Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Μεταγραφές & Αποδεσμεύσεις Νο 7: Francis Dickoh - Daisuke Sakata

O Francis Dickoh στον Άρη
"Η Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Γκανέζου (κάτοχος δανέζικου διαβατηρίου) κεντρικού αμυντικού Francis Dickoh για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 13/12/1982, έχει ύψος 1.87 και είναι 80 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Β93 το 1999. Από το 2001-2003 αγωνίστηκε στη Farum. Από το 2003-2006 φόρεσε τη φανέλα της Nordsjaelland σε 103 παιχνίδια και σκόραρε 6 φορές. Από το 2006-2010 αγωνίστηκε στην Ολλανδία με την Utrecht, σε 93 αγώνες και σκόραρε 5 φορές. Πέρυσι με τη φανέλα της Hibernian στη Σκωτία είχε 2 γκολ σε 28 συμμετοχές. Είναι 13 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Γκάνας. 

Δεν γνωρίζουμε τον συγκεκριμένο παίκτη, καθώς δεν τον έχουμε δει να αγωνίζεται. Μακάρι να είναι αυτό που ψάχναμε τόσο καιρό. Μακάρι να καλύψει την τρύπα που φαίνεται να άφησε ο Ρονάλντο Γκιάρο με την φυγή του από την ομάδα. Το καλό είναι ότι είχε γεμάτες χρονιές με όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε. 
Ο Σάκης Τσιώλης φαίνεται να πιστεύει πάρα πολύ τον Γιαννίτση. Το γεγονός ότι αποκτήθηκε και άλλος αμυντικός δε σημαίνει ότι ο μικρός δε θα πάρει ευκαιρίες. Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν όλοι: Λαζαρίδης, Ντίκο, Παπαζαχαρίας, Γιαννίτσης. 
Του ευχόμαστε μια γεμάτη χρονιά με πολλές επιτυχίες και χωρίς κανένα τραυματισμό. 

Αποχώρηση Daisuke Sakata
"H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Νταϊσούκε Σακάτα. Τον ευχαριστεί για την προσφορά του μέχρι σήμερα και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του". 

Στη σχετική ψηφοφορία που κάναμε στο blog αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, το αποτέλεσμα ήταν ότι ίσως θα έπρεπε να λάβει ακόμη μία ευκαιρία και να μείνει στην ομάδα. Το 58% πίστεψε ότι έχει κάποιες δυνατότητες και καλό θα ήταν να τον βλέπαμε και του χρόνου για να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα σχετικά με την ποδοσφαιρική του αξία.

Τελικά η διοίκηση και ο προπονητής που είναι και οι αρμόδιοι, έκριναν ότι είναι προτιμότερο να αποδεσμευτεί. Ίσως και ο ίδιος κατάλαβε ότι δεν θα πάρει πολλές ευκαιρίες, και να ζήτησε να γυρίσει στην πατρίδα του. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα με αυτόν τον τρόπο εξοικονόμησε 180.000 €, τις οποίες θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για έναν παίκτη που έχει πραγματικά ανάγκη (βλέπε κεντρικό αμυντικό - επιθετικό). 
Ο Σακάτα με την ομάδα μας είχε συνολικά 8 συμμετοχές, 6 για το πρωτάθλημα και 2 για το Europa League. Σίγουρα στην πατρίδα του θα είναι πιο απλό να δείξει την αξία του.    

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 22 Αυγούστου 2011 στις 4:15 μ.μ.

Ο Ντίκο φαίνεται καλός. Λογικά το δυνατό του σημείο θα είναι ο αέρας. Ε΄δα σ' ένα βίντεο κάτι γκολ που 'βαζε με κεφαλιές. Καλή επιτυχία, Φρανσίς. Ο Σακάτα φαινόταν ότι το παιδί δεν μπορούσε να βοηθήσει.

Sifakis3

Skolix είπε... 24 Αυγούστου 2011 στις 12:13 π.μ.

Έχω καλό προαίσθημα γι αυτόν. Θα δείξει...