Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Κριτική παικτών 2010-2011: Ρικάρντο Φατί

Ο Ρικάρντο Φατί είναι γεννημένος στις 4 Αυγούστου του 1986 και ήρθε στην ομάδα μας στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του περασμένου καλοκαιριού.

Η Ρόμα, η οποία είναι η προηγούμενη του ομάδα, έχει δικαίωμα να εισπράξει το 20% σε περίπτωση που ο ΆΡΗΣ πουλήσει τον παίχτη.

Επειδή ήταν προσθήκη της τελευταίας στιγμής άργησε να πάρει φανέλα βασικού. Ο πρώτος αγώνας που αγωνίστηκε ήταν αυτός με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βικελίδης.

Έπαιξε συνολικά σε 28 παιχνίδια πετυχαίνοντας 2 γκολ και παίρνοντας κ 10 κίτρινες κάρτες. Από αυτά τα 21 ήταν για το Ελληνικό πρωτάθλημα και τα 7 για το Europa League.



Γενικά
Ο Φατί, στην Ευρώπη πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις βοηθώντας την ομάδα τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Αυτά τα ματς τράβηξαν πάνω του τα μάτια ορισμένων ομάδων που φέρονται να κινούνται για την απόκτησή του.

Στα εντός συνόρων ματς όμως, ειδικά στον πρώτο γύρο κινήθηκε στην μετριότητα. Στον δεύτερο γύρο που πήρε συνεχόμενα ματς ήταν λίγο καλύτερος, αλλά και πάλι δεν έκανε την διαφορά. Γενικότερα, μια μέτρια χρονιά στα εντός συνόρων ματς για τον Φατί. Και λέω μέτρια διότι οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με τον ερχομό του παίχτη ήταν μεγάλες...

Φαίνεται να είναι ένας παίχτης που θέλει να κάνει καριέρα. Οπότε, απαιτεί από τον εαυτό του την συνεχή πρόοδο και βελτίωση. Δεν είναι από τους παίχτες που "κάθονται". . .

Γαλουχήθηκε και αγωνίστηκε στο Γαλλικό και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα, που είναι από τα κορυφαία Πρωταθλήματα οπότε έχει καλές αγωνιστικές βάσεις.

Είναι ένα πειθαρχημένο χαφ που προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, στοιχείο πολύ σημαντικό για έναν παίχτη, που αγωνίζεται, στον άξονα.

Highlight
Το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ρόζενμποργκ με το οποίο σφραγίσαμε την πρόκρισή μας στους 32 του Europa League.

Χειρότερη Στιγμή
Το (αυστηρό) πέναλτι στο οποίο υπέπεσε στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη στο 87ο λεπτό.

Γνώμη μου
Η προσωπική μου γνώμη για τον Φατί είναι ότι καλό είναι να περιμένουμε να βγάλει προετοιμασία με την ομάδα για να τον δούμε. Θεωρώ ότι μόνο καλύτερος μπορεί να παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πώλησης του, επειδή πολλά ακούγονται, θα προτιμούσα η διοίκηση να τον κρατήσει έναν χρόνο ακόμα έτσι ώστε να ανεβάσει το κασέ του, με καλές εμφανίσεις στην Ελλάδα. Αλλά αν τα οικονομικά είναι "σκούρα" και υπάρξει καλή πρόταση τότε ας διαπραγματευτεί...



5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 17 Μαΐου 2011 στις 8:32 π.μ.

Είχε καλή σεζόν. Δείχνει ότι παίρνει μέτρα στον άξονα. Κόβει σχεδόν τα πάντα. Έχει ένα πρόβλημα με την πάσα, αλλά δεν μασάμε. Εδώ έχουμε τον Τόχα (απατεώνας). Πρέπει να μείνει εκτός αν σκάσει καμιά τρελή πρόταση. Μακάρι να μείνει κι ο Περέιρα. Νομίζω ότι αυτοί ταιριάζουν γάντι.

Ανώνυμος είπε... 18 Μαΐου 2011 στις 1:54 μ.μ.

Πολύ καλός εκτός συνόρων (όπως όλοι), αλλά και εμένα δεν με ενθουσίασε με την παρουσία του στις εγχώριες διοργανώσεις.

Είναι πολύ καλός κόφτης, <>, όπως συνηθίζουμε να λέμε, χωρίς ιδιαίτερες δημιουργικές αρετές, με πολύ δυνατό σουτ.

Πρέπει να τον κρατήσουμε. Πιστεύω ότι με τον Ντανίλο θα αποτελέσουν ένα πολύ αξιόλογο δίδυμο.

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 18 Μαΐου 2011 στις 6:34 μ.μ.

Ο Φατί μαζί με τον Σηφάκη , αποτελούν τους πιο εξελίξιμους & ακριβούς παίκτες του συλλόγου.Πρέπει ο Φάτι να βρεί ένα Βιτόλο και ένα Νεμπεγλέρα ή Πρύττα στα καλά τους ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΡΙΆΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ...Πρέπει να σκληρύνουμε στο κέντρο,επιτέλους.Ο Κούπερ μπόρεσε να δώσει σκληράδα στο κέντρο μέσω της τακτικής ,της συνεργασίας και της αυταπάρνησης και όχι χάρη στο ταλέντο(γρηγοράδα-σκληράδα)των κεντρώων!Δεν μπορώ να βασιστώ στον Περέιρα,από αυτό που βγάζει.Ο Φατί σίγουρα δεν είναι Μακελελε ή Βιειρα ή Εσιεν,αλλά και κάθετη κίνηση έχει,και εκτόπισμα έχει και γενικά είναι χρήσιμο γρανάζι.Προωθεί τον παιχνίδι,τελειώνει φάσεις,αλλά κόφτης καθαρός δεν είναι για εμένα!!!Να δείξει ο σύλλογος ότι έχει προοπτικές και όραμα/πρόγραμμα στον Φατί για να τον κάνει να δεθεί με την ομάδα.Χρειάζεται προπόνηση και δουλεία με σύγχρονο-καταξιωμένο προπονητή (με παραστάσεις και ευρωπαική τεχνογνωσία για την καθημερινή εξέλιξη/προπόνηση που είναι πιο σημαντική και από τον ίδιο τον αγώνα) [γιατί ένας προπονητής εκτός απο τακτικές,στήσιμο,αγορά παικτών πρέπει να είναι και ψυχολόγος και να εμπνέει σεβασμό και να παίρνει με το μέρος του τους παίκτες,το τελευταίο δείχνει να το έχει και ο Τζιώλης].

ALLSTARIS

Skolix είπε... 18 Μαΐου 2011 στις 9:48 μ.μ.

Θεωρω οτι ειναι απο τους παικτες που ειναι καποια κλικ πανω σε κλαση απο τους υπολοιπους. Πιστευω οτι η ομαδα πρεπει να δομηθει γυρω απο Σηφακη - Φατι - Καστιγιο συν ενα καλο σεντερ μπακ επιπεδου Γκιαρο, αλλα νεοτερο. Ελπιζω να μεινουν ολοι.

Ανώνυμος είπε... 19 Μαΐου 2011 στις 5:36 μ.μ.

<>=σκούπα σόρρυ παιδιά. Skolix πολύ σωστός.

Sifakis3