Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Κριτική παικτών 2010-2011: Νίκος Λαζαρίδης

Ο Νίκος Λαζαρίδης είναι γεννημένος στις 12 Ιουλίου του 1979. Ήρθε στην ομάδα μας, το καλοκαίρι του 2010, από τον Αστέρα Τρίπολης.

Με την ομάδα μας, υπέγραψε συμβόλαιο 2 ετών.

Από τις 15 μεταγραφές που κάναμε το περασμένο καλοκαίρι, η προσθήκη του Νίκου θεωρώ ότι ήταν η πιο πετυχημένη.

Δεν κάνω λόγο για ευχάριστη έκπληξη και λοιπά, γιατί όσοι τον παρακολουθούσαν τα τελευταία χρόνια, δεν θα τους προξένησε εντύπωση η φετινή του χρονιά με τον ΆΡΗ.

Ένας παίχτης ο οποίος αδυνατώ να καταλάβω για ποιον λόγο άργησε τόσο πολύ να πάει σε μεγάλη ομάδα, όπως ο ΆΡΗΣ.


Γενικά
Αποτέλεσε έναν από τους δύο μας, βασικούς κεντρικούς αμυντικούς. Πραγματική "εγγύηση", για την άμυνά μας, δεν έδωσε δικαιώματα αμφισβήτησης και ήταν ικανότατος, τόσο στο χαμηλό, όσο και στο ψηλό παιχνίδι.

Έπαιξε σε 40 παιχνίδια παρακαλώ! Αγωνίστηκε στα 11 από τα 12 παιχνίδια του Europa League και σε 28 από τα 30 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα και στο 1 του κυπέλλου. Στα μόνα παιχνίδια που δεν αγωνίστηκε ήταν με την Αούστρια Βιέννης στο Βικελίδης, με την Καβάλα και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

Βασικός και αναντικατάστατος λοιπόν. Σοβαρές και ώριμες εμφανίσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Από τους παίχτες που ισορρόπησαν θα έλεγα τις καλές τους παρουσίες σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Το πιο σημαντικό του μειονέκτημα είναι η συνήθεια του να απομακρύνει την μπάλα από την άμυνα με γιόμα. Όπως-όπως που λέμε. Και όπου πάει. Θα ήταν καλύτερα αν την "έδινε" είτε στο αριστερό είτε στο δεξί μπακ ή ακόμα και σε ένα από τα δύο κεντρικά χαφ έτσι ώστε να "κάνουν παιχνίδι".

Πέτυχε συνολικά 5 γκολ που για κεντρικό αμυντικό είναι πολύ σημαντικό. Τα 4 που πέτυχε στο Πρωτάθλημα τον "φέρουν" δεύτερο σκόρερ της ομάδας για φέτος ένα στοιχείο το οποίο τον ανεβάζει ακόμη περισσότερο.

Highlight
Τι άλλο φυσικά; ; ; Tο γκολ, που πέτυχε στην Μαδρίτη και μας χάρισε, το απίστευτο εκείνο διπλό.

Χειρότερη Στιγμή
Ο λάθος υπολογισμός που έκανε στο Σίτυ Οφ Μάντσεστερ στην προσπάθειά του να κόψει την μπάλα με αποτέλεσμα να βρεί "αέρα,  και στην συνέχεια ο Τζέκο να ανοίξει το σκορ.

Γνώμη μου
Πιστεύω ότι ο Λαζαρίδης πρέπει να αποτελέσει έναν από τους δύο βασικούς κεντρικούς μας αμυντικούς και του χρόνου.

Θα έλεγα ότι μέσα στο καλοκαίρι η διοίκηση πρέπει να του επεκτείνει και το συμβόλαιο γιατί λήγει σε έναν χρόνο και καλό θα είναι να μεριμνήσουμε.

Παίχτης πειθαρχημένος, υπάκουος, καλός συμπαίχτης, που αποτέλεσε βασική επιλογή και για τους τρείς προπονητές μας φέτος.

Πιστεύω ότι από αυτόν πρέπει να ξεκινήσει η "ανοικοδόμηση" του κέντρου άμυνας του νέου ΆΡΗ, για τα επόμενα 3 χρόνια.

9 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 4 Μαΐου 2011 στις 8:05 π.μ.

Δυο είναι τα μειονεκτήματά του. Το πρώτο έχει να κάνει με την αδυναμία του να παίξει με κάτω την μπάλα για να δημιουργήσει και το δεύτερο, όπως είπες, ότι στην άμυνα προτιμά να τη διώξει ''όπως όπως'', παρά να πασάρει σε κάποιον συμπαίχτη του. Επίσης έχει ένα ψιλοθεματάκι με την ταχύτητα. Παρόλα αυτά ήταν σταθερότατος με εξαίρεση το ματς στην Αγλλία. Θεωρώ ότι ήταν μακράν η καλύτερή μας μεταγραφή φέτος. Δεν προξένησε κανένα πρόβλημα και τίμησε την φανέλα. Είναι άκρως σημαντικό να είσαι συνεπής στα καθήκοντα σου. Ο Λαζαρίδης ήταν. Ίσως, διότι, δίπλα του έπαιζε ο Γκιάρο.

Terminator είπε... 4 Μαΐου 2011 στις 9:07 μ.μ.

Οταν πηραμε τον Λαζαριδη πιστευα οτι τον πηραμε αποκλειστικα κ μονο για το ελλ. πρωταθλημα λογω της σκληροτητας που εκφραζει το παιχνιδι του.
Τελικα ο παικτης απεδειξε οτι εχει ποιοτητα κ οτι μπορει να αγωνιστει στο ιδιο επιπεδο κ στην Ευρωπη.

Skolix είπε... 5 Μαΐου 2011 στις 5:01 μ.μ.

Μια χαρα τα πηγε ο Λαζαριδης. Επεσε προς το τελος της περιοδου η αποδοση του, αλλα αυτο φαινεται λογικο. Εξαιρετικος στη μεγαλυτερη διαρκεια της σεζον. Θα πρεπει να ειναι βασικος και του χρονου και διπλα του να παιξει ενα γρηγορο καλο σεντερ μπακ (Νασουτι πχ) και ο Γκιαρο να δινει ανασες

RedDragon είπε... 7 Μαΐου 2011 στις 1:58 μ.μ.

Σούπερ τα πήγε δεν το συζητάμε.

Σε όλα τ παραπάνω να προσθέσω ότι δεν παίρνει κίτρινες κάρτες. Πολύ σημαντικό αν σκεφτούμε ότι πέρυσι ο Νασούτι έλειψε αρκετά παιχνίδια από κάρτες.

Το αρνητικό του είναι η ταχύτητα του. Δυστυχώς είναι αργός...

Αλλά τι λέμε τώρα. 5 γκολ από αμυντικό; Ούτε στον Παπά...

XRISTOS5002 είπε... 8 Μαΐου 2011 στις 3:28 μ.μ.

ο πικε λαζαριδησ στην αρχη που επαιζε χωρισ το αγχοσ να δειξει αν αξιζει ηταν καλοσ αμυντικα αλλα βεβαια εκνευριστικο που μονοσ πολλεσ φορεσ εστελνε την μπαλα αραουτ , ταχα για σιγουρια ενω υπηρχαν προυποθεσεσι επιθεσησ η πασασ.. τι να πεισ.. αντιληψη οκ εχει αλλα δεν ξερει μπαλα κανει λαθοσ πασεσ κτλ και μετα μολισ καταλβε οτι τον κανμε ολοι πικε αρχισε τισ ζεμπεκιεσ..

arianaki είπε... 9 Μαΐου 2011 στις 4:33 μ.μ.

Δεν αντέχω άλλο τη μίρλα του Χρήστου...

Ανώνυμος είπε... 10 Μαΐου 2011 στις 2:01 μ.μ.

Έπεισε και συνεχίζει ...Ας αξιωθεί να βάλει και άλλα κρίσιμα ευρωπαικά goals...

allstaris

Ανώνυμος είπε... 12 Μαΐου 2011 στις 4:47 μ.μ.

Μπράβο ρε Νίκο. Ρε Σάντος τι περιμένεις;

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 13 Μαΐου 2011 στις 8:35 μ.μ.

Μπράβο ρε Νίκο. Σάντος τι περιμένεις;

Sifakis3