Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Μεταγραφές & Αποδεσμεύσεις No 8: Victoras Iacob & Kristi Vangjeli

Ο Victoras Iacob στον Άρη!
Παίκτης του Άρη για τον επόμενο έναν χρόνο θα είναι ο Βίκτορας Γιάκομπ. 

Ο Ρουμάνος επιθετικός πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, στο οποίο από ότι έχουμε ακούσει έχουν μπει αρκετές ρήτρες, σχετικά με τα γκολ που θα πετύχει, τις συμμετοχές ή τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Βέβαια περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε. Είναι γεννημένος στις 14 Οκτωβρίου 1980, έχει ύψος 1.91 και ζυγίζει 85 κιλά. 

Αυτό που είναι σημαντικό είναι πλέον να δείξει ο Γιάκομπ μέσα στο γήπεδο τις αρετές που επέδειξε στον Ηρακλή την πρώτη χρονιά, όπου σε 23 συμμετοχές πέτυχε 11 γκολ. Μακάρι να αποστομώσει όλους εμάς που περιμέναμε κάτι καλύτερο, ή ακόμη και αυτούς που κράζουν στα ερτζιανά. Μακάρι οι εμφανίσεις του να είναι τέτοιες που θα υποχρεώσουν τη διοίκηση να κυνηγήσουν την υπογραφή του και για την επόμενη χρονιά.  Πλέον θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο αν η συγκεκριμένη κίνηση ήταν θετική ή άσκοπη. 

Στην Ουκρανική Chernomorets Odessa ο Kristi Vangjeli!
Μετά από εννιά (9) συναπτά έτη ο Κρίστι αποχαιρετά τον Άρη. Επόμενος προορισμός του η Ουκρανία και η Τσερνομόρετς. Οι Ουκρανοί προσέφεραν 300.000 € στην ομάδα μας, ενώ προσέφεραν και ένα πολύ δελεαστικό συμβόλαιο στον ίδιο τον Κρίστι, για 3 χρόνια κάτι παραπάνω από 1 εκ. €. 

Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Αλβανία καθώς έχει υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα. Όμως την επόμενη εβδομάδα που θα επιστρέψει, θα δώσει συνέντευξη στην οποία θα μας αποχαιρετήσει και θα τον αποχαιρετήσουμε. 

Ιστορικό
Από το 2002 στην ομάδα μας, δηλαδή ήταν μόλις 17 χρονών όταν αποκτήθηκε. Στον Άρη ανδρώθηκε και έμελλε να ζήσει πολλές όμορφες αλλά και πολλές άσχημες στιγμές. 25 χρονών πλέον ο Κρίστι ήταν με διαφορά ο πιο παλιός παίκτης του Άρη. 
Το 2004 ήταν η πρώτη του εμφάνιση, στη μαύρη χρονιά της Β' Εθνικής. Συνολικά από τότε είχε 133 συμμετοχές, χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ. Μάλιστα πέρυσι έφθασε στο σημείο να διατελέσει και αρχηγός του Άρη σε μερικά παιχνίδια!

ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ
Για τον Κρίστι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αν θα έπρεπε να τον χαρακτηρίσουμε με κάποιον τρόπο, μόνο μία λέξη μας έρχεται στο μυαλό: ΣΚΥΛΟΣ!!! Πολλές φορές πέρυσι μας ανάγκασε να αναφερθούμε στην τρομερή του απόδοση. Ειδικότερα στην Ευρώπη, οι εμφανίσεις του ήταν συγκινητικές. Πολλές φορές σε σχετικά post λέγαμε ότι μακάρι ο Άρης να είχε 11 τέτοιους ψυχωμένους παίκτες, έστω και αν του έλειπε η τεχνική. Απύθμενο πάθος, τρομακτική αποφασιστικότητα...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΆΠΟΨΗ
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μια καλή κίνηση της ΠΑΕ Άρης. Δεν πρέπει να είμαστε αρνητικοί σε πωλήσεις παικτών. Αντίθετα πρέπει να είμαστε κάθετα αρνητικοί σε αποδεσμεύσεις παικτών, που έχουν αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Τα 300.000 € μάλλον είναι ικανοποιητικά για την αξία του. Αναντικατάστατος δεν είναι κανένας παίκτης. Θα βρεθούν λύσεις εκ των έσω. 

Δε θέλω να πω τίποτα αρνητικό για τον παίκτη μια και πλέον αποχωρεί. Εγώ απλά θα τονίσω ότι το παιδί αυτό δικαιώθηκε, γιατί ποτέ δεν ξεκινούσε για βασικός και στο τέλος ειδικά πέρυσι και πρόπερσι, τελείωνε την χρονιά ως βασικός. Είχε πάντα το κεφάλι κάτω και δούλευε. Σταδιακά βελτιώθηκε και σε θέματα τεχνικής. Ποτέ δεν είπαμε ότι ήταν Ντάνι Άλβες, αλλά και μόνο το γεγονός ότι κατάφερε να κάνει όλους εμάς να τον αγαπήσουμε ήταν μεγάλη του μαγκιά. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ... Του εύχομαι να παίξει μπαλάρα στην Ουκρανία!

Για να δούμε τι λέγατε και εσείς τις προηγούμενες δύο χρονιές:
2009/2010 - Θέλετε τον Κρίστι Βαγκέλι στον Άρη;
- Τον θέλω για τον πάγκο, καλούτσικος είναι, φθηνός είναι, Αρειανός είναι. 62,79%
- Όχι δεν κάνει για τον Άρη που ονειρευόμαστε. 23,26%
- Ναι τον θέλω, είναι Αρειανός και αυτό μου αρκεί. 13,95%

2010/2011 - Πώς πρέπει να χρησιμοποιήσει ο προπονητής τον Βαγκέλι;
- Βάζοντάς τον βασικό και πλαισιώνοντάς τον με κάποιον καλό δεύτερο παίκτη σαν αλλαγή. 60,66%
- Αγοράζοντας έναν ακόμα καλύτερο παίκτη και κρατώντας τον Βαγκέλι σαν πολύ καλό δεύτερο που θα μπορεί να ξεκουράζει τον πρώτο σε αρκετά παιχνίδια δίνοντας έτσι βάθος στη θέση. 39,34%

8 σχόλια:

Skolix είπε... 31 Αυγούστου 2011 στις 12:51 π.μ.

Ευχαριστουμε τον Χρησταρα για ολο το παθος και την αγαπη που κατεθετε σε ΚΑΘΕ αγωνα για τη φανελα του Αρη. Παντα τον πιστευα και χαρηκα πολυ που τα τελευταια 2 χρονια πηρε φανελα βασικου.

Το deal φαινεται καλο παντως για τον Αρη και σιγουρα καλο για τον ιδιο τον Βανγκελι. Καλη επιτυχια στη νεα του ομαδα. Θα ειναι παντα στις καρδιες μας.

KANTHAR0S είπε... 31 Αυγούστου 2011 στις 1:24 π.μ.

Ευχαριστώ τον Αλβανό σκύλο για την προσφορά του και τις υπηρεσίες του. Τα έδινε όλα για την ομάδα και δεν κολλούσε πουθένα. Καλή επιτυχία στη νέα του ομάδα.

Όσο για τον Γιάκομπ πρόκειται για ένα ψηλό και δυνατό κορμί που έχει μια σχετική έφεση στα τελειώματα. Υποθέτω ότι αν καταφέρει να ανοίξει χώρους για Καστίγιο και Σολτάνι η μεταγραφή θα θεωρείται πετυχημένη. Μην ξεχνάμε και το ποσό του συμβολαίου. Ως κίνηση δεν κάνει κλικ στον κόσμο, αλλά μπορεί να συνοδευτεί από ουσία. Θα τον δούμε και θα κρίνουμε. Υπομονή. Δεν χρειάζονται μηδενισμοί.

Ανώνυμος είπε... 31 Αυγούστου 2011 στις 1:55 π.μ.

Εγω μπορω να πω πως στην αρχη ξαφνιαστικα λιγο με την παραχωρηση του Βαγγελι στην ομαδα της Ουκρανιας, αλλα απο οτι καταλαβαινω στην διοικηση και ειδικα μετα απο την διαφενομενη αποτυχια να διακοψει την συνεργασια με τους Αραβιδη, Νατσο και Κουλουχερη υπηρχε αμεση αναγκη ρευστου.

300,000 ευρω δεν τα βρισκεις καθε μερα + τις αποδοχες του παιχτη και τελικα νομιζω πως ειναι ενα καλο deal (εαν σκεφτει κανεις τις υπαρχουσες συνθηκες) για ενα παιχτη που εξαργυρωνει την περσινη καλη του χρονια στο euroleague.

Εαν επισης μπορω να διαβασω καλα τα σημαδια η αποχωρηση του Βαγγελι μαλλον θα συνοδευτει με την ανακοινωση του Ουμπιντες (το ελπιζω) και καποιου αλλου παιχτη εκπληξη που ακουγεται εντονα τις τελευταιες μερες απο τα ραδια.

Εαν παλι δεν συμβει αυτο τοτε η ομαδα αποδυναμωνεται ακομα περισσοτερο μιας και ο Βαγγελι χωρις να ειναι ο τεραστιος παιχτης - ηταν μια πολυ καλη και δοκιμασμενη λυση για την θεση του δεξιου μπακ.

Τωρα ο προπονητης θα πρεπει να καλυψει την θεση αυτη ειτε γυρνωντας τον Νετο παλι πισω ειτε δοκιμαζοντας καποιον αλλο.

Εγω θελω να πιστευω πως εστω και την τελευταια στιγμη η ομαδα θα καταφερει να γεμισει λιγο ακομα το ροστερ της με ετοιμους και ποιοτικους ποδοσφαιριστες διοτι οπως φανηκε και στο παιχνιδι με τα Γιαννινα ο παγκος ειναι αδειος.

Τελος καλη τυχη στον Χρηστο, ενα καθαρο Αρειανο, που εκανε υπομονη πολλα χρονια, περασε ολα τα πετρινα χρονια και που τελικα εφτασε μεχρι το σημειο να κερδιζει τον Φορλαν μεσα στο γηπεδο του.

Ρουκουνας.

VardARIS είπε... 31 Αυγούστου 2011 στις 2:06 π.μ.

Καλώς ή κακώς ο Βαγκέλη μάλλον έφθασε στο pick της ποδοσφαιρικής του αξίας. Οι περυσινές εμφανίσεις του στο Europa League δεν ξέρω αν είναι εφικτό να επαναληφθούν. Οπότε από την μια ήταν σοφό το γεγονός ότι η διοίκηση επιλέγει αυτή την στιγμή να τον πουλήσει. Από την άλλη, αν και δεν θέλω σήμερα να γράφω αρνητικά σχόλια για τον Βαγκέλι, δυστυχώς την γκέλα την έχει στο αίμα του. Και σε παλαιότερο post είχα αναφέρει ότι δεν υπάρχει παιχνίδι που δεν θα κάνει ένα με δύο σοβαρά λάθη που τις περισσότερες φορές στοιχίζουν στην ομάδα. Έφταιγε το γεγονός ότι παθιάζονταν τόσο που υπέκυπτε σε λάθη...

Όσον αφορά αυτό που λες για αποδυνάμωση:
1) Για δεξί μπακ: προορίζεται πλέον ο Νέτο. Εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση τραυματισμού (το απευχόμαστε), ο Παπαζαχαρίας, ο Κασναφέρης και ο Οικονομόπουλος (τον οποίο δοκίμασε σε αρκετά φιλικά).
2) Για δεξί χαφ: προορίζονται οι Σολτάνι, Κατίδης (τον οποίο δοκίμασε στα φιλικά), και πλέον περιμένουμε την ανακοίνωση του Ούμπιδες.
3) Το πρόβλημα με τη φυγή του Βαγκέλη έγκειται για μένα περισσότερο στη θέση του αριστερού μπακ, μια και πολλές φορές είχε παίξει τη συγκεκριμένη θέση. Εκεί πλέον δεν υπάρχει άλλος πλην του Μίσελ.

salonika 3 είπε... 31 Αυγούστου 2011 στις 9:01 π.μ.

Αν μας έλεγε κάποιος το προηγούμενο καλοκαίρι πως θα ερχόταν ομάδα που θα μας έδινε 300.000 για να πάρει τον Χρηστάρα,μάλλον θα φωνάζαμε τους κυρίους με τα άσπρα για να του φορέσουν το πουκάμισο χωρίς μανίκια!!!!

Καλή τύχη στην καινούργια του ομάδα και τον ευχαριστούμε για έναν απλό λόγο:ότι έκανε πράξη αυτό που θέλουμε να βλέπουμε από όλους τους παίκτες μας,να δίνει δλδ σε κάθε παιχνίδι αυτό που μπορεί.

Ποτέ δεν είπε κανείς πως ήταν η παιχτούρα!!Ποτέ όμως δεν είπε κανείς πως σέρνεται ή δεν έχει πάθος!!Ο Βαγκέλι με άριστα το δέκα μπορούσε μέχρι 6.Ήσουν όμως σίγουρος πως θα παίζει σε κάθε ματς για 6.Σε ορισμένα μάλιστα παιχνίδια όπως πέρσι το εντός με την Ατλέτικο έπιασε και το 10΄.

Καλή κίνηση για τον Χρηστάρα καλή κίνηση και για την ομάδα μας!!Φαντάζομαι πως για να γίνει αυτό έχουν όντως έτοιμο τον Ούμπιντες.Αλλιώς...

Για τον Γιάκομπ καλύτερα να μη γράψω τπτ γιατί κινδυνεύω να μην το ανεβάσετε αν πω αυτά που θέλω...Μακάρι να με κάνει τη μεγαλύτερη ρόμπα του κόσμου και να παστελώσει πολλά τεμάχια!!!Ο πρώτος που θα το χαρώ θα είμαι....

Ανώνυμος είπε... 31 Αυγούστου 2011 στις 10:47 π.μ.

Ευχαριστούμε πολύ Κρίστι για όλα όσα πρόσφερες. Στο Αρης-Ατλέτικο συγκινήθηκα με την απόδοσή του, όπως και στο Άρης-Λεβερκούζεν. Σε κάθε, μα κάθε ματς είχε πάθος και έδινε το 100%. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στην καριέρα σου Κρίστι, και μία μέρα, να επιστρέψεις στον Άρη για να κλείσεις την καριέρα σου.

Για τον Ιάκομπ, θα του πω μόνο καλή επιτυχία.
Sifakis3

geokampour είπε... 31 Αυγούστου 2011 στις 11:28 π.μ.

Όντως ήτανε ένα παίχτης που έπαιζε με πάθος, ειδικά όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω στα Ευρωπαϊκά Με Ατλέτικο και Λεβερκούζεν...... καλή του τύχη. Όσο για αυτούς που μένουν πίσω ας ελπίσουμε όντως για Ούμπιντες. Για τον Ιάκομπ κ εγώ δεν θα ήθελα να σχολιάσω απλά προσεύχομαι να μας βγεί........

RedDragon είπε... 31 Αυγούστου 2011 στις 11:34 π.μ.

Αν ένας παίχτης της ομάδας ήταν πραγματικά Αρειανός αυτός ήταν ο Κρίστι.

Μέτριος παίχτης κατά τη γνώμη μου αλλά με πολύ πάθος και τα δίνει όλα στο γήπεδο.

Χαίρομαι για τη μεταγραφή του διότι θα πάρει καλά λεφτά κ αυτός αλλά κ η ομάδα μετά από πολύ καιρό (πώληση Γιάχιτς).

Στεναχωριέμαι κ λίγο διότι φεύγει μία σημαία της ομάδας.9 χρόνια σε μία ομάδα δεν είναι κ λίγα.

Του εύχομαι την καλύτερη τύχη.