασμένη αγωνιστική για παράδειγμα έχασε στην έδρα του από τον Κολοσσό με 20 πόντους...

Όπως κ να'χει κρατάμε τη νίκη η οποία ήταν η 5η. Το ρεκόρ μας είναι 5-7 και είναι το χειρότερο μας σε 1ο γύρο την τελευταία δεκαετία.

Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα διανύει κάτι σαν κοιλιά στην απόδοση της. Θα συμφωνήσω με τον Ταπούτο που δήλωσε ότι με 2-3 νίκες δεν γίναμε ομαδάρα.

Τι κάναμε στον 1ο γύρο
 Η πορεία μας μπορεί να χωριστεί σε 3 περιόδους. Στα πρώτα 4 παιχνίδια η ομάδα ήταν κακή και προβληματική. Μας είχε γεμίσει όλους με απαισιοδοξία. Κάναμε 4 ήττες.

1η Παο - ΆΡΗΣ 84 - 72
2η ΆΡΗΣ - Κολοσσός 66 - 75
3η Πανιώνιος - ΆΡΗΣ 78 - 66
4η Καοδ - ΆΡΗΣ 84 - 81

Στα επόμενα 4 παιχνίδια η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Βρήκε χημεία, βρήκε ρυθμό και βελτίωσε πολύ την άμυνα της. Σε αυτό βοήθησε η ολοκλήρωση του ρόστερ αλλά και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κάναμε 3 νίκες κ χάσαμε από τον Ολυμπιακό στην τελευταία φάση.

5η ΆΡΗΣ - Ίκαρος 83 - 68
6η Ρεπό
7η ΆΡΗΣ - Οσφπ 70 - 71
8η Καβάλα - ΆΡΗΣ 60 - 68
9η ΆΡΗΣ - Ηλυσιακός 83 - 67

Στα τελευταία 4 παιχνίδια η ομάδα έκανε μία κοιλιά. Οι παίχτες έχουνε πλέον ανεβασμένη ψυχολογία ίσως παραπάνω από όσο πρέπει. Η άμυνα μας χειροτέρεψε και εκεί πιστεύω εστιάζεται το πρόβλημα μας. Παρόλα αυτά κάναμε 2 νίκες και 2 παιχνίδια χάθηκαν στις τελευταίες φάσεις λόγω κακών επιλογών.

10η Παοκ - ΆΡΗΣ 92 - 87
11η ΆΡΗΣ - Μαρούσι 79 - 71
12η Αγορ - ΆΡΗΣ 88 - 83
13η ΆΡΗΣ - Περιστέρι 76 - 71

Τα παιχνίδια του 2ου γύρου
Θεωρώ ήδη χαμένα τα παιχνίδια με Βάζελο και Γαύρο όπως επίσης κ με Κολοσσό εκτός έδρας. Όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια μπορούμε να τα κερδίσουμε.

Εντός έδρας πρέπει να κάνουμε 5 νίκες. Και μάλιστα αν μπορέσουμε να πάρουμε και τις διαφορές με τις οποίες χάσαμε στα αντίστοιχα παιχνίδια. Εκτός από τον Πανιώνιο στα υπόλοιπα ματς μπορούμε εύκολα να καλύψουμε τις διαφορές. Θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις ισοβαθμίες στο τέλος.

Εκτός έδρας αν πάρουμε τα 3 από τα 6 παιχνίδια θα είμαστε καλά. Αλλά και με 2 νίκες νομίζω θα μπούμε στην 5άδα. Στόχος μας όπως έχω πει πρέπει να είναι οι θέσεις 5-6. Πιο κάτω δεν έχει ουσία πιο πάνω δύσκολο να πάμε.

14η ΆΡΗΣ - Παο
15η Κολοσσός - ΆΡΗΣ
16η ΆΡΗΣ - Πανιώνιος (+13)
17η ΆΡΗΣ - Καοδ (+4)
18η Ίκαρος - ΆΡΗΣ
19η Ρεπό
20η Οσφπ - ΆΡΗΣ
21η ΆΡΗΣ - Καβάλα
22η Ηλυσιακός - ΆΡΗΣ
23η ΆΡΗΣ - Παοκ (+6)
24η Μαρούσι - ΆΡΗΣ
25η ΆΡΗΣ - Αγορ (+6)
26η Περιστέρι - ΆΡΗΣ

Απαιτείται στήριξη του κόσμου
Ο κόσμος φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι δυστυχώς μακρυά από την ομάδα. Το Αλεξάνδρειο είναι συνεχώς άδειο με αποτέλεσμα η ομάδα να μπαίνει μέσα κάθε φορά.

Η διοίκηση στην προσπάθεια της να δώσει κίνητρο στον κόσμο έβγαλε πακέτα διαρκείας τόσο για τα Ευρωπαϊκά ματς όσο και για τον 2ο γύρο.

Με 24ευρώ βλέπεις τα 3 ευρωπαϊκά ματς. Ενώ με 60 ευρώ βλέπεις όλο τον 2ο γύρο (6 παιχνίδια + Play off) και τα 3 ευρωπαϊκά ματς.

Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές κ πρέπει όλοι να στηρίξουμε. Είναι κρίμα να χαλάσει το καλό κλίμα επειδή οι παίχτες είναι απλήρωτοι. Είναι κρίμα να πάει στράφι όλη αυτή η προσπάθεια.

Και για όσους δεν συμπαθούν τη συγκεκριμένη διοίκηση να έχουν υπόψιν τους ότι δεν στηρίζουν τη διοίκηση αλλά την ομάδα και τους παίχτες που παίζουν απλήρωτοι τόσο καιρό και προσπαθούν πάντα για το καλύτερο...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 12 Ιανουαρίου 2012 στις 2:39 μ.μ.

Μετρια εμφανιση κραταω το διποντο. Εξαιρετικος αρχηγος, πολυ καλος στην αρχη ο Μουλντρο, καλη εμφανιση απο Μπογρη, Κερους και -επιτελους- Κρουσιτς.

Κακος πρωτος γυρος, ειδικα το ξεκινημα, στη συνεχεια η ομαδα εμφανιστηκες βελτιωμενη. Τουλαχιστον οι παικτες εχουν ψυχη. Καλυτεροι παικτες για μενα μεχρι τωρα ειναι οι Τζειμς, Τσαλδαρης, Ταπουτος.

Συγχαρητηρια στον Αλεξανδρη για την υπομονη που κανει και εχει αναλαβει την ομαδα στην πο δυσκολο περιοδο της ιστοριας της.

Περιμενω μια καλυτερη πορεια στον 2ο γυρο. Και επιτελους να ξανασυγκεντρωθουμε ολοι στο Παλε.

Γιατι χωρις την στηριξη μας δεν γινεται τιποτα...

Sifakis3