Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Καβάλα - ΆΡΗΣ 60 - 68


Η ομάδα πέτυχε σήμερα μία σημαντική νίκη σε μία πολύ δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή της Καβάλας.

Να πω την αλήθεια δεν περίμενα να κερδίσουμε, έβλεπα μεν ότι η ομάδα είναι σε άνοδο αλλά όλο κάτι κάνουμε κ τα χαλάμε.

Έτσι και σήμερα αν κ είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στο τέλος με παιδαριώδη λάθη κοντέψαμε να αυτοκτονήσουμε.

Τελικά κρατήσαμε τη νίκη που μας δίνει κάποιες ανάσες για το πρωτάθλημα αλλά είμαστε ακόμη αρκετά πίσω. Χρειάζεται διάρκεια...


Η Καβάλα έχει κερδίσει στην έδρα της τον Παοκ εύκολα αλλά κ τον Παναθηναϊκό σε μία ονειρική εμφάνιση όπου δεν έχαναν τρίποντο. Σήμερα η εμφάνιση τους δεν θύμισε σε καμία περίπτωση εκείνη την βραδιά. Ήταν πολύ άστοχοι ειδικά στα τρίποντα (5/21) αλλά σε αυτό έπαιξε ρόλο κ η πολύ καλή μας άμυνα.

Άμυνα, άμυνα, άμυνα
Αυτό που είναι πλέον ξεκάθαρο στο παιχνίδι μας είναι η πολύ καλή μας άμυνα. Το ματς με την Καβάλα το κερδίσαμε από την άμυνα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Α ημίχρονο φάγαμε μόλις 21 πόντους! Τα χαλασαμε λίγο στο 3ο δεκάλεπτο όπου δεχτήκαμε 18 πόντους και στο 4ο 21, αλλά οι 60 πόντοι που φάγαμε συνολικά είναι πολύ καλή επίδοση.

Αν είμασταν κ πιο προσεκτικοί στις επιθέσεις μας θα κερδίζαμε πολύ ευκολότερα. Δε πειράζει όμως. Αυτό που μετράει είναι η νίκη. Η ομάδα αποτελείται επί τω πλείστω από νέα παιδιά με λίγες εμπειρίες και μάλλον γι'αυτό έχουμε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας.

Παίχτες που ξεχώρισαν
Ο Ταπούτος πρόσθεσε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο 1ος σκόρερ της ομάδας. Ο Ταπούτος είναι ο φυσικός ηγέτης του Άρη και στην ουσία το βαρόμετρο του. Αν πάει καλά αυτός πάει καλά όλη η ομάδα.

Πολύ καλός ήταν κ ο Τσαλδάρης ο οποίος έβαλε 13 πόντους αλλά η προσφορά του ήταν σε πολλούς τομείς (κυρίως στην άμυνα). Φαίνεται ότι βρίσκει το ρόλο του στην ομάδα.

Είχαμε κ την πρώτη συμμετοχή του Μπόγρη για το ελληνικό πρωτάθλημα. Έβαλε 6 πόντους και πήρε 8 ριμπάουντ. Δεν έκανε κάτι φοβερό αλλά με τον όγκο του γέμισε τη ρακέτα. Είναι σίγουρα πολύ καλύτερος από τον Κρούσιτς κ θα βελτιώνεται κ όσο παίρνει παιχνίδια.

Θετικός ήταν και ο Ντέιβις ο οποίος πέτυχε 2 συνεχόμενα τρίποντα σε ένα σημείο που είχαμε κολλήσει στο σκορ.

Αναλυτικά στατιστικά δείτε εδώ.

Χρειάζεται διάρκεια
Είναι αλήθεια ότι πολλοί είχαμε απογοητευτεί από τα άσχημα αποτελέσματα στο ξεκίνημα της σεζόν κ τους είχαμε αδικήσει τους παίχτες. Αυτό φαίνεται σιγά σιγά να αλλάζει. Ακόμη κ εμείς που τα είχαμε δει όλα μαύρα άρχιζουμε να ανακτούμε την εμπιστοσύνη μας στην ομάδα.

Δυστυχώς είμαστε αρκετά πίσω σε νίκες στο πρωτάθλημα κ θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Τουλάχιστον οι δυσοίωνες προβλέψεις που κάναμε στην αρχή για κίνδυνο υποβιβασμού φάινεται ότι δεν ισχύουν. Η ομάδα δένει με τα παιχνίδια και παρουσιάζεται αρκετά ανταγωνιστική. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι...

Επόμενο ματς με τη Νιμπουργκ την Τρίτη εκτός έδρας για το Eurocup και το άλλο Σάββατο με τον Ηλυσιακό στο Παλέ για το πρωτάθλημα.

1 σχόλια:

VardARIS είπε... 11 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:07 π.μ.

΄Ενα μεγάλο μπράβο στην ομάδα στην ομάδα. Η σημερινή εμφάνιση, όπως και αυτή κόντρα στον Οσφπ μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια. Εννοείται πως η ομάδα μας με βάση αυτές τις εμφανίσεις δεν αξίζει να βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται, όπως και η Καάλα με βάση τη σημερινή της εμφάνιση απέδειξε ότι δεν της αξίζει η 3η θέση και είναι πλασματική - προσωρινή.

Μακάρι οι παίκτες - προπονητικό τιμ να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμους. ΄Ετσι όχι δε θα κινδυνεύσουμε αλλά μέχρι και η 3η-4η θέση είναι εφικτή. Για να δούμε. Το καλό είναι ότι βοηθούν όλοι και δεν στηριζόμαστε σε έναν παίκτη.

΄Αντε ρε ΄Αρη...