Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Κριτική Παικτών 2010-2011: Μεντί Ναφτί

Ο Mehdi Ben Sadok Nafti γεννήθηκε στην πόλη Τουλούζ της Γαλλίας στις 28 Νοεμβρίου 1978 (33 ετών). Ο Τυνήσιος αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος και πλέον βγάζει το ψωμί του στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Ρεάλ Βαγιαδολίδ (Segunda Division). Συνολικά έμεινε δύο χρόνια στην ομάδα μας, αγωνίστηκε σε 34 παιχνίδια και πέτυχε 4 γκολ.

Έχει αγωνιστεί συνολικά σε 5 ομάδες, ξεκινώντας από Τουλούζ, Ράσιγκ Σανταντέρ, Μπέρμιγχαμ, Άρη και πλέον Ρεάλ Βαγιαδολίδ. Με την εθνική ομάδα της Τυνησίας αγωνίστηκε συνολικά σε 44 παιχνίδια και πέτυχε 1 γκολ.

Είναι γνωστός και ως Nasty (άγριος, κακός, επικίνδυνος), προσωνύμιο το οποίο του έδωσαν οι Άγγλοι για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Και το ίδιο πρόσωπο επέδειξε και στην Ελλάδα: δυνατός, παθιασμένος, πραγματικό εξάρι, με καλά τρεξίματα, δυνατό σουτ και καλή πάσα. Στα αρνητικά του το γεγονός ότι δεν είναι γρήγορος, ενώ αποβάλλεται και σχετικά συχνά (αποτέλεσμα των δυνατών τάκλιν που επιχειρεί).

Ο Μεχντί Ναφτί στον πρώτο του χρόνο με την φανέλα του Άρη μας ενθουσίασε όλους. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.


Γενικά
Φέτος είχε 10 συμμετοχές με την ομάδα του Άρη, ενώ δεν πέτυχε κάποιο γκολ, ούτε έδωσε κάποια ασίστ. Παρατηρήθηκε 5 φορές με κίτρινη κάρτα, ενώ αποβλήθηκε και μια φορά. Γενικότερα είχε πολλά νεύρα, χαρακτηριστικό παράδειγμα το εντός έδρας ματς με την Ξάνθη, που όταν ο Βαγγέλη αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, πήγαινε και του μιλούσε σε έντονο ύφος, ενώ το ματς εξελίσσονταν.

Ο τότε προπονητής μας, Έκτορ Κούπερ έδωσε πολλές ευκαιρίες στον Ναφτί να δείξει τον περσινό του καλό εαυτό. Αυτός από την άλλη έδειχνε να μην έχει διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Περισσότερο κορόιδευε, παρά έκανε οτιδήποτε άλλο. Ο πρώην προπονητής μας του χτύπησε καμπανάκια προκειμένου να συμμορφωθεί, αλλά αυτός φαινόταν σαν να θέλει να φύγει από τον Άρη.

Προσωπική Άποψη
Θεωρώ ότι η διοίκηση σωστά έπραξε που δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο, από την στιγμή που φαινόταν αδιάφορος.

Δεδομένες ήταν και οι κακές του σχέσεις με κάποιους γενικότερα στον Άρη, (διοίκηση και οπαδούς). Πώς περιμένεις να παίξει μπάλα ένας παίκτης που έκανε κωλόχερα και έβριζε τους οπαδούς του Άρη που επισκέφθηκαν την αποστολή της ομάδας μετά το περυσινό ματς της Τούμπας. Μπορεί να μην είναι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους αντιδράσεις, αλλά όπως και να το κάνουμε από αυτόν τον κόσμο τρως ψωμάκι. Οι οπαδοί που τότε σε έκραζαν λόγω των κακών σου εμφανίσεων θα ήταν οι ίδιοι που θα έρχονταν να σου σφίξουν το χέρι έτσι και έπαιζες καλά.

Πιστεύω ότι το κενό του καλύφθηκε επάξια από τον Ρικάρντο Φατί, ακόμη και τον Ντανίλο Περέιρα, έστω και αν δεν είναι παίκτες με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Highlight
Φέτος σε γενικές γραμμές ήταν απλά αρνητικός. Οι εμφανίσεις του ήταν όλες η μία χειρότερη από την άλλη. Δε θυμάμαι κάποιο ματς στο οποίο να ξεχώρισε. Για αυτό και θα επιλέξω τα δύο περυσινά του εντός έδρας ματς, με τους δύο συμπολίτες. Ήταν απλά αρχοντικός στο κέντρο. Τέτοιο Ναφτί θα τον θέλαμε πραγματικά στην ομάδα. Ένα εξάρι που εκτός από το να κόβει, να έχει καλή πάσα και ευθύβολο δυνατό σουτ.

Χειρότερη Στιγμή
Όπως προείπα φέτος οι εμφανίσεις του απλά τραγικές. Ράθυμος, με πολλά νεύρα, χωρίς τρεξίματα, χωρίς να επιχειρεί να πατήσει την μεγάλη περιοχή του αντιπάλου, σε αντίθεση με την περυσινή χρονιά.

Δείτε τι γράψαμε πέρυσι για τον Ναφτί

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 16 Μαΐου 2011 στις 3:11 μ.μ.

Μέσα στη τούμπα φέτος ήταν τρομερός. Πραγματικός σκύλος. Μακάρι να μην τόσο αδιάφορος. Όταν δε βαριόταν ήταν εκπληκτικός

Ανώνυμος είπε... 16 Μαΐου 2011 στις 4:57 μ.μ.

Πάρα πολύ καλό 6άρι, αλλά κάκιστη εξωγηπεδική ζωή. Θέλαμε πολύ να βλέπουμε το καλό Ναφτί μέσα στο γήπεδο.

Πολύ καλά κοψίματα, άριστες μεταβιβάσεις, πάθος και το καλύτερο σουτ της Superleague.

Τέλος, θα συμφωνήσω με τον παραπάνω όσον αφορά το ματς της Τούμπας.

Sifakis3

Skolix είπε... 16 Μαΐου 2011 στις 7:06 μ.μ.

Κριμα για τον Ναφτι. Αν ηταν σοβαρος, θα ημασταν αλλη ομαδα. Απο τα καλυτερα χαφ στην Ελλαδα θα ηταν. Αλλα με αυτα που εκανε, καλυτερα που εφυγε.

Terminator είπε... 16 Μαΐου 2011 στις 8:02 μ.μ.

Η ελλειψη του φατι ηταν παραπανω απο εμφανης φετος.
Μονος του ομως επελεξε να ειναι εκτος ομαδος με τις Μ@$#@%&Σ που εκανε κ εξω απο το γηπεδο αλλα κυριως κατα τη διαρκεια των προπονησεων !!!

Ανώνυμος είπε... 16 Μαΐου 2011 στις 9:28 μ.μ.

Δεν ήταν κακός ,αλλά έπρεπε (ως όνομα και ως κασέ) να πρόσφερε πιο πολλά ... στην ομάδα!!!!

allstaris