Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε... Νίμπουργκ - Άρης: 78 - 72 (videos)

Χάθηκε ένας αγώνας, εντάξει δεν τρέχει και τίποτα... Ήταν ένας αγώνας μάθημα για τους νέους παίκτες μας: τι χρειάζεται να κάνουν στα τελευταία λεπτά, ώστε να πάρουν μια νίκη, ή τι δεν πρέπει να κάνουν για να μην χάσουν ένα παιχνίδι. 

Αν σήμερα κέρδιζε η ομάδα μας, θα ήμασταν εμείς αυτοί που θα περνούσαμε απευθείας στους 16. Τώρα έτσι όπως έγινε, χρειάζεται να κερδίσουμε την Ρουντούπις στο Αλεξάνδρειο την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Νίκη έστω και με έναν πόντο...

Καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού υπήρξε ισορροπία, αν μη τι άλλο ήταν μια αμφίρροπη και χορταστική - συναρπαστική αναμέτρηση. 

Τα δεκάλεπτα: 
1ο δεκάλεπτο: 20-16
2ο δεκάλεπτο: 34-31
3ο δεκάλεπτο: 55-53
4ο δεκάλεπτο: 78-72

Καθοριστικό σημείο του αγώνα
Στα δύο τελευταία λεπτά η ομάδα τα θαλάσσωσε. Γκρέμισε ότι με πολύ κόπο είχε χτίσει μέχρι εκείνη την στιγμή. Μετά το τρίποντο του Τσαλδάρη που μας έδωσε προβάδισμα με 5 πόντους, άρχισαν οι τραγικές επιλογές και τα λάθη στην άμυνα. 

Μια λάθος άμυνα του Ταπούτου, ένα αχρείαστο φάουλ που σφυρίχτηκε ως αντιαθλητικό, τα βήματα του Τζέιμς (στο 73-72) και ένα χαμένο ριμπάουντ μετά από βολή έδωσαν τη δυνατότητα στην Νίμπουργκ να περάσει μπροστά. Το κακό είχε ήδη γίνει... Κυνηγήσαμε να πάμε το παιχνίδι στην παράταση με 3ποντα, αλλά δεν μπήκαν τα σουτ, οπότε και ήρθε η ήττα.

Συνολικά δεχθήκαμε 11 πόντους το τελευταίο δίλεπτο, χωρίς να καταφέρουμε να σημειώσουμε κάποιον εμείς...

MVP του παιχνιδιού
Με διαφορά καλύτερος, αν και τα βήματα που κάνει στο τέλος είναι καθοριστικά για την έκβαση του παιχνιδιού, ο Ντόμινικ Τζέιμς. Πολύ εύστοχος, με δύσκολες και εύστοχες προσπάθειες στο ενεργητικό του. 

Αισιοδοξία για το μέλλον
Αν μη τι άλλο η ομάδα δείχνει ότι παλεύει. Μακάρι το πάθος που βγάζουν οι παίκτες μας στο μπάσκετ, (που είναι και χαμηλόμισθοι), να το έβγαζαν και οι αντίστοιχοι στο ποδόσφαιρο. 

Τελικά φαίνεται ότι η ομάδα βρίσκει ρυθμό, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κινδυνεύσουμε (αυτό που φοβόμασταν στην αρχή), πλέον εγώ κάνω μια πρόβλεψη, ότι θα παλέψουμε για την είσοδο στην 4άδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν βλέπω τον λόγο να φοβηθούμε κάποιον από τους υπόλοιπους αντιπάλους μας, εκτός από τους δύο πράσινους - κόκκινους της Αθήνας. Είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε μπαράζ νικών, αρκεί να μην πάρουν τα μυαλά των παικτών μας αέρα...

Συγχαρητήρια να δώσουμε,
στα αλάνια από Γερμανία (και από άλλα μέρη της Ευρώπης) που κατάφεραν και έδωσαν το παρόν στην Τσεχία. Φώναξαν, γούσταραν και έκαναν το κομμάτι τους. Μπορεί η ομάδα να μην κέρδισε, αλλά οι οπαδοί μας και πάλι έκαναν το καθήκον τους. Μπορεί να μην ήταν πολλοί, αλλά με την φωνή τους κατάφεραν και έκαναν τον Άγγλο σχολιαστή του αγώνα, να μιλάει πολλές φορές για αυτούς. Ένα μεγάλο μπράβο και πάλι...

Και το Video των δύο τελευταίων λεπτών για όσους δεν παρακολούθησαν το ματς

4 σχόλια:

RedDragon είπε... 14 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:24 π.μ.

Σίγουρα όταν χάνεις το παιχνίδι στο τέλος ενώ προηγήσε με 5 πόντους 2 λεπτά πριν το φινάλε σου αφήνει μία πικρία.

Αλλά εγώ είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση. Η ομάδα με εξέπληξε θετικά για άλλη μία φορά κ ελπίζω να συνεχίσει έτσι.

Ο φουκαράς ο συμπολίτης αποκλείστηκε πρόωρα ε; Θέλανε κ Ευρωλίγκα τρομάρα τους...

Ανώνυμος είπε... 14 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:33 μ.μ.

i omada deixnei siga siga na vriskei ta patimata tis kai isorropia sto roster.imoun apo aytous pu stin arxi tis xronia me tis emfaniseis kai ta apotelesmata elega oti pame kata diaolou alla nomizw tha diapseystw plirws.

i omada deixnei mono na veltiwnetai (einai logika an skeftoumai oti apoteleite kyriws apo nearous kai amerikanous apo ncaa pu panta theloun xrono prosarmogis) kai symfwnw oti mporoume na palepsoume gia 4ada.

ayto omws pu me psinei perissotero einai oti oloi oi pitsirikades exoun 2-3 xronia symvolaio opote mporoume na xtisoume sayto to kormo kai na kanoume mikres prosthikes. Megala kefalaia mavraeidis-molntroou-keruch gia mena.an douleytoun mporoun na ginoun o kromos tis omadas mazi me tapouto kai enan kalo asso.

Epitelous omws ligo stirixi sto mpasket re paidia.Ws pote tha gemizei to vikelidis gia tous touristes pu exoume ekei kai tha einai adeio to pale pu dinei toses xares?akoma kai me miso gipedo xasame apo ton gayro sto ponto.ti allo theloume gia na katalavoume oti sto pale mporoume na kanoume ti diafora?

Sygnwmi an kourasa

kriton

VardARIS είπε... 14 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:47 μ.μ.

Δεν κούρασες καθόλου Κρίτων. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα...

Η ομάδα πραγματικά είναι φανταστική(!) αν σκεφτεί κανείς και μόνο το γεγονός ότι έχει ένα budget που φθάνει maximum τα 500-600 χιλιάρικα. Από εκεί καταλαβαίνει κανείς τα εγκλήματα που είχαν γίνει στο παρελθόν όταν μπορούσαμε και είχαμε πολύ μεγαλύτερα budget, αλλά η ομάδα δεν βλεπόταν...

Τέλος πάντων, ας μην γυρίζουμε στο παρελθόν. Ας κοιτάξουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και εμείς ως οπαδοί. Μπορούμε να στηρίξουμε το συγκεκριμένο τμήμα? Ιδού η ρόδος:

"Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι άρχισε από σήμερα (14/12) η διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση κόντρα στoν Ηλυσιακό που θα διεξαχθεί το Σάββατο (17/12) στο Αλεξάνδρειο και ώρα 17:00, στο πλαίσιο της 9ης Αγωνιστικής του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Δώστε δύναμη στην αγαπημένη μας ομάδα με τη μαζική παρουσία σας στο γήπεδο και βοηθήστε την με τον δικό σας μοναδικό τρόπο να φτάσει στη νίκη. Η παρουσία σας στις κερκίδες είναι υπέρ πολύτιμη.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής:

Θύρα 1, 4, 5-6, 7, 8-9, 10: 10 ευρώ

Θύρα 2-3: 15 ευρώ

Υπάρχουν επίσης για όλες τις θύρες και παιδικά εισιτήρια των 5 ευρώ για παιδιά από έξι έως δώδεκα ετών.
Τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 ισχύουν κανονικά για τον αγώνα με τoν Ηλυσιακό".