Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Πρώτα συμπεράσματα για την ομάδα του Άρη

Μεταγραφικές Κινήσεις – Αποδεσμεύσεις και Συμπεράσματα
Τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται. Ο Άρης δεν ολοκλήρωσε ακόμη τις μεταγραφικές του κινήσεις, καθώς απομένουν δύο θέσεις που επιζητούν μόνιμους κατόχους (αυτές του επιθετικού και του στόπερ). Μπορεί να καθυστερήσαμε σαν ομάδα, καθώς έχει 2 μήνες που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα για εμάς, αλλά οι ιδιάζουσες συνθήκες φέτος ήταν αυτές που δημιούργησαν την κωλυσιεργία.

Κεφάλαιο Αποδεσμεύσεις Παικτών
Νωρίτερα έπρεπε να γίνουν οι αποδεσμεύσεις, γεγονός που αποδείχθηκε και αποδεικνύεται πολύ δύσκολο, καθώς κανείς παίκτης δε θέλει ξαφνικά να βρεθεί χωρίς ομάδα ή χωρίς κάποια χρήματα τα οποία είναι κατοχυρωμένα για αυτόν. Και πού αλήθεια να βρεθεί άλλη ομάδα με τα νέα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα που θα προσφέρει αυτούς τους μισθούς. Προς το παρόν την ομάδα αποχαιρέτησαν μόνον οι Κάλβο, Οριόλ και Τσεσνάουσκις. Απομένει να τα βρουν και να αποχωρήσουν οι Νάτσο Γκαρσία, Μενδρινός, Κουλοχέρης και Πορτίγια

Κεφάλαιο “Europa League”
Επίσης λόγω της μη εξόδου στα ευρωπαϊκά κύπελλα ήταν έτσι και αλλιώς περιορισμένος ο προϋπολογισμός της ομάδας. Μέχρι τελευταία στιγμή εκκρεμούσε το αν θα υπάρχει η δυνατότητα να βγει η ομάδα έστω και έμμεσα στο Europa League, τελικά όμως οι Μ-πέοι υπερίσχυσαν και όλοι συνεχίζουν κανονικά. Α ρε πεντακάθαρο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτοί αξίζει να μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη. Πάντως είναι σημαντικό και αποτελεί προτεραιότητα η ομάδα να κρατήσει χαμηλό budget ώστε να μην περάσουμε αυτά που ζουν οι συμπολίτες. Άλλωστε προϋπάρχει η μαύρη τρύπα του Σκόρδα, κανείς δε θέλει αυτή η τρύπα να μεγαλώσει. Δε θα θέλαμε να φτάσει στο σημείο ο πρόεδρός μας να χρησιμοποιεί δικαιολογίες του τύπου «τα πριμ των παικτών ήταν μεγαλύτερα από τα έσοδα της ομάδας από την ευρωπαϊκή έξοδο» ή να φτάσουμε να παρακαλάμε να ανταλλάξουμε ΑΦΜ με τα πούρα και με μουστάκια...

Κεφάλαιο Ελληνοποίηση της Ομάδας
Μπορεί ο Άρης φέτος να κινήθηκε σε ρηχά νερά όσον αφορά τις μεταγραφικές του ανησυχίες , αλλά ας ελπίσουμε ότι αυτή η ενίσχυση ήταν ουσιαστική και όχι απλά και μόνον για να εντυπωσιάσουμε τα πλήθη όπως συνέβαινε παλαιότερα με μεταγραφές αεροδρομίου και αστέρες από ξένα πρωταθλήματα ή 35άρηδες που ήρθαν να κολλήσουν τα τελευταία τους ένσημα στο δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή η ελληνοποίηση αποτελεί συνειδητή επιλογή του προπονητή και της διοίκησης και όχι απλά ένα τέχνασμα για να μειωθεί ο προϋπολογισμός της ομάδας και ένας τρόπος για να πουλήσουμε στο λαό την προπαγάνδα ότι δήθεν θέλουμε να προωθήσουμε ελληνάκια από την δεύτερη ομάδα.
Και αυτό γιατί πολύ εύκολα  αυτοί οι άπειροι προπονητές της κερκίδας που τόσα χρόνια φώναζαν και «έσκιζαν τα ιμάτιά τους» για ελληνοποίηση και αξιοποίηση της δεύτερης ομάδας, είναι αυτοί που θα φωνάζουν στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα της ομάδας. Θα ξεχάσουν τι έλεγαν μέχρι τώρα και το νέο τους σλόγκαν θα είναι «με τα παιδάκια δεν μπορούμε να πάμε μπροστά», «φέρτε παίκτες που θα είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στην πρώτη ενδεκάδα» και άλλα παρόμοια...

Κίνηση στα εισιτήρια διαρκείας
Ας είμαστε ειλικρινείς. Με τα συγκεκριμένα νούμερα δεν βοηθάμε την ομάδα και τη διοίκηση. Πρέπει ο κόσμος να προσπαθήσει περισσότερο. Σε καμιά περίπτωση τα νούμερα των 5 ή των 6.000 διαρκείας δεν ανταποκρίνονται στη δυναμική του κόσμου του Άρη. Δικαιολογίες ή πραγματικά αίτια υπάρχουν για όλους. Η οικονομική δυσπραγία είναι υπαρκτή και εννοείται πως είναι ένας υπαρκτός λόγος για να μην αγοράσει κάποιος φέτος το εισιτήριό του. Όμως πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να διαθέσουμε 185 ευρώ και να αγοράσουμε το φθηνότερο διαρκείας και μάλιστα με 5 ή 10 άτοκες δόσεις. Δε θα πάμε 2 Σαβ-Κύρ για μπάνιο και θα τα βγάλουμε τα χρήματα... Τώρα το αν υπάρχουν και άλλοι που ξενέρωσαν με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη εκλογή της νέας διοίκησης κλπ, τότε απλά θα πρέπει να αναρωτηθούν αν μπορούν να απαρνηθούν τον Άρη μόνο και μόνο για μια διοίκηση, πρόσωπο ή για έναν σύνδεσμο.

Καλές κινήσεις στον προγραμματισμό των φιλικών
Είναι σημαντικό ότι θα αντιμετωπίσουμε αντιπάλους που θα συναντήσουμε και στο πρωτάθλημα (βλ. Ατρόμητο, Κέρκυρα, Παναιτωλικό). Είναι σημαντικό ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά την Πενιαρόλ. Ακόμη σημαντικότερο αν θα υπάρχει τελικά και η δυνατότητα να δούμε από κοντά και την μεγάλη Νάπολι... Αυτό πραγματικά το αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Ποιος δε θα ήθελε να δει στο Χαριλάου τους Καβάνι, Λαβέτσι, Χάμσικ, Γκαργκάνο, Ινλέρ, Πάολο Καναβάρο και όλους τους άλλους αστέρες...
Τα γούστα ξεκίνησαν και καλά κρατούν όλο το καλοκαίρι. Η γριά φέτος μας χάρισε σκηνές απείρου κάλους, οι συμπολίτες ασπρόμαυροι μας ενημέρωναν για τις μαύρες τρύπες 2εκ ευρώ, οι υπερήφανες πωλήσεις, sorry ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ παικτών που έχουν ρήτρα 5 εκ ευρώ ξεκίνησαν, ενώ τα καλύτερα έρχονται. Περιμένετε να γυρίσει και ο γύπας από το Κόπα Αμέρικα να μάθει τα μαντάτα...

Όλοι κοντά στην ομάδα, φέτος θα είναι η χρονιά μας!!!

3 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 16 Ιουλίου 2011 στις 6:01 μ.μ.

Θα παρακάμψω την -από όλους επιθυμητή εν πράξει- ελληνοποίηση και θα σχολιάσω λακωνικά το παρακάτω:

''αν υπάρχουν και άλλοι που ξενέρωσαν με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη εκλογή της νέας διοίκησης κλπ, τότε απλά θα πρέπει να αναρωτηθούν αν μπορούν να απαρνηθούν τον Άρη μόνο και μόνο για μια διοίκηση, πρόσωπο ή για έναν σύνδεσμο''.

Στις εκλογές έλαβαν μέρος κάποια περίεργα πράγματα και αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν θα πάρουν διαρκείας. Αν κάποιος θέλει να δηλώσει την αντίθεσή του, ας πάει γήπεδο κι ας την καταστήσει σαφή. Αν κάποιος θέλει έμπρακτα να δηλώσει την αντίθεση του να γίνει μέλος στη Λέσχη και να ψηφίσει. Είμαι Άρης, όχι ΠΑΕ Άρης.

Ανώνυμος είπε... 18 Ιουλίου 2011 στις 2:53 μ.μ.

Καλά κάναμε που διώξαμε τους 3 και πρέπει να παίρνουν σειρά και οι άλλοι (ξέχασες τον Αραβίδη). Να μην υπάρχουν στο ρόστερ παίκτες παίκτες που δεν υπολογίζονται και του πληρώνουμε, ειδικά αυτοί που έχουν ψηλά συμβόλαια (Νάτσο Γκαρσία) ή οι επί χρόνια αντικαταστάτες των αντικαταστατών (Κουλουχέρης).

Στο Europa League δεν καιγόμουν κιόλας για να βγούμε, καθώς είμαστε ακόμα στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και αν βγαίναμε θα ξεκινούσαμε πολύ νωρίς τις υποχρεώσεις μας και θα χαλούσε όλο το πρόγραμμα και, συνεπώς, όλη η αγωνιστική περίοδος, γιατί, κακά τα ψέματα, χωρίς με 1 εβδομάδα προετοιμασία δεν κάνεις τίποτα.

Τώρα για την ελληνοποίηση της ομάδας, επιτέλους σταμάτησαν οι καραβιές Βραζιλιανοαργεντινοισπανών που μας είχε κουράσει όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να κοιτάξουμε επιτέλους και την ελληνική αγορά (Καπετάνος, Παπαστεριανός), η οποία διαθέτει μερικούς πολύ ποιοτικούς παίκτες, αλλά και την προώθηση νεαρών ταλαντούχων παιδιών, είτε από μικρότερες ομάδες, όπως ο Κανούλας (Αν. Επανομής) και ο Τριαναταφυλλάκος (Οδυσσέας Αναγέννησης).

Για τα διαρκείας, ο αριθμός δεν με ικανοποιεί καθόλου, καθώς δεν αντικατοπτρίζει το λαό του ΑΡΗ. Εντάξει, οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά, όπως και να το κάνουμε, 6.000 διαρκείας είναι ελάχιστα για τον ΑΡΗ και το λαό του.

Τέλος, για τα φιλικά είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις κινήσεις μας, καθώς θα παίξουμε με αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουμε και στο πρωτάθλημα(Ατρόμητος Κέρκυρα, Παναιτωλικός), μεγάλους αντιπάλους(Πενιαρόλ, πιθανότατα Νάπολι ή Λάτσιο), αλλά και ξένες ομάδες (Αλ Χιλάλ, Ένωση Νέων Παραλιμνίου).

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 23 Ιουλίου 2011 στις 5:08 π.μ.

εσυ πηρες διαρκειας vardari?????xaxaxaxaxaxa